Δριμύ κατηγορώ Πούτιν κατά της Δύσης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Putin 18 12 2014 planetaPutin walkingΗ καθιερωμένη εφόλης της ύλης συνέντευξη του πρόεδρου Πούτιν συνέπεσε φέτος με μια δραματική στιγμή για τη ρωσική οικονομία, σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις της χώρας με τη Δύση βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο. »Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, παρατηρείται η όρθωση ενός νέου τείχους αποξένωσης και διαχωρισμού της κοινωνίας. Ενός τείχους που ξεκίνησε πολύ νωρίτερα με την αθέτηση της υπόσχεσης για μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και με την πολιτική εγκατάστασης αντιπυραυλικού συστήματος κοντά στα σύνορα της Ρωσίας». Με τα λόγια αυτά ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε σε σχετική ερώτηση για την επέτειο της πτώσης του Τείχους στην πολύωρη ετήσια -για 10ηφορά- συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκατοντάδων ρώσων και ξένων δημοσιογράφων. «Στη Δύση θεωρούν ότι νίκησαν ότι είναι πλέον μονοκράτορες και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να αισθάνονται και να λειτουργούν ως υποτελείς. Μέγα λάθος τους» , συμπλήρωσε με έμφαση ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε άλλη ερώτηση του ανταποκριτή του ΒΒC αναφορικά με ευθύνες της Ρωσίας στην αναβίωση του ψυχρού πολέμου, ο ρώσος ηγέτης μίλησε με στοιχεία λέγοντας ότι η χώρα του διαθέτει στο εξωτερικό μόνο δύο αεροπορικές βάσεις σε επικίνδυνες για τη διεθνή τρομοκρατία περιοχές, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που έχουν σπείρει ανά την υφήλιο βάσεις, μαζί και στην Ευρώπη όπου διαθέτουν τακτικά πυρηνικά όπλα. Ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας ανέρχεται στα 50 δις δολάρια, ενώ ο αντίστοιχος των ΗΠΑ ξεπερνά τα… 550 δις. Ποιος λοιπόν κάνει επιθετική πολιτική, αναρωτήθηκε ο ρώσος ηγέτης. «Φυσιολογική» η στροφή προς την Ασία Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν η στροφή προς την Ανατολή, με έργα «μαμούθ» όπως οι ενεργειακές συμφωνίες με την Κίνα, τις Ινδίες και την Τουρκία σημαίνει ότι η Ρωσία ‘βαρέθηκε’ τις κριτικές επιθέσεις της Δύσης και της γυρίζει την πλάτη, ο Πούτιν εξέφρασε τη γνώμη ότι η στροφή είναι «φυσιολογική» αφού η Ασία αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομικά περιοχή του κόσμου. Aναφορικά με τη συνεργασία με την Τουρκία πέρα από τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της χώρας για εσωτερική κατανάλωση σε φυσικό αέριο, ο ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε τη γνωστή του θέση για τη δημιουργία ενός μεγάλου διαμετακομιστικού κέντρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αν η Ευρώπη θεωρεί ότι χρειάζεται σταθερή και ασφαλή προμήθεια σε φυσικό αέριο μπορεί να το προμηθεύεται μέσω Ελλάδας, Σκοπίων, Σερβίας και παραπέρα στην Ουγγαρία, την Αυστρία κλπ. Αν μπουν στην άκρη οι πολιτικές σκοπιμότητες τότε γίνεται ολοφάνερο πως δεν υπάρχει πιο φθηνό και πιο προσιτό φυσικό αέριο πέρα από το ρωσικό, κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Δήμητρης Λιάτσος, Μόσχα Πηγή…

………………………………………………

Putin now 18 12 2014 presΜεγάλη συνέντευξη Τύπου Βλαντιμίρ Πούτιν

http://www.kremlin.ru/

Επικοινωνία με τον αρχηγό του κράτους τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν δημοσιογράφοι “Πρώτη”, “Ρωσία 1”, “Ρωσία 24”, “Ράδιο Ρωσία”, “φάρος”, “Vesti FM”. Στη συνέντευξη Τύπου έχουν διαπιστευτεί το 1259 από Ρώσους και ξένους δημοσιογράφους.

Πούτιν: Καλησπέρα σας, αγαπητοί συνάδελφοι!

Πολύ ευχάριστη θέση να σας δούμε σε μια καλή διάθεση, την καταπολέμηση της διάθεσης.Όπως κάναμε την τελευταία φορά, αρχίζω να πω σχετικά με τα αποτελέσματα των εργασιών για ένα χρόνο και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Πρώτα – αυτό, φυσικά, το σημαντικότερο, οικονομικός δείκτης. Η αύξηση του ΑΕΠ – που 10 μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 0,7, ίσως θα υπάρχει κάπου στο 0,6 τοις εκατό. Χθες συναντηθήκαμε με τους συναδέλφους, με μεγαλύτερη ακρίβεια συνόψισε. Το εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε κατά 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανήλθε σε 148.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την περσινή παύση λίγο επιταχυνόμενη βιομηχανική παραγωγή. Τον Ιανουάριο-Οκτώβριο αύξηση ήταν 1,7 τοις εκατό. Σε χαμηλές τιμές και την ανεργία. Είναι ακόμη και έπεσε κάτω από πέντε τοις εκατό, τώρα κάπου στην περιοχή των πέντε, ίσως και 5,1 τοις εκατό.

Συνεχίζει να αναπτύξουν αγρο-βιομηχανικού συμπλέγματος. Νομίζω ότι για το έτος αυξήθηκε κατά 3,3 τοις εκατό.Και, όπως γνωρίζετε, φέτος έχουμε μια συγκομιδή ρεκόρ – 104 εκατ τόνους.

Παρ ‘όλη την αναταραχή στη χρηματοπιστωτική αγορά, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους θα καταρτιστεί ένα πλεόνασμα, δηλαδή, τα κέρδη θα υπερβούν το κόστος μας από 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ή περίπου 1,9 τοις εκατό του ΑΕΠ. Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να μετράει, αλλά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός – αυτό είναι σίγουρο.

Το κύριο αποτέλεσμα του έτους στον κοινωνικό τομέα πρέπει να κληθεί, βέβαια, θετική δημογραφική δυναμική. Η φυσική αύξηση του πληθυσμού για δέκα μήνες – 37.100 άτομα. Έχουμε μείωση της θνησιμότητας και την αύξηση της γονιμότητας. Αυτή είναι μια πολύ καλή πορεία, και, φυσικά, τα πάντα πρέπει να γίνει για να το αποθηκεύσετε.Όπως υποσχεθήκαμε, είμαστε συνεχίσει να αναπροσαρμόζεται μητρότητας κεφαλαίου: το 2014 ανήλθε σε 429 408,5 ρούβλια.

Met και υπέρβαση καθόρισε στόχους για το 2014 η αναλογία των μισθών σε δέκα κατηγορίες των εργαζομένων.Ξέρετε τι συνέβαινε. Αυτό, πάνω απ ‘όλα, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, ιδρυμάτων της περαιτέρω εκπαίδευσης, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, γιατρούς, μέση και κατώτερη ιατρικό προσωπικό, τους υπαλλήλους των πολιτιστικών ιδρυμάτων. Το 2014, οι συντάξεις αναπροσαρμόζονται δύο φορές: την 1η Φεβρουαρίου από 6,5 τοις εκατό και της 1ης Απριλίου, άλλο 1,7 τοις εκατό.

Μια πολλή προσοχή φέτος δίνουμε αυξημένες ικανότητες μάχης και την καταπολέμηση ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαι δεν πρόκειται να παραθέσουμε όλα αυτά. Εστιάστε μόνο για κοινωνικούς δείκτες. Το 2014, μια μόνιμη κατοικία έλαβε 11.700 στρατεύματα του Υπουργείου Άμυνας. Στέγαση Υπηρεσία που παρέχεται 15.300 στρατιώτες. Αυτό το 100 τοις εκατό των προγραμματισμένων ετήσιων στοιχείων.

Αυτό είναι ό, τι θα ήθελα να πω πρώτα τα στοιχεία. Τώρα λίγα λόγια σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι το κύριο θέμα σήμερα, το κύριο ερώτημα που ενδιαφέρει τους πολίτες της χώρας μας – για την κατάσταση της οικονομίας, το εθνικό νόμισμα, τι θα συμβεί στον κοινωνικό τομέα σε αυτό το θέμα. Θα προσπαθήσω πολύ σύντομα, μερικές προτάσεις για να περιγράψω την κατάσταση αυτή, να πω πως πιστεύω ότι θα εξελιχθεί. Μετά από αυτή την συνέντευξη Τύπου, κατ ‘αρχήν, είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.(Γέλια.) Αλλά αν οδηγούν ερωτήσεις, θα προσπαθήσω να τις απαντήσω.

Έτσι, φυσικά, η σημερινή κατάσταση που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες κατά κύριο λόγο. Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν έχουμε κάνει πολλά από αυτά που είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε και να πούμε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διαφοροποιήσει την οικονομία μας κατά τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια. Κάνε ήταν αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, δεδομένου ακριβώς αυτή η ευνοϊκή σε αυτή την περίπτωση, το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον, όταν η επιχείρηση προσπαθεί να βάλει τα χρήματα, κυρίως εκεί που ήταν δυνατόν να αντλήσουν το μέγιστο και γρήγορα κέρδη. Ανακατασκευή του μηχανισμού αυτού είναι αρκετά δύσκολο.

Σήμερα η κατάσταση είναι, όπως γνωρίζετε, έχει αλλάξει. Επιπτώσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες κυρίως, φυσικά, η τιμή της ενέργειας, του πετρελαίου, και πίσω απλώνεται και την τιμή του φυσικού αερίου. Νομίζω ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα στην τρέχουσα κατάσταση. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα προς την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα για την επικαιρότητα, την ποιότητα των παρεμβάσεων, αλλά συνολικά απολύτως επαρκής και προς τη σωστή κατεύθυνση η δράση.

Ελπίζω ότι η χθεσινή, η σημερινή πτώση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το αυξανόμενο κόστος των εθνικών – ρούβλι – θα συνεχιστεί. Είναι αυτό δυνατό; Πιθανές. Είναι δυνατόν να μειωθεί περαιτέρω στις τιμές του πετρελαίου, καθώς και κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει το εθνικό νόμισμα και, κατά συνέπεια, όλοι οι άλλοι δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και ούτω καθεξής; Ναι είναι δυνατόν.

Τι είμαστε στο θέμα αυτό πρόκειται να κάνουμε; Θα χρησιμοποιήσουν τα μέτρα που χρησιμοποιούνται, και με μεγάλη επιτυχία, σας θυμίζω, το 2008. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επικεντρωθεί στη βοήθεια των ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη, και να αποθηκεύσετε, θέλω να το τονίσω αυτό, να κρατήσει όλους τους στόχους μας για τα κοινωνικά θέματα και τα προβλήματα, έχοντας κατά νου, φυσικά, κυρίως των συντάξεων, αναφέρεται σε μισθούς και συμβούλια του δημόσιου τομέα και ούτω καθεξής.

Φυσικά, αν η κατάσταση θα εξελιχθεί αρνητικά, τότε θα πρέπει να κάνουν κάποιες αναπροσαρμογές στα σχέδιά μας. Σίγουρα έχει κάτι να κοπεί. Αλλά ακριβώς όπως σίγουρα, και θέλω να το τονίσω αυτό, λένε οι ειδικοί, «ριμπάουντ συν», η περαιτέρω ανάπτυξη και την έξοδο από την τρέχουσα κατάσταση είναι αναπόφευκτη, τουλάχιστον για δύο λόγους. Πρώτον, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί, το ποσοστό της μείωσης, αλλά η ανάπτυξη θα διατηρηθεί με ακρίβεια. Η οικονομία θα αναπτυχθεί. Και την οικονομία μας από τη σημερινή κατάσταση.

Πόσο καιρό παίρνει; Και υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες, νομίζω ότι ένα-δύο χρόνια. Και, επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, μετά από αυτή την αύξηση είναι αναπόφευκτη, συμπεριλαμβανομένων επειδή το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον θα αλλάξει. Με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα απαιτήσει πρόσθετους ενεργειακούς πόρους. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και σε αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εξακολουθεί να είναι σε θέση να κάνουν πολλά όσον αφορά τη διαφοροποίηση της οικονομίας μας, γιατί η ίδια η ζωή θα μας αναγκάσει να το κάνει. Σε ένα άλλο τρόπο, θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν.

Ως εκ τούτου, σε γενικές γραμμές, και, επαναλαμβάνω, αυτό είναι σίγουρα, θα εκπληρώσουμε τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, με βάση τα αποθεματικά αυτά που έχουμε. Και, δόξα τω Θεώ, έχουν μάλιστα αυξηθεί φέτος.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι τα αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας – 419 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κεντρική Τράπεζα δεν προτίθεται να “πυροβολούν” άκριτα, και σωστά. Διατάξεις της κυβέρνησης, το Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας, το Αποθεματικό Ταμείο αυξήθηκε φέτος κατά περίπου 2,4 έως 2500000000000 ρούβλια. Ο συνολικός όγκος των αποθεμάτων – 8400000000000. Με βάση τις διατάξεις αυτές, είμαι βέβαιος ότι θα λύσουμε ήρεμα τα βασικά κοινωνικά ζητήματα, θα διαφοροποιήσει την οικονομία, και αναπόφευκτα, επαναλαμβάνω και πάλι, η κατάσταση θα προκύψει κατά τη συνήθη πορεία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τελειώσω το εισαγωγικό μέρος. Επαναλαμβάνω, μπορούμε να τελειώσουμε ένα ενιαίο σύνολο, αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ, είμαι έτοιμος να απαντήσω.

D.PESKOV: Ξέρεις, φέτος θα ήθελα να ξεκινήσω με εκείνους που εργάστηκε για ένα χρόνο με τον κ Πούτιν, με την πισίνα του Κρεμλίνου. Πρώτα θέλω να δώσω στον Vyacheslav Terekhov, “Doyen” σε όλη την πισίνα του Κρεμλίνου, που εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ήδη μαζί με τον Vladimir Vladimirovich, ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Παρακαλώ.

Πούτιν: Ονομάζεται νεποτισμό: “Καλά δεν poradet μητρική λίγο τον άνθρωπο!».

V.TEREHOV: Αλλά έχω μια ενδιαφέρουσα δουλειά.

Εγώ ακόμα θα ήθελα να διευκρινίσω λίγο, Vladimir Vladimirovich. Κρίνοντας από την κατάσταση στη χώρα, τώρα υπάρχει μια βαθιά κρίση νόμισμα, έτσι ώστε ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ότι σε έναν εφιάλτη που δεν θα μπορούσε να προσφέρει.

Τι νομίζετε ότι μέσα από αυτά τα δύο χρόνια, θα μιλάμε, θα ήταν καλύτερα αν θα περπατήσουμε μέσα από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση; Κατά τη διάρκεια αυτής της «μαύρης» για το ρούβλι, τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν μια χιονοστιβάδα της κριτικής και στην Κεντρική Τράπεζα, και ο πρόεδρος, και η κυβέρνηση, αντίστοιχα.Συμφωνείτε μαζί της;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Σας είπα ότι η πιο δυσμενής συνδυασμός του εξωτερικού οικονομικού περιβάλλοντος, η κατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει – περίπου Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα – για δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι απαραίτητα.Η κατάσταση μπορεί να ισιώσει πριν. Μπορεί να αρχίσει να ισιώσει έξω στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο, στα μέσα του επόμενου έτους ή στο τέλος του επόμενου έτους …

Κανείς δεν μπορεί να πει. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ως εκ τούτου, για να το ονομάσουμε μια κρίση, αποκαλούν ως κάτι διαφορετικό – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λέξη που θέλετε … Αλλά νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφώς ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι επαρκώς η κατάσταση. Νομίζω ότι κάποια πράγματα – στην πραγματικότητα, τέτοια κριτική ήχους από την κοινότητα των εμπειρογνωμόνων – ορισμένες ενέργειες θα μπορούσαν να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Τι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι οι λεπτομέρειες; Και το κάνουν, στην πραγματικότητα, οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις; Πρώτον, είναι, όπως γνωρίζετε, αύξησε το βασικό της επιτόκιο. Ελπίζω ότι αυτό θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο δεν είναι ολόκληρη η περίοδος αυτών των πολύπλοκων γεγονότων που σχετίζονται με το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον, και κατά κάποιο τρόπο η οικονομία θα προσαρμοστούν.

Με βάση αυτά που αισιοδοξία μου; Από το γεγονός ότι η οικονομία θα προσαρμοστεί αναπόφευκτα να ζουν και να εργάζονται σε συνθήκες χαμηλών τιμών ενέργειας. Αυτό το απλό γεγονός θα συμβεί.

Πόσο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί αυτή τη συσκευή εάν οι τιμές παραμείνουν ως έχουν σήμερα ή θα μειωθεί ακόμη και κάτω από 60, 40, δεν ξέρω όσο είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, για μας – δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά θα είναι η διάρθρωση της οικονομίας. Πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό; Δύσκολο να πω. Αλλά τι θα είναι, είναι αναπόφευκτο! Εδώ θέλω να το τονίσω αυτό. Είναι ένα γεγονός της ζωής συμβαίνει.

Τι κάνει η κεντρική τράπεζα; Εδώ σήκωσε το επιτόκιο αναφοράς. Τι άλλο πρέπει να κάνω; Και ότι η κεντρική τράπεζα και το ίδιο κάνει; Είναι αναγκαίο να σταθεροποιηθεί το εθνικό νόμισμα, ενώ μια μικρή ρευστότητα πρέζα Ρουμπλιώφ, ας πάει και να επιτρέπουν την πρόσβαση των οικονομικών φορέων στη ρευστότητα σε ξένο νόμισμα.Και, στην πραγματικότητα, η τράπεζα πράττει. Και γι ‘αυτό είναι αρκετά χαμηλό ποσοστό για το νόμισμα – 0,5.

Βασικά, δεν ξέρω, αυτό το επιχειρηματικό της Κεντρικής Τράπεζας – για να το μειώσει, να μην μειωθεί, θα πρέπει να αισθάνονται και να αντιδρούν. Μην δίνετε τα αποθέματα χρυσού και να μην τους πυροβολούν στην αγορά, και να πάει να επεκτείνουν την πίστωση. Για να κυριολεκτήσουμε, το κάνουν επίσης.

Ένα από τα πιο διάσημα μέσα – το λεγόμενο repo. Είτε μία συγκεκριμένη ημέρα, μία εβδομάδα, για 28 ημέρες το μήνα για σχεδόν ένα χρόνο και. Αυτό επιστρέψει τα χρήματα, αλλά επιτρέπουν στους οικονομικούς φορείς να επωφεληθούν από αυτές σε ξένο νόμισμα πόρων. Και όλα γίνονται σωστά.

Μόνο που πρέπει να κάνουμε, μπορεί να είναι ακόμη πιο γρήγορα από ένα μισό βήμα. Ξέρετε, βέβαια, βλέπω την κριτική της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την Κεντρική Τράπεζα. Είναι κάπως δικαιολογείται, σε κάτι – όχι. Αλλά η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά τις ευθύνες του. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους ίδιους τους εξαγωγείς που έχουν αρκετά μεγάλη έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μας, και βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα είναι βέβαιο. Φυσικά, πολλοί από αυτούς τώρα πρέπει να πληρώσουν για τα δάνεια, θα πρέπει να σκεφτούμε σχετικά με την κατάσταση των εταιρειών τους.

Η εταιρεία, καθώς και ένας απλός πολίτης, επίσης, θεωρεί σαν κάτι βάλει στην άκρη, κρυμμένο για μια βροχερή ημέρα. Είναι αυτή η σωστή οικονομική συμπεριφορά; Από την άποψη της οικονομικής λογικής – όχι. Αλλά παρ ‘όλα αυτά η εταιρεία κάνει. Και τώρα βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα είναι εν γένει διαθέσιμα, η λεγόμενη ανάκαμψη συμβαίνει.

Είναι αναγκαίο να ληφθούν άλλα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση. Τι εννοώ; Για παράδειγμα, φυσικά, κυρίως η καταπολέμηση του πληθωρισμού, είναι το έργο της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα, και γι ‘αυτό μιλήσαμε, και δημοσίως, όπως έχω ήδη πει, όταν συναντηθήκαμε με την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, οι τιμές της βενζίνης, οι τιμές των τροφίμων – πρέπει να το κάνουμε. Και σε μια τέτοια κατάσταση, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κάποιος ή κριτική, αλλά είναι σε χειροκίνητη λειτουργία για να εργαστούν.Καθημερινά, εβδομαδιαία, για να συναντηθεί με τους παραγωγούς, με τους συμμετέχοντες στην αγορά, με τις αλυσίδες του λιανεμπορίου, με τους λιανοπωλητές και τις εταιρείες πετρελαίου, οι οποίες έχουν μονοπωλήσει σε μεγάλο βαθμό την αγορά – FAS θα πρέπει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Οι δράσεις αυτές θα πρέπει να είναι κοινή, συλλογική, νόημα. Χωρίς εισβολή, βέβαια, στη δική της αρμοδιότητα, για παράδειγμα, η Κεντρική Τράπεζα ή την κυβέρνηση. Παρ ‘όλα αυτά, ο συντονισμός θα πρέπει να είναι, και πρέπει να είναι έγκαιρη.

Έτσι, φυσικά, μπορείτε να “τρέχει προς τα κάτω” για Nabiullina, αλλά να έχετε κατά νου ότι σε γενικές γραμμές η πολιτική τους είναι επαρκής. Δεν είναι μόνο η Κεντρική Τράπεζα είναι υπεύθυνη για την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

D.PESKOV: Μια άλλη παλιά-χρονόμετρο στο προεδρικό πισίνα – Αλέξανδρος Gamow, παρακαλώ, «Komsomolskaya Pravda», αν έχετε κάτι να ρωτήσετε.

A.GAMOV Αλέξανδρος Gamow, «Komsomolskaya Pravda».

Θέλω πρώτα απ ‘όλα έχουν κάτι να πουν. Vladimir Vladimirovich, νομίζω ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι που περιμένουν για εσάς, ήρθε στη συνέντευξη Τύπου. Όλοι αναρωτιόμασταν τι είδους διάθεση είναι Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση της χώρας. Μπορείτε ήρθε αρκετές φορές ήδη χαμογέλασε, και σας ευχαριστώ για την αισιοδοξία σας. Ελπίζουμε ότι όλα θα είναι πραγματικά έτσι, όπως είπατε.

Και έχω τέτοια θέματα. Από το 2008, μιλάμε για, ήρθε η ώρα να πάρει από το “βελόνα του πετρελαίου», να ανασυγκροτήσει την οικονομία μας, ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική. Αλλά τι συμβαίνει αυτές τις μέρες, μπορείτε να δείτε, σε γενικές γραμμές, το κάναμε και απέτυχε.

Είμαστε ακόμη συνεδρίαση σε αυτό το καταραμένο “Trainspotting”, και ποιος ξέρει πόσα περισσότερα θα καθίσει.Πες μου ειλικρινά πώς αισθάνεστε, αν χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα κρίση για την καλή χρήση, αν μπορούμε με την «βελόνα» για να κατεβείτε, για την ανοικοδόμηση της οικονομίας; Καταλαβαίνω ότι γρήγορα να αποτύχει.

Και το δεύτερο. Στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση Μπορείτε χειροκροτήματα της χώρας και των επιχειρήσεων που μια σειρά από εξαιρέσεις που, σε γενικές γραμμές, πολύ ανακύπτει. Αλλά μια τέτοια αμφιβολία, μπορείτε να το κάνετε πολύ καλά ότι ένα σημαντικό κίνδυνο στη Ρωσία – είναι zabyurokrachivanie, zamatyvanie φλερτ όλες τις σχετικές, σημαντικές και σωστές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών. Έχετε εμπιστοσύνη τώρα ότι αξιώματα σας, τις σκέψεις σας, τις αποφάσεις σας αυτή τη στιγμή ακόμη που πρέπει να γίνουν και αισιοδοξία σας θα επιβεβαιωθεί από μια πιο πρακτικά βήματα;

Σας ευχαριστώ, Vladimir Vladimirovich.

Πούτιν: Η εμπιστοσύνη δίνει την ασφάλιση, όπως την ξέρουμε. Εδώ ασφάλιση για εμάς – αυτό είναι το δικαίωμα των μακροοικονομικών πολιτικών και των αποθεματικών ταμείων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι μια ισχυρή πολιτική η οποία δίνει τη βεβαιότητα αυτή.

Αλλά όσο zabyurokrachivaniya, μπορώ να σας πω εδώ πιθανώς συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση – αν τους ρωτήσετε για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, θα σας πω πώς γίνεται. Γραφειοκράτες μας πιο ξεκούραστη σε σχέση με τις Βρυξέλλες.

Το πρόβλημα, βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά δεν είναι η γραφειοκρατία. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Είμαι στην αρχή είπε ότι πω τώρα μερικές φράσεις, μερικές προτάσεις, και, στη συνέχεια, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνέντευξη Τύπου, και φαίνεται να είναι δεν είναι αστείο.

Το θέμα δεν είναι ότι εμείς zabyurokrachivayut λύσεις. Το γεγονός είναι ότι όταν το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον ενθαρρύνει τους οικονομικούς φορείς να επενδύσουν σε, ας πούμε, την ενέργεια, ή χημεία, ή στη μεταλλουργική βιομηχανία, ο τρόπος που η κυβέρνηση μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει τα μέσα της φορολογίας, τη χορήγηση των δασμολογικών προτιμήσεων για τις επιχειρήσεις μη-εμπόρευμα, είναι μια περίπλοκη διαδικασία, διότι ότι οι δημοσιονομικοί πόροι, κατά κανόνα, δεν είναι αρκετό.

Αυτοί, όλα αυτά τα εργαλεία, έχουμε εφαρμόσει και να χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια. Προσπαθούμε να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη του τμήματος παραγωγής της επιχείρησης της πραγματικής παραγωγής, αλλά πηγαίνει αρκετά δύσκολο. Ειδικά όταν μπορείτε να πάρετε το μεγαλύτερο όφελος από την επένδυση στον τομέα της ενέργειας. Ξέρετε, ίσως το 80 τοις εκατό των προσφυγών στην κυβέρνηση, τουλάχιστον, πιστέψτε με, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι επενδύει σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, και να πάρετε κάποια τομέα. Πώς κι έτσι; Επειδή υπάρχουν χρήματα ταχύτερη και μεγαλύτερη.

Τώρα έρχομαι να απαντήσω στην ερώτησή σας. Εάν η κατάσταση εξελίσσεται διαφορετικά, τότε η ίδια η ζωή πιέζει για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν σε άλλους τομείς. Και αυτό είναι αιτία για αισιοδοξία, περιέργως. Ναι, θα είναι πιο δύσκολο σε κάποιους τρόπους. Ναι, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά ζητήματα σε ότι δεν έχει σημασία ποιο μέρος του κοινωνικού και να εκτελέσει τα διατάγματα του προέδρου το 2012.

Μπορούμε να το κάνουμε; Can. Αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή των επιχειρήσεων και την οικονομική διαφοροποίηση. Ελπίζω ότι η τρέχουσα κατάσταση θα μας βοηθήσει να το κάνουμε.

D.PESKOV: Αντρέι Kolesnikov, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς την ερώτησή σας.

A.Kolesnikov: Αντρέι Kolesnikov, η εφημερίδα “Kommersant”.

Vladimir Vladimirovich, στις αρχές του 2012, σε μία από τις εκλογές χαρτιά του (οι οποίες στη συνέχεια διακοσμημένα με τα διατάγματα Μαΐου, όπως γνωρίζουμε) που χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση, ανέφερε ο Αλέξανδρος Gorchakov – Είπες: “Η Ρωσία συγκέντρωση.”

