Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

498546-×Üæáñïé

 

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Khazar0Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv, που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, το πραγματικό επίθετο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι Davudoff,  ενώ το όνομά του, Νταίβιντ, παραπέμπει σε εβραϊκή ρίζα. Όπως αναφέρεται ενδεικτικό επίσης της εβραϊκής καταγωγής του Νταβούτογλου είναι τα ονόματα της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα οι δυο κόρες του ονομάζονται, Sefure και Buke και ο εγγονός του Aybike, όλα κλασικά ονόματα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου. Η κόρη του Sefure παντρεύτηκε έναν γνωστό Καραΐτι της οικογένειας των Özokur, ένα κλασικό επίθετο των Εβραίων Καραϊτών που σημαίνει στην διαλεκτό των Καραϊτών, «Καθαροί Καραΐτες», (Pure Karaite). Η πεθερά της κόρης του, Ahsen Özokur, είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της λίστας Forbes και έχει, όπως αναφέρεται, αυτοκρατορική καταγωγή. Τρανή απόδειξη της εβραϊκής της καταγωγής είναι ότι ήταν γραμμένη στην κοινότητα των Εβραίων Σεφαρδίμ της Κωνσταντινούπολης.
Το εκπληκτικό όμως είναι ότι επίσης εβραϊκής καταγωγής από την εβραϊκή κοινότητα των Καραϊτών του Καυκάσου, αναφέρεται πως είναι και η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, Emine Gülbaran-Erdoğan. Σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία που παραθέτει ο Τούρκος ιστορικός, Yalçin Küçük, η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας όπου υπήρχε μεγάλη κοινότητα Εβραίων Καραϊτών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη περιοχή του Σιΐρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Από την ίδια κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου είναι και ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Cemil Çiçek, που στο παρελθόν διατέλεσε και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν.
Η κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, σύμφωνα με τις διάφορες ιστορικές αναφορές προέρχεται από το unnamedεβραϊκό βασίλειο των Χαζάρων που άκμασε από τον έβδομο μέχρι και τον δέκατο αιώνα στην περιοχή του νοτίου Καύκασου. Οι Χαζάροι, παρά τις προσπάθειες των βυζαντινών να τους προσηλυτίσουν στον χριστιανισμό, (γνωστός είναι και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Λέων ο τέταρτος ο Χαζάρος, γιος του Κωνσταντίνου Ε’και της πριγκίπισσας των Χαζάρων Σισάκ η οποία μετονομάστηκεΕιρήνη),  είχαν ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία μοναδικό γεγονός στην εβραϊκή ιστορία που κάποιος λαός πλην των κλασικών Εβραίων να προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό. Την ύπαρξη των Χαζάρων Εβραίων και των απογόνων τους Καραϊτών, έκανε παγκοσμίως γνωστή για πρώτη φορά ο γνωστός Ούγγροεβραίος συγγραφέας και μελετητής, Arthur Koestler, στο περίφημο βιβλίο του, «Η Δεκάτη Τρίτη Φυλή», «The Thirteenth Tribe». Στο βιβλίο αυτό ο Κέσλερ υποστηρίζει ότι η μεγάλη συγκέντρωση Εβραίων στις αρχές του εικοστού αιώνα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία και στην Ρωσία, δεν μπορούσε να εξηγηθεί ιστορικά από τις μετακινήσεις του Μεσαίωνα. Ο Koestler απέδιδε τις συγκεντρώσεις αυτές σε απογόνους των Εβραίων του Καυκάσου  οι οποίοι μετά την κατάλυση του κράτους των Χαζάρων διασκορπίστηκαν στην ανατολική Ευρώπη.  Η θεωρία αυτή δεν ασπάζεται από την επίσημη εβραϊκή ιστοριογραφία, αλλά για πολλούς ιστορικούς εξηγεί την τότε ύπαρξη τόσων μεγάλων εβραϊκών κοινοτήτων, ειδικά στην Πολωνία, 3.000.000 Πολωνοεβραίοι και στην σημερινή Ουκρανία όπου επίσης υπήρχαν μεγάλες εβραϊκές συγκεντρώσεις. Οι Εβραίοι αυτοί μιλούσαν την Γίντις, μια γερμανόφωνη διάλεκτο, αλλά υπήρχαν και μικρές κοινότητες που είχαν κρατήσει την παλιά τουρκογενή γλώσσα. Σήμερα υπάρχουν ακόμα κάποιες εβραϊκές κοινότητες στον Καύκασο απομεινάρια μάλλον της αυτοκρατορίας των Χαζάρων.
Από όλα αυτά φαίνεται πως και ο Νταβούτογλου είναι άλλη μια περίπτωση μπερδεμένης καταγωγής της τουρκικής ελίτ  που έχει σκόπιμα αποκρυφτεί από την δημοσιότητα. Αλλά, μέχρι πότε;
Αποκλειστικά για την ΄΄ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ΄΄
enromiosini.gr

………………………………………………………….

ΑΣΚΕΝΑΖΙ – ΧΑΖΑΡΟΙ. Ποιοι, και τί ήταν ακριβώς οι Χάζαροι.

Βάλτε τον κέρσορα πάνω στην εικόνα και διαβάστε για τον…”Έλληνα” αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως,τον…Λέοντα Δ’ τον Χάζαρο!

Αυτοκράτορας του Βυζαντίου (775 - 780). Ανήκε στη δυναστεία των Ισαύρων. Ο Λέων γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 750 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν γιος του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε' του Κοπρώνυμου και της πριγκίπισσας των Χαζάρων Τζιτζάκ (Ανθή στα ελληνικά), η οποία είχε βαφτιστεί χριστιανή με το όνομα Ειρήνη. Εξ ου και το προσωνύμιο Χάζαρος για τον νεαρό Λέοντα. Οι Χάζαροι ήταν ένας νομαδικός λαός τουρκομογγολοουνικής καταγωγής, που ζούσε στα δυτικά και βόρεια της Κασπίας θάλασσας. Σε ηλικία ενός έτους, ο Λέων στέφθηκε από τον πατέρα του συμβασιλέας. Ανατράφηκε σε εικονομαχικό περιβάλλον, αλλά το 770 παντρεύτηκε την εικονόφιλη Ειρήνη Σαρανταπήχαινα, που καταγόταν από την πλούσια οικογένεια των Σαραντάπηχων της Αθήνας. Μαζί της απέκτησε τον διάδοχό του θρόνου Κωνσταντίνο ΣΤ'. Μετά τον θάνατο του πατέρα του στέφθηκε αυτοκράτορας (14 Σεπτεμβρίου 775) και τον επόμενο χρόνο (24 Απριλίου 776) έχρισε τον γιο του Κωνσταντίνο συμβασιλέα, ώστε να εξασφαλιστεί από τις βλέψεις των ετεροθαλών αδελφών του. Οι πέντε ετεροθαλείς αδελφοί του Λέοντος (γιοι της τρίτης συζύγου του πατέρα του Ευδοκίας) με επικεφαλής τον πρεσβύτερο Καίσαρα Νικηφόρο εξεγέρθηκαν και απαίτησαν τον θρόνο. Ο Λέων Δ' γρήγορα κατέστειλε την εξέγερση και αφού βασάνισε σκληρά τους πέντε συνωμότες, τους εξόρισε στη Χερσώνα της Κριμαίας. Το μείζον εσωτερικό πρόβλημα της βασιλείας ήταν οι εικονομαχικές έριδες, που απειλούσαν τη συνοχή της αυτοκρατορίας. Ο Λέων συμπεριφέρθηκε με μετριοπάθεια στους εικονολάτρες και μάλιστα δέχτηκε τη χειροτονία του εικονολάτρη Παύλου του Κύπριου ως Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ασφαλώς έπαιξε το ρόλο της και η δυναμική σύζυγός του Ειρήνη, που ήταν εικονόφιλη. Στο εξωτερικό μέτωπο, οι Άραβες φάνηκαν προς στιγμήν απειλητικοί και με επικεφαλής τον Αβασίδη χαλίφη Μουχάμαντ Αλ Μαχντί κατέλαβαν περιοχές της Συρίας και της Μικράς Ασίας, που ανήκαν στο Βυζάντιο. Γρήγορα, όμως, απωθήθηκαν από τον βυζαντινό στρατό, του οποίου ηγείτο ο φανατικός εικονομάχος στρατηγός Μιχαήλ Λαχανοδράκων. Οι σχέσεις με του Βουλγάρους υπήρξαν ειρηνικές μετά τους μακροχρόνιους πολέμους του Κωνσταντίνου Ε'. Ο ηγεμόνας των Βουλγάρων Τελέριχος ασπάστηκε το Χριστιανισμό και παντρεύτηκε μια ξαδέλφη της Ειρήνης, η κίνησή του όμως αυτή δεν είχε ως συνέχεια τον εκχριστιανισμό του λαού του. Ο Λέων Δ' ο Χάζαρος πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 780, σε ηλικία 30 ετών, μάλλον από φυματίωση, κατά τη διάρκεια εκστρατείας κατά των Βουλγάρων. Ο αιφνίδιος και πρόωρος θάνατός του αποδόθηκε από τους μεν Εικονομάχους σε εγκληματική ενέργεια της συζύγου του Ειρήνης, από δε τους Εικονολάτρες στη θεία πρόνοια. Μετά τον θάνατο του Λέοντος Δ' η εξουσία περιήλθε στην Ειρήνη, ως επίτροπο του ανήλικου διαδόχου και μετέπειτα αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΣΤ'. Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/527#ixzz2dLypswRG

Δείτε και τον…”Έλληνα” πρόγονό του!

Λέων ο Ίσαυρος.Ο…”Έλλην” αυτοκράτωρ της Νέας Ρώμης!

Αφήστε μια απάντηση