Μετά τις Πλαταιές… Πως πρέπει να καταλήγουν οι πουλημένοι προδότες…

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

promythea_ellas_leonidas_megaleio26Είχαν περάσει αρκετές ημέρες από τη φονικότατη μάχη των Πλαταιών, το 479 π.χ.χ. και οι Έλληνες που αντιστάθηκαν στην Ασιατική λαίλαπα, αφού κατέσφαξαν τους πάντες και μέρησαν τα λάφυρα προσφέροντας τη δεκάτη στα ιερά, συσκέφθηκαν για τα περαιτέρω.

Πως δεν θα άφηναν ατιμώρητους όλους τους υπόλοιπους των Ελλήνων που είχαν μηδίσει, δηλαδή τους προδότες που είχαν ξεπουληθεί ψυχή και σώμα στο χρήμα των Περσών.

Πρώτη και δίπλα τους η πόλις των Θηβών. Την ενδέκατη ημέρα μετά τη μάχη, έφτασαν μπροστά από τα τείχη της και απαίτησαν να τους παραδοθούν όλοι οι προδότες, προύχοντες της πόλης και ειδικά δύο πάμπλουτοι, ο Τιμηγενίδης και ο Ατταγίνος…

Οι Θηβαίοι δεν δέχθηκαν και τότε οι ΕΛΛΗΝΕΣ επιχείρησαν πολιορκία των Θηβών, ενώ ταυτόχρονα έκαψαν και δήωσαν όλη τη χώρα (των Θηβών). Μετά αντίσταση 20 ημερών, οι Θηβαίοι, πρότειναν στον Παυσανία να δώσουν χρήματα αντί των προδοτών!

Ο Παυσανίας φυσικά δεν εδέχθη (οποία προσβολή!) και έτσι αναγκάστηκαν να του παραδώσουν τους προδότες, εκτός από τον Ατταγίνο που κατόρθωσε να διαφύγει…!
Τότε οι Θηβαίοι θέλησαν να του παραδώσουν τα παιδιά του, αλλά ο Παυσανίας ευγενικώτατα αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν είναι δίκαιο να τιμωρηθούν τα παιδιά για την προδοσία του πατέρα τους!

Ο Παυσανίας αφού συγκέντρωσε τους αιχμαλώτους προδότες, που για να βρίσκεται πάντα γραμμένο στην ιστορία ήταν όλοι τους οι πλούσιοι των Θηβών, τους μετέφερε στην Κόρινθο και τους κατέσφαξε χωρίς δίκη, γιατί φοβόταν μήπως αν τους έφερνε προ των δικαστών αυτοί κατάφερναν δια δωροδοκίας να πετύχουν να απελευθερωθούν!!!

18 Αυγούστου 2010 http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2010/08/blog-post_3506.html

……………………………….

Λακωνικός δείπνος… αφιερωμένο στους δούλους και στο ΔΝΤ…!

 

Αφήστε μια απάντηση