ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ

END ΔΗΜΟΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΚΑΡΔΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ 28-6-14 
(λεπτά 04.18,30 – 04.21,56)

stuttgartsp

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Δόκτωρ Ε. Λαμπράκης: Η χρηματοδότηση γίνεται από τα παγκόσμια ταμεία. Είναι δικά τους χρήματα, είναι χρήματα των ανθρώπων, των Ελλήνων. Εμείς απλώς βάζουμε τις εγγυήσεις, τα ομόλογα είναι εγγυήσεις, δεν είναι λεφτά. Τα ομόλογα είναι εγγυήσεις.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές έχουμε εκλέξει είτε δημάρχους είτε ανθρώπους στα συμβούλια πάνω από 130, αλλά καλύτερα να μην το κάνουμε γνωστό αυτό γιατί θα στοχοποιηθούν οι άνθρωποι. Πάντως πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολλοί και μάλιστα πολύ μεγάλοι δήμοι οι οποίοι συμπορεύονται.

Τα χρήματα αυτά έχουν πιστωθεί στον Ελληνικό λογαριασμό μέσω της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος. Έγινε γνωστό εδώ και 2 μήνες. Τα έργα για να ξεκινήσουν, αυτό εξαρτάται από τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος τώρα πρέπει να πάει και να τα βάλει με τον τραπεζίτη και να του πει κοίταξε εδώ έχω 2,5 δισεκατομμύρια για τον δήμο μου γιατί δεν τα αφήνεις να φύγουνε; Και αν του πει δεν είναι εκείνο, δεν είναι το άλλο τότε πάμε στο δικαστήριο να τα βρούμε. Αν το πας στον δικαστήριο έχασες το παιχνίδι γιατί οι δικαστές είναι δικοί τους, η διαδικασία θα πάει 3 χρόνια, ο επόμενος δήμαρχος θα έρθει, όπως έγινε και στην Κρήτη.

Στην Κρήτη ένας δήμαρχος ο οποίος είχε υπογράψει όλα τα χαρτιά, την τελευταία μέρα κατέβασε έναν άλλον υποψήφιο ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι και προσωπικός του κουμπάρος, εν ενεργεία στρατιωτικός, έκανε όλες τις κινήσεις να εκβιάσει την ψήφο του λαού και απαγορευότανε εν ενεργεία στρατιωτικός να βάλει υποψηφιότητα. Το έκανε όμως και αφαίρεσε αυτή τη δυνατότητα από τον δήμαρχο ο οποίος είχε υπογράψει.

Στην Πελοπόννησο είχε υπογράψει ένας δήμος και ζήτησε λέει την άδεια του κυρίου Τατούλη ένας από τους συμβούλους – τώρα τα βρήκαμε τα λεφτά μας που λένε…. Ο κύριος Τατούλης την επόμενη εβδομάδα είχε κληθεί από την κυρία Μέρκελ, είχε πάρει περίπου 42 βουλευτές και τους έφερε στην Γερμανία για να του πει η κυρία Μέρκελ ότι μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα δώσει βέβαια η Γερμανία λεφτά για τους δήμους με επιτόκιο κάπου 5% και εμπράγματες εγγυήσεις όλων των δήμων. Με αυτό λοιπόν τι επιτυγχάνεις στον δήμαρχο, στον πολίτη; Τον μεν Τατούλη τον ξέρει, έστω και αν παίρνει με 5% και με εμπράγματες εγγυήσεις, ο δήμαρχος τι λέει, αυτόν εδώ τον ξέρω έχω πάρει λεφτά από αυτόν και πριν είναι το σίγουρο άλογο, γιατί να πάω με τον άλλον έστω και αν μου τα δίνει τα λεφτά τζάμπα αφού δεν ξέρω τι θα κάνει; Καταλάβατε, παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων. Οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια σε πολλά επίπεδα δεν μόνον το επίπεδο το οικονομικό.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΚΑΡΔΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ 28-6-14
(λεπτά 04.18,30 – 04.21,56)

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

mnymosini
EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ facebook
EI-END MNEMOSYNE INTERNATIONAL
 

mn63

Αφήστε μια απάντηση