Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ GIGA FM ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 27/11/2898

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

12388_1426029690975516_1288559917_n27-11-2898 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ GIGA FM

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Δήμοι, επειδή γίνεται χρήση κεφαλαίων, τα οποία ανήκουν στον λαό, είναι ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, όχι μόνο δεν θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα ή να αποπληρώσουν κάτι, αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ Αρτέμης Σώρρας, Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Άρα ο Δήμος δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση, δεν δανείζεται και δεν ζητείται καμίας μορφής επιστροφής χρημάτων. Δεν γίνεται δηλαδή τα χρήματα του λαού που θα πληρώσουν τα πάντα, να τα πληρώσει ξανά ο λαός μέσω του Δήμου. Είναι απλό αυτό. Έτσι είναι στημένο το Παγκόσμιο Σύστημα. Αυτές είναι Διεθνείς Συμβάσεις. Δεν είναι θέμα δηλαδή, ότι ο Αρτέμης ο Σώρρας μας κάνει χάρη. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Τις ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Από εκεί και πέρα, ο Αρτέμης Σώρρας αναλαμβάνει την διαχείριση για να μπορέσει μέσω των κερδών που θα παραχθούν να επιστρέψει τα χρήματα στο Ταμείο. Αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο που είναι ότι όλα τα έργα δεν έχουν κέρδη –έτσι δεν είναι; μπορούμε να πάρουμε κι αυτό το σενάριο –  ο Αρτέμης Σώρρας ρισκάρει να χάσει τις εγγυήσεις του, τις οποίες έχει δώσει μπροστά στο Ταμείο για να εκταμιευτούν τα χρήματα και του Δήμου, της κάθε Δημοτικής Αρχής θα της μείνουν τα έργα δωρεάν. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Τις ΕΓΓΥΗΣΕΙς ΤΟΥ.

Ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα. Δεν έχει αναγωγή προς το Δήμου, θα πάρει εκ προοιμίου, έτσι κι αλλιώς τα έργα.

-GIGA FM: Κατά συνέπεια, για να το κάνουμε πιο απλό για να καταλάβει κι ο καθένας που μας ακούει: Ο Δήμος, απλά εξουσιοδοτεί τον Αρτέμη Σώρρα να φτιάξει έργα βάσει ενός σχεδίου σε μια δημοτική περιοχή, στα οποία έργα την ευθύνη την έχει ο Αρτέμης Σώρρας για την κατασκευή των έργων και για την λειτουργία τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Δήμαρχος με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κάνει αυτό που του λέει ο νόμος: Να αναζητήσει επενδυτές και χορηγούς και κεφάλαια. Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα, ως φυσική οντότητα, πρόσωπο, αυτή την εξουσιοδότηση που παίρνει από το Δημοτικό Συμβούλιο να την μεταφέρει και σε άλλους δέκα για να ψάχνουν να βρουν επενδυτές και κεφάλαια. Κατά αυτόν τον τρόπο, δίνει και στον Αρτέμη Σώρρα μια εξουσιοδότηση και του λέει: «Πήγαινε βρες επενδυτές και κεφάλαια που θα έρθουν να επενδυθούν στον Δήμο μου. Αν χρειαστεί να βάλεις εγγυήσεις για να έρθουν τα χρήματα, θα τις βάλεις εσύ! Ό,τι έξοδα έχεις, δεν μπορείς να έχεις αξίωση ούτε ένα ευρώ. Σου επιτρέπω όμως, αν βρεθεί επενδυτικό πακέτο, να πάρεις πίσω τα χρήματα μέσω κερδών. Ό,τι κάνεις, θα το κάνεις υπέρ του Δήμου μου και των δημοτών μου».

