Ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ: ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑ

Ο Γερμανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Sueddeutsche Zeitung.

ΝΕΑ Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας απο το γερμανό πρόεδρο Γκάουκ!
Ξαναφουντώνει η συζήτηση για τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα..

Τη στήριξη του στα αιτήματα της Αθήνας για αποζημιώσεις από τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά το ότι η γερμανική κυβέρνηση τα έχει επανειλημμένως απορρίψει, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Ιωακείμ Γκαούκ.
Ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ελάχιστη πραγματική εξουσία στη χώρα αλλά είναι γνωστός για την τάση του να είναι αντισυμβατικός, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Sueddeutsche Zeitung πως η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει την ιστορική ευθύνη της έναντι της Ελλάδας.

«Δεν είμαστε μόνο άνθρωποι που ζούμε το σήμερα, αλλά και οι απόγονοι αυτών που άφησαν πίσω τους την καταστροφή στην Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, όπου είναι ντροπή μας που τόσο καιρό γνωρίζαμε τόσα λίγα»
,

δήλωσε ο Γκαουκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είναι το σωστό, για μια χώρα που έχει συναίσθηση της ιστορίας, όπως η δική μας, να εξετάσει τι πιθανότητες μπορεί να υπάρχουν για αποζημιώσεις».
Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης – μεταξύ των οποίων και η dailymail – ακόμα και οι σύμβουλοι της Μέρκελ προειδοποιούν την Καγκελαρία ότι η Αθήνα έχει μια έγκυρη αξίωση και ισχυρή νομική βάση για αποζημίωση.

Σημαντικές προσωπικότητες του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση έχουν ενωθεί με το Πράσινο Κόμμα για να διακηρύξουν ότι η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα με ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ναζιστικές θηριωδίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Dailymail οι απαιτήσεις είναι «ανοικτές», ενώ ήδη εξειδικευμένοι δικηγόροι προειδοποίησαν το γραφείο της Μέρκελ, ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια έγκυρη αξίωση και ενδέχεται να χάσει η Γερμανία, αν επιλέξει να το παλέψει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Προσοχή… οι Ερινύες υπάρχουν ακόμα…

Αφήστε μια απάντηση