Ομηροι του «Κράτους Δικαίου» οι κρατούμενοι στις Φυλακές Χαλκίδας

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
………………………………………………………………………
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ανέδειξε, με ανάρτηση στο tokeli.gr, τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Χαλκίδας, δημοσιεύοντας επιστολή διαμαρτυρίας των κρατουμένων στις φυλακές και φωτογραφίες, από το dikografies.blogspot.com, με την προτροπή προς την Κα Νικολάου, ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, «να πάει… διακοπές και στις φυλακές Χαλκίδας»:

ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ “ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”
ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

https://www.imerodromos.gr/omiroi-toy-kratoys-dikaioy-oi-kratoymenoi-stis-fylakes-chalkidas/

Αναδημοσιεύουμε από τις “Δικογραφίες” φωτογραφίες και επιστολή κρατουμένων στις φυλακές Χαλκίδας  οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. Μεταξύ άλλων  για τον υπερπληθυσμό, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που αλωνίζουν σε κρεβάτια και φαγητά και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους – παρά την πολυδιαφημισμένη, δαπανηρή “απολύμανση-απεντόμωση” των φυλακών (με απευθείας ανάθεση) από τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής. Για προβλήματα στις φυλακές Χαλκίδας η Πρωτοβουλία έχει αναφερθεί με εκτενές ΔΤ το 2019 (βλ. εδώ).

Απ’ ό,τι φαίνεται, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως βελτίωση. Αντίθετα τα πράγματα πηγαίνουν  από το κακό στο χειρότερο.  Η φυλακή έχει χωρητικότητα 127 άτομα και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, κρατούνται 212 άτομα.  Δεν περιμένουμε βέβαια από τη Γ. Γραμματέα να δείξει ευαισθησία στα προβλήματα των κρατουμένων, τα οποία, ως γνωστόν,  δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά σόου. Άλλωστε έχει δείξει δείγματα (και δήγματα) γραφής. Δεν περιμένουμε επίσης να κατανοήσει (το αξιακό  της σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων) ότι αυτές οι συνθήκες κράτησης συνιστούν εξευτελιστική και ταπεινωτική μεταχείριση και μπορεί να κοστίσουν στη  χώρα ακόμα μία καταδίκη.  Κατά τη γνώμη μας, όμως, όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στα κελιά και το υπουργείο το διαφημίζει, οφείλει για λόγους  αξιοπιστίας να αναφέρει  στα “ευρήματα”  τις κατσαρίδες και τους αρουραίους καθώς και τους λοιπούς ανεπιθύμητους επισκέπτες, που είναι ουσιαστικά  και τα πιο αληθή εκ των “ευρημάτων”……    

(αναδημοσίευση από το dikografies.blogspot.com)

«Προς  Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής:
Nα πάτε… διακοπές και στις φυλακές Χαλκίδας κ. Νικολάου»!

Οι “Δικογραφίες” παρακολουθούν με πραγματική  έκπληξη και ανεπιτήδευτο… θαυμασμό, την ειλικρινή προσήλωση και την… αυτοθυσία της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, που επέλεξε αυγουστιάτικα, να συνδυάσει εργασία και… χαρά, επιλέγοντας για τις καλοκαιρινές της διακοπές, μετά συνοδείας τετραμελούς κρατικής ασφάλειας, την νήσο Κω, προκειμένου να επιθεωρήσει επί… εννέα ημέρες τις φυλακές του νησιού.

Παρά το γεγονός, όπως η ίδια διακηρύσσει δημόσια ότι θα επισκεφθεί το κατάστημα κράτησης από τις 6 Αυγούστου έως τις 8 Αυγούστου, από την Κυριακή 9 Αυγούστου θα παραμείνει στο νησί με δικές της δαπάνες έως τις 15 Αυγούστου, οι “Δικογραφίες” προτείνουν στην κ. Νικολάου να επιλέξει ως επόμενο προορισμό διακοπών, για τα ουζάκια και τα τσιπουράκια της, τις φυλακές Χαλκίδας  που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην Αθήνα από ό,τι η Κως  και δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι φορολογούμενοι για  τις διανυκτερεύσεις της.

Επειδή κατανοούμε τον φόρτο εργασίας της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου -εξάλλου όταν ταξιδεύεις από φυλακή σε φυλακή, δεν είναι εύκολο να τα προλάβεις όλα- και προς υποβοήθηση του έργου της, δημοσιεύουμε επιστολή των κρατουμένων των φυλακών Χαλκίδας, καθώς και  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τα κελιά και τους χώρους της φυλακής, που αποτελούν ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ, για τις άθλιες και τραγικές συνθήκες διαβίωσης τους.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις συγκλονιστικές εικόνες, που εξασφάλισαν οι “Δικογραφίες”,  διαβιούν ο ένας επάνω στον άλλον, σε θαλάμους που είναι άβαφτοι, βρόμικοι, με σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια τους, με το μαρτύριο του συνωστισμού και της έλλειψης νερού να τους καθηλώνει καθημερινά και με τους αρουραίους, τις κατσαρίδες και τους  κοριούς να έχουν πλημμυρίσει τους θαλάμους, καθώς η απολύμανση είναι ελλιπέστατη και ο Γολγοθάς ανελέητος.

 

 

Στην επιστολή τoυς, με την οποία εκλιπαρούν μια ματιά από την Πολιτεία, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, αναφέρουν:

“Κάκιστες συνθήκες διαβίωσης επικρατούν στην αποθήκη ξεχασμένων ανθρώπων, που πνίγουν τα δικαιώματα τους οι σωφρονιστικοί εκδικητές, στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας.

Κάνουμε αυτή την ενέργεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν και μαυρίζουν ολοένα και περισσότερο τις ψυχές ανθρώπων, που εκτίουν ποινές, επιβαλλόμενες από το κράτος δικαίου της χώρας μας, με στόχο το “σωφρονισμό”.

Θέλουμε να κοινοποιήσουμε και να εκθέσουμε και να επισημάνουμε στην Πολιτεία, τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση των κρατουμένων, που ζουν και εκτίουν ποινές, σε αυτό το κατάστημα κράτησης, με σκοπό να κοινοποιήσουμε, σε φορείς που μπορούν να μεριμνήσουν στην καλυτέρευση της εκδικητικής καθημερινότητας, που επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο, με την πάροδο του χρόνου, σε αυτό το σωφρονιστήριο – κολαστήριο που είναι λίαν επιεικώς “διατηρητέο”.

Οι συνθήκες που επικρατούν όσον αφορά τη στέγαση, τη σίτιση και την υγιεινή των κρατουμένων είναι χείριστες και δεν αξίζουν ούτε σε εκτροφείο χοίρων.

Οι κατσαρίδες και οι αρουραίοι είναι οι πρώτοι επισκέπτες που περνούν επάνω από το φαγητό των κρατουμένων, οι κοριοί και οι ψύλλοι και όλα τα συναφή ακάρεα κάνουν βόλτες πάνω στα ταλαιπωρημένα από την υγρασία και την παλαιότητα και ακαταλληλότητα του κρεβατιού, κορμιά των κρατουμένων…

Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε κρατικό ή δημόσιο αρμόδιο φορέα, για τη μέριμνα αυτής της άθλιας κατάστασης και εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας μας, για την, κυριολεκτικά, υγειονομική βόμβα που απειλεί, ολοένα περισσότερο την υγεία όλων μας.

Θα θέλαμε με αυτή την επιστολή, να παρακινήσουμε, με σκοπό να συσταθεί μια επιτροπή αξιολόγησης και επίβλεψης του, λίαν επιεικώς, διατηρητέου κτιρίου, όσον αφορά τη διαμονή μας και έναν υγειονομικό έλεγχο, όσον αφορά την υγεία και την υγιεινή μας.

Επίσης καταγγέλλουμε ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μηδαμινή και χορηγούνται μόνον τα απαραίτητα ψυχότροπα φάρμακα, για την καταστολή και τον αποπροσνατολισμό των κρατουμένων, απέναντι σε αυτή την εξαθλιωτική απάνθρωπη καθημερινότητα.

Ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει, ώστε να καλυτερεύσει η καθημερινότητα και η διαβίωση όλων των κρατουμένων, με μόνο σκοπό το σωφρονισμό και την επανένταξη τους, αφού εκτίσουν τις ποινές τους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Οι κρατούμενοι του ΚΚ Χαλκίδας».

………………………………………………………………………………………..

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΥ
”ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ”

Stergios Tzintzios ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΓΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΘΕΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΔΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ….
ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΩ ΠΑΡΆΝΟΜΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΗΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…
ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ…
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΝΝΟΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ…
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ

………………………………………………………………………………………..

Σωτηριος Ψυχογυιος ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΥ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΟΙ ΒΑΣΗΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΒΑΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

………………………………………………………………………………………..

Νίκος Πλάτων Παπαδόπουλος Πισατίδης ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΤΗΝ ΛΟΙΔΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ….
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ…
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ…

………………………………………………………………………………………..

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.