Την ανθελληνική γιορτή των Εβραίων γιόρτασε ο Ομπάμα με δώρο απο Πάπα και Κούβα!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

apeleutherwthike-apo-tin-kouba-o-amerikanos-alan-gkros.w_l

Ο Γκρος, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για όλα όσα έκανε προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή του και επισήμανε ότι δεν κατηγορεί το λαό της Κούβας για το μαρτύριο που βίωσε.

Alan Gross Praises Release From Cuban Jail asHanukkah ‘Blessing’

Washington Alan Gross, newly released after five years in a Cuban prison, thanked his wife, his lawyer, the Jewish community, President Obama and numerous others in helping secure his freedom.

Speaking at a news conference Wednesday in Washington, Gross opened his statement with a Hanukkah greeting and a thank you to Obama.

“Chag sameach,” he said. “”So far it’s the best Hanukkah that I’ll be celebrating for a long time. What a blessing to be a citizen of the United States of America. Thank you President Obama for everything you have done today.”

He credited the advocacy by his wife of 44 years, Judy Gross, and his lawyer, Scott Gilbert, for getting him out of prison. He also thanked the Jewish community…. 

537726-o-OBAMA-facebook

President Obama: “Happy Hanukkah, Everybody!”

537727-2011-12-08T235525Z_23499544_GM1E7C90M9V01_RTRMADP_3_OBAMAΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες 

(σημείωση Ν. Σάμιου: κατά την διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Χανούκα…) ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να τερματίσουν την αναχρονιστική πολιτική προς την Κούβα, η οποία δεν κατάφερε να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, εξάλλου, τόνισε ότι πρόκειται να συνομιλήσει με μέλη του Κογκρέσου για την άρση του εμπάργκο. Η απομόνωση της Κούβας δεν λειτούργησε, χρειάζεται μία νέα προσέγγιση, τόνισε και υπογράμμισε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι να συζητήσει με την Αβάνα για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο κρατών. «Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τον κουβανικό λαό συνεργαζόμενοι με την κουβανική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα και ευχαρίστηκε τον Πάπα Φραγκίσκο γιατί «βοήθησε να σπάσει ο πάγος» με την Κούβα ασκώντας πιέσεις για την απελευθέρωση του Γκρος, αλλά και τον Καναδά που φιλοξένησε τις συνομιλίες των δύο πλευρών. Δηλώσεις έκανε και ο Ραούλ Κάστρο.

Αμερικανός αξιωματούχος, πάντως, δήλωσε ότι ο Γκρος απελευθερώθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους και εγκατέλειψε την Κούβα επιβιβαζόμενος σε αεροσκάφος της αμερικανικής κυβέρνησης με προορισμό τις ΗΠΑ.

Δημοσιογράφος του CNN ανέφερε ότι στην ανταλλαγή των φυλακισμένων υπήρχε και μία πηγή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν τρεις Κουβανούς κατασκόπους.

Η Κούβα συνέλαβε τον Γκρος, 65 ετών σήμερα, στις 3 Δεκεμβρίου του 2009 και στη συνέχεια τον καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξη για την εισαγωγή απαγορευμένης τεχνολογίας και επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει παράνομη υπηρεσία Ιντερνετ για τους Κουβανούς Εβραίους. Ο Γκρος εργαζόταν ως εργολήπτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID).

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΚΟ!

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε δημόσια ότι απλά θα συζητηθεί στο Κογκρέσο το ενδεχόμενο άρσης του πολυετούς εμπάργκο κατά της Κούβας!

Πηγή1 Πηγή2 Πηγή3

Διαβάστε επίσης: 

Το μυστικό της Χανουκα.

Αφήστε μια απάντηση