Ο Στουρνάρας ζητά από τον Χαρδούβελη να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ η Τράπεζα της Ελλάδος- Τι απαντά η ΤτΕ

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
stournaras-fun
( -ΚΟΡΟΪΔΑ !!!!!!!!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ;;; ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΟΛΑ ;;; ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ;;; )

ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ; ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;

………………………………………………………………………………………….

Την απαλλαγή των 29 ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ζήτησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και «πατέρας» του ΕΝΦΙΑ ζήτησε να απαλλαγεί η κεντρική τράπεζα από τον φόρο καθώς αποτελεί φορέα δημόσιου συμφέροντος.

«Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Τα 29 κτίρια της τράπεζας αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 19.300 τ.μ. Τα κτίρια της Τράπεζα της Ελλάδος είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά.

Η ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος

Η απαλλαγή των ακινήτων που ανήκουν στην ΤτΕ από κάθε άμεσο και έμμεσο φόρο, δασμό, τέλος κ.λ.π. έχει επιβεβαιωθεί από σειρά αποφάσεων των αρμόδιων δικαστηρίων, αλλά και από το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για την υποβολή αιτήματος του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα για την εξαίρεση των ακινήτων της από τον ΕΝΦΙΑ.
Στην απάντησή της, η ΤτΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το ίδιο θεσμικό πλαίσιο απαλλαγών ισχύει και για τις κεντρικές τράπεζες των περισσοτέρων χωρών – μελών της ΕΕ.

Η διεθνής πρακτική προβλέπει την πληρωμή στο κράτος μερίσματος επί των καθαρών κερδών των κεντρικών τραπεζών, το οποίο για την περίπτωση της Τραπέζης της Ελλάδος ισοδυναμεί με ποσοστό 88% επί των καθαρών κερδών της.
Στην πράξη, η ΤτΕ αντί να καταβάλει φόρους, πληρώνει ετησίως μέρισμα, το οποίο καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο.

Η ΤτΕ υπενθυμίζει, τέλος, ότι το Δημόσιο έλαβε στη χρήση του 2013 το ποσό των 817.800.000 ευρώ.
Υποστηρίζει, τέλος, ότι δεν τίθεται καν θέμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ των λοιπών, πλην του Δημοσίου, μετόχων, ενόψει του ότι οι τελευταίοι συστηματικά εισπράττουν πάντοτε μέρισμα, το οποίο ουδέποτε υπερβαίνει, βάσει του Καταστατικού, το ελάχιστο καταβλητέο 12%.

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/o-stournaras-zita-na-min-plirosei-enfia-i-trapeza-tis-ellados

…………………………………….

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940). ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ COOPER GROUP !

BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ; ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! Τ.Χ.Σ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ Rothschild ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ !

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση