ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΕΛΛΑΔΑ

edranaΗ Βουλή δεν εξέλεξε Πρόεδρο Δημοκρατίας

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να γαντζωθεί στην εξουσία, επενδύοντας αποκλειστικώς σε επικοινωνιακά παιχνίδια, η χώρα τελικά οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι οι οποίες απαιτούνταν για να προστεθούν στις 168 που συγκέντρωσε κατά την δεύτερη ψηφοφορία ο μοναδικός υποψήφιος κ. Σταύρος Δήμας, τελικά δεν βρέθηκαν.

Ο Σταύρος Δήμας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 ψήφων με το τελικό αποτέλεσμα να γράφει 168 υπέρ και 132 “παρών”. 

Η χώρα επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.

Ο Α. Σαμαράς έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές είτε για τις 25 Ιανουαρίου, είτε για την 1η Φεβρουαρίου.

Ήδη τα κόμματα, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν αρχίσει την προετοιμασία των ψηφοδελτίων, αφού κανείς δεν πίστευε, ούτε καν τα στελέχη της ΝΔ, ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Πώς ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποφάσισε το Σώμα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά βαρόμετρο, μιας και όπως εξελίχθηκε η ψηφοφορία η κυβέρνηση ήλπιζε μόνο στη στήριξη αυτών προκειμένου να εκλεγεί τελικά Πρόεδρος.

Αναλυτικά πώς ψήφισαν:

  • Πέτρος Τατσόπουλος: ΠΑΡΩΝ.
  • Μίμης Ανδρουλάκης: ΠΑΡΩΝ.
  • Βασίλης Καπερνάρος: ΠΑΡΩΝ.
  • Οδυσσέας Βουδούρης: ΠΑΡΩΝ.
  • Γιώργος Νταβρής: Σταύρος Δήμας.
  • Χρήστος Αηδόνης: Σταύρος Δήμας.
  • Μίκα Ιατρίδη: Σταύρος Δήμας.
  • Κώστας Γιοβανόπουλος: Σταύρος Δήμας.
  • Χρυσούλα Γιαταγάνα: ΠΑΡΩΝ.
  • Θεόδωρος Παραστατίδης: ΠΑΡΩΝ.
  • Γιώργος Κασαπίδης: Σταύρος Δήμας.
  • Ραχήλ Μακρή: ΠΑΡΩΝ.
  • Πάρις Μουτσινάς: ΠΑΡΩΝ.
  • Παναγιώτης Μελάς:
  • Γιάννης Κουράκος: Σταύρος Δήμας.
  • Θεοδώρα Τζάκρη: ΠΑΡΩΝ.
  • Μάρκος Μπόλαρης: ΠΑΡΩΝ.
  • Κατερίνα Μάρκου: Σταύρος Δήμας.
  • Σπύρος Λυκούδης: Σταύρος Δήμας. Βύρων Πολύδωρας: ΠΑΡΩΝ. Γρηγόρης Ψαριανός: Σταύρος Δήμας. Βασίλης Οικονόμου: Σταύρος Δήμας.
  • Στάθης Μπούκουρας: Σταύρος Δήμας.
  • Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Σταύρος Δήμας.
  • Φούντα Νίκη: ΠΑΡΩΝ. http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/538020/epese-i-kyvernisi-pame-se-ekloges#ixzz3NHgPf2VZ

……………………………………………………………………..

Γεωργία Βαγενά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ΤΧΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΧΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ! ΟΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΉΣΣΟΝΤΑΙ….

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ” ΤΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ….Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ….Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

ΠΌΣΑ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;; ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ;; ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΦΕΚ!! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΑΖΟΥΝ ΦΑΡΔΙΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΌΝΤΩΣΉ ΣΟΥ!!

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ.. ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑ ΦΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!!

ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ! ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΎΣ ΜΑΣ!

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε.ΣΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!! 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»

…………………………………………………………………….

45f9367d5391314a6dcf7c251c257194_XL

ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΩΣ… «ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ»

http://news.makedonias.gr/wp-content/uploads/2014/12/to-neo-mnimonio.pdf

……………………………………………………………………..

ΜΠΗΚΑΝ 3 ΡΗΤΡΕΣ στην παράταση Μνημονίου για οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσα στο 2015

Καταγγελία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο, προσπάθησε να τον καθησυχάσει ο Βορίδης χωρίς να πείσει

Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά επί εποχής Μνημονίων, μπαίνουν ρήτρες και μάλιστα τρεις στον αριθμό, με Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου, στην παράταση της χρηµατοδοτικής διευκόλυνσης. Οι ρήτρες ωστόσο αφορούν τη μετέπειτα πορεία της χώρας και ουσιαστικά δεσμεύει την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, από 1/1/2015.

Συγκεκριμένα, στην κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου για την παράταση της Σύµβασης Χρηµατοδοτικής ∆ιευκόλυνσης κατά δύο µήνες (µέχρι και τις 28.2.2015 από 31.12.2014 που θα έληγε), υπάρχουν τρεις επιπλέον ρήτρες σε σχέση µε τη συµφωνία του 2012 και έχει στόχο να δεσµεύσει την επόµενη κυβέρνηση.

Στο ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 17 ∆εκεµβρίου 2014 και φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια έχουν επισυναφθεί πρώτη φορά οι γνωµοδοτήσεις του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους, κάτι που δεν είχε συµβεί στην προηγούµενη ΠΝΠ της 14ης Μαρτίου 2012, που κυρώθηκε µε τον Ν. 4060/2012 και τροποποιήθηκε µε την από 12.12.2012 ΠΝΠ που κυρώθηκε µε τον Ν. 411/2013.

Τα επίμαχα σημεία στο κεφάλαιο 5

Στο κεφάλαιο 5 της Τροποποιητικής Σύµβασης µε τίτλο «Εφαρµοστέο ∆ίκαιο και ∆ικαιοδοσία» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

5.1  H παρούσα ∆εύτερη Τροποποιητική Σύµβαση και τυχόν µη συµβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση µε αυτή θα διέπονται και θα ερµηνεύονται σύµφωνα µε το αγγλικό δίκαιο.

5.2  Τα Συµβαλλόµενα Μέρη αναλαµβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά ενδέχεται να προκύψει σχετικά µε τη νοµιµότητα, την εγκυρότητα, την ερµηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας ∆ΤΣ στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου ∆ουκάτου του Λουξεµβούργου.

5.3 Η Ρήτρα 5.2 είναι προς όφελος του ΕΤΧΣ και µόνο. Ως εκ τούτου, καµία διάταξη της Ρήτρας 5.2 δεν θα εµποδίζει το ΕΤΧΣ (σ.σ.: Ευρωπαϊκό Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας – European Financial Stability Facility – EFSF) να κινήσει διαδικασίες σχετικά µε µία διαφορά στα δικαστήρια του τόπου κατοικίας της Ελλάδας ή του δικαίου που διέπει την παρούσα ∆ΤΣ και η Ελλάδα υποβάλλεται, µε την παρούσα, αµετάκλητα στη δικαιοδοσία των εν λόγω δικαστηρίων. Στον βαθµό που αυτό επιτρέπεται από τον νόµο, το ΕΤΧΣ µπορεί να εισαγάγει παράλληλες διαδικασίες σε οποιονδήποτε αριθµό των δικαιοδοσιών αυτών.

5.4 Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται µε την παρούσα, αµετάκλητα και άνευ όρων, από οιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νοµικές διαδικασίες σε σχέση µε την παρούσα ∆ΤΣ, συµπεριλαµβανοµένων, χωρίς περιορισµό, της ασυλίας έναντι της αγωγής, δικαστικής απόφασης ή άλλης εντολής, από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά µέτρα πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης και από την εκτέλεση και επιβολή εις βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στον βαθµό που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό δίκαιο.

Επιπλέον το ΝΣΚ στη γνωµοδότησή του, στην παρ. 12, επισηµαίνει ότι «ούτε το Κράτος – Μέλος ∆ικαιούχο ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε οποιαδήποτε από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία απολαύουν ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από τη δικαιοδοσία, την κατάσχεση – είτε πριν είτε µετά µια απόφαση – ή την εκτέλεση σε σχέση µε οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία αφορά στη ∆ΤΣ».

Αντίδραση από Αλέξη Μητρόπουλο

Το θέµα αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος κάνοντας λόγο για «κατάπτυστο κείµενο» και για «αποικιοποίηση της χώρας». Ειδικότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραιτείται άνευ όρων και από µελλοντικά περιουσιακά στοιχεία της ΤτΕ και του κράτους. Επέκρινε, µάλιστα, τον Πτ∆ που έβαλε την υπογραφή του στο ΦΕΚ.

Τις καταγγελίες Μητρόπουλου προσπάθησε να αποφύγει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ισχυριζόµενος ότι τίποτα δεν αλλάζει…

«Είναι απόλυτη και πιστή επαναδιατύπωση των προηγούµενων συµβάσεων. Στο επόµενο δίµηνο η χώρα είναι πλήρως καλυµµένη ως προς τις υποχρεώσεις της. Ουδεµία σηµασία έχουν αυτά τα οποία µας λέτε. Εκείνο που κάνει (η ΠΝΠ) είναι να καλύπτει χρηµατοδοτικά τη χώρα χωρίς κανέναν πρόσθετο όρο, χωρίς καµία πρόσθετη επιβάρυνση».

Όµως ο Μητρόπουλος επανήλθε σηµειώνοντας ότι υπάρχουν τρεις επιπλέον δεσµεύσεις, προσθέτοντας ότι «οι δανειστές βλέπουν ότι έρχεται ο Τσίπρας και θέλουν να τον έχουν κι αυτόν, όπως εσάς, δεµένο χειροπόδαρα, κάτι που δεν θα συµβεί… ∆ιότι εµείς περήφανα θα πούµε ότι αυτές οι καταπλεονεκτικές ρήτρες σε βάρος της πατρίδας δεν θα ισχύσουν, όπως και η εκχώρηση της κυριαρχίας και η παραίτηση από κυριαρχικά δικαιώµατα».

Αντίδραση και από Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, απευθυνόµενη στην κυβέρνηση, τόνισε: «∆εν πρόκειται να δεσµεύσετε καµία επόµενη κυβέρνηση…». Η βουλευτής µίλησε ακόµη για «λεόντειες συµφωνίες» και για «κατάπτυστη παραίτηση» της κυβέρνησης από «δικαιώµατα της επόµενης κυβέρνησης». http://news.makedonias.gr/100091/bikan-3-ritres-stin-paratasi-mnimoniou-gia-opiadipote-kivernisi-mesa-sto-2015/

Αφήστε μια απάντηση