ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ. ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ!!!

END ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10167940_782172965128144_1241699757_nΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ – ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 100δις ΣΤΟ Τ.Χ.Σ. ;

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ !!! Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΥΠ. ΟΙΚ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ., Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ!

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 !!! 

ΥΠ. ΟΙΚ. ΕΓΙΝΕ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ! ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΜΠΑΝΚ, ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600δις ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ! ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2012! ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ… ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ !!!

Κι όμως η βόμβα εξερράγη: Το μέλος του ΤΧΣ, Α. Μπερούτσος παραιτήθηκε

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΖΑΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΗ ΛΥΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!

10385309_10204361559425685_6650162351962430858_n

10405552_10204361559905697_6604637643331429771_n

10389690_10204361560745718_3317594772035342980_n

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΧΣ – ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 100δις ΓΙΑ ΤΟ Τ.Χ.Σ.

Η ΚΑΖΑΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!!!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 100δις ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ…ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ;

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

……………………………………………………………………………………….

Σκλαβούνης (πρόεδρος ΤΧΣ): Έχουν τεθεί οι βάσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών – Eπιστρέφουν σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας

Σκλαβούνης (πρόεδρος ΤΧΣ): Έχουν τεθεί οι βάσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών - Eπιστρέφουν σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας

 

Ο τραπεζικός τομέας είναι πλέον σε θέση να εστιάσει στην παροχή της αναγκαίας ρευστότητας στην οικονομία

“Η παρούσα βελτίωση του κλίματος των αγορών για την Ελλάδα εκτιμάται ότι συνέβαλε σημαντικά στην ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρ. Σκλαβούνης, σε επιστολή που περιλαμβάνεται στις 74 σελίδες της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για το 2013.
Όπως τονίζει “οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, στις οποίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κατείχε πλειοψηφικό ποσοστό προσέλκυσαν το αξιοσημείωτο ποσό κεφαλαίων των €8,3 δισ. σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών, 77% πάνω από το βασικό σενάριο κεφαλαιακών αναγκών, όπως καθορίστηκε από τα πρόσφατα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ποσοστό του ΤΧΣ στις εν λόγω τράπεζες μειώθηκε σημαντικά λόγω της συμμετοχής σημαντικών διεθνών αλλά και εγχώριων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις της Eurobank και της Alpha Bank ορισμένοι επενδυτές απέκτησαν εκπροσώπηση στο Διοικητικό τους Συμβούλιο. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα εξασφάλισαν πρόσβαση εκ νέου στις κεφαλαιαγορές χρεογράφων με την έκδοση μη εξασφαλισμένων ομολόγων, συνολικού ποσού €1,25 δισ. διάρκειας τριών και πέντε ετών αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την επίτευξη χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την επαναφορά του τραπεζικού τομέα σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας. Επιπρόσθετα οι βάσεις για την περαιτέρω και πλήρη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών έχουν ήδη τεθεί.
Ο τραπεζικός τομέας, με ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, είναι πλέον σε θέση να εστιάσει στην παροχή της αναγκαίας ρευστότητας στην οικονομία και την αντιμετώπιση των λειτουργικών του προκλήσεων, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επιτάχυνση της προσαρμογής της πραγματικής οικονομίας. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές οι οποίες έχουν εφαρμοστεί έχουν αρχίσει να αποφέρουν αποτελέσματα. Για την περσινή χρονιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1% του ΑΕΠ, μετά από πρωτογενές έλλειμμα περισσότερο από 10% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 που παρουσίασε μείωση κατά 6%, ενώ αναμένεται ότι το 2014 θα κλείσει με συνολικά θετικό πρόσημο. Επίσης, ο δείκτης ανεργίας, η εξέλιξη του οποίου επί τω πλείστον έπεται άλλων δεικτών οικονομικής δραστηριότητας, έχει ξεκινήσει να βελτιώνεται μειωμένος στο 26,6% το Μάρτιο του 2014, 1,1% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του Σεπτεμβρίου του 2013.
Τα σημαντικότερα γεγονότα κατά τη διάρκεια του 2013, περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το ΤΧΣ κατέστη ο κύριος μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, μετά την πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησής τους, τον Μάιο/Ιούνιο του 2013 στα πλαίσια του Ν. 3864/2010. Οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες πέτυχαν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό άνω του 10%, ενώ η Eurobank ανακεφαλαιοποιήθηκε πλήρως από το ΤΧΣ με επακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Διοίκησης.
Το ΤΧΣ χειρίστηκε με επιτυχία την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank. Παρείχε τα αναγκαία κεφάλαια στη Νέα Proton Βank και προέβη στην πώληση των δραστηριοτήτων της στην Eurobank, εκπληρώνοντας έτσι το στόχο της πώλησης των δύο μεταβατικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, παρείχε την αναγκαία χρηματοδοτική στήριξη για την εκκαθάριση της Probank, της FBB και τριών συνεταιριστικών τραπεζών. Επιπλέον, το ΤΧΣ είχε συμμετοχή στην ανάληψη των ελληνικών δραστηριοτήτων των τριών Κυπριακών τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς κατά την Κυπριακή κρίση την άνοιξη του 2013.
Μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις του 2013, το ΤΧΣ υπέγραψε το Πλαίσιο Συνεργασίας (Relationship Framework Agreements – RFAs) με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, στις οποίες είχε παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση. Τα RFAs καθορίζουν το ρόλο του ΤΧΣ ως βασικού μετόχου, ιδίως όσον αφορά την παρακολούθηση της εφαρμογής των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχουν εκπονηθεί ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και συμφωνίας με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τη διασφάλιση της λειτουργικής ανεξαρτησίας των τραπεζών. Παρέχουν ταυτόχρονα στο ΤΧΣ ορισμένα δικαιώματα έγκρισης σε σημαντικά θέματα και το δικαίωμα της αρνησικυρίας. Το ΤΧΣ βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των RFAs με σκοπό την αναμόρφωσή τους σύμφωνα με την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους και τις πρόσφατες επιτυχημένες ανακεφαλαιοποιήσεις.
Το ΤΧΣ συμμετείχε ακόμα στη διαδικασία διαβούλευσης για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών, στο οποίο προσδιορίζονται οι διαδικασίες από-επένδυσης και οι συνθήκες υπό τις οποίες το Ταμείο μπορεί να παρέχει κεφαλαιακή στήριξη στις Τράπεζες στο μέλλον.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν μία περίοδος γεμάτη προκλήσεις κατά τη διάρκεια της οποίας, το ΤΧΣ διαχειρίστηκε σημαντικές θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, οι οποίες θεωρούμε ότι θα αποδώσουν οφέλη στην οικονομία στο σύνολό της”.

www.bankingnews.gr

………………………………………………………………………………….

Εισήγηση Γ. Στουρνάρα για “απορρόφηση” του ΤΧΣ από την ΤτΕ

Εισήγηση για «λουκέτο» στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πριν τη λήξη της θητείας του (καθώς βάσει νόμου η λειτουργία του παύει στις 30 Ιουνίου 2017) δια της «απορρόφησής» του από την ΤτΕ, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Γ. Στουρνάρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Πρόκειται για μία κίνηση με στόχο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να σβηστούν τα «ίχνη» του ΤΧΣ, σε ό,τι αφορά την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μάλιστα η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζει, σε συνεννόηση με τους δανειστές, τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Μεταξύ αυτών των ρυθμίσεων είναι και η «αποκατάσταση» των διοικούντων του ΤΧΣ, με την επικεφαλής του Ταμείου, Αναστασία Σακελλαρίου, να προαλείφεται για υψηλόβαθμη θέση κοντά στον νέο διοικητή της ΤτΕ.

………………………………………………………………………………………..

ΕΕ: Αιφνιδιαστικά παραίτηση του Επίτροπου Όλι Ρεν…

Ένας πολύ γνωστός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού σχετίζεται με την παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος Επίτροπος για τα Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, ο φιλελεύθερος Όλι Ρεν, παραιτήθηκε από τη θέση του, λίγους μόνο μήνες προτού λήξει η θητεία του (στο τέλος Οκτωβρίου), για αδιευκρίνιστους λόγους, αν και πολλά ακούγονται…

Τη θέση του θα καταλάβει ο 42χρονος πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, συντηρητικός Γιούρκι Κατάινεν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πορτογάλος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Κατά συνέπεια, ο Κατάινεν θα αναλάβει τον συντονισμό των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της χορήγησης νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα.

……………………………………………………………………………

Αποχωρούν λόγω ηλικίας οι πρόεδροι Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας οι Θεοχαρίδης και Καραβοκύρης

Με τη λήξη του δικαστικού έτους στις 30 Ιουνίου 2014, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου ηλικίας, αποχωρούν από το δικαστικό Σώμα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης, όπως επίσης και άλλοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Από τον Άρειο Πάγο εκτός από τον κ. Θεοχαρίδη αποχωρούν και οι αντιπρόεδροι Βασίλειος Λυκούδης, Αντώνιος Αθηναίος και Γρηγόριος Κουτσόπουλος.

Από τους αρεοπαγίτες αποχωρούν οι Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Δημήτριος Μουστάκας, Δημήτριος Μαζαράκης, Βασίλειος Λαμπρόπουλος και Ιωάννης Χαμηλοθώρης.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν οι αντεισαγγελείς Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Μποροδήμος και Ιωάννης Σακελλάκος.

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο εκτός από τον κ. Καραβοκύρη, αποχωρεί ο επίτροπος Επικρατείας Διονύσιος Λασκαράτος και οι αντιπρόεδροι Ευφροσύνη Καραμποβίτη και Δημήτριος Νταής.

………………………………………………………………………….
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ…

HΠΑ-ΝΑΤΟ: Όπισθεν ολοταχώς για Ουκρανία, Γεωργία, Βοσνία, Μαυροβούνιο

Δηλώσεις που καταδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να “παγώσει” την ενταξιακή προοπτική των Γεωργίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου είχαμε πριν λίγο από τον ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλο. Την ίδια στιγμη η αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Marie Harf δήλωσε για πρώτη φορά λοτι οι ΗΠΑ αποδέχονται την ομοσπονδιακή προοπτική της Ουκρανίας, κατι που αποτελει πραγματική είδηση.
………………………………………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση