Οι 3 Έλληνες στη λέσχη Bilderberg 2014

ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΟΣ
 Τα ονόματα τριών Ελλήνων φιγουράρουν ανάμεσα στα 140 άτομα, τα οποία θα συμμετέχουν στη 62η συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg. Η φετινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη και, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα στον κατάλογο των …..
προσκεκλημένων βρίσκονται πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 22 χώρες και συγκεκριμένα τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη, και το ένα τρίτο από τη Βόρειο Αμερική. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκοντα και τρεις Έλληνες, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας:

-Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζαννιάς

-Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσούκαλης

-Η πρόεδρος της Action Aid Hellas, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Σίγουρα το παρόν θα δώσουν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Επίσης θα παραβρεθούν ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick , ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ , ο θρυλικός πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και ο βραβευμένος με Νόμπελ Χένρι Κίσινγκερ.

Επίσης στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν , ο Besenbacher από την Carlsberg , ο Ulrik Federspiel από Haldor Topsoe , οι Egmont CEO Steffen Kragh , Søren -Peter Olesen από το Ίδρυμα Carlsberg , ο Jørgen Huno Rasmussen από το Ίδρυμα Lundbeck και ο πρόεδρος της Haldor Topsoe, Henrik Topsoe.

Ολόκληρη τη λίστα με τους προσκεκλημένους της φετινής ετήσιας συνεδρίασης της λέσχης Bilderberg μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη φετινή συνεδρίαση είναι τα εξής:

•Είναι η οικονομική ανάκαμψη δυνατή;

•Υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής;

•Οι μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία και την απασχόληση

•Το μέλλον της Δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης

•Οι πολιτικές και οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας

•Η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής

•Ουκρανία

•Τι σχεδιάζετε για την Ευρώπη;

•Τρέχοντα γεγονότα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας στη Δανία θα είναι δρακόντεια.  Οι διαμαρτυρίες κάθε φορά είναι έντονες και δεν θα λείψουν ούτε φέτος. Ιδιαίτερα κοντά στο ξενοδοχείο, όπου θα γίνει η 62η συνάντηση τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, όπως και η είσοδος μέσα στο ξενοδοχείο.

Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα της λέσχης Bilderberg η ετήσια συνεδρίαση αποτελεί ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έλαβαν χωρίς όμως να αναφέρουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τις έδωσε. Δεν βγαίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, δεν τίθενται θέματα σε ψηφοφορία.

 
 
***
Screenshot 2014-05-29 at 14.47.29
 
bilderberg

Αφήστε μια απάντηση