Άρα, αν κι εφόσον έχει αποτέλεσμα η εξουσιοδότηση προς τον Σώρρα και μπορεί να φέρει χρήματα στην Ελλάδα για να γίνουν έργα υπέρ του Δήμου, με αυτά τα χρήματα θα κατασκευαστούν έργα που θα ζητήσει η Δημοτική Αρχή. Ο Σώρρας δεσμεύεται από τον Δήμαρχο, ό,τι εντολές λάβει από το Δημοτικό Συμβούλιο για κατασκευές έργων να τις υλοποιήσει. Ο,ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΕΣΩΣ! Προσέξτε ποια είναι η διαφορά! Στον Σώρρα, ενώ η ιδιοκτησία του έργου έρχεται στον Δήμο, στον Σώρρα έρχεται η διαχείριση των έργων που παράγουν πλούτο, όπως είναι ένα χαλυβουργείο, ή το να φτιάξεις για παράδειγμα, ένα εργοστάσιο που να κατασκευάζει κονσέρβες, Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Γιατί; Γιατί σε περίπτωση αστοχίας και το εργοστάσιο δεν παράξει κέρδη, για να πάρει από αυτά τα κέρδη το 2% που θα πρέπει να επιστρέφει στο Ταμείο, από όπου αντλούνται τα χρήματα, ο Σώρρας θα χάσει τις εγγυήσεις του που το Ταμείο τις ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ εκ προοιμίου, Γιατί βέβαια, όταν πας να βάλεις εγγυήσεις σε ένα Παγκόσμιο Ταμείο, δεν πηγαίνεις και πετάς ένα φάκελο πάνω στο τραπέζι. Υπάρχουν οι απαραίτητες δικαστικές πράξεις που καταχωρούνται οι εγγυήσεις υπέρ του ταμείου για να εκταμιευτούν τα χρήματα. Αυτές οι εγγυήσεις είναι συγκεκριμένης μορφής, γιατί στο Ταμείο δεν μπορείς να δώσεις ξυλεία, ούτε σίδερα, ούτε κτήρια, ούτε δρόμους, ούτε πλατείες. Του δίνεις τέτοιου είδους εγγυήσεις…

-GIGA FM: Οι επενδύσεις πρέπει να είναι πλουτοπαραγωγικές…

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙς ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι επενδύσεις είναι μικτές. Υπάρχουν έργα  που είναι υποδομών, τα οποία είναι Κοινωφελή, δηλαδή, δρόμοι, πλατείες σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες. Αυτά είναι έργα Κοινής Ωφέλειας. Είναι ένα επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα πάντα. Υπάρχουν κι έργα που τα οποία χαρακτηρίζονται πλουτοπαραγωγικά από κλωστοϋφαντουργείες, μέχρι και λιμάνια και αεροδρόμια, από έργα κινητής τηλεφωνίας, μέχρι αιολικά πάρκα. Αυτά παράγουν κέρδη.

-GIGA FM: Υπάρχουν λοιπόν τα Κοινωφελή Έργα που λογικό είναι να μην παράγουν κέρδη, όπως κατασκευές κτηρίων κτλ. και που δίνονται στους δημότες για κοινωφελείς σκοπούς. Από αυτά τα έργα θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στο Ταμείο;

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ας το κάνουμε σε ένα πιο απλό παράδειγμα: Ζητείται από τον Δήμαρχο να του φέρουν 1 δις για ένα σχέδιο ανάπτυξης. Από αυτό το 1δις θα παραχθούν έργα Κοινωφελή και έργα Πλουτοπαραγωγικά. Όλα τα έργα θα καταλήξουν στην ιδιοκτησία του Δήμου δωρεάν. Τα κοινωφελή έργα δεν παράγουν κέρδη. Τα πλουτοπαραγωγικά έργα που παράγουν κέρδη από εκεί επιτρέπει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, στον άνθρωπο που έβαλε τις εγγυήσεις, στην προκειμένη περίπτωση στον Αρτέμη Σώρρα, να παίρνει του εκταμιευτέντος ποσού του Δήμου επί συνόλω –δηλαδή, στο 1 δις που θα έρθει στον Δήμο το δικό σας- το 2% που είναι 20εκατομμύρια. Αυτά τα 20 εκατομμύρια, είναι συγκεκριμένο νούμερο και δεν μπορεί κανένας να κλέψει κανέναν, γιατί είναι το 2% επί του ποσού που εκταμιεύτηκε. Και επιτρέπει ο Δήμαρχος στο Σώρρα αυτό το 2% να το παίρνει από τα κέρδη των πλουτοπαραγωγικών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Τα έργα δεν μπορούν να χρεωθούν στον Δήμο, ούτε στους δημότες του. Δηλαδή, κάνεις ένα Πανεπιστήμιο, ο δημότης απαγορεύεται να έχει βάρος επί την μορφή διδάκτρων. Δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται να πληρώσει δίδακτρα, για παράδειγμα. Οπότε, ούτε ο Δήμος, ούτε το Δημόσιο, ούτε οι Δημότες θα πρέπει να έχουν βάρος από τα έργα που θα παραχθούν από αυτά τα χρήματα. Απλώς, θα δώσουμε το 2% πίσω.

Μπορεί να κάνουμε ένα εργοστάσιο που να φτιάχνει τρακτέρ, ή λάστιχα αυτοκινήτων, ή αυτοκίνητα, ή οποιαδήποτε άλλη παραγωγική διαδικασία κι από τα κέρδη του εργοστασίου θα παίρνουμε και το 2% που έργου. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε ένα 50 Megawatt  Αιολικό Πάρκο που μαζί με τους μετασχηματιστές στοιχίζει γύρω στα 63εκατομμύρια ευρώ, αλλά ένα τέτοιο Αιολικό Πάρκο δίνει μίνιμουμ εισόδημα το χρόνο 14-15 εκατομμύρια. Άρα, τι σημαίνει; Αν πούμε ότι έχουμε 2-3 εκατομμύρια συντήρησης για έξοδα προσωπικού κτλ. μας μένουν και 10-12 εκατομμύρια καθαρά. Από αυτά τα 10-12 εκατομμύρια μπορούμε να παίρνουμε χρήματα για να δίνουμε πίσω την απόδοση κι άλλων δύο Κοινωφελών Εργων. Είναι πολύ απλό να γίνει ο λογαριασμός.

-GIGA FM: Ας υποθέσουμε ότι τα κέρδη από αυτά τα πλουτοπαραγωγικά έργα είναι πολλά περισσότερα από τα χρήματα εκείνα που απαιτείται να επιστρέφονται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Ταμείο; Ποια είναι η πρόβλεψη για κάτι τέτοιο;

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 0% …

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπάμπη, αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το δούμε ακριβώς όπως είναι! Όταν έχουμε να επενδύσουμε 1δις σε παραγωγικές διαδικασίες χωρίς να έχουμε το σπαθί τις τράπεζας να μας κόψει το κεφάλι, γιατί με το υπογράφουμε τρέχει ο τόκος, φύσει αδύνατον να μην έχει κέρδος, οποιαδήποτε πλουτοπαραγωγικό έργο κάνεις. Γιατί το μεγάλο κόστος στην Ελλάδα είναι ο δανεισμός στις τράπεζες. Εδώ μιλάμε για 0% επιτόκιο. Δεν μιλάμε για δανεισμό με επιτόκιο!

-GIGA FM: Είναι και οι φόροι! Το μεγάλο κόστος σήμερα στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Το μεγαλύτερο κόστος των επιχειρήσεων σήμερα που φυτοζωούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι οι φόροι. Ένα μεγάλο κομμάτι από κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα μας, καταλήγει να πληρώνεται στο δημόσιο ταμείο. Οι φόροι λοιπόν αποτελούν το 55% της δραστηριότητας της κάθε ελληνικής επιχείρησης. Αυτό είναι νομοτελειακή κατάσταση. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αμφισβητήσουμε. Το 55% της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας μας είναι οι φόροι.

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα δημιουργηθούν όμως τόσες θέσεις εργασίας και θα υλοποιηθούν τόσα έργα που ο συνολικός τζίρος της Ελλάδος…. γιατί αυτό θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους, ενώ μπορεί να αρχίσει με 10 Δήμους, μόλις το δουν και οι πιο δύσπιστοι Δήμαρχοι και φοβούνται την πολιτική εξουσία ή τελοσπάντων, δεν βιάζονται να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα, θα έρθουν όλοι μέσα στο επόμενο 6μηνο. Αυτό τι σημαίνει; Ουσιαστική μόχλευση της οικονομίας και τεράστιες ποσότητες χρημάτων να επενδύονται που σημαίνει ότι όλος ο κόσμος θα αποκτήσει τρομερά μεγάλη κίνηση εμπορική, κατασκευαστική, θα έχουν όλοι εργασία! Αυτό τι σημαίνει; Ο τζίρος αυτός που μπορεί να είναι δεκαπλάσιος…

-GIGA FM: Επειδή γνωρίζω πολύ καλά οικονομικά, αν βάλουμε ένα χαμηλό πολλαπλασιαστή, προκύπτουν τεράστια ποσά, από τα οποία ποσά, ας υποθέσουμε ότι προκύπτει 1τρις, το 55% του χρηματιστηρίου θα καταλήγει στις τράπεζες και στο δημόσιο ταμείο. Δηλαδή, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ απλά. Το 55% της οικονομικής δραστηριότητας του Ακκαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος πάει στην εφορία και στις τράπεζες αυτή την στιγμή. Αυτό είναι το ερώτημα: Πώς μπορούν να προκύψουν κέρδη με καλοπληρωμένους και αξιοπρεπείς μισθούς…

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μου επιτρέπεις να απαντήσω μιας και γνωρίζεις καλά τα οικονομικά. Αν επενδυθεί 1τρις στην Ελλάδα, αν πούμε με μέσο όρο 20% ΦΠΑ, πόσο θα εισπράξει το δημόσιο μόνο για ΦΠΑ; Μιλάμε για 200δις μόνο από ΦΠΑ, που σημαίνει ξεχρέωμα του χρέους της Ελλάδος.

Μόνο από την είσπραξη ΦΠΑ από τις επενδύσεις που θα γίνουν, το ελληνικό δημόσιο θα ξεχρεώσει, άρα δεν χρειάζεται κι αυτή η βαρύτατη φορολογία. Βαρύτατη φορολογία αυτή την στιγμή έχουμε γιατί μας είπαν ότι έχουμε κρίση, δεν έχουμε λεφτά….δεν έχει το κράτος και πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες φόρο γιατί μας έχουν κάνει μνημόνια.

Είναι πολύ απλά μερικά πράγματα. Μόνο από την είσπραξη του ΦΠΑ από το τζίρο που θα γίνει στην αγορά, από την προμήθεια των υλικών, μέχρι και τον τζίρο των ταμείων που έχουμε πρόβλημα αυτή την στιγμή…για σκέψου, να βρουν ξαφνικά 1 εκατομμύριο άνθρωποι εργασία και να πληρώνονται οι εισφορές τους; Αυτή την στιγμή δεν πληρώνονται όλες εισφορές, ακόμα κι από εκείνους που δουλεύουν, γιατί οι επαγγελματίες, ή οι επιχειρήσεις δεν έχουν την δυνατότητα. Εδώ όμως μιλάμε για κονδύλια που θα έχουμε πρώτα τα χρήματα και θα μπορούμε να πληρώνουμε κανονικά τα πάντα!

-GIGA FM: Κατά συνέπεια, εδώ προκύπτει ένα θέμα το οποίο είναι πολύ απλό. Εμείς λέμε ότι κάτω από υγιείς συνθήκες λειτουργίας του Δημοσίου με τα χρήματα αυτά που θα εισπράξει, θα πληρώσει το δημόσιο χρέος και δεν θα φαγωθούν τα χρήματα μεταξύ των παιδιών που θα εισπράττουν τα τεράστια αυτά ποσά.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα χρήματα…..(κενό) τρεις παγκόσμιοι οργανισμοί μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχουν την διαχείριση αυτών των χρημάτων μαζί με τον κάθε Δήμο, τέσσερις οργανισμοί. Δεν μπορούν να φαγωθούν χρήματα από αυτά.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ…

-GIGA FM: Όχι να φαγωθούν, αλλά η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει πολύ υψηλή φορολογία που θα καταλήξουν στο δημόσιο ταμείο. Από εκεί και μετά, εξαρτάται από το πώς διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα και όλοι ξέρουμε πώς το κάνουν στο Δημόσιο Ταμείο.

Γιατί, αυτά τα χρήματα μπορεί να αποτελούν μια πολύ μεγάλη βοήθεια για την Ελλάδα και στην ουσία, αν αυτά τα χρήματα που θα εισπράττονται μέσω της παραγωγικής δραστηριότητας από το Δημόσιο, αν θα πιάσουν τόπο, αλλιώς θα συνεχίσουμε να χρωστάμε. Γιατί όπως καταλαβαίνεις, το όνειρο όλου του κομματικού συστήματος, είναι να βγούμε στις αγορές να πάρουμε δανεικά, ενώ με αυτό τον τρόπο που λέτε, μπορούμε να καταργήσουμε τα δανεικά.

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, δεν μπορούμε μόνο με αυτόν τον τρόπο να καταργήσουμε τα δανεικά. Σαφώς μπορούμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Όταν θα έρθουν 2τρις 500 δις εκατομμύρια να επενδυθούν στον Δήμο, οι ίδιοι οι Δήμαρχοι έχουν την πολιτική εξουσία, ως αυτόβουλοι Δήμαρχοι-Δημοτικά Συμβούλια των Καλλικρατικών Δήμων, αντί να βγάλουν την Ελλάδα στις αγορές, να πουν στον Σώρρα 50 Δήμαρχοι μαζί με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων: πόσα χρωστάει η Ελλάδα; Μετρητά έχουμε, ξοφλάμε και τελειώσαμε.

-GIGA FM: Το θέμα είναι ότι οι φόροι δεν καταλήγουν στους Δήμους.

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν σκεφτεί Μπάμπη ότι έχουμε φτάσει τα 100δις φόρους!

-GIGA FM: Ναι, αλλά οι φόροι δεν καταλήγουν στους δήμους, αλλά πληρώνονται μέσω των τραπεζών πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο και στην κεντρική τράπεζα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό.

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να συνεχίσω λοιπόν αυτό που έλεγα…καταλήγουν στην κεντρική τράπεζα, γιατί το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει δόσεις και τόκων δανείους. Οι τόκοι που πληρώνουμε τον χρόνο ξεπερνούν τα 78 δις. Όταν 50 Δήμαρχοι δώσουν την εντολή στον Σώρρα: «κύριε Σώρρα, μέσα από τα Παγκόσμια Ταμεία και από την διάθεση των χρημάτων που έχουμε, επειδή πρωτίστως είναι για ανθρωπιστική βοήθεια και κάλυψη όλων των κοινωνικών παροχών και στην συνέχεια, των υποδομών, θέλουμε να απαλλάξουμε τους δημότες μας, τον Ελληνικό λαό από την φορολογία». Γιατί πληρώνει ο ελληνικός λαός φορολογία; Γιατί χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο…

-GIGA FM: ..κι όχι  μόνο αυτό…

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσα χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο; 350δις. Ψήφισμα 50 Δημάρχων, εντολή στον Σώρρα: «πλήρωσε τα». Αμέσως το ελληνικό δημόσιο απαλλάσσεται από 70-80 δις από τους τόκους που πληρώνει!

-GIGA FM: Αυτό λέμε! Δεν πληρώνει βέβαια μόνο τα δανεικά, που είναι τέτοιο ποσό που βλέπω τώρα το πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων, αλλά, αν μου επιτρέπετε, εδώ πληρώνεται κι όλο το κόστος της λειτουργίας του δημοσίου από την φορολογία και το γνωρίζετε αυτό. Έχω μια παρέμβαση από ένα φίλο ακροατή…

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως!

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Καλό σας μεσημέρι! Δύο ερωτήσεις: 1η, το χρήμα είναι ένα εργαλείο, το οποίο το χρησιμοποιείς με χρονομίσθωση, αυτό ισχύει στην αγορά. Ο κύριος Σώρρας θέλει να καταργήσει αυτό το σύστημα; Θα δίνει αυτό το εργαλείο να το χρησιμοποιεί χωρίς να το χρεώνει κατά την διάρκεια του χρόνου; Αυτό σημαίνει ότι εναντιώνεται σε ένα τραπεζικό σύστημα και σε κάποιες αρχές που υπάρχουν στην λειτουργία της αγοράς.

Το 2ο ερώτημα είναι: οι δήμαρχοι που έχουμε, έχουν τις ικανότητες, τα προσόντα, το γνωστικό υπόβαθρο χωρίς να πάρουν εντολή, ή χωρίς να έχουν απόφαση των πολιτών σε ποια κατεύθυνση θα αναπτυχθεί η περιοχή τους;

Ο Δήμαρχος θα αποφασίσει αν θα κάνουμε, για παράδειγμα, αιολικό πάρκο, ή αν θα κάνουμε εργοστάσιο παραγωγικής τυροκομικών προϊόντων ή κάτι άλλο;

Οι Δήμαρχοι που έχουμε αυτή την στιγμή που είναι παιδιά κομματικού σωλήνα, έχουν δώσει δείγματα τέτοιων δυνατοτήτων;

Οι πολίτες δεν θα έχουν λόγο για να αποφασίσουν για ποια κατεύθυνση θέλουν να ακολουθήσουν;

Ο συνολικός σχεδιασμός και οι προτάσεις δεν θα γίνουν εις γνώσιν των πολιτών και οι πολίτες να αποφασίσουμε σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάμε;

Και να το πω διαφορετικά: το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι αν έχουμε ρευστό ή αν αρμενίζουμε θεόστραβα σε όλα τα επίπεδα, παιδείας, νοοτροπίας ή σε επίπεδο πολιτικών επιλογών;

Άρα, το να βρεθεί κάποιος «σωτήρας» και να πει ότι εγώ έχω 1,2, 5 δις, τα οποία έχουν περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, βλέπετε σε ποια κατάσταση είμαστε…είναι εκεί το πρόβλημα μας;

Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίες, αυτές θα τις καλύψουν οι Έλληνες ή μετανάστες;

Με τι αμοιβές; Προ κρίσης ή μετά κρίσης;

Όλα αυτά είναι μια σειρά προβληματισμών που μου φαίνονται περίεργα με την όλη κατάσταση. Δηλαδή ο κύριος Σώρρας και οι επιτελείς του αυτά τα πράγματα δεν τα έχουν σκεφτεί; Κάνουν μια πρόταση και μας λένε «εδώ είναι το χαρτί και πάρτε το χωρίς τόκους και εμείς αναλαμβάνουμε την διαχείριση;» δηλαδή, τους πόρους της περιοχής που θα αξιοποιήσουμε, θα έχουν την διαχείριση κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν βάλει και το χρήμα φυσικά; Και λοιπόν;

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορώ να απαντήσω; Είναι σωστοί οι προβληματισμοί του Συνέλληνα, αλλά ίσως δεν είναι ενήμερος για το συγκεκριμένο θέμα για αυτό σωστά προβληματίζεται και απορεί και το λέει και δημόσια. Να απαντήσω με την σειρά:

Πρώτον, ο Αρτέμης ο Σώρρας δεν είναι σωτήρας. Ο Αρτέμης ο Σώρρας έχει στην διάθεση του εγγυήσεις και μπορεί να τις διαθέσει για να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα υποδομών και οι κοινωνικές παροχές και η ανθρωπιστική βοήθεια που θέλει ο κάθε δήμος. Άρα, κατεβαίνουν τα χρήματα με εντολή Δημάρχου κι εγγυήσεις του Σώρρα.

Το σχέδιο ανάπτυξης που θα κάνει ο κάθε δήμος έγκειταΙ στο εξής κατά την λειτουργία του: Παρουσιάζοντας τα χρήματα στην κηδεμονία του κάθε δήμου, καλείται να αποφασίσει, γιατί ένας ιδιώτης δεν μπορεί να αποφασίσει για το δημόσιο, που είναι ο Δήμος κι ο Δήμος εκπροσωπεί τον λαό του.

Ο Σώρρας είναι υποχρεωμένος με το που θα έρθουν τα χρήματα να ενημερώσει επίσημα την δημοτική αρχή. Τα χρήματα, τα διαθέτει υποχρεωτικά στην κηδεμονία της.

Άρα, έρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος –κι όχι μόνο το πρόσωπο, Δήμαρχος- να αποφασίσει τι θα κάνει.

Ταυτόχρονα, ο Σώρρας έχει ακόμα μια υποχρέωση: Να κοινοποιήσει σε όλους τους δημότες του δήμου την ύπαρξη των χρημάτων για να αποφασίσουν μαζί με την δημοτική τους αρχή πώς θα κινηθούν, τι έργα θέλουν, αν θα κάνουν τυροκομείο,  ή σφαγείο, ή οποιοδήποτε εργοστάσιο, ή δρόμους ή πλατείες.

Δεν μπορεί ο ιδιώτης παρόλο που προσφέρεται να βάλει τις εγγυήσεις και τις βάζει, να κάνει κουμάντο στο δημόσιο που είναι ο

Δήμος. Ο Δήμος υποχρεωτικά θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα επενδυθούν τα χρήματα.

Από εκεί και πέρα με την γνώση όλων ότι έχουν παρουσιαστεί 100, 200 δις για το κάθε Δήμο, ανάλογα με τον πληθυσμό, θα πάρει την απόφαση ο Δήμος με το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Δεν μπορεί ποτέ ένας ιδιώτης να τους πει τι θα κάνουν.

Όμως ανατίθεται υποχρεωτικά στον Σώρρα, η διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών για ένα λόγο: Γιατί του ανατίθεται η ευθύνη να δώσει πίσω στο Ταμεία τα χρήματα, τα οποία δεν είναι δικά του, αλλά του ελληνικού λαού. Το Ταμείο για να εκταμιεύσει τα χρήματα, ζητά εγγυήσεις κι αφού το δημόσιο, καλώς ή κακώς – και δεν θέλω να μπω στην πολιτική τώρα- δεν το κάνει και δεν βάζει τις εγγυήσεις για να κατέβουν χρήματα, αφού υπάρχουν, έρχεται ένας ιδιώτης που βάζει αυτός τις εγγυήσεις.

Από την ώρα που κατεβαίνουν, Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕ, ΕΧΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2% του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΤΟΚΑ.

Αυτά τα χρήματα που πρέπει να δίνει πίσω ο Σώρρας τα παίρνει από τα κέρδη των πλουτοπαραγωγικών έργων.

Τα υπόλοιπα όμως των κερδών δεν το καρπώνεται ο Σώρρας, αλλά πρέπει να παραδοθεί στην διάθεση του Δήμου και να αποφασίσει ξανά ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο, τι θα τα κάνει αυτά τα χρήματα. Μπορεί από το να τα ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΗ –γιατί τα κέρδη ανήκουν στο σύνολο, δεν ανήκουν στο πρόσωπο του Δημάρχου ή στα παιδιά του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανήκουν στο σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν τον δήμο.

Άρα, ο Δήμαρχος με δική του απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και την σύμφωνη γνώμη των δημοτών του μπορεί να τα μετοχοποιήσει και να τα μοιράζει 100%, ή ένα μέρος και να κρατάει επίσης ένα αποθεματικό από τα κέρδη, για να επενδύεται ξανά για έργα στον Δήμο. Αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο ο Δήμος κι όχι ο ιδιώτης. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που έκανε ο αγαπητός. Μίλησε για χρέωση των χρημάτων από τον Σώρρα προς τον λαό…όχι!

-GIGA FM: Ο ακροατής βάζει μια παράμετρο και λέει ότι οι δήμαρχοι είναι μέλη κομμάτων. Το κομματοκρατικό σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί με έναν τρόπο. ποιος μας προστατεύει από το κομματοκρατικό καθεστώς; Γιατί θα αποφασίζει ο δήμος…

ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ….

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε πόσο απλά είναι τα πράγματα. Το ίδιο το καθεστώς με τον τρόπο χρηματοδότησης και λειτουργίας προστατεύει από τους κομματάρχες. Γιατί; Αν το αναπτύξω λίγο, θα βοηθήσω πολύ.

Η υποχρέωση που έχει ο Σώρρας με τα εκταμιευόμενα τα χρήματα είναι να ιδρύσει ένα Ταμείο Ειδικού Σκοπού, όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ώστε αυτό και μαζί και ο Σώρρας θα διαχειριστούν τις επενδύσεις  των χρημάτων κατόπιν εντολών της Δημοτικής Αρχής. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Αυτοί που θα επανδρώσουν το Ταμείο Ειδικού Σκοπού θα πρέπει όλοι να είναι επιστήμονες, όλων των κλάδων, από γιατρούς μέχρι πολεοδόμους, από δικηγόρους μέχρι οικονομολόγους, από περιβαντολόγους μέχρι κτηνιάτρους γιατί θα αναλάβουν την δόμηση όλων των έργων. Μπορεί να είναι νοσοκομείο, μπορεί να είναι κτηνοτροφικό πρόγραμμα για την βοήθεια των κτηνοτρόφων, αγροτικές καλλιέργειες για την καλύτερη καλλιέργεια και το φθηνότερο κόστος. Αυτό το πρόγραμμα είναι για να βοηθηθούν όλοι. Αυτοί οι άνθρωποι που επανδρώνουν το Ταμείο Ειδικού Σκοπού θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι από τον Δήμο. Μπορεί κάποια επιστημονική ιδιότητα να μην την έχει κάποιος από τον Δήμο κι αναγκαστικά θα πάρουμε από τον δίπλα δήμο.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η διάθεση των χρημάτων, των πόρων αυτών από τις επενδύσεις είναι για να αποκατασταθεί όλος ο τοπικός πληθυσμός, όχι για να δουλέψουν αλλοδαποί, αλλά για να εξαλειφθεί η ανεργία στο δήμο, άρα, υποχρεωτικά όλο το δυναμικό του δήμου πρέπει να μπει και να δουλέψει και να επανδρώσει και τα έργα.

Αυτό το ελέγχει απόλυτα η Δημοτική Αρχή, γιατί τα χρήματα τίθενται στην κηδεμονία της. Άρα, για να πληρωθεί το ο,τιδήποτε, ακόμα κι ο μισθός ενός ανθρώπου που θα δουλέψει, ελέγχεται απόλυτα από την Δημοτική Αρχή και δίνει την υπογραφή της για να εκταμιευτεί το πόσο για να πληρωθεί ο καθένας που δουλεύει.

Άρα, ξέρει πολύ καλά ποιος εργάζεται και πληρώνεται. Δεύτερον, η πρώτη εντολή τουΔημάρχου προς τον Σώρρα λέει: «ό,τι κάνεις, θα το κάνεις για το καλό του Δήμου μου και των Δημοτών μου για να εξαλειφθεί η ανεργία και θα πρέπει να αποκατασταθούν όλοι και να έχουν εργασία με αξιοπρεπές εισόδημα.

Κι εδώ απαντάω στην ερώτηση του «προ ή μετά κρίσης» μισθού. Αυτό το εικονικό που ζούμε αυτή την στιγμή –για να μην πω άλλη λέξη – και πάνε να εξοντώσουν τους Έλληνες, δεν μπορεί, για παράδειγμα, μέσα σε όλη την διάρκεια της επένδυσης αυτής και κατά την διάρκεια υλοποίησης των έργων να υπάρχουν μισθοί των 300 ή 500 ευρώ! Αξιοπρεπές εισόδημα σημαίνει από τα κοινωνικά κριτήρια και από το κόστος διαβίωσης που μπορεί να είναι 1000, 1200, 1500 ευρώ. Ακόμα κι αυτό δεν αποφασίζει ο Σώρρας, αλλά η Δημοτική Αρχή με το ψήφισμα της. Δηλαδή, αν εγώ πληρωθώ 1000 ή 1500 ευρώ, που θα δουλεύω οπουδήποτε στα έργα που θα γίνουν από τα συγκεκριμένα χρήματα το αποφασίζει η Δημοτική Αρχή. Από εκεί και πέρα, αν η Δημοτική Αρχή αποφασίσει να πάρω εγώ μισθό 500 ευρώ, φταίει η Δημοτική Αρχή κι όχι ο Σώρρας. Είναι στην διάθεση του Δήμου και του δημοσίου τι θα κάνει. Ξαναλέω, δεν μπορεί ένας ιδιώτης να βάλει κανόνες στο δημόσιο.

-GIGA FM: Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον χρόνο μας…

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά δώσε μας λίγο χρόνο, γιατί τα ερωτήματα του ακροατή μας ήταν πολύ σοβαρά…

-GIGA FM: Κάνε και την τελευταία ερώτηση φίλε ακροατή…

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Ποιο είναι το μορφωτικό υπόβαθρο του κύριου Σώρρα; Είναι οικονομολόγος; Είναι επιχειρηματίας;

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι επιχειρηματίας και γνωρίζει το ελληνικό και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα καλύτερα από τους τραπεζίτες.

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Είναι οικονομολόγος;

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για να γνωρίζει τέτοιους είδους οικονομικά, η εμπειρία του είναι τέτοια που είναι και πάνω από τους οικονομολόγους. Δυστυχώς οι οικονομολόγοι που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια δεν έχουν την πραγματική γνώση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Αν την είχαν, θα είχαν ελέγξει τι εγγυήσεις έχουν τα ελληνικά ομόλογα.

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Σχετικά με την πρόταση που αναφερθήκατε τόση ώρα, υπάρχει κάπου αναρτημένη και τεκμηριωμένη, ώστε να μπορεί να γίνει και μία διασταύρωση και αν υπάρχει μια ιστοσελίδα στο internet;

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει ιστοσελίδα στο internet, αλλά αυτό που θέλω να σας καταθέσω είναι σημαντικό κι είναι το εξής: η εντολή που δίνει ο δήμαρχος στον κύριο Σώρρα….

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Αφήστε την εντολή….η πρόταση υπάρχει κάπου να την μελετήσει κανείς; Γιατί ωραία λέγονται αυτά στον αέρα, αλλά για να κάτσει κάποιος να την μελετήσει, αν στέκει η πρόταση  ή όχι, θα πρέπει να την βρει κάπου.

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπείτε στο «ΕΛΛΑΝΙΑ ΒΟΗ»  και στο blog αυτό υπάρχουν και η χρηματοδότηση των 600 δις και την χρηματοδότηση των Δήμων και τα έργα που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα και την Κύπρο που επί συνόλω είναι 49.000 έργα.  Εκεί μπορείτε να τα βρείτε όλα κι αν θέλετε, μπορώ να σας δώσω και το τηλέφωνο μου δημόσια και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι 6947-260144, για όποια πληροφορία θέλετε, ακόμα και για επίσημα έγγραφα, ενημέρωση είμαι στην διάθεση σας.

-ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Ευχαριστώ πολύ!

-GIGA FM:  Να σας ευχαριστήσω, γιατί έχουμε ξεπεράσει τον χρόνο…δώσατε λοιπόν την ‘ΕΛΛΑΝΙΑ ΒΟΗ»…που έχει αναλυτικά όλη την πρόταση. Οι φίλοι ακροατές μπορούν να μπουν εκεί και να δουν όλα τα έγγραφα και την πρόταση χρηματοδότησης.

Ο φίλος ακροατής έκανε και την ερώτηση πώς εγκρίθηκαν αυτά τα έργα, δηλαδή ποιος είναι ο παράγοντας έγκρισης αυτών των έργων…

-Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο παράγοντας είναι ένας: Υποβάλλεις σχέδιο ανάπτυξης στο Παγκόσμιο Ταμείο που έχει και τα λεφτά τα δικά σου, δηλαδή της Ελλάδος, υποβάλλεις και τις εγγυήσεις που έχεις να δώσεις και από εκεί και πέρα, το Ταμείο εγκρίνει.

Το Ταμείο λοιπόν ενέκρινε για την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί, το ποσό 2τρις 200 δισεκατομμύρια δολλάρια, άρα 1 τρις 800 δισεκατομμύρια σε ευρώ και θέλουμε τον κάθε δήμαρχο που εκπροσωπεί λαό, γιατί ο ιδιώτης που εγγυάται δεν εκπροσωπεί λαό,  θέλουμε με εντολή του,  να ζητήσει το κομμάτι που του αντιστοιχεί, γιατί θα πάρει και την κηδεμονία των χρημάτων για να δει πώς θα τα επενδύσει. Τόσο απλό είναι κι όποια στιγμή θέλετε μπορούμε να κάνουμε πάλι μια εκπομπή με ανοιχτές ερωτήσεις από το τηλέφωνο για να ρωτήσει όποιος θέλει και έτσι να μπορεί να πάρει απαντήσεις.

27-11-2014 GIGA FM ΙΩΑΝΝΙΝΑ Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μνημοσυνη

Αφήστε μια απάντηση