ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ “ΟΙΚΟ DIOR” ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ… DEHORS LES TAUREAUX , ΕΚΑΣ ΕΚΑΣ ΕΚΑΣ ΒΕΒΗΛΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Οίκος Dior, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η «τσιμεντωμένη» Ακρόπολη

ΑΛΦΕΙΟΣ: DEHORS LES TAUREAUX , les salauds sont sortis , grossièretés , dehors bâtards , DEHORS LES TAUREAUX , les salauds sont sortis , grossièretés , dehors bâtards , DEHORS LES TAUREAUX , les salauds sont sortis , grossièretés , dehors bâtards , ΕΚΑΣ ΕΚΑΣ ΕΚΑΣ ΒΕΒΗΛΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΚΑΣ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ !!! ΕΙΘΕ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΤΙΣΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΕΝΑΩΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ !!!

…………………..

Φωτογράφιση στην Ακρόπολη και σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους

[ Από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου μοντέλα, μακιγιέζ, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί, φροντιστές και άλλες ειδικότητες που εργάζονται ή συνεργάζονται με τον οίκο Dior, ένα σύνολο 120 μέχρι 150 ανθρώπων, θα «καταλάβουν» πέντε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τρίτης (ξεκίνησε μετά τις 7.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα) συζήτησε και έδωσε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση στο αίτημα του οίκου για τη φωτογράφιση της συλλογής «Cruise 2022» στην Ακρόπολη (14 και 15 Ιουνίου), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στον Nαό του Δία στη Νεμέα… ] https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/295750_fotografisi-stin-akropoli-kai-se-emblimatikoys-arhaiologikoys-horoys

………………………………………………………….

23 Απριλίου 2021 Ο οίκος Dior ανακοίνωσε το εξής: «Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022». Μάλιστα η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει οριστεί στις 17 Ιουνίου.

Στη φημολογία που κυκλοφόρησε, αμέσως μετά την ανακοίνωση του διάσημου οίκου, ότι το εν λόγω ντεφιλέ θα γίνει στην Ακρόπολη, το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε τα εξής: «στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα.

Άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα. Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπος παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο».

Τι καταλαβαίνουμε από όλα τα παραπάνω;

  • Οτι σε λιγότερο από δύο μήνες ο οίκος Dior θα κάνει στην Αθήνα παρουσίαση της κολεξιόν του, αλλά τα στελέχη της εταιρείας θα έρθουν στην Ελλάδα και θα επισκεφθούν μνημεία, απλώς για… τουρισμό!
  • Οτι η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, ο Ναός τους Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο Ναός του Δία στη Νεμέα δεν είναι ένας από τους επιθυμητούς για τον οίκο τόπους διαξαγωγής του ντεφιλέ, απλώς στα στελέχη του είναι λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας.
  • Οτι ο οίκος δεν ζήτησε πρωτίστως και καταρχήν την Ακρόπολη για να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του, αφού ήδη συνέβη πριν 70 χρόνια.
  • Οτι του οποιουδήποτε επίσημου αιτήματος δεν προηγούνται ανεπίσημα αιτήματα και διαπραγματεύσεις και ότι ένας οίκος αυτού του βεληνεκούς θα ρίσκαρε να υποβάλει ένα αίτημα χωρίς προηγουμένως να γνωρίζει τα πιθανά όρια και διαθέσεις.

Δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι τα στελέχη του οίκου Dior αρέσκονται να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα…

Με άλλα λόγια …. δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Επειδή, όμως, εμείς δε νομίζουμε τίποτα, ας θυμίσουμε μόνο τι νομίζει η υπουργός Πολιτισμού, από συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ στις 17.01.2021: «Και σας θυμίζω ότι το 1951 ο οίκος Dior πραγματοποίησε επίδειξη πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι άλλες μεσογειακές χώρες με αντίστοιχο πολιτιστικό απόθεμα, όπως η Ιταλία ή η Αίγυπτος, άνοιξαν προς τέτοιες κατευθύνσεις. Η Ελλάδα, πάντοτε με το δικό της θεσμικό πλαίσιο, με τους δικούς της κανόνες, δεν μπορεί να μένει πίσω».

Και σε άλλη συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο (17.01.2021), αναφερόμενη σε επίδειξη μόδας που έγινε στο Σούνιο λέει: «Πριν από δέκα χρόνια δεν νομίζω ότι κανείς θα έδινε στην κ. Κατράντζου το Σούνιο. Πέρυσι έγινε μια εξαιρετική εκδήλωση και η αντιπολίτευση μου το λέει διαρκώς στη Βουλή. Ναι, αλλά η προβολή της χώρας μέσα από τη συγκεκριμένη επίδειξη ήταν τεράστια…»

Αυτά νομίζει η κ. Υπουργός.

…………………………………………………………………….

Νέα τεκμήρια από τις καταστρεπτικές εργασίες στην Ακρόπολη !!!

Ανακοίνωση – δυναμίτης για το «μπετόν αρμέ» της Ακρόπολης από το ελληνικό τμήμα του ICOMOS της UNESCO

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

……………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.