Ντονιέτσκ: «Στο πλευρό μας πολεμούν χιλιάδες ρώσοι εθελοντές και όχι ο ρωσικός στρατός»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΟΡΩΣΣΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠάνω από 3000 ρώσοι εθελοντές πολεμούν στο πλευρό των αυτονομιστών μαχητών του Ντονιέτσκ, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίαςτου Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλιRossiya 24.

 «Ποτέ δεν αποκρύψαμε πως οι ρώσοι αδελφοί μας πολεμούν στο πλευρό μας και στηρίζουν την πολιτοφυλακή. Χωρίς τη βοήθειά τους θα βρισκόμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση… Από την αρχή των γεγονότων έχουν καταταχθεί 3-4 χιλιάδες ρώσοι εθελοντές. Κάποιοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, αλλά η πλειοψηφία παραμένει μαζί μας» είπε ο Ζακαρτσένκο, τονίζοντας πως το Κίεβο και ηΔύση μιλούν επανειλημμένα για «ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», καθώς δεν μπορούν αλλιώς να δικαιολογήσουν τη βαριά ήττα που υφίσταται εδώ και μήνες ο πάνοπλος ουκρανικός στρατός από την πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ντονιέτσκ, εθελοντές από όλη την Ευρώπη, όπως την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία αλλά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μάχοντας στο πλευρό των αυτονομιστών. 

http://gr.rbth.com/news/2014/08/28/ntonietsk_sto_pleyro_ma_polemoyn_xiliade_rosoi_ethelonte_kai_oxi_o_rosik_32381.html

Αφήστε μια απάντηση