Αγρότης αυτοκτόνησε όταν η Πειραιώς του αφαίρεσε ποσό για οφειλόμενο ενήμερο δάνειο…

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΕ ΒΟΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΡΓΟ! ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΧΝΑ!

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ…

………………………………………………………………….

Τράπεζα Πειραιώς

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σχετική με την, όπως καταγγέλλει, ενέργεια αφαίρεσης χρηματικού ποσού της Τράπεζας Πειραιώς από λογαριασμό ταμιευτηρίου αγρότη δανειολήπτη για εξόφληση ενήμερου (!) δανείου ύψους μόνο 3.300 ευρώ, η οποία προκάλεσε την αυτοκτονία του αγρότη, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος.

Ερώτηση Αθ.Πετράκου προς τον υπ. Οικονομικών Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής, “σύμφωνα με τα δεδομένα και όπως προκύπτει από πληροφορίες από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς ο αγρότης Γεώργιος Λούζης δεν είχε ληξιπρόθεσμα δάνεια στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού εξοφλούσε τους τόκους του Ανοιχτού Δανείου Αγροτών κανονικά, χωρίς καθυστέρηση”, ενώ προσθέτει ότι η ίδια η τράπεζα μετέτρεψε τον δανειακό του λογαριασμό σε ληξιπρόθεσμο, αφού απέρριψε την αίτηση ανανέωσης του ανοιχτού δανείου με την αιτιολογία ότι είχε υπερβεί την ηλικία των 70 ετών! Ακολούθως, σύμφωνα με την ερώτηση, ο αγρότης ειδοποιήθηκε ότι, για να μην απορριφθεί η ανανέωση του δανείου του, θα έπρεπε να φέρει εγγυητή ένα από τα άνεργα παιδιά του. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα του βουλευτή, η κρίση της Τράπεζας Πειραιώς δεν επηρεάστηκε ούτε ότι ακόμη κι αν ήταν υπερήλικας, είχε διαδοχή, αφού τα παιδιά του είναι νόμιμοι κληρονόμοι του, ούτε από το ποσό του δανείου που ήταν μόνο 3.300 ευρώ!, όπως και το ότι ο λογαριασμός από το οποίο αφαίρεσαν τα ποσά ήταν λογαριασμός στον οποίο έμπαιναν οι αγροτικές επιδοτήσεις και η σύνταξη του αγρότη και, όπως είναι γνωστό, οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν εκχωρούνται ούτε κατάσχονται σύμφωνα με τον νόμο. Ο κ. Πετράκος αναφέρει πως οι δικαιολογίες ότι το σύστημα φταίει που «ρούφηξε» όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού αυτού, και μάλιστα μόλις κατατέθηκαν οι επιδοτήσεις, δεν ευσταθεί, επειδή η ίδια η τράπεζα καθορίζει, εγκρίνει και θέτει σε εφαρμογή τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες λειτουργίας του αυτόματου μηχανογραφικού συστήματος αναλήψεων για εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών των δανειοληπτών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και υπόλογη για αυτή την εγκληματική ενέργεια, όπως επίσης και η Τράπεζα Πειραιώς.

http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/2014/08/blog-post_129.html

Αφήστε μια απάντηση