ΒΑΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

molotof_3Μετά τις μολότοφ, τώρα αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

Αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου, ζητώντας από τους ζηλωτές μοναχούς να το εκκενώσουν, βάσει δικαστικού εγγράφου που έχει εκδοθεί και το οποίο διατάσσει το διαμέρισμα να παραδοθεί στην αδελφότητα που ζει στης Καρυές του Αγίου Όρους και η οποία, σύμφωνα με τους νόμους του Όρους, θεωρείται η νόμιμη.

Οι ζηλωτές μοναχοί, που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια στη Μονή Εσφιγμένου το καλοκαίρι του ’13, αρνήθηκαν να παραδώσουν το διαμέρισμα, με το επιχείρημα ότι ανήκει στο μοναστήρι και όχι στην αδελφότητα των Καρυών, ενώ κατήγγειλαν ότι διώκονται.

Όπως μεταδίδει ο ηλεκτρονικός Τύπος της συμπρωτεύουσας, στο κονάκι βρίσκονταν την ώρα της αστυνομικής επέμβασης, έξι μοναχοί, ένας από τους οποίους προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές των μοναχών συγκετρώνονται και διαδηλώνουν την υποστήριξή τους.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_487.html#.VFNj42RPTSA

……………………………………………………………………………………………….

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ                                                        Άγιο Όρος, 31/10/14 (ν.ημ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά λύπης μας σας ενημερώνουμε ότι σήμερα στις επτά το πρωί εκκενώθηκε το κονάκι μας στην οδό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης από μεγάλη αστυνομική δύναμη παρουσία δικαστικού επιμελητή. Αποκλεισμός της περιοχής και ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση εναντίον του μοναδικού μοναχού μας που διέμενε εκεί , ο οποίος και προσήχθη στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που έδωσαν το πράσινο φως για την εκκένωση, πήραν ένα ακόμα ακίνητο από την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 125 μοναχών. Ακίνητο που ανήκε εδώ και χρόνια στην αδελφότητα νόμιμα και το παρέδωσαν σε μια αδελφότητα 5 μοναχών που εν μία νυκτί και παράνομα βάσει Κ.Χ.Α.Ο. «βαπτίστηκαν» Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Αλλά ενώ δεν υπάρχει κάποιο δικαστήριο που να δηλώνει αρμόδιο να ελέγξει την νομιμότητα αυτής της διοικητικής απόφασης, όλα τα δικαστήρια βάσει αυτής της διοικητικής απόφασης παραχωρούν περιουσιακά στοιχεία της Ιστορικής μας μονής στην νέα ψευδοεσφιγμένου. Τα συμπεράσματα δικά σας … και η πολιτεία όχι απλά τους αφήνει αλλά τους συνδράμει κιόλας με αστυνομική παρουσία.

Ενώ η δικαιοσύνη, θα έπρεπε να αναλώνεται στο να κυνηγάει όσους τόσα χρόνια έχουν κατακλέψει την Ελλάδα και την έφεραν ως εδώ. Όχι να υποστηρίζει το «νομιμοφανή» δίκαιο των ισχυρών εναντίον των αδυνάμων, δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο θεσμικός της ρόλος.

Το κονάκι αυτό το χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί μας για την διανυκτέρευση τους πριν ή μετά από νοσηλείες, ή για την διανυκτέρευση τους όταν το  ιερατικό τους  έργο ήταν εκτός Μονής. Μην ξεχνάτε μιλάμε για μια αδελφότητα 125 μοναχών. Τόσα περιουσιακά που ανήθικα και νομιμοφανώς, μας έχει πάρει η ψευδοεσφιγμένου των 5 μοναχών, τι τα κάνει? 

Μπορείτε να μας πάρετε ότι υλικό μας ανήκει … την πίστη μας όμως όχι. Πια τα ίδια μας τα περιουσιακά στοιχεία χρηματοδοτούν τον ανηλεή πόλεμο εναντίον μας. Αλλά πάντα στην ιστορία της εκκλησίας μας, οι προδότες της πίστης «έπαιρναν» την θέση που τους αξίζει … και ως πιο πλούσιοι … η θέση ήταν ίδια. Το Φανάρι ακούει…

Γραφείο Τύπου,

Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση