Ποινική δίωξη κατά του Γιώργου Προβόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ
Του Μάριου Αραβαντινού Ποινική δίωξη σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά ιδιώτη, ο οποίος διεκδικεί από την τράπεζα τα πορίσματα που κατά καιρούς έχει εκδώσει για τη Συνεταιριστική της Λαμίας, την οποία από τον Μάρτιο του 2012 έχει θέσει υπό εκκαθάριση.
Όπως έχει γράψει το koutipandoras.gr, η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και το ΣΔΟΕ, έχουν διαπιστώσει σε ελέγχους τους στη Συνεταιριστική της Λαμίας από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας παρατυπίες, κυρίως ως προς τη χορήγηση δανείων προς ημετέρους, τα οποία δεν εξυπηρετούνταν, η είσπραξή τους θεωρείτο αμφίβολη, δεν ικανοποιούσαν τα πιστωτικά κριτήρια και ορισμένα είχαν σοβαρές ενδείξεις αδυναμιών του πιστούχου, λόγοι για τους οποίους η τράπεζα τέθηκε τελικώς υπό εκκαθάριση.
Πηγές, οι οποίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα στη Συνεταιριστική της Λαμίας, καταγγέλλουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για τα συμπεράσματά της, προκειμένου εκείνες να κινηθούν εναντίον όσων βύθισαν τη Συνεταιριστή Τράπεζα στο βάλτο των ελλειμμάτων, ενώ η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος αντέτεινε ότι προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, ισχυριζόμενη ότι η δική της αποστολή έληγε με την κατάθεση των πορισμάτων.
Ο Γιώργος Μανδηλάς, ο άνθρωπος ο οποίος έχει μηνύσει την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή της Γιώργο Προβόπουλο, και την υπόθεσή του έχει αναδείξει με εκτενές ρεπορτάζ το koutipandoras.gr από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, διεκδίκησε να αναγνωριστεί ως μέτοχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, καθώς έχει κληρονομήσει σημαντικό μερίδιο από τον πατέρα του. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να του παραδοθούν όλα τα πορίσματα που έχει εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος πριν θέσει υπό εκκαθάριση τη Συνεταιριστική, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό από τα δικαστήρια, τα οποία έκριναν ότι έχει έννομο συμφέρον.
Παρά ταύτα, η Τράπεζα της Ελλάδος, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, αποφάσισε να παραδώσει μεν τα πορίσματα στη Δικαιοσύνη, όχι όμως όλα και κυρίως, ζήτησε να μην παραδοθούν στον εγκαλούντα, Γιώργο Μανδηλά  προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών,  «να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη Συνεταιριστική Τράπεζα και τρίτους συναλλασσομένους με αυτή». Έτσι, παρανομώντας, παρέδωσε μόνο τα πορίσματα που είχαν συνταχθεί μέχρι το 2006 και όχι εκείνα των επόμενων χρόνων, στα οποία, όπως καταγγέλλει ο κ. Μανδηλάς συμπεριλαμβάνονται γνωστά ονόματα, τα οποία με τις πρακτικές τους οδήγησαν τη Συνεταιριστική της Λαμίας στο κλείσιμο και τους μετόχους και πελάτες της στην απόγνωση.
Στις 13 Ιανουαρίου, ο κ. Μανδηλάς ενημερώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι έχει δοθεί νέα παραγγελία προκειμένου να παραδοθούν τα πορίσματα από το 2006 κι έπειτα εντός δέκα ημερών, ωστόσο  παρά τις νομικές πιέσεις, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν προχώρησε στην παράδοσή τους. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη στον Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί από την 18η πταισματοδίκη Αθηνών, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση, να καταθέσει για την υπόθεση μη παράδωσης των πορισμάτων.
Δείτε το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών 
poiniki_dioxi.jpg

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3815.html

……………………………………………………………….

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ;…

Έγκλισις τού Αρτεμίου Σώρρα κατά τού διοικητού τής Τραπέζης τής “Ελλάδος”, κατά τού ως άνω δ/ντου καί κατά τών ιδιοκτητών καί δ/ντών τής εφημερίδος “Εθνος”

Γιάννης Καλογερόπουλος ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ … 
 
1] Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ . . . Ο ΓΑΤΟΣ . . Ο ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΟΠΩΣ. . . ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Υ 3 ΔΙΣ . . ΤΟ 2010 ΙΔΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ . . . 2 …..]Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ……. ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . . ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ . ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ . . ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ . . Ε Γ Γ Ρ Α Φ Ω Σ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥΣ . . . 
ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΡΕΛΟ!!!!!!!!!!!!! ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ Μ Ε Ν Ο Υ Ν

Αφήστε μια απάντηση