ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣΦίλε Κώστα χαίρε.
Σ’ ευχαριστώ για το DVD που μου έστειλες με την συνέντευξη του Τάκη Παπά εναντίον του Αρτέμη Σώρρα. Δεν θύμωσα με τον Τάκη Παπά τον λυπήθηκα, θύμωσα όμως με τον δημοσιογράφο για πνευματική κακοποίηση ενός ετοιμοθάνατου γέροντα. Αυτό που είδα στο DVD με λύπησε όχι γι αυτά που έλεγε αλλά γι αυτό που έβλεπα, γιατί γνωρίζω από χρόνια τον Τάκη Παπά, ο οποίος εμφανισιακά άλλα και νοητικά μου φάνηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ήξερα. Από απόψεως αισθητικής ήταν ένα θλιβερό θέαμα αφού βασανιζόταν ο άνθρωπος για να μιλήσει και έδινε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε η ψυχή του.
Πάντα πίστευα ότι τα γεράματα και κυρίως τα κακά γεράματα, δηλαδή από την στιγμή που σε εγκαταλείπουν οι σωματικές δυνάμεις, και ταλαιπωρείσαι από σωματικές παθήσεις, είναι χίλιες φορές χειρότερα από τον θάνατο, τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ λύτρωση αλλά και ευτυχία.
Στα παρελθόν ο Τάκης Παπάς ήταν συχνή γλάστρα τηλεοπτικών εκπομπών, σήμερα το ανελέητο γήρας τον φόρτωσε με αρνητικές σκέψεις, τον έκανε ευερέθιστο, υστερικά ισχυρογνώμονα, και συκοφάντη, και το να προσπαθείς να πείσεις ένα γέροντα ότι έχει άδικο είναι σαν να προσπαθείς να αναστήσεις νεκρό.
Αν ο Αρτέμης Σώρρας χρηματοδοτούσε το μηχάνημα του Τάκη Παπά δεν θα έλεγε τίποτε από αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη που είπε. Αφού το μηχάνημά του είναι τόσο σπουδαίο γιατί επί τόσα χρόνια δεν δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει κανένας; Αφού έχει στοιχεία απάτης κατά του Αρτέμη Σώρρα ας προσβάλλει την δικαστική απόφαση που τον αθώωσε, προσκομίζοντας τα δικά του αποδεικτικά στοιχεία μαζί με τις αποδείξεις συμπαιγνίας Σώρρα – Γεωργιάδη. 
Δυστυχώς για εμάς τους γέρους δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη όπως ο Τάκης Παπάς γιατί δεν έχουμε τον χρόνο ούτε και την δύναμη να τα διορθώσουμε. Όλοι οι άνθρωποι όταν γερνάμε και αποκτούμε τον επίζηλο τίτλο του μελλοθανάτου, νομίζουμε ότι είμαστε σοφοί και τα ξέρουμε όλα, γνωρίζουμε την αξία της ζωής, και έντρομοι διαπιστώνουμε ότι η ζωή έχει τελειώσει και δεν μας χρειάζονται πλέον οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει. Γιατί δεν είμαστε σε θέση να τις εφαρμόσουμε μας είναι άχρηστες αφού εκείνη την στιγμή είμαστε πανέτοιμοι μόνο για να πεθάνουμε.
Ότι είπε στην συνέντευξή του ο Τάκης Παπάς ήταν ένα παραλήρημα ασθενούς ανθρώπου, υπάρχουν χιλιάδες καθηγητές σαν αυτόν ακόμη και καλλίτεροι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει αποδείξεις επιτυχιών του, και δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί γιατί δεν έχει άλλη απόδειξη ότι έζησε εκτός από τα χρόνια του.
Σήμερα βρίσκεται υποχρεωτικά ταξιδιώτης, στο λιμάνι αναμονής όλων εκείνων των μελαγχολικών ταξιδιωτών που ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν το μεγάλο ταξίδι του πηγαιμού χωρίς ελπίδα επιστροφής. Σ’ αυτό το λιμάνι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες αντί να χαίρονται που τελειώνουν τα βάσανά τους, αντί να ελπίζουν σε κάτι ανώτερο και θεϊκό, αντίθετα είναι όλοι μελαγχολικοί, σκυθρωποί, αγέλαστοι και τρελαμένοι από φόβο, όχι γιατί το σώμα έχασε τις δυνάμεις του, αλλά γιατί η ψυχή έχασε τις ελπίδες της και έσβησαν τα όνειρά της και το περίφημο μηχάνημα του Τάκη Παπά έμεινε στα αζήτητα.
Προσωπικό μου πιστεύω είναι ότι τα γηρατειά είναι το αντίθετο της ζωής και όχι ο θάνατος, γιατί τα γηρατειά είναι η παρωδία της ζωής, ενώ ο θάνατος μετατρέπει τη ζωή σε πεπρωμένο και σε απαλλάσσει από όλες τις θλίψεις και τους πόνους της ψυχής και του σώματος. Και ο εκλεκτός επιστήμονας στην εκπομπή αυτή μας είπε το κύκνειο άσμα του γεμάτος απόγνωση και απελπισία.
Από εμάς δεν χρειάζεται απάντηση στα όσα είπε, δεν χρειάζεται θυμός και οργή γι αυτόν, γιατί αυτά που είπε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την τραγική λέξη «τετέλεσται» κρεμασμένος στον δικό του σταυρό και τον δικό του Γολγοθά μαρτυρίου.
Γεράσιμος Καλογεράκης

934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

Αφήστε μια απάντηση