Ρωσικό ενδιαφέρον για τον Πύργο !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

arxaiolmuseum_F10550Επιστολή – πρόσκληση προς τον γραμματέα της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα απέστειλε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Ο γραμματέας της Ρωσικής πρεσβείας είχε βρεθεί στην Ηλεία και ειδικότερα στον Πύργο πριν από μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του διακοπών ενώ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις και αξιοποίηση της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γραμματέας της Ρωσικής πρεσβείας επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την περιοχή ενώ εάν τελικά γίνει αποδεκτή η επιστολή πρόσκληση θα είναι η πρώτη ίσως φορά που θα τεθούν ζητήματα αξιοποίησης περιοχών που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου από την πλευρά της Ρωσίας.

Συνεχής ενημέρωση

Σήμερα αναμένεται και η συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και με τους προϊσταμένους των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου προκειμένου να συζητηθούν λειτουργικά θέματα και προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Ο Δήμαρχος Πύργου αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων και επαφών για το συγκεκριμένο θέμα μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς στόχος είναι να παραμείνει το τμήμα του ΤΕΙ στον Πύργο αλλά και να υπάρξει αναβάθμιση του ρόλου του. Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Λιατσής αναμένεται να επιδιώξει συναντήσεις και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών Σωκράτη Καπλάνη στο οποίο με παλαιότερη ανοιχτή επιστολή του, του είχε επισημάνει ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλα όσα μεθοδεύονται για το ΤΕΙ του Πύργου. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση με τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου για το θέμα των αδέσποτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο υπάρχει σήμερα είναι ότι ο χώρος όπου φιλοξενούνται σήμερα τα δεκάδες αδέσποτα της πόλης του Πύργου είναι ακατάλληλος ενώ είναι ασφυκτικά γεμάτος από σκυλιά τα οποία έχουν εγκαταλειφτεί. Την ίδια ώρα οι δύο εντεταλμένοι σύμβουλοι καθαριότητας κ. Κανελλόπουλος και πρασίνου κ. Λουμιώτης προχωρούν σε συντονισμό των δυνάμεων τους προκειμένου να αλλάξει η όψη του δήμου Πύργου. Στόχος είναι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνουν βασικές παρεμβάσεις σε γειτονιές, πλατείες, πεζοδρόμια και σκάλες αλλά και να τοποθετηθούν κάδοι από τα σημεία που λείπουν προκειμένου η πόλη να αποκτήσει ένα πιο «ανθρώπινο» πρόσωπο.

http://protinews.gr/ilia/item/8570-rosiko-endiaferon-gia-ton-pyrgo

35840-569-1(33)

Αφήστε μια απάντηση