Ο ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

AΕισαγωγή, Σείριος: Φίλες και φίλοι μου, στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, η αγαπημένη μας Βίκυ Λέανδρος, λέει σε κάποιο σημείο του τραγουδιού της: «πες μου την αλήθεια κι ας είναι συμφορά».
Η αλήθεια όμως, κυριολεκτικώς δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η άρνηση στην λήθη.
Άλφα στερητικό + λήθη = αλήθεια. Αλήθεια με απλά λόγια είναι η Ιστορική γνώση. Η γνώση των γεγονότων του παρελθόντος. Αλήθεια είναι η γνώση της πραγματικής Ιστορίας. Αλήθεια είναι η Ιστορική μνήμη που δεν έχει προσβληθεί από την λήθη. Λήθη, που είναι αποτέλεσμα, κάποτε επιβαλλόμενης αμάθειας και αργότερα ηθελημένης λόγω απαιδείας αμορφωσιάς αλλά και αδιαφορίας.
Όπου υπάρχει όμως λήθη, εκεί υπάρχει  πραγματική συμφορά. Διότι,  όταν υπάρχει ένας λαός μέσα στην λήθη, εκεί κατασκευάζονται οι «αλήθειες», από τους νικητές… που αργότερα καθιερώνονται ως θέσφατα και γίνονται και δόγματα. Και είναι γνωστό τι σημαίνει (οποιουδήποτε είδους) δόγμα
Οι αλήθειες είναι δύο ειδών. Είναι η συμβατική αλήθεια, η επίσημη. Αυτή που καθιερώθηκε κατόπιν συμβάσεως, δηλαδή συμφωνίας. Και η άλλη, η μη συμβατική. Η κρυμμένη… αυτή που δεν συμφέρει… και βεβαίως δεν διδάσκεται.
Ο καθένας είναι ελεύθερος  να ερευνήσει και να κρίνει μόνος του ποια από τις δύο είναι η πραγματική.
Μην πιστεύετε αβασάνιστα ότι διαβάζετε, ούτε εδώ. Εδώ δίδονται πληροφορίες αλλά προπαντός  ερεθίσματα για έρευνα. «Πίστη δεν είναι αυτό που σου είπε κάποιος άλλος να πιστεύεις, αλλά αυτό που ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ανακάλυψες ότι είναι η κρυμμένη αλήθεια» και «διάβαζε όχι για ν’ αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν’ αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος». Αυτό φυσικά δεν ισχύει, μόνο για το θέμα της παρούσης αναρτήσεως, αλλά για τα πάντα.

                                                         ___________________

Ο Ευσέβιος ο Καισαρείας, ή Ευσέβιος της Καισάρειας, (περ. 275 – 30 Μαΐου 339), ο οποίος ονομάζεται και Ευσέβιος ο Παμφίλου (στη λατινική, Eusebius Pamphili), υπήρξε επίσκοπος της Καισάρειας της Παλαιστίνης, εξηγητής και ιστορικός.
Συνήθως αναφέρεται ως ο πατέρας της εκκλησιαστικής ιστορίας λόγω του έργου του, της καταγραφής της ιστορίας στις απαρχές της Χριστιανικής εκκλησίας, που είναι γνωστό ως Εκκλησιαστική Ιστορία.  Βικιπαίδεια

____________________

Διαβάζουμε από το βιβλίο του Στρατηγού και συγγραφέως κ. Γερ. Καλογεράκη   “Το ολοκαύτωμα του Ελληνισμού”  σελ. 48-50, εκδόσεις Δίον:  Ο Ευσέβιος επίσκοπος Καισαρείας (275-339), ένας αχαλίνωτος ψευδολόγος, άριστος παραχαράκτης και πλαστογράφος της ιστορίας, ένας διαστρεβλωτής της αλήθειας, νοθευτής των γραφών, εμπνευστής της θεϊκής πανουργίας και του ιερού ψεύδους, είναι ο μοιραίος άνθρωπος για τον Ελληνισμό.
Αποτυχημένος θεολόγος, διέπρεψε ως τυχοδιώκτης ιερωμένος, διπλωμάτης, δουλοπρεπής αλλά και ευφραδέστατος παραμυθάς, που πολλαπλασίασε τα θύματα των διωγμών, με ανατριχιαστικές ιστορίες για  τους κακούς ειδωλολάτρες και τους καλούς και ενάρετους χριστιανούς.
Πρώτος αυτός διόρθωσε τα Ευαγγέλια και στη συνέχεια έκαψε τα πρωτότυπα για να μην φαίνεται η παραχάραξη. Ο ίδιος έλεγε: «Όπως και αν έχουν τα γεγονότα, μόνο τα Ευαγγέλια λένε την αλήθεια» (Κ. Σιμόπουλος «Ο μύθος των μεγάλων της ιστορίας»).
Ομολογεί κυνικότατα ότι μέσα στην ιστορία του «…..έγραψε ό,τι ωφελούσε την Εκκλησία και παρέλειπε ό,τι την ζημίωνε». Συνέγραψε φανταστικές βιογραφίες ανύπαρκτων αγίων, αλλά και πλήρωνε αδρά όσους του έγραφαν ωραίες ιστορίες για βίους αγίων. Ήταν ένας αργυρώνητος και ελεεινός κόλακας του αιμοσταγούς αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, έγραψε την «Εκκλησιαστική Ιστορία», που είναι το πιο ανιστόρητο και ψευδολόγο έργο που έχει γραφεί ποτέ. Είναι μια μυθοπλασία με φανταστικούς ήρωες. Στη βιογραφία τού Κωνσταντίνου δεν αναφέρει τίποτα για το γνωστό όραμα του «εν τούτω νίκα», αν και στην «Εκκλησιαστική Ιστορία» το αναφέρει πάνω από 100 φορές.
Οι προσωπικές του απόψεις, και οι καταφανείς ψευδολογίες, παρουσιάζονται άλλοτε σαν ιστορικά γεγονότα, δήθεν τεκμηριωμένα, και άλλοτε σαν θέλημα του θεού. Όλο το έργο του είναι ένα ασύστολο ψέμα.
Όλες οι ψευδολογίες και ιστορικές αυθαιρεσίες που περιέχονται στο έργο του, το καθιστούν τελείως ανάξιο να χρησιμοποιηθεί σαν ιστορική πηγή, γιατί είναι μια προκλητική διαστροφή της ιστορίας. Οι διάφορες ιστορικές πηγές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των μαρτύρων των τριών πρώτον αιώνων δεν ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες άτομα, και δεν είναι λιγότεροι από χίλιους πεντακοσίους, ενώ ο Ευσέβιος τους έκανε δεκάδες χιλιάδες, και είναι αυτός που βάφτισε και το Χριστό γιο Θεού.
Ο Ευσέβιος εκδήλωνε προκλητικά την αποστροφή του για την ελληνική σκέψη και ταύτιζε τον Ελληνισμό με το διάβολο, τον Έλληνα με τον ειδωλολάτρη δαίμονα που αγαπάει το κακό και μισεί το καλό.
Και τον παρουσίαζε σαν ένα λυσσασμένο  σκυλί που επιτίθεται με ζωώδη μανία στους δυστυχισμένους και κακόμοιρους χριστιανούς, και καλούσε όλα τα άγρια ζώα και ανθρωπόμορφα τέρατα εναντίον τους. Χαίρεται γιατί εξαφανίστηκε το άθεο γένος των Ελλήνων από το πρόσωπο της γης, τα άγρια θηρία, τα φρικτά και αρπακτικά κτήνη οι Έλληνες (Ευσέβιος «Εκκλησιαστική Ιστορία»). 

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1818.html

…………………………………………………………………………

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ… ΕΡΜΗ ΤΟΥ… “ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ”!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΥΠΑΤΙΑΣ…

ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΩ ΕΔΩ, ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ, …ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΩΝΕΣ, ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!  ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΤΜΗΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΤΜΗΘΟΥΝ, ΗΤΟΙ, ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ!!!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΟΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ… ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ “ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ” ΤΟΥ… “ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ” !!! ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ… 1170 π.χ.χ. ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ Ο… “ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ” ΕΖΗΣΕ ΤΟ… 9.000 π.χ.χ. !!! ΜΑΛΙΣΤΑ! ΟΜΩΣ, Ο ΕΡΜΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. Η ΜΑΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΟΙΝΟΜΑΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑ. ΑΡΑ, Η ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ! 

ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΕΛΟΠΑΣ, ΓΙΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΤΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΩΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΕΠΕΙΔΗ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΕΡΜΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑΣ, ΑΡΑ, Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΗΤΑΝ ΕΓΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ!!! 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΗΤΑΝ Ο ΜΥΡΤΙΛΟΣ, Ο ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΜΑΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΠΕΛΟΠΑΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ “ΜΥΡΤΩΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ” ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ… ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ… “ΤΑΡΑΞΙΠΠΟΣ” !!!

 

Αφήστε μια απάντηση