ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Varoufakis-1024x619-1426270752ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΛΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Ενώ οι Έλληνες πολεμιστές που αγωνίζονται δίπλα στον Αρτέμη Σώρρα για να ελευθερώσουν την Πατρίδα τους από τους νεοταξίτες οικονομικούς δολοφόνους, δίνουν όρκο ζωής και θανάτου για να είναι ταγμένοι, με ανιδιοτέλεια, στην ελευθερία της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας, να υπηρετήσουν την Αλήθεια, το Δίκαιο, την Αρμονία, την Αρετή και την Αφθονία, να σεβαστούν τις εντολές των προγόνων μας για Υγεία, Κάλλος, Πλούτο, Ισχύ, Φρόνηση, Σωφροσύνη, Δικαιοσύνη και Ανδρεία, το κυβερνόν πολιτικό κόμμα, ( όπως ακριβώς και όλα τα προηγούμενα που κυβέρνησαν ) , ενεργεί ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή υπηρετεί το Ψέμα, το Άδικο, την Δυσαρμονία, την Κακία και τον Φθόνο !
Δείχνει σεβασμό στην Αρρώστια, την Ασχήμια, την Φτώχια, την Αδυναμία, την Απερισκεψία, την Επιπολαιότητα, το Άδικο και την Δειλία.
Ας δούμε με αποδείξεις το γιατί.

Υπηρετείς το ΨΕΜΑ, όταν λες προεκλογικά, πριν γίνεις κυβέρνηση, για να κλέψεις τους ψήφους του Ελληνικού Λαού, αλλά και όταν γίνεσαι κυβέρνηση δεν τα εφαρμόζεις. Για παράδειγμα δέστε εδώ τις ψεύτικες υποσχέσεις του κυρίου Τσίπρα στην ΔΕΘ:

Τότε έλεγε στον Ελληνικό Λαό:
“Θα υψώσουμε ΑΜΕΣΩΣ ασπίδα προστασίας στα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας. Περιλαμβάνει:

1) Παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

2) Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης, σε 300.000 άπορες οικογένειες.

3) Δωρεάν Ιατρική περίθαλψη για όλους.

4) Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Σε πρώτη φάση εξασφάλιση 25.000 έως 30.000 διαμερισμάτων με την επιδότηση ενοικίου στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

5) Δεσμευόμαστε για την αποκατάσταση, ΑΜΕΣΑ, του δώρου Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη ως 700 ευρώ τον μήνα.

6) Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

7) Καταργούμε την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης… Σπάμε το τρίγωνο της διαφθοράς και της διαπλοκής ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, στην οικονομική ολιγαρχία, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και στις Τράπεζες και τους Τραπεζίτες. Πλήρης έλεγχος και διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων… κ.α.ψ. ( και άλλα ψέματα ) .
Τίποτε από τα παραπάνω δεν εφάρμοσε ΑΜΕΣΑ και ας είναι πλέον ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης εδώ και 1,5 μήνα…

Το δύο (2) πιο μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ όμως είναι:
1 ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ) “Φεύγει η Τρόϊκα“ ( βλ. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64124525 ) .

Όμως, αντί να φύγει η Τρόϊκα, ( στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ ) , έφεραν επιπλέον και έναν ακόμη και την έκαναν Τετράδα, ( στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το ESM/EFSM = Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας/ Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ) , με την ονομασία Brussels Group !
( βλ. http://www.reporter.gr/Eidhseis/257183-H-Troika-feygei-to-Brussels-Group-erchetai%E2%80%A6 ) .

2 ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ) “Επιλέξτε Μνημόνιο ή Σύριζα;“ !
( βλ. : https://www.youtube.com/watch?v=QL7E4GIa9VM ) .

Η τελευταία δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βαρουφ άκη, την Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2015 – μόλις χθες αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία ότι υποσχόταν τότε, σήμερα 1,5 μόλις μήνα μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα, τα ακυρώνει όλα !

Ορίστε η απόδειξη με τις δηλώσεις του κ. Βαρουφ άκη, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλίας, ( βλ. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392684 ) :

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών».

»Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ».

Αυτό σημαίνει τα εξής: όχι μόνο θα υπογράψουν νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – συμβόλαιο το μετονόμασαν – αλλά υπόσχεται να τους δώσει και περισσότερα χρήματα, για ένα ανύπαρκτο χρέος, από ότι αυτοί ζητούν !

Φυσικά τα χρήματα θα τα πάρει από τον Ελληνικό Λαό, τον οποίο υποσχέθηκε να ελαφρύνει οικονομικά…

Αυτή η δήλωση δεν τα περιλαμβάνει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί όλα μαζί, και ΨΕΜΑ, και…

ΑΔΙΚΟ ( δεν είναι Άδικο να συνεχίζεις να ταλαιπωρείς οικονομικά τον Ελληνικό Λαό για κάτι που δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι Τραπεζίτες και οι Πολιτικοί που τον κορόιδεψαν, ενώ ο ίδιος συμφωνούσες ότι δεν φταίει, αλλά τώρα κάνεις ακριβώς το αντίθετο; ) , και…

ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ( δεν είναι Δυσαρμονία, όταν αντί για ομόνοια, σύμπνοια, ηρεμία και γαλήνη που υπόσχεσαι στον Ελληνικό Λαό, τον κρατείς σε διχόνοια, διαχωρισμό, ένταση και τρικυμία; ) και…

ΚΑΚΙΑ ( δεν είναι Κακία όταν συνεχίζεις να πληγώνεις έναν οικονομικά ανήμπορο Λαό που σε εμπιστεύτηκε για να τον σώσεις να του ζητάς να συνεχίσει να πληρώνει, φόρους σε 100 δόσεις ΕΝΦΙΑ, να δίνεις, κατά προτεραιότητα κιόλας, Ελληνική Ιθαγένεια και όχι Υπηκοότητα, ( http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/tsipras-epimenei-stin-ithageneia-to-paidion-metanaston-defteris-genias ), στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα;

Αυτό δεν είναι ως το ίδιο ακριβώς όταν με το ζόρι φορτώνεις σε κάποιον να υιοθετήσει τα δικά σου παιδιά, τα οποία θα έχουν το ίδιο κληρονομικό δικαίωμα στην δική σου κληρονομιά με τα δικά του παιδιά; κ.α. και…

ΦΘΟΝΟ ( δεν είναι Φθόνος όταν αφήνεις τον Λαό σου στην δυσαρέσκεια την λύπη και την απόγνωση – συνεχείς πρόσφατες αυτοκτονίες πολιτών – και να του στερείς τα ελάχιστα αγαθά που το απόμειναν για να τα απολαμβάνουν οι ξένοι τοκογλύφοι στους οποίους τα παραδίδεις; ) .

Αυτή και μόνο η δήλωση δεν περιλαμβάνει ότι η κυβέρνηση έχει σεβασμό σε όλα μαζί, και…

ΑΡΡΩΣΤΙΑ ( Δεν υποφέρει, ταλαιπωρείται, πεθαίνει από αρρώστιες ο Λαός όταν είναι χωρίς πλήρη φαρμακοθεραπευτική κάλυψη τόσο χρόνια και εσύ το συνεχίζεις; ) , και…

ΑΣΧΗΜΙΑ ( δεν είναι Ασχήμια – πέρα από όλα τ’ άλλα – να βλέπεις κάθε μέρα ανθρώπους να επαιτούν, να κοιμούνται στα παγκάκια και στις εισόδους πολυκατοικιών, ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό, ανθρώπους που κάνουν ουρές στα συσσίτια, τσιμεντουπόλεις χωρίς πράσινο, “φιλάθλους“ να πλακώνονται στο ξύλο με ρόπαλα, σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα κ.α; ) και…

ΦΤΩΧΕΙΑ ( δεν υπάρχει Φτώχεια, πείνα, ανεργία, έλλειψη ρευστότητας στους περισσότερους Έλληνες πολίτες; ) , και…

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ( δεν είναι αδυναμία, να μην μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτε υπέρ του Λαού σου άμεσα για να τον ανακουφίσεις; ) , και…

ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ( δεν είναι Απερισκεψία να ενεργείς χωρίς προηγουμένως να σκεφτείς τις συνέπειες των πράξεων σου; Πώς υπόσχεσαι ότι θα δώσεις παραπάνω από αυτά που χρωστάς στους τοκογλύφους, χωρίς να σκεφτείς τι άλλες συνέπειες θα έχει αυτή η πράξη σου στον Ελληνικό Λαό, που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του και ζει μέσα στο άγχος, στην φτώχια, την ανασφάλεια, την ανεργία και την κακή ψυχολογία; ) , και…

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ( δεν είναι Επιπολαιότητα, όταν ενώ η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έχουν καταστρέψει εντελώς την Ελληνική Οικονομία, εσύ να ξαναπηγαίνεις σε αυτούς για να την σώσεις; Όπως έλεγε και ο Κικέρων “Το να σκοντάψει κανείς δύο φορές στην ίδια πέτρα, είναι επιπολαιότητα“ ) , και…

ΑΔΙΚΟ ( δεν είναι Άδικο ενώ υπογράφεις κάθε χρόνο τους ισολογισμούς του Παγκοσμίου Καταπιστεύματος από τους οποίους αποδεικνύεται ότι ο Ελληνικός Λαός διαθέτει 750 τρισεκατομμύρια Ευρώ και άρα θα έπρεπε να ζει μέσα στην Ανάπτυξη και την Ευδαιμονία και την Οικονομική Άνεση, εσύ να τον αφήνεις πάμφτωχο και να προσπαθείς να δανειστείς από τους τοκογλύφους για να τον χρεώσεις κι’ άλλο κρύβοντας του την αλήθεια;), και…

ΔΕΙΛΙΑ ( δεν είναι Δειλία το να παριστάνεις τον παλικαρά στους τοκογλύφους και την Τρόικα, πριν τις εκλογές, λέγοντας μεγάλα λόγια και να βάζεις τα ΜΜΕ σου να σε ονομάζουν μάγκα και μόλις γίνεσαι κυβέρνηση, να βάζεις την ουρά κάτω από τα σκέλια και σαν κότα και να τρέχεις να συνομιλείς με αυτούς τους ίδιους που τους παρίστανες τον τσαμπουκά και να τους παρακαλάς να σε λυπηθούν και να σου δώσουν χρήματα σαν να είσαι ένας απλός φτωχομπινές; ) .

Αλέξανδρος Μακεδών Θεσσαλονικεύς

…………………………………………………………………

Varoufakis: “Potremmo rinviare mantenimento delle promesse elettorali”

http://www.eunews.it/2015/03/13/varoufakis-bce-flessibilita/31947

Il ministro annuncia che l’esecutivo ellenico è pronto anche a sospendere temporaneamente il programma di Syriza “per la fiducia dei partner europei”, ma garantisce: “Nell’arco della legislatura verrà rispettato”

Il governo greco garantisce “che le promesse elettorali verranno rispettate”, ma questo deve avvenire “nell’arco temporale della legislatura”. Dunque, se si dovesse sospendere per un periodo il programma di Syriza, “per la fiducia dei nostri partner europei lo faremmo”. Il ministro delle finanze greco Yanis Varoufakis, dal Workshop Ambrosetti di Cernobbio, cerca di rassicurare allo stesso tempo i partner europei e i sostenitori del governo di Alexis Tsipras.

Sul programma di riforme da presentare a Bruxelles, il ministro annuncia che la speranza è “di arrivare prima del 20 aprile a definirlo”. Poi torna a parlare dell’idea di legare alla crescita dell’economia greca il rendimento dei titoli di Stato emessi da Atene. “Noi proponiamo ai nostri partner non solo di pagare il valore nominale dei titoli, ma anche un surplus legato al tasso di crescita” del Pil ellenico.

Varoufakis ha anche lanciato un appello alla Banca centrale europea, vista le difficoltà economiche che sta vivendo lo Stato ellenico. “Stiamo affrontando la stessa una situazione analoga a quella del 2012 e sarebbe bene se la Bce mostrasse la stessa flessibilità” di allora. Per questo l’auspicio è che “questo governo non venga trattato diversamente dal precedente” guidato dal popolare Antonis Samaras. Varoufakis ricorda infatti che quando “nell’estate del 2012” l’esecutivo di allora “aveva aumentato il limite delle emissioni di titoli di Stato, il governatore Mario Draghi aveva affermato che la Bce avrebbe fatto tutto quello che serviva”.

Αφήστε μια απάντηση