Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

590_ce19b0a7dea061e31b2f7ad86a7fb34610600569_896859107004754_9006785563785426825_nViky Charalambous Συνδέστε την νέα μείωση των μισθών που προτάθηκε στο νέο νομοσχέδιο από τις πολυεθνικές και υποστηρίζεται από την κυβέρνησή μας, με το θέμα των Κοιν.Σ.Π..

Σας θυμίζω ότι για να ενταχθείς στις Κοιν.Σ.Π. αγοράζεις μερίδια με δικά σου χρήματα.
Αφού ενταχθείς, ο μισθός σου αποφασίζεται από το ΔΣ και την πλειοψηφία.
Και εάν καταλήξει στο να έχει ποτέ κέρδη αυτή η εταιρεία, τότε αυτά δεν θα μπορούν να διανεμηθούν στους εταίρους, αλλά μόνο το 30 % μπορεί να διανεμηθεί έως μπόνους επί του μισθού.. Και αυτό βέβαια αφού το αποφασίσει το ΔΣ!

Δηλαδή το ότι είσαι εταίρος, δηλαδή να έχεις επενδύσει σε αυτή την κοινοπραξία, δεν θα μπορεί να έχεις οποιοδήποτε μέρισμα επί των επενδύσεών σου και να καρπωθείς τα αποτελέσματα των κόπων σου, παρά μόνο θα μπορείς να λάβεις κάποιο μισθό και ίσως και μπόνους! Και βέβαια, αυτό θα είναι ΕΑΝ το αποφασίσει το ΔΣ ή/και η πλειοψηφία…

Το ΔΣ εκλέγεται από την πλειοψηφία..

Εάν αύριο κάποια πολυεθνική ή άλλοι οργανωμένοι φορείς, δια μέσω πολλών δικών τους τρόπων διεισδύσουν αθόρυβα στις συνεταιριστικές εταιριούλες που έχουν ήδη δεσμευμένα μέλη που αποφάσισαν από κοινού να κάνουν το “καλύτερο” για την εταιριούλα τους, άρα να κρατήσουν το κόστος λειτουργίας τους χαμηλό για να μπορέσουν να πετύχουν την “ανάπτυξη” και ενδεχομένως να λάβουν μπόνους, μπορούν εύκολα να κερδίσουν την πλειοψηφία και να ελέγχουν τις αποφάσεις των ΔΣ…
Και έτσι, τεχνηέντως, δημιουργήθηκε ένα εκκολαπτήριο φθηνού προσωπικού με 300 Ε, που επένδυσαν στην εταιρεία αρχικώς, εγκλωβίστηκαν και υποχρεούνται να δουλεύουν για να μην χάσουν τα χρήματά τους ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία…

Και άσε που ό,τι χρήματα λάβεις θα τα φορολογηθείς με κλίμακες που μπορούν να φτάσουν και μέχρι 44 % γιατί θα ορίζεται ως μπόνους και όχι ως μέρισμα..

Και αν ακόμα σου τάξουν και εξαγορά των κόκκινων δανείων ( που δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί με επιτυχία λόγω της νομοθεσίας, αλλά κάνω εικασία.. ) και κάνεις το λάθος να προχωρήσεις να κάνεις νέα σύμβαση και να αποδεχθείς την περιουσία σου να δεσμευτεί στο νέο κοινόβιο Κοιν.Σ.Π., με αυτό τον τρόπο, αίρονται όλες οι παρανομίες που οι τράπεζες έχουν διατελέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια επί των δανείων και ησυχάζουν από το πρόβλημα των πλειστηριασμών που σήμερα κινδυνεύουν να μην μπορούν να υλοποιηθούν όπως περίμεναν λόγω των πολλών παρανομιών του παρελθόντος, με τις νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν και κάτω από το Αγγλικό δίκαιο, το σπίτι που θα έχεις ενεχυριάσει θα είναι ήδη κατασχεμένο χωρίς να μπορεί να παρέμβεις σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής. Άσε που όταν θα είσαι μέλος της κοινοπραξίας, κάθε οικονομική κατάσταση του άλλου εταίρου επηρεάζει τη λειτουργία των υπολοίπων..

Η νομοθεσία γύρω από το θέμα αυτό είναι διάτρητη και εύκολα οι “καλοθελητές” μπορούν να την οδηγήσουν προς όφελος όσων το σχεδίασαν..
Θυμίζω ότι “Το μαχαίρι στα χέρια ενός χειρούργου σώζει ζωές, στα χέρια ενός λωποδύτη αφαιρεί ζωές”..

Γι’ αυτό, μην επηρεάζεται η κρίση μας από “καλόβουλες” προτάσεις ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις για το ο,τιδήποτε!
Η ευκολία δεν υπάρχει για κανένα.
Εάν δεν γίνονται συγυρισμένες προσπάθειες όπου να προκληθεί μια κάθετη λύση, δεν μπορούν να προωθηθούν λύσεις μόνιμες, αλλά ευκαιριακές που μπορούν να προκαλέσουν χειρότερα προβλήματα από το ό,τι είχαμε πριν.

Γι’ αυτό εμείς προχωράμε να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, εργαζόμαστε για την αλήθεια, την υλοποίηση μιας κάθετης ανάπτυξης και όχι ευκαιριακών λύσεων που προτείνονται κάτω από το πέπλο της αληθοφάνειας και που μόνο προβλήματα μπορούν να επιφέρουν.

Γιατί η όδευση προς την ΕΛ-ΕΥ-ΘΕ-ΡΙΑ και το ΦΩΣ είναι ένα μεγάλο και δύσκολο μονοπάτι.

……………………………………

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

ΟΛΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ… 12.000 θέσεις εργασίας και 2.000 ΚοινΣΕπ δημιουργούνται με νέο πρόγραμμα του υπ. Εργασίας !!!

Δράμα, 19 Σεπ.2014 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και πρώτα απ όλα υγεία.

Με κοινή απόφαση των μελών του Κοινωνικού Συνεταιρισμού <Φιλάδελφος .με αριθμό μητρώου Δ00044 σας αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή μας τους προβληματισμούς μας αλλά και την αγωνία μας για το μέλλον των ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ελλάδα. Με την δημοσίευση του νόμου 4019/11 πάρα πολλοί συνάδελφοι στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Συμπεριφοράς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για ένα πρωτοποριακό νόμο που ενώ στην Ευρώπη ίσχυε από χρόνια, στην Ελλάδα γίνεται επιτέλους νόμος του Κράτους. Ενώ στην αρχή εφαρμογής του νόμου ο νομοθέτης διατύπωσε σωστά την άποψη του , ότι τα όποια κέρδη αφού δεν διανέμονται στα μέλη ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ αλλά θα μοιράζονται στους εργαζόμενους ως πριμ παραγωγικότητας και ένα ποσοστό για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Έρχεται ο εφαρμοστικός νόμος από το υπουργείο οικονομικών και αίρει αυτή την παράγραφο και μας φορολογεί αδίκως καθώς εμείς όλοι που ιδρύσαμε τους πρώτους ΚΟΙΝΣΕΠ , βασιστήκαμε σ αυτήν την διατύπωση και κάναμε το εγχείρημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδρύοντας ΚΟΙΝΣΕΠ.

Δυστυχώς εξαπατηθήκαμε και τώρα με κίνδυνο να πάμε φυλακή συνεχίζουμε να διατηρούμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις, ΧΩΡΙΣ καμία μα καμία φορολογική ελάφρυνση όπως γίνεται στις επαγγελματικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα:..

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.;; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ ΤΩΝ… ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση