ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΩΜΑ. Ο Σαμαράς σε σύγχυση, οι υπουργοί τα έχουν παρατήσει…

END ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΚΩΜΑ… ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ… 

Δόκτωρ Λαμπράκης: “Μήνας μεγάλων αλλαγών ο Ιούλιος”

https://www.youtube.com/watch?v=q3wtUIjSess

56:26
“Θέλω να δώσω ένα χαρμόσυνο μήνυμα σε όλο τον Ελληνικό λαό. Το μήνυμα αυτό είναι ότι ο μήνας Ιούνιος θα είναι μήνας χαράς για τους Έλληνες. Και ο μήνας Ιούλιος θα είναι μήνας αλλαγών. Εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη, ότι και να λέει ο κύριος Σαμαράς, ότι και να κάνει ο κύριος Στουρνάρας, ότι και να αποφασίζει ο κύριος Βενιζέλος. Τα πράγματα δεν είναι πλέον υπό τον δικό τους έλεγχο.“

1:04:06
“Η ζωή αυτής της κυβερνήσεως έχει μία συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως. Εντός του θέρους δεν θα υπάρχει αυτή η προδοτική Ελληνική κυβέρνησις. Με χαρά σας λέω ότι η κρίσιμη μάζα αφύπνισης έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα. Δεν σημαίνει ότι σταματούμε την αφύπνιση, η κρίσιμη μάζα όμως έχει επιτευχθεί. Επειδή η άνοδος της συνειδητότητος, θα είναι συνειδητότητα χαράς, θέλω να προείπω και να προβλέψω για τον Ελληνικό λαό ότι αυτή την χαρά θα αρχίσουν να την αισθάνονται τον Ιούνιο και θα κορυφωθεί τον επόμενο μήνα, τον μήνα Ιούλιο.

Εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, είτε προσπαθήσουν να τις σταματήσουν είτε όχι , εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν τον Οκτώβριο. Το είχαμε ήδη πει από πέρσι ότι από Νοέμβριο έως Απρίλιο να μην περιμένετε τίποτα. Όπως είδατε βεβαίως πρέπει να σας πω ότι αυτό το εξάμηνο ήταν από τα πιο κρίσιμα εξάμηνα για όλη την ανθρωπότητα, εννοώ για όλα τα έμβια όντα που κατοικούν τον πλανήτη Γαία.
 
απομαγνητοφώνηση Επιστημονικός
………………………………………………………………………………………………………………..

koma«ΣΗΜΕΙΑ διάλυσης» παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, ενώ βαρύ είναι το κλίμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, συγκλονισμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το απρόσμενο για εκείνον αποτέλεσμα, έχει ουσιαστικά κλειστεί στο γραφείο του αποφεύγοντας κάθε επικοινωνία με τα κυβερνητικά στελέχη. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ως προς τις κινήσεις που θα γίνουν και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί. «Είμαστε όλοι στο σκοτάδι. Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις υπουργού, που αποκαλύπτουν με τον πιο έκδηλο τρόπο την κατάσταση που υπάρχει στα ενδότερα της κυβέρνησης. Στη διάρκεια της εβδομάδας μετά τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς δεν είχε την παραμικρή επαφή με υπουργό, εκτός του Γ. Στουρνάρα, κι αυτό λόγω της διάστασης που πήρε -με ευθύνη και του υπουργού Οικονομικών- το ζήτημα της αντικατάστασης ή μετακίνησής του. 

Εκτός από την «απουσία» του πρωθυπουργού, τα «φαινόμενα διάλυσης» στην κυβέρνηση εντείνει και ο επικείμενος ανασχηματισμός που, κατά πρωτοφανή τρόπο, προαναγγέλθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι υπουργοί, ιδίως εκείνοι που φέρονται προς αντικατάσταση, να έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αδράνειας, στη λογική του ότι «αφού θα φύγουμε, γιατί να τρέχουμε;». Την ίδια στιγμή, στις τάξεις των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί κατήφεια λόγω της ήττας στις ευρωεκλογές, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες τους και για τις προοπτικές της παράταξης. Ασκούν σκληρή κριτική, που αγγίζει ακόμη και τον πρωθυπουργό, για την προεκλογική στρατηγική και τις επιλογές υποψηφίων και ζητούν τη σύγκληση των κομματικών οργάνων προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα αίτια της ήττας και να εξετασθούν οι επόμενες κινήσεις. 

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών και για τις απαιτήσεις που εγείρει ο Β. Βενιζέλος σχετικά με τον ανασχηματισμό, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητά ούτε λίγο-ούτε πολύ δέκα θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Το κλίμα είναι ούτως ή άλλως τεταμένο όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι πήρε δυσανάλογα πολλές κυβερνητικές θέσεις για το ποσοστό που έχει το κόμμα του. Ενώ είναι μόνιμα… εξοργισμένοι, λόγω του ότι ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών, αλλά και διότι κατ’ επανάληψη στη διάρκεια της διετίας η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς «σύρθηκαν» πίσω από τις… επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ. «Γίναμε ουρά του Βενιζέλου», είναι η πάγια αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ενώ μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν σχέδια για πρόωρες εκλογές ακόμη και τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξετάζει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να παραστεί ανάγκη να προκηρυχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο. 

Αν πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο και καταφέρει να επικρατήσει, πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει εκ νέου εκλογές λίγους μόνο μήνες αργότερα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί στις εκλογές, ο κ. Σαμαράς ελπίζει να είναι με τη μικρότερη δυνατή διαφορά ούτως ώστε η παράταξη να μην μπει σε περιπέτειες και ο ίδιος να παραμείνει στην ηγεσία, όσο κι αν κάτι τέτοιο φαντάζει από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Σε εντελώς αντίθετη γραμμή κινείται ο Βενιζέλος. Είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν οι 180 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και επομένως δεν θα προκύψει θέμα για προσφυγή σε εκλογές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

http://www.freepen.gr/2014/06/blog-post_8586.html

Αφήστε μια απάντηση