ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΓΩΝΑ. ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

ΕΛΛΑΔΑ

dragonas2Περίεργος Θάνατος Γιώργου Δραγώνα: Ο τρίτος “γνώστης των μαύρων ταμείων” της ΝΔ που “φεύγει από τη μέση”. Ακoλούθησε τον Γ.Βαρθoλομαίο που είχαν σκοτώσει σε γκαρσονιέρα στου Ζωγράφου

“Παιδί” του γνωστού για τις μυστικόφρονες αρχές του και την αλληλουποστήριξη των μελών του και των αποφοίτων του, Κολεγίου Αθηνών(του οποίου εδώ και χρόνια ηγείται ο αδερφός του σημερινού προδότη πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς)ήταν ο εκλιπών, Γιώργος Δραγώνας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή, ανήμερα της Παναγίας, σε παραλία της Αναβύσσου, κοντά στην Παλαιά Φώκαια. Ένας ακόμα βαθύς γνώστης των “μυστικών και ντοκουμέντων” των εσωτερικών οικονομικών ζητημάτων της ΝΔ της παλαιάς φρουράς του συντηρητικού κόμματος της Ελλάδος- που βούλιαξε την πατρίδα και την παρέδωσε στους τοκογλύφους με την βρωμερή συνεπικουρία του ΠΑΣΟΚ και των απολιθωμάτων του- δεν υπάρχει πια για να “ξέρει” και να θυμάται. Ο τρόπος θανάτου του Γ.Δραγώνα θα μπορούσε να ήταν ένας απλός πνιγμός λόγω κόπωσης ή προβλήματος υγείας. Φύσει δύσπιστοι, δεν μπορούμε να πειστούμε ούτε στους θανάτους από πνιγμούς ούτε στις συμπτώσεις. Ειδικά όταν συνειρμικά το μυαλό μας πάει σε άλλα σκοτεινά μονοπάτια. Για δύο ακόμα προσωπικότητες της Δεξιάς που είχαν εμπλακεί στα “μαύρα ταμεία” της ΝΔ και δεν υπάρχουν πια.

Ο Δραγώνας , “στα δύσκολα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, από το 1981 έως το 1990 υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της. Την περίοδο από το 1996 έως το 2011 υπήρξε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ιστορικότερου think tank της φιλελεύθερης παράταξης, του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ).

Την περίοδο 1989-1991, όντας προσωπική επιλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ΞΕΝΙΑ – Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος, με στόχο την ιδιωτικοποίηση του τουριστικού τομέα. Το 1993 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., θέση την οποία, λόγω του μετριοπαθούς χαρακτήρα του, διατήρησε για κάποιο χρονικό διάστημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ανωνύμων Κτηματικών Εταιριών και από το 1994 έως και τον θάνατό του πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του. Επίσης, διετέλεσε από το 2005 έως το 2007 πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου”, διαβάζουμε σε καθεστωτική εφημερίδα στην οποία ήταν μέτοχος και συνιδρυτής. Πολύ σημαντικές δραστηριότητες για έναν πράγματι σημαντικό άνθρωπο της Δεξιάς που γνώρισε πολλά…

Όπως σημαντικοί ήταν δύο ακόμα άνθρωποι που γνώριζε ο μακαρίτης. Πρώτος ο Γιάννης Βαρθολομαίος. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει αναφερθεί στον τρόπο δολοφονίας του. Σημαντικό και το κομμάτι που είχε γράψει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Ντάσκας. Για διαβάστε:

Θανάσιμο μυστικό για τον Γιάννη Βαρθολομαίο

-Παρούσα στο σκάνδαλο Siemens εταιρεία που ήταν «παρούσα» μέσω στελέχους και στον… θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Βαρθολομαίου.

-Αναφορές – βόμβες στην εταιρεία που πήρε τα 40 εκατομμύρια και ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι δεν έμαθε ποτέ ποιοι είναι πίσω της.

– Το πόρισμα που ανοίγουμε βήμα-βήμα περιέχει πραγματικές βόμβες για όποιον θέλει να ψάξει και να διαβάσει…

Η φράση «τι θες εδώ Βαρθολομαίε;» έχει μείνει στην ιστορία. Φέρεται ότι την είπε ο Ν. Βρακατσέλης πριν αρπαχτεί στις μπουνιές με τον ταμία της Νέας Δημοκρατίας σε μια… άσχετη πολυκατοικία του Ζωγράφου.

Πώς θα αξιολογούσατε μια τυχαία σύμπτωση που προκύπτει από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens με τον τόπο και την ώρα θανάτου του Βαρθολομαίου;

Μια εταιρεία αναφέρεται ως «αγκαλιά» της Siemens στο πόρισμα. Ενα στέλεχος αυτής της εταιρείας βρέθηκε τυχαία την ώρα του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου στην πολυκατοικία του Ζωγράφου, αφού έφυγε λίγο πριν από το κέντρο της Αθήνας… Ο Βρακατσέλης τού «κόλλησε» να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, το στέλεχος το έπραξε, και μετά έφυγε χωρίς να δώσει στο ΕΚΑΒ το δικό του τηλέφωνο αλλά το τηλέφωνο του Βρακατσέλη. Το εκπληκτικό είναι ότι η κοπέλα του στελέχους μένει στην ίδια πολυκατοικία και, όπως προκύπτει από την κατάθεση, ανέβηκε στο διαμέρισμά της και εκείνος αποχώρησε χωρίς να έχουν την περιέργεια να δουν ποιος ζητεί βοήθεια (δηλαδή ο Βαρθολομαίος), παρότι είπε το στέλεχος αυτό (ο κ. Τσιμρικίδης) με υπόδειξη Βρακατσέλη ότι το θύμα αναπνέει ακόμα…

Για φανταστείτε τη σκηνή… Τι σύμπτωση η έλλειψη περιέργειας από το ζευγάρι… Ο ένας καβαλάει τη μηχανή και φεύγει χωρίς να κοιτάξει πίσω του ποιος ψυχορραγεί… Η άλλη ανεβαίνει πάνω χωρίς να κοιτάξει πλάγια στα σκαλιά του ασανσέρ να δει ποιος ψυχορραγεί…

Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, καθώς διαβάζει κανείς το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βλέπει το όνομα της εταιρείας (Ο1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ) να πορεύεται στο σύστημα ασφαλείας αγκαλιά με το όνομα της Siemens…

Καμία σχέση φυσικά με τον θάνατο του Βαρθολομαίου, αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τις συμπτώσεις. Μέσα σε αυτές βάλτε και τη σύμπτωση ότι ο μακαρίτης ταμίας πήγε στο ερωτικό (;) ραντεβού με 4 κινητά τηλέφωνα (!) χωρίς να κρατάει τσάντα. Μετά τον θάνατο αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι είχε τσάντα μαζί του, η οποία δεν βρέθηκε, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά…

Αντίθετα, είναι σίγουρο ότι η οικογένεια Βαρθολομαίου έστειλε αυστηρό εξώδικο στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, γιατί ενέπλεξε τον Βαρθολομαίο απαξιωτικά…

Oργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια… στημένη

To πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προλάβαμε να το μελετήσουμε όλο και να αξιολογήσουμε ολόκληρο το υλικό του.

Ομως, κάνουμε ενδεικτικές επισημάνσεις και στα επόμενα φύλλα θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με τα στοιχεία που διασταυρώνουμε, ώστε να μην αδικηθεί καμία πλευρά από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που έκαναν σπουδαία δουλειά αποκάλυψης πρωτοκλασάτων στο κέντρο της διαφθοράς.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει ότι η Siemens είχε στην ουσία αιχμαλωτίσει και τα δύο κόμματα εξουσίας και ίσως σε μικρότερο βαθμό είχε επηρεάσει και στελέχη άλλων κομμάτων.

Το πόρισμα αναφέρεται ευθέως στα ονόματα του Θόδωρου Τσουκάτου και του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Στον πρώτο αναφέρεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που παραδέχθηκε ότι παρέλαβε για να το παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, επίσης, στο όνομα του κ. Γείτονα, ο οποίος ήταν τότε στη νευραλγική κεντρική θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Στο όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου επιλέξαμε ενδεικτικά το κεντρικό συμπέρασμα του ΚΚΕ και φυσικά θα παραθέσουμε και τις θέσεις των άλλων κομμάτων.

Οπως θα δείτε, αναφέρεται στις σχέσεις των κομματικών ταμείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με τη Siemens και βεβαιώνει διά του εκπροσώπου του Θανάση Παφίλη ότι τα δυο κόμματα έπαιρναν χρήματα από τη Siemens.

