Καλάβρυτα : Ψήφισαν υπέρ της λήθης για τα όσα έκαναν οι Γερμανοί – Παραιτούνται της απαίτησης αποζημιώσεων

ΔΗΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΑΙΣΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΚΑΙ ΠΟΥ;;; ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ… ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ Η ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ… ΑΛΛΑ,… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ;;;… ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;… ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙ;;;……………….. 

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ+60 ΔΗΜΑΡΧΟΙ…ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ…

……………………………………………………………………

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ

Καλάβρυτα : Ψήφισαν υπέρ της λήθης για τα όσα έκαναν οι Γερμανοί – Παραιτούνται της απαίτησης αποζημιώσεων

Ξεχνούν το ολοκαύτωμα και συμμετέχουν στην ίδρυση ύποπτου ελληνογερμανικού ταμείου!!!

526 ΚΑΠΗΤου Γιάννη Γεωργόπουλου

Μια απόφαση με την οποία θα τρίζουν τα κόκκαλα των θυμάτων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος πήρε το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της μαρτυρικής πόλης με τα ερωτήματα προς τον απερχόμενο και εκ νέου εκλεγέντα δήμαρχο Γ. Λαζουρά και την Δημοτική του ομάδα αλλά και όσους ψήφισαν υπέρ αυτής να είναι πάρα πολλά.

Το Τοπικό «κοινοβούλιο» τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των Καλαβρύτων στην  ίδρυση του Ελληνογερμανικου Ταμείου που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας Γιοαχιμ Γκαουκ παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια, στους Λυγκιάδες Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Ελληνογερμανικό Ταμείο σημαίνει μεταξύ άλλων – σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η Άγγελα Μέρκελ – και την εξέλιξη του με πρόσχημα το έργο που θα κάνει σε επενδυτική τράπεζα. Ενώ στην πραγματικότητα το όνομα του είναι ταμείο μικρής ευθύνης και στοχεύει στο να έχει μικρό κόστος και συμβαδίζει με την υποκριτική ” βαθιά οδύνη” της Γερμανίας για  όσα τα στρατεύματά της έκαναν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα.

Το ταμείο στην ουσία σημαίνει την συναινετική παραίτηση από κάθε μελλοντική απαίτηση αποζημιώσεων κοινοτήτων που υπέφεραν ιδιαιτέρως από τις βαρβαρότητες της ναζιστικής κυριαρχίας

Για να χρυσώσουν το χάπι στις δραστηριότης του ταμείου προτάσσουν τη στήριξη κοινοτήτων που υπέφεραν από τα ναζιστικά στρατεύματα, πρωτοβουλίες για ανταλλαγές μεταξύ μαθητών και νέων , αναβάθμιση σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προγράμματα για τη μελέτη και επεξεργασία του παρελθόντος όπως εκθέσεις και 11 μεταφράσεις μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες η και μέτρα για την επισκευή και αναβάθμιση μουσείων.

Επίσης οι εμπνευστές της ίδρυσης του ταμείου φροντίζουν και διαφημίζουν πως η συμμετοχή στο ταμείο «μικρής ευθύνης» που θα εξελιχτεί σε επενδυτική τράπεζα θα ενισχύσει την συνεργασία για την έκδοση σχολικών βιβλίων

Αντίδραση Κατσικόπουλου

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του Δ. Κατσικόπουλου εκφράζεται η αντίδραση τόσο στον τρόπο όσο και στην φιλοσοφία της ψήφισης για συμμετοχή στο ταμείο από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων τονίζονταςπως σκοπός είναι να   διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Γερμανίας με την συναίνεση της Ελληνικής κυβέρνησης και των δημάρχων -οχι όλων ευτυχώς- των μαρτυρικών πόλεων.

Το θέμα ηλθε στο δημοτικό συμβούλιο της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2014 και πέρασε κατά πλειοψηφία.

Έγινε αποδοχή των 150.000 Εuro καθώς επίσης και σύμφωνη γνώμη για την ίδρυση του ταμείου. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

1) ερωτήθη η Καλαβρυτινή κοινωνία;

2)ελήφθη η γνώμη της ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος;

3)οι σύλλογοι των Καλαβρυτινών της Αθηνάς τι είπαν;

4) οι σύλλογοι της Πάτρας συναινούν; (εδώ θα επανέλθουμε, γιατί κάτι σάπιο υπάρχει)

5) ποιος ρωτήθηκε σχετικά με τη διάθεση μέρους των χρημάτων αυτών;

6) τα αποδέχονται οι “λήπτες”;

Το ζήτημα αυτό είναι σοβαρότατο και δεν θα περάσει εν μέσω θέρους και εξ απαλών ονύχων.

Οι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τους και οι ταγοί των μαρτυρικών πόλεων πρέπει να κινούν τη δική τους.

Αφήστε μια απάντηση