Αυτή είναι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης:Τα βιογραφικά των Προέδρων & Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου & Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας

ΕΛΛΑΔΑ

Ευάγγελος Ηρακλείδης : ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΊΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.. “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΕΝΘΎΜΙΣΗ:

Τ.Χ.Σ. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΜΒΑ! Η Ε.Ε., ΤΟ Δ.Ν.Τ., Η Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ!

Γιάννης Καλογερόπουλος ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ….. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ …. ΝΟΗΜΑ . !!!!!!

[….ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΑΛΛΑ …… ΤΟ Κ Ο Β Ο Υ Ν…………………… ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ….. ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ….. ΓΑΛΑ …]  

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΑ!

ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!! … ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ;;;;;;;;;;;;;;;

………………………………………………………………………………………………….
areios-pagos
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, επέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. 

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων.
• Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.

• Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.
• Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:
• Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κΒιολέτταΚυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.
• Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:« Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Βιογραφικά Προέδρων και Αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας

Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011.Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νικόλαος Αγγελάραςτου Αντωνίου, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Γεννήθηκε το 1948 στο Βόλο. Διορίστηκε Πάρεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7/10/1977, Πρωτοδίκης Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 10/1/1979. Προήχθη σε Πρόεδρο Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 8.3.1985, σε Εφέτη Διοικητικού Εφετείου στις 6/3/1989, σε Σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/10/1998 και σε Αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11/8/2004. Άσκησε καθήκοντα Υποδιευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστών από 1/1/2001 μέχρι και 15/4/2010. Σπούδασε Νομική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά, είναι έγγαμος κι έχει δύο παιδιά.

Μιχαήλ Ζυμήςτου Γεωργίου, Γενικός Επίτροπος Επικρατείας .

Γεννήθηκε το 1950 στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου. Διορίστηκε δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ’ τάξης στις 29.3.1979, Έμμισθος Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 18.2.1981, Πάρεδρος Πρωτοδικώνστις 31.8.1982. Διορίσθηκε Πάρεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.1.1995, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 17.9.2001, ενώ στις 13/7/2011 επιλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

http://www.makeleio.gr/?p=144371

Αφήστε μια απάντηση