Στο πόρισμα όλα τα κόμματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έγιναν όργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια ήταν στημένη, με σκοπό να πλουτίσουν πολλοί στο εξωτερικό και, φυσικά, επωφελήθηκαν και πολλοί στο εσωτερικό κατά τη διαδικασία της αγοράς αυτού του συστήματος.

Η Siemens δεν ήταν αρχικά στην κοινοπραξία που το ανέλαβε. Μπήκε, όμως, στη συνέχεια και το ΚΥΣΕΑ δια του κ. Σημίτη σε μια διάτρητη διαδικασία το έδωσε στην Κοινοπραξία που ήταν η Siemens. Μάλιστα, το τίμημα ανέβηκε σε ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει ένα κομμάτι η Siemens.

Στο συμπέρασμα όλα τα κόμματα αναφέρουν, όπως θα δείτε στο σχετικό απόσπασμα, την αλλαγή, ώστε να μπει ως υπεργολάβος της Siemens η εταιρεία Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, η οποία αρχικά είχε απορριφθεί και στη θέση της είχε προτιμηθεί η εταιρεία ΒΟΑRTES, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια off shore στην Κύπρο, η οποία συνεστήθη (έτσι γράφει το πόρισμα) ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά.

Η αρχική αμοιβή της εταιρείας ήταν 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μας αποκάλυψε ότι εντέλει έφτασε το ποσό στα 40 εκατομμύρια ευρώ και ο ίδιος, αν και αρμόδιος υπουργός που παρέλαβε το έργο, ΔΕΝ έμαθε ποτέ ποιοι κρύβονται πίσω από την εταιρεία αυτή.

Η αναφορά όμως στην Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ έχει τεράστια σημασία, αν συνδυαστεί με το τυχαίο (τυχαίο;) περιστατικό κατά τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρθολομαίου. Δηλαδή, την παρουσία του κ. Τσιμρικίδη…

Και τα δύο κόμματα ήταν αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού

Ιδού πώς περιγράφει ο ίδιος ο κ. Τσιμρικίδης την παρουσία του στην επίσημη κατάθεσή του: «Ενώ ήμουν πάνω στη μηχανή και δίπλα στο πεζοδρόμιο η Βασιλική, μας πλησίασε αυτός ο κύριος και μας είπε «ελάτε, κάποιος είναι χτυπημένος, να με βοηθήσετε, έχω το αμάξι μου εδώ να τον πάμε στο νοσοκομείο». Εμείς του είπαμε ότι είναι καλύτερα να μην τον μετακινήσει, αλλά είναι καλύτερα να περιμένει το ΕΚΑΒ. Ο κύριος αυτός ζήτησε βοήθεια και από άλλη μια κυρία. Στη συνέχεια φώναξε «να πάρει κάποιος το 166» και τότε εγώ από το κινητό μου που έχει αριθμό κλήσης 6977……….. πήρα το 166, όπου απάντησε μια κυρία που μου είπε θέση πέντε. Εγώ της είπα ότι ‘‘παίρνω από Λυκάβου 20, κάποιος έχει χτυπήσει στις σκάλες, ελάτε’’. Μου είπε η κοπέλα πόσο χρονών είναι και, ενώ είχε πλησιάσει δίπλα μου ο αναστατωμένος κύριος και άκουγε την συνομιλία καθώς είχα σε ανοιχτή ακρόαση στο κινητό μου, μου είπε, και εγώ είπα στην τηλεφωνήτρια ότι είναι 60-65 ετών. Με ρώτησε μετά αν αναπνέει, ρώτησα τον κύριο αν αναπνέει, μου είπε πως ναι αναπνέει και το μετέφερα στην κοπέλα. Επειτα, μου ζήτησε ένα όνομα και εγώ ρώτησα τον κύριο για το όνομα και μου είπε απ΄ ότι θυμάμαι ένα δισύλλαβο όνομα που αρχίζει από ‘‘Δ’’ και τονίζεται στη λήγουσα. Πρέπει να είναι το όνομα ΔΑΓΚΛΗΣ που μου λέτε τώρα. Εγώ το μετέφερα στην τηλεφωνήτρια. Στη συνέχεια, μου ζήτησε τηλέφωνο και το ζήτησα από τον κύριο και μου είπε ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου με τα αρχικά 6944-. Επίσης, ο άγνωστος άνδρας μου είπε να πω και ένα σταθερό τηλέφωνο στην τηλεφωνήτρια, το οποίο ξεκινούσε με επτάρια, αλλά δεν το θυμάμαι, λέγοντάς μου ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το άλλο κινητό. Στη συνομιλία που είχα με την τηλεφωνήτρια μού είπε να κρατήσει τον αριθμό που έβγαινε στο τηλεφωνικό της κέντρο, αλλά εγώ τους είπα όχι. Καθ’ όλη τη διάρκεια που εγώ μιλούσα με τον προαναφερόμενο κύριο και με το ‘‘166’’ δίπλα μου βρισκόταν η κοπελιά μου. Μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το ‘‘166’’ η κοπελιά μου ανέβηκε για το σπίτι της. Εγώ με τη μηχανή για το δικό μου και άφησα τον άγνωστο κύριο μεταξύ της εισόδου της πολυκατοικίας και του δρόμου».

H τσάντα που δεν βρέθηκε

Πολλά ρεπορτάζ που είχαν γίνει κατά τον θάνατο και για τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για την τσάντα του Βαρθολομαίου, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο του θανάτου.

Η ερωμένη του Βαρθολομαίου ήταν μόνιμο στέλεχος και στους προηγούμενους διοικητές του ΙΚΑ και μπορεί κανείς να υποψιαστεί αρκετά, διαβάζοντας στο πόρισμα της Siemens, ότι τα δύο κόμματα ήταν στην ουσία αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού.

Από τη διατύπωση του πορίσματος αποδίδεται τεράστια σημασία στο σύστημα ασφαλείας και στην εταιρεία αυτή. Από όσα μας είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά για τα 40 εκατομμύρια ευρώ και είναι εντυπωσιακό ότι οι βουλευτές δεν βρήκαν και δεν πήραν κατάθεση από κανένα στέλεχος της εταιρείας αυτής.

Αντίθετα, έχουν καταχωρήσει μια κατάθεση του Παύλου Πετζά, ο οποίος βεβαιώνει ότι τα λεγόμενα αντισταθμιστικά είναι στην πραγματικότητα για πληρωμές πολιτικών.

Και αυτό συνδυάζεται με το ότι στα εξοπλιστικά υπάρχουν σχετικά ονόματα εταιρειών, όπως της Drumilan. Εκεί σημειώνει παρουσία ο στρατιωτικός Κάντας, ο οποίος αναφέρεται και στο πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens αναφορικά με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως θα δείτε στη σχετική περικοπή.

Φυσικά, δεν βγάζουμε συμπεράσματα περί της ενοχής ή όχι οποιουδήποτε αλλά οι αναφορές της Εξεταστικής Επιτροπής αποκτούν δραματικό περιεχόμενο, καθώς σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων καταγγέλλουν ότι εμπαίζονται από τις αρμόδιες αρχές και δεν βοηθά κανείς το έργο τους.

Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά της Εξεταστικής Επιτροπής και στο γενικό πόρισμα και στο ειδικό όλων των κομμάτων σε ομπρέλα προστασίας των μιζαδόρων από ορισμένα μεγάλης δύναμης ΜΜΕ φυσικά με ανταλλάγματα. Ετσι, μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί το πόρισμα ουσιαστικά ενταφιάζεται.

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

είχε αναφερθεί στο παρελθόν σε μια ακόμα απουσία. Αυτήν ναυάρχου, φίλου της οικογένειας Σαμαρά, ο οποίος γνώριζε πολλά για “μαύρα και άσπρα” ταμεία.

Το ρεπορταζ εδώ:

OI BAΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ “ΚΑΦΕΤΙ” ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΥΜΦΩΝ, Η ΠΟΡΣΕ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ

Ο εκδότης και πολιτικός παράγων Γ.Δραγώνας, ήταν ο τρίτος που ακολουθεί τον κύκλο των “χαμένων ποιητών” της Δεξιάς. Και οι τρεις αναφερόμενοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Γνώριζαν….

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Γ.ΔΡΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ-ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ “ΠΑΙΔΙ” ΤΟΥ Ε.ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

http://www.makeleio.gr/?p=150640

Αφήστε μια απάντηση