ΤΖΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”!

 Κέρδισε τις εντυπώσεις με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος και γνωστός Φιλέλληνας Τζον Μπάιντεν, καθώς σε ιστορική δήλωσή του στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, δήλωσε:

 
“Να είναι ξεκάθαρο. Αναγνωρίζουμε μία μόνο νόμιμη Κυβέρνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση και η θέση των ΗΠΑ. Και η θέση της διεθνούς κοινότητας, πλην μίας χώρας”!
 
   Πρόκειται για την πλέον καθαρή δήλωση των ΗΠΑ, που θα προκαλέσει την Τουρκία, ενώ δείχνει την υψηλή αίσθηση διπλωματικότητας της Αμερικής που θέλει να προκαταλάβει θετικά την κοινή γνώμη!
  Παράλληλα έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα ανεχθεί κατά την συνάντησή του με τον Έρογλου, να υπάρχουν σύμβολα του Ψευδοκράτους, αρκεί βέβαια η συνάντηση να μη γίνει και στο ΨευδοΠροεδρικό των Κατεχομένων, κάτι το οποίο θα προκαλέσει την Αντιπολίτευση στην Κύπρο και δικαίως…
 
 
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ήρθε σε φιλική ατμόσφαιρα, στο πλευρό της συζύγου του, δηλώνοντας επίσης ότι “δεν ήρθε με λύση”, αλλά ήρθε ενθαρρυμένος από το Κοινό Ανακοινωθέν, τη διάθεση αποκατάστασης μνημείων και τις προθέσεις για επίλυση.
 
 Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι πιστεύει στη λύση μιας Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και πως ήθελε πάντα να έρθει στην Κύπρο από το 1973.
   Υπογράμμισε επίσης ότι πρωτίστως για συζητήσει με τον Αναστασιάδη τηνΚρίση της Ουκρανίας, η οποία όπως είναι κατανοητό μπορεί να κοστίσει πολλά σε Ελλάδα και κυρίως σε Κύπρο, όπου εκτός από τους Ρώσους Τουρίστες δραστηριοποιούνται πολλές Ρωσικές Επιχειρήσεις και κεφάλαια.

 ΣΠΑΕΙ

Αφήστε μια απάντηση