KavalaPress.gr Ο Αρτέμης Σώρρας στην Καβάλα

ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

……………………………………………………………………………………..

timthumb

Την Καβάλα επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να παραστεί στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Παράσχου Αγανικόλα, η οποία θα λάβει χώρα στις 7:30 το απόγευμα στη Κεντρική Πλατεία της πόλης. Νωρίτερα, περί την 1 το μεσημέρι, οι κ. Αγανικόλας και Σώρρας μίλησαν ενώπιον φορέων, εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ και πλήθους υποστηρικτών τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης αυτής ο κ. Αγανικόλας επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του λαού είναι ο θεμέλιος λίθος της πολιτικής του ανεξαρτησίας, παρομοιάζοντας το κράτος με μια αμαξοστοιχία -και χαρακτηρίζοντας την δικαιοσύνη, την αξιοποίηση του πλούτου και την παιδεία ως τα σημαντικότερα στοιχεία ενός κράτους, «όπως ακριβώς τα πρώτα βαγόνια που πρέπει να είναι δυνατά για να σύρουν την υπόλοιπη αμαξοστοιχία.»

Στην συνέχεια τόνισε ότι η χώρα θα έπρεπε να λειτουργεί με ισονομία, ισότητα και δημοκρατία ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζουν υπερήφανοι, κατηγορώντας τα πολιτικά κόμματα ότι «ακολουθώντας τις οδηγίες ξένων κυβερνήσεων και συμφερόντων επέβαλλαν τις αποφάσεις των ξένων κέντρων και στους δήμους», ενώ διερωτήθηκε αν αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση (μεταξύ αυτών και οι δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι υπάκουσαν στα κελεύσματα των ξένων) είναι ικανοί να σώσουν την χώρα, όταν «το μόνο που έκαναν είναι να πρεσβεύουν το οικονομικό τους συμφέρον»

Εν συνεχεία ο κ. Αγανικόλας έστρεψε τα πυρά του κατά των υποψηφίων με τους συνδυασμούς των κ. Κωστή Σιμιτσή και Δήμητρας Τσανάκα, τονίζοντας ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο μόνος δρόμος προς την ανάπτυξη είναι το ΕΣΠΑ. Δεν βλέπουμε, όμως, το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΣΠΑ. Αντίθετα μας καλούν να απαντήσουμε σε θέματα πολιτισμού και τέχνης. Καλός ο πολιτισμός και απαραίτητος, αλλά πρέπει πρώτα οι πολίτες να είναι χορτάτοι. Αυτή την στιγμή, όμως, τα παιδιά στα σχολεία πεινάνε, ενώ οι αυτοκτονίες ολοένα και αυξάνονται. Πού είναι το κράτος και ο δήμος; Τους καλώ δημόσια να βγουν και να πουν τις θέσεις τους για τα δάνεια, την ανεργία, όλα τα προβλήματα. Επίσης, ακούω την Τσανάκα να λέει “Ανάσα στην πόλη μας’. Ποια; Αυτήν που μας έχουν συντρίψει οι κυβερνώντες;»

Ακόμα ο κ. Αγανικόλας κατηγόρησε τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου TAP ότι «δεν κάλεσαν τους απλούς πολίτες για να πάρουν μέρος στην διαβούλευση για τον αγωγό» και ανέφερε ότι τα χρήματα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των άλλων υποψηφίων θα βρεθούν -δείχνοντας, μάλιστα, το σχετικό προεδρικό διάταγμα- μέσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑ)

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Αγανικόλα -επισημαίνοντας ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε όλους τους άλλους δήμους που έχουμε επισκεφτεί εγώ και η ομάδα μου τους τελευταίους μήνες»- και σημειώνοντας ότι «η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Έπρεπε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας». Στην συνέχεια ο κ. Σώρρας έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό των διώξεων που υπέστη, σημειώνοντας ότι «οι εποχές είναι ύποπτες και είναι φυσικό να ελέγχονται τα πάντα, ωστόσο εμείς δικαιωθήκαμε. Αυτοί που μας κατηγόρησαν, ωστόσο, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Γιατί;», ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των δήμων και των αυτοδιοικητικών εκλογών τονίζοντας πως «Αν δεν υπάρχουν δήμοι δεν υπάρχει βουλή – και συνεπώς δεν υπάρχει κράτος.»

http://www.kavalapress.gr/o-artemis-sorras-stin-kavala/

Αφήστε μια απάντηση