Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: “Στρέβλωση το ότι το 40% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα ανήκει σε τράπεζα”

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

934798_10204806654032772_4130005970336321924_nΗ χώρα ξεπουλήθηκε, προκαλεί όμως εντύπωση το πόσο γρήγορα έγινε, και προπαντώς χωρίς αντίσταση!

Makis Tsintilakis ΟΚ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ…ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

“Στρέβλωση το ότι το 40% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα ανήκει σε τράπεζα”

8797O διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ με συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung έθεσε το ζήτημα της κατοχής του 40% της αγροτικής παραγωγής από μία ιδιωτική τράπεζα (συγκεκριμένα στην τράπεζα Πειραιώς αφού τα περιουσιακά στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας πέρασαν στο χαρτοφυλάκιό της), ως “στρέβλωση” του συστήματος της ελεύθερης οικονομίας και προχωρόντας περισσότερο μίλησε και για την δράση στην Ελλάδα μιας πολύ μικρής ομάδας πολύ πλούσιων ολιγαρχών που κυβερνούν την χώρα και κάνει λόγο για «πολύ παράξενα πράγματα».
 
Το 40% των αγροτικών εκτάσεων, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, έχουν υποθηκευτεί στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία απορρόφησε την Αγροτική Τράπεζα.
 
«Αν υπάρξει κρίση και δεν εξυπηρετούνται τα δάνεια, θα πάρουν υπό την κατοχή τους οι επενδυτές σχεδόν τη μισή καλλιεργήσιμη γη της χώρας. Πώς μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;»,διερωτάται, για να καταλήξει με αναφορά στην ΕΡΤ: «Για μένα είναι σαφές ότι η κρίση αλλάζει πρόσωπο. Από οικονομική κρίση, γίνεται κρίση των κεντρικών θεσμών. Το ότι έκλεισε τώρα ακόμα και η δημόσια ελληνική τηλεόραση, ένας θεσμός ελέγχου στη χώρα, δεν είναι καλό σημάδι».
 
Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου συνεχίζοντας: «Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» και ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία σχετικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.
 
«Η Ευρώπη βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση», είπε ο Γκάλμπρεϊθ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.
 
«Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο. Πολλοί πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, αρκεί να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα, για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση»,τονίζει ο κ. Γκάλμπρεϊθ και αναφέρεται στην «τρομερά υψηλή ανεργία των νέων» αλλά και στην εικόνα των ηλικιωμένων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.
 
«Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κι αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ. Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της», πρόσθεσε.
 
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος τάχθηκε κατά της πώλησης της ΔΕΠΑ. «Πρέπει γι’ αυτό να σημάνει συναγερμός σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ενα μονοπώλιο αερίου αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά κέρδη και τζίρο. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; Πότε κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση; Μόνον όταν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον ότι θα επιζήσει για πολύ», υποστηρίζει και προβλέπει ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα πάψουν να πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.
 
«Ετσι θα ξεκινήσει μια φυγή τραπεζικών κεφαλαίων», σημείωσε και εκτίημσε ότι τότε θα επιλεγεί μια λύση πιθανόν στο πρότυπο αυτής που εφαρμόστηκε στην Κύπρο. «Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν περιουσίες και η οικονομία εντελώς ξαφνικά θα συρρικνωθεί δραστικά. Και αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τελικά αυτό μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους της ΟΝΕ. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει η πολιτική ένωση, όταν θα έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία»,ανέφερε.
 
Απευθυνόμενος στις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ πρότεινε τέσσερα βασικά μέτρα: «Η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει στην Ελλάδα περισσότερα χρέη. Δεν έχει νόημα να κάθεται κανείς και να παρακολουθεί την κλιμάκωση της κρίσης. Η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει για τις ελληνικές τράπεζες. Δεν πρέπει να τις αφήσει απλώς στα χέρια ολιγαρχών. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία. Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα είδος συμφώνου για τους χαμένους της κρίσης, μια κοινωνική βασική ασφάλιση και να εγγυηθεί τουλάχιστον ένα μέρος των περιουσιών και π.χ. των συντάξεων», δηλώνει.
 
Το “κερασάκι” το έβαλε στο τέλος:
 
Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να στείλουν τα χρήματα απευθείας στους αποδέκτες, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση, επειδή «μέχρι τώρα τα χρήματα πήγαν συχνά σε λάθος κανάλια» και προσθέτει: «Οχι άλλα χρήματα για κακές ή διεφθαρμένες κυβερνήσεις και διοικήσεις. Το πλεονέκτημα απευθείας καταβολής στον λαό είναι η αύξηση της κατανάλωσης και η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας», επισημαίνει.
 
Ο καθηγητής ξεκαθαρίζει ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν αξίζει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Θεωρεί ότι είναι βουτηγμένη στις αμαρτίες, και ότι δεν επιτρέπει να φθάσουν χρήματα στον ελληνικο λαό, για να ικανοποιηθούν στοιχείώδεις ανάγκες.Θεωρεί δηλαδή ότι η κυβέρνηση αυτή εκτελεί εντολές αλλότριων κέντρων εξουσίας, και δεν δίνει σημασία σε όσου την ψήφισαν.
 
Το θέμα της αγροτικής παραγωγής είναι τεράστιο. Χωρίς εξασφάλιση τροφής, αφού θα ανήκει σε ξένα χέρια, πως θα μπορούσε η χώρα ακόμα και να βγει από την ευρωζώνη, όταν την επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να θρλεψει τους πολίτες της.Η χώρα ξεπουλήθηκε, αυτό είναι πλέον γνωστό, αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το πόσο γρήγορα έγινε, και προπαντώς χωρίς αντίσταση.
………………………………………………………
Makis Tsintilakis  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: 

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ… 

 …ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ;
 …ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;
 …ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ;
 …ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ; 
 ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ…

 …ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ:
 ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,
 ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΥΣ, 
 ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΣ, 
 ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, 
ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ και ΤΩΝ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΟΥΣ…

 …ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΑΝ….
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ 
ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ;

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΖΗΤΑΕΙ:ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ 

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΘΑ “ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ”…ΠΛΑΝΑΣΤΕ!!! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ “ΠΟΡΤΕΣ” ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙ-ΕΝD; ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.

65616_1453495714873936_1916483344_n

Αφήστε μια απάντηση