ΛΙΒΥΗ. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στη Misrata ΕΝΩ Ο Haftar ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Three Turkish soldiers killed in Libya as Haftar’s forces advance on Misrata

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή και γύρω από τη Λιβυκή πόλη Misrata, δήλωσαν τοπικές πηγές στον Al Arab σήμερα.
Έξι άλλοι τραυματίστηκαν, ανέφεραν οι πηγές. Τα σώματα των νεκρών στρατιωτών έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Misrata.

Οι θάνατοι των τριών στρατιωτών επιβεβαιώθηκαν επίσης σε ένα tweet από πηγή της Λιβύης, η οποία έχει στενές επαφές με τις δυνάμεις του Haftar.
Την Τετάρτη, οι αεροπορικές δυνάμεις του Haftar χτύπησαν στόχους στη νότια Misrata, ισχυριζόμενοι ότι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες. Η πολιτοφυλακή του Haftar σχεδίαζε να πάρει τη Μιρράτα πριν από την άφιξη οποιωνδήποτε τουρκικών στρατευμάτων, δήλωσε ανώτερος διοικητής του LNA στη σαουδική εφημερίδα Asharq Al Aswat. https://ahvalnews.com/libya/three-turkish-soldiers-killed-libya-haftars-forces-advance-misrata

……………………………………………

Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απέρριψε απόψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που έκαναν την Τετάρτη η Τουρκία και η Ρωσία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι, ο Χάφταρ εκτιμά ότι η σταθερότητα ή η επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς «την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων» και τη διάλυση και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών που, όπως λέει, ελέγχουν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/livii-o-chaftar-aperripse-to-etima-erntogan-poutin-gia-katapafsi-piros

……………………………………………………………….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ… ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ “KARAADA” ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΜΕΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΚΟΒΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΙΕΣ !!!