Παρακαλώ πείτε μου, τώρα που η χώρα νομίζετε ότι συμβαίνει; Τι κάνει: εξακολουθεί να επικεντρώνεται, ή ίσως ήρθε η ώρα να απλώνονται – ίσως είναι καιρός να χαλαρώσουν επιτέλους;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Πρέπει να δουλέψουμε. Υπό την έννοια αυτή, λίγο έχει αλλάξει. Επιπλέον, τις σημερινές συνθήκες μας σπρώχνουν. Έρχομαι σε αυτό από διάφορες πλευρές, και βλέπω ότι είστε σχεδόν το ίδιο θέμα με τους συναδέλφους pick up από όλες τις πλευρές. Πρέπει να δουλέψουμε. Και τις εξωτερικές συνθήκες μας αναγκάζουν να είμαστε πιο αποτελεσματική μετάβαση προς μια καινοτόμο πορεία της ανάπτυξης.

Μετά από όλα αυτά που είναι απαραίτητα για το μέλλον της οικονομίας μας; Πρέπει να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, για να διασφαλιστεί η ελευθερία της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα όργανα επιβολής του νόμου να κυνηγήσει όποιον δεν αρέσει, και να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για τον ανταγωνισμό. Πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή του θα μεταφερθούν, είναι απαραίτητο να αυξήσει τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, όπως η Άπω Ανατολή.

Εμείς το κάνουμε ή όχι; Ναι είμαι. Αλλά στην επιστολή περιέγραψα ένα ολόκληρο πρόγραμμα που έχουμε να κάνουμε. Αναφέρομαι στην φοροαπαλλαγές για τέσσερα χρόνια, εννοώ σχετικά με τους ελέγχους διακοπές για τρία χρόνια για τις επιχειρήσεις που τρία χρόνια δεν έχουν παρατηρηθεί σε οποιεσδήποτε σοβαρές παραβιάσεις, εννοώ τα οφέλη για τις μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτήν την εστίαση και να ενισχύσει συγκεκριμένο έργο της.

V.KONDRATEV: Vladimir Vladimirovich, γιορτάσαμε πρόσφατα την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ήσουν μάρτυρας σε αυτή την εκδήλωση πριν από 25 χρόνια, όταν δούλευα στη ΛΔΓ. Πολλά έχουν επιτευχθεί, μπορεί να μην είναι ό, τι πιστεύαμε στην αρχή, ήταν μια πολλή ελπίδα, αλλά ακόμα έπρεπε να επιτευχθεί. Και χάρη στην επιμονή σας Ρωσία ήταν ακόμα μια φορά κοντά στην κατάργηση του καθεστώτος βίζα με την Ευρώπη.

Σε αυτή την επέτειο για μερικές εβδομάδες ένα νέο τείχος χτίζεται. Δεν είναι συγκεκριμένα, αλλά παρόλα αυτά είναι διαφορετικά, αόρατο, αλλά το τείχος της αλλοτρίωσης, καχυποψία, δυσπιστία και αλληλοκατηγορίες. Πού μπορεί να ξεκινήσει αυτή η ψύξη; Μερικοί λένε ότι ήδη σχεδόν στα πρόθυρα ενός νέου «ψυχρού πολέμου». Θα έχουμε στο μέλλον να ζούμε σε έναν διαιρεμένο κόσμο, ή να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα ακόμη αποκατάσταση του διαλόγου και της συνεργασίας;

Πούτιν: Είπατε ότι το τείχος του Βερολίνου έπεσε, και τώρα βλέπουμε τι χτίσαμε κάποια νέα τείχη. Θα απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό και ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Εμείς δεν το βλέπουμε τώρα. Είσαι ένας εμπειρογνώμονας για τη Γερμανία, την Ευρώπη. Είναι μετά το Τείχος του Βερολίνου δεν μας λένε ότι θα υπάρξει επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς; Αλλά πήγε επίσης αμέσως. Δύο κύματα επέκτασης. Δεν είναι ότι ένα τοίχο; Ναι, δεν είναι σκαμμένο, ένα εικονικό τοίχο, αλλά άρχισε να αναπτύσσεται. Ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας κοντά στα σύνορα μας; Είναι ότι, δεν είναι ένας τοίχος;

Βλέπετε, κανείς δεν σταμάτησε. Το ίδιο είναι το κύριο πρόβλημα της σημερινής διεθνείς σχέσεις. Οι εταίροι μας δεν έχουν σταματήσει. Αποφάσισαν ότι ήταν οι νικητές που είναι τώρα μια αυτοκρατορία, και όλα τα υπόλοιπα – οι υποτελείς, και θα πρέπει να συμπιεστεί περαιτέρω. Το είπα στην ίδια επιστολή. Εδώ είναι το πρόβλημα. Μην σταματήσετε την κατασκευή του τείχους, παρ ‘όλες τις προσπάθειες και τις χειρονομίες μας δουλεύουν μαζί χωρίς διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη και στον κόσμο στο σύνολό του.

Και νομίζω ότι η θέση μας είναι αρκετά σκληρή με τις γνωστές καταστάσεις κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, οι εταίροι μας θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο πιο σωστός τρόπος – είναι να σταματήσει την κατασκευή αυτών των τοίχων και τη δημιουργία μιας κοινής ανθρωπιστικής χώρο, χώρο ασφάλειας και της οικονομικής ελευθερίας.

Όπως ανέφερα στην Ουκρανία – Είδα την αφίσα, Ντμίτρι, θα με συγχωρήσετε, – αλλά δεν μπορώ να δώσω το λόγο στους συναδέλφους μας από την Ουκρανία. Παρακαλώ.

R.TSIMBALYUK: Ρωμαϊκή Tsimbalyuk, Υπηρεσία της Ουκρανίας “UNIAN”. Αν θέλετε, δύο πολύ σύντομες ερωτήσεις.

Πούτιν: Σας ικετεύω.

R.TSIMBALYUK: Η πρώτη ερώτηση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων που έχετε ορίσει στα ανατολικά της χώρας, με ως επί το πλείστον σε βάρος των ρωσόφωνων πληθυσμού. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν αγωνίζονται οι Ρώσοι στρατιώτες και ρωσικά μαχητικά ότι όλα είναι ικανοποιημένοι.

Ερ: Έχετε στάλθηκαν εκεί ως το ρωσικό στρατό; Πόσο σας έστειλε την τέχνη εκεί; Πόσοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στο έδαφος της Ουκρανίας; Εσείς, ως Αρχηγός θα έλεγα ότι οι οικογένειες των θυμάτων των ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών;

Και, αν μου επιτρέπετε, πολύ σύντομα το δεύτερο ερώτημα. Είχαμε έναν πρόεδρο, το όνομά του ήταν ο Βίκτωρ, είναι τώρα κρύβεται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά τη στιγμή που προσγειώθηκε το νούμερο ένα κόμμα «Πατρίδα» Γιούλια Τιμοσένκο στη φυλακή. Έχει μείνει εκεί, αλλά τώρα το νούμερο ένα κόμμα BYT συνεδρίαση, αλλά σε μια ρωσική φυλακή.

Πούτιν: Τι είναι αυτό; Μία ακόμη φορά.

R.TSIMBALYUK: Νούμερο ένα στη λίστα του Συνασπισμού της Γιούλια Τιμοσένκο είναι τώρα στη φυλακή στη Ρωσία. Η ερώτησή μου είναι η εξής: κάτω από ποιες συνθήκες θα απελευθερώσει την ουκρανική lёtchitsu Savchenko, Ουκρανικά σκηνοθέτης Όλεγκ Sentsova και τουλάχιστον άλλα 30 ουκρανική αιχμαλώτων πολέμου τους οποίους κρατάτε στη Ρωσία σε διάφορες φυλακές;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο ερώτημα, και στη συνέχεια θα απαντήσω σίγουρα στην πρώτη σας ερώτηση.

Τελευταία ερώτηση πολίτη Savchenko, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να απελευθερωθεί. Κάνω εδώ είναι απολύτως ανοιχτή και σαφής, κατά τη γνώμη μου, η θέση. Εδώ στο καθιστικό των συναδέλφων μας από τους δημοσιογράφους (Αυτό, ωστόσο, και οι συνάδελφοί σας), ο οποίος πέθανε την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο νότιο-ανατολική Ουκρανία. Τονίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν μέρος στις εχθροπραξίες και στις δύο πλευρές. Αυτοί ήταν άοπλοι.

Ευθύνη όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν το καθήκον τους να διαδώσουν αντικειμενικές, πλήρεις πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση, όπως το βλέπουν. Είναι αναγνωρισμένο γεγονός στον πολιτισμένο κόσμο.Αυτοί οι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Σύμφωνα με μας υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σκοτώνοντας έτσι το οπλίτης ήταν η κ Savchenko.

Εάν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας και δίκη κατέστη σαφές ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό, ότι σε καμία περίπτωση δεν φταίει, θα κυκλοφορήσει αμέσως. Εάν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος και ότι ήταν πραγματικά εμπλέκονται στη δολοφονία, να προχωρήσει από το γεγονός ότι το ρωσικό δικαστήριο αποφασίζει ότι θα εκτίσει την ποινή του, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, πριν κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κηρύξει ένα πρόσωπο ένοχοι για τη διάπραξη τους με ένα έγκλημα, θέλω να πω ότι στη χώρα μας, η αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί μια προκαταρκτική έρευνα και ποια συμπεράσματα θα έρθει ένα ρωσικό δικαστήριο.

Όσο για τους άλλους στρατιώτες, την οποία αναφέρατε. Δεν πιστεύετε ότι οποιαδήποτε από τους κρατούμενους, που μας κράτησαν στις φυλακές μας και αυτό είναι που πραγματοποιήθηκε προ της δίκης, η προδικαστική έρευνα σε ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες τους. Εδώ είναι το δεύτερο μέρος της ερώτησής σας.

Τώρα η πρώτη – σχετικά με το ποιος και τι ευθύνεται. Στη Ρωσία, στην πραγματικότητα, όπως και σχεδόν κάθε άλλη προεδρική δημοκρατία, είναι υπεύθυνη για ό, τι ο Πρόεδρος. Όσο για το στρατό – είναι υπεύθυνος για την τύχη τους Supreme Commander. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας ότι είμαστε ένα και το αυτό πρόσωπο.

Όλοι οι άνθρωποι που από την καρδιά καθήκον του τους ή να συμμετέχουν εθελοντικά σε οποιαδήποτε εχθροπραξίες, συμπεριλαμβανομένης της νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας, δεν είναι μισθοφόροι, επειδή τα χρήματα γι ‘αυτό δεν παίρνουν.

Στη συνείδηση ​​του κοινού μας τι συμβαίνει στο νότιο-ανατολική Ουκρανία, πράγματι τιμωρητική λειτουργία, αλλά αυτό γίνεται σήμερα Κίεβο αρχές, και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι η πολιτοφυλακή κατευθύνεται νοτιοανατολικά μάχιμα στρατεύματα τους στο Κίεβο, αλλά, αντίθετα, οι αρχές του Κιέβου έχουν προσαρμόσει τις ένοπλες δυνάμεις προς τα νοτιοανατολικά, χρησιμοποιούν ένα σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη.

Ποιο είναι το πρόβλημα και πώς μπορείτε να πάρετε από αυτό; Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το πραξικόπημα – και ποιος δεν θα ήταν ούτε να ονομάζεται και ότι σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πείτε, ένα πραξικόπημα διεπράχθη στο Κίεβο, με την ένοπλη διαδρομή – τμήμα της χώρας, δεν συμφωνούν με αυτή την εξέλιξη.

Αντί να ξεκινήσει με τους τουλάχιστον μερικές πολιτικό διάλογο, για πρώτη φορά άρχισε να χρησιμοποιεί την αστυνομία, την αστυνομία. Όταν αυτό δεν λειτούργησε, άρχισαν να χρησιμοποιήσει το στρατό. Όταν αυτό δεν λειτούργησε, τώρα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της εξουσίας μέσω ενός οικονομικού αποκλεισμού.

Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο είναι απολύτως άχρηστο, επιβλαβή για την τύχη του ουκρανικού κράτους και του λαού της Ουκρανίας. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση κατά τη διάρκεια του διαλόγου – και είμαστε πρόθυμοι να ενεργούν ως ενδιάμεσοι εδώ – για να πάει ακόμα στη γραμμή είναι ένας πολιτικός διάλογος και με αυτούς τους τρόπους, τα μέσα πολιτικής για την επίλυση της κατάστασης μέχρι την αποκατάσταση ενός ενιαίου πολιτικού χώρου.

A.VERNITSKY: Anton Vernitsky, το πρώτο κανάλι.

Vladimir Vladimirovich, τι συμβαίνει τώρα με την οικονομία μας – αυτό είναι το τίμημα που καταβλήθηκε για την Κριμαία; Ίσως ήρθε η ώρα για να είμαι ειλικρινής γι ‘αυτό;

Πούτιν: Όχι, δεν πληρώνουν για την Κριμαία. Η πληρωμή αυτή, η πληρωμή, ή μάλλον, για το φυσικό μας samosohranitsya επιθυμία ως έθνος, ως πολιτισμός, ως έθνος. Και εδώ είναι ο λόγος. Έχω ήδη απαντώντας στην ερώτηση των συναδέλφων σας από το NTV, είπε ότι είμαστε μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης – στην Επιστολή επίσης μιλήσει για αυτό – ανοίξει πλήρως προς τους εταίρους μας. Τι βλέπουμε;

Άμεση πλήρη υποστήριξη για την τρομοκρατία στον Βόρειο Καύκασο. Ευθεία, το ξέρεις; Είναι ότι οι εταίροι έκαναν έτσι; Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι γεγονός, και ο καθένας το ξέρει. Για οποιοδήποτε πρόβλημα, δεν έχει σημασία τι κάνουμε, πάντα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αντιπολίτευσης και αγωνίζονται μαζί μας.

Ας θυμηθούμε πώς η χώρα προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Ποια η άνοδος, ο ενθουσιασμός που κάναμε, προκειμένου να κανονίσετε τις διακοπές, όχι μόνο για τους οπαδούς μας σπορ, αλλά και για τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Αλλά είναι προφανές ότι έχει λάβει άνευ προηγουμένου προσπάθεια, προφανώς συντονισμένη, δυσφήμηση και κατάρτισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και η ίδια η πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός. Γιατί; Ποιος το χρειάζεται; Και έτσι επ ‘αόριστον.

Έδωσα, ξέρετε, στο club Valdai λεγόμενο, και θυμήθηκε το παράδειγμα των πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο μας – μια αρκούδα που φρουρεί τάιγκα του. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Αν συνεχίσετε με μια τέτοια αναλογία, εγώ μερικές φορές έρχεται με την ιδέα: ίσως είναι απαραίτητο να φέρει μας καθίσει ήσυχα, να μην κυνηγήσει τους χοίρους και τα χοιρίδια στην τάιγκα και να φάνε τα μούρα, MEDCOM. Ίσως το αφήσουμε μόνο του;

Δεν θα φύγει, γιατί υπάρχουν πάντα προσπαθούν να τον βάλουν σε μια αλυσίδα. Όπως σύντομα να είναι σε θέση να βάλει στην αλυσίδα, τραβήξτε προς τα πάνω και τα δόντια, τα νύχια και. Στη σημερινή κατανόηση των δυνάμεων της πυρηνικής αποτροπής. Μόλις, Θεός φυλάξοι, αυτό συμβαίνει, και η αρκούδα δεν είναι απαραίτητη, έτσι ώστε η τάιγκα θα καθαρίσει αμέσως.

Μετά από όλα, είμαστε σχεδόν από τους υπαλλήλους ακούσει πολλές φορές ότι είναι άδικο το γεγονός ότι Σιβηρία με τεράστια πλούτη του ανήκει σε όλους Ρωσία. Πόσο άδικο; Μια othapat από το Μεξικό Τέξας – δικαίως έτσι. Και το γεγονός ότι είμαστε στη δική τους γη hozyaystvuem, είναι άδικο, είναι απαραίτητο να διανείμει.

Και στη συνέχεια, μετά από αυτό, από τη στιγμή σχιστεί έξω νύχια και τα δόντια, ενώ η αρκούδα δεν χρειάζεται.Ομοίωμα του να κάνει, αυτό είναι όλο. Ως εκ τούτου, δεν είναι στην Κριμαία. Το γεγονός ότι είμαστε υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και του δικαιώματος στην ύπαρξη. Γι ‘αυτό όλοι πρέπει να καταλάβουν.

Και αν πιστεύουμε ότι ένα από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, αποτελεσματική, και αυτή είναι η περίπτωση, το συνολικό ποσό των προβλημάτων αν υπό όρους να λάβει 25 τοις εκατό, ίσως είναι η επίπτωση των κυρώσεων – 25-30. Αλλά πρέπει να το καταλάβουν.Θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να αλλάξει, από τον τρόπο, τόσο το καλύτερο, εκμεταλλευόμενοι αυτά τα φαινόμενα και σήμερα, η οικονομική δομή ώστε να είναι πιο ανεξάρτητη, να περάσει μέσα από αυτό – και θέλουμε το δέρμα μας κρεμαστεί στον τοίχο. Εδώ έχουμε μια επιλογή. Και η Κριμαία δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό.

D.PESKOV: τρέχουσα εκπομπή μας παρέχει RTR τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία».

E.ROZHKOV: Γεια σας, Vladimir Vladimirovich.! Yevgeny Rozhkov, το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 1″, “Νέα”.

Από την Κριμαία είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής. Το ερώτημα, ίσως, είναι μόνο ένα αποτέλεσμα, θα πρέπει να επενδύσουν χρήματα στην ανάπτυξη του μετά από μια δύσκολη ουκρανική παρελθόν. Και θέλω να ρωτήσω πρώτα απ ‘όλα, η πιο επώδυνη και οξεία ερώτηση – για το τι συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία, για το τι συμβαίνει από την πλευρά της Ουκρανίας, η οποία καλείται τώρα Novorussia, λένε οι ίδιοι Novorussia. Πώς βλέπετε την τύχη της Νέας Ρωσίας, αυτό το τμήμα της Ουκρανίας; Πιστεύετε στην επιτυχία των συμφωνιών Μινσκ, αν θα του κόσμου; Λοιπόν, όπως θα συνεχίσει να βοηθά την Donbas: ακριβώς όπως και τώρα, τις ανθρωπιστικές αποστολές, ή κάτι άλλο;

Πούτιν: Έχω ήδη, κατά τη γνώμη μου, απάντησε εν μέρει στην ερώτησή σας, όταν η απάντηση στο ερώτημα της ουκρανικής συναδέλφους σας. Πιστεύουμε ότι η κρίση κάποτε θα πρέπει να επιλυθούν, και όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Πρώτη.

Δεύτερο. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί με πολιτικά μέσα και όχι με πίεση, εξακολουθεί να είναι είτε οικονομικό αποκλεισμό ή τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων. Και φυσικά θα βοηθήσει τους ανθρώπους, όπως κάνουμε τώρα. Ξέρετε, η δέκατη ανθρωπιστική νηοπομπή που αποστέλλονται. Αλλά πρέπει, ωστόσο, να προχωρήσει από τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του λαού να αποφασίζει για τη δική τους μοίρα.

Δεν είμαι ένα τυχαίο, δεν επικοινωνεί φράση, δήλωσε ότι η ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη και πολιτικά μέσα για την επίλυση. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί και το γενικό πολιτικό χώρο. Τι είναι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τώρα. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξει και τις δύο πλευρές, αυτό είναι το πρόβλημα. Και τα δύο. Και θα πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους που ζουν στο νότιο-ανατολική Ουκρανία. Ανάγκη να αποκατασταθεί οικονομικούς δεσμούς.

Είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό μέρος της δύναμης της Ουκρανίας εργάζεται στον τομέα του άνθρακα Donbass, αλλά ακόμα δεν το αγοράσει. Μας ζητήθηκε να ασκήσει πίεση στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας, Donbass, έτσι ώστε οι ανθρακωρύχοι έχουν συμφωνηθεί με την προσφορά. Το κάναμε, αλλά ακόμα δεν το αγοράσει. Πώς κι έτσι;Επειδή όλες οι τράπεζες είναι κλειστές, δεν μπορείτε να πληρώσετε. Έχω συναδέλφους προχθές είπε: «Ναι, είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουν, παραθέτουμε την προπληρωμή.” Μάθετε – καμία προπληρωμή. Στις κάρτες, που υποτίθεται ότι ανθρακωρύχους. Αλλά οι κάρτες δεν λειτουργούν. Και έτσι για κάθε θέμα. Ακόμα ένας τρόπος, ως ένας τρόπος για ειρηνική διευθέτηση δεν υπάρχει.

Όσον αφορά τις συμφωνίες Μινσκ, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος, και εμείς – για την απόδοσή τους, διότι, πρώτον, ήμουν ένας από τους εμπνευστές της συνεδρίασης στο Μινσκ με τον Peter Poroshenko. Φυσικά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, βέβαια, θέλει να εγκατασταθούν, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ίδιος έχει δεσμευτεί για αυτό. Αλλά δεν είναι μόνη της. Είμαστε ήδη ακούσει δηλώσεις από άλλους υπαλλήλους που πρέπει να υπάρχουν για την καταπολέμηση της σχεδόν μέχρι το τέλος που όλοι μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο είδος μιας ηπείρου σε όλη την κρίση. Ακούμε πολλά από πολεμοχαρείς δηλώσεις. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Poroshenko που πρέπει να επιλύσει, αλλά χρειαζόμαστε να γίνουν συγκεκριμένα βήματα δράσης που χρειάζεται.

Συμφωνία Μινσκ – θα πρέπει να τους ακολουθήσει ή όχι; Ναι, έχουμε. Επαναλαμβάνω, ήμουν ένας από τους πρωτεργάτες. Θα σας πω ένα σημαντικό πράγμα, κοιτάξτε, σας θέλω όλους να ακούσουν γι ‘αυτό: οι εκπρόσωποί μας στο Μινσκ υπέγραψε ένα μνημόνιο το Σεπτέμβριο, και ήταν συνδεδεμένος πρωτόκολλα που καθορίζουν την διαχωριστική γραμμή, και έτσι οι εκπρόσωποι του Ντόνετσκ, αυτά τα πρωτόκολλα δεν έχουν υπογραφεί, αυτή είναι η ερώτηση. Είπαν από την αρχή: «Δεν μπορώ». Και όταν προσπαθήσαμε να επιμείνουμε, θα ήθελα να πω ανοιχτά, ειλικρινά, υπάρχουν μερικά πράγματα που το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει, μας είπαν: «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά τα χωριά (υπάρχουν τρία ή τέσσερα χωριά που έχουν αμφισβητηθεί), έχουμε οικογένεια που ζει εκεί έχουμε παιδιά εκεί, σύζυγοι, αδελφές. Εμείς δεν τους θέλουν εκεί και σκότωσαν όλους poiznasilovali. ” Εδώ είναι το πρόβλημα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αλλά Ουκρανικά αξιωματούχοι δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σημεία εκείνα που θα πρέπει να πάνε – ας πούμε, από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. Θα κάθεστε εκεί.

Αλλά ξέρετε ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις; Πολιτοφυλακή τους επέτρεψε να περιστρέφεται στο αεροδρόμιο των στρατιωτών τους, έφεραν στο μπάνιο, φαγητό τους στέλνει. Ξέρετε, μπορείτε σίγουρα να χαμογελάσει για το θέμα αυτό, αλλά από την άλλη πλευρά, επειδή σε αυτό υπάρχει και κάποια θετικά. Ίσως, στο τέλος, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να συμφωνήσει.

Όλα επιμένουν για την ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να αλλάξει καθόλου άνευ όρων. Αλλά η ζωή είναι πιο περίπλοκη. Όταν υπάρχουν λίστες, αποδεικνύεται ότι – σε κάθε περίπτωση, όπως μας λένε οι εκπρόσωποι της πολιτοφυλακής της Donbass – σε αυτές τις λίστες για την ουκρανική πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται καθόλου σε σχέση με τον αγώνα στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά κάπου στη Χερσώνα ή Οδησσό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτές τις λίστες. Παρ ‘όλα αυτά εμείς επιμένουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να την Πρωτοχρονιά, πριν από τα Χριστούγεννα ήταν στις οικογένειές τους – ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες.

Χθες υπήρξε συμφωνία ότι η ανταλλαγή των 30 ατόμων. Εκπρόσωποι της πολιτοφυλακής πήγε στον τόπο της ανταλλαγής, υπήρχε ένας εκπρόσωπος των αρχών στο Κίεβο και είπε, “Όχι, δεν πάω μέχρι την επόμενη συνάντηση στο Μινσκ.” Μπορείτε, βέβαια, σχετικά με το δρόμο να διανύσουμε, αλλά αν μπορούσε, έφερε 30 άτομα, τους πήρε τουλάχιστον. Καταλαβαίνετε;

Εντάξει, είναι οι λεπτομέρειες. Τέλος πάντων ακόμα ένα θετικό, μεταξύ άλλων όσον αφορά την εξεύρεση κοινών λύσεων για την εκτέλεση των συμφωνιών Μινσκ – αυτό είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητη διαδικασία.

Τώρα συμφώνησαν ότι στο εγγύς μέλλον, σήμερα ή αύριο, με τη μορφή μιας τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί διάλογος, και το επόμενο βήμα είναι να συμβεί ήδη σε μια συνάντηση στο Μινσκ. Αλλά είναι σημαντικό να όλο και περισσότερο, είναι σημαντικό ότι οι αρχές του Κιέβου επίσης να κάνουμε όλοι τη συμφωνία τους. Ήταν μια συμφωνία που θα εγκριθεί από το νόμο περί αμνηστίας. Πού είναι; Πάντα έλεγα ότι ψηφίστηκε ένας νόμος για το ειδικό καθεστώς. Αλλά δεν θα μπορούσε να ενεργήσει, το δίκαιο, το ξέρετε ή όχι; Επειδή ο νόμος να τεθεί σε ισχύ και πραγματικά αρχίσει να λειτουργεί μόνο όταν θα πρέπει να υιοθετηθεί από άλλη πράξη αυτής της διαχωριστικής γραμμής, και ο ίδιος δεν είχε εγκριθεί. Έτσι, θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε συλλογή.Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν η Ουκρανία θέλει να αποκαταστήσει την ειρήνη, την ηρεμία και την εδαφική ακεραιότητα, πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους που ζουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, και με σεβασμό, να τους κρατήσει ευθεία, ανοιχτή, ειλικρινή πολιτικό διάλογο, είναι πολιτικό, και να σταματήσει την πίεση. Ελπίζω ότι στο τέλος σε όλη τη διαδρομή σε αυτό και να πάει.

D.PESKOV: εγώ άδικα ξεχάσει το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων μας: Veronica Romanenkova, παρακαλώ.

V.ROMANENKOVA: Σας ευχαριστώ. TASS πρακτορείο ειδήσεων, Βερόνικα Romanenkova.

Φέτος, έγινε σαφές ότι η ενεργειακή διπλωματία έχει καταστεί βασικός παράγοντας στην γεωπολιτική. Πώς δικαιολογείται η στροφή της Ρωσίας προς την Ανατολή, οι συμβάσεις φυσικού αερίου με την Κίνα και την Τουρκία;Υπολογιζόμενη αν όλες οι παγίδες των έργων αυτών, καθώς πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κινεζική σύμβαση είναι ασύμφορη, και “Τουρκική Stream» έβαλαν τη Ρωσία σε εξάρτηση από την Τουρκία; Έχετε κάτι να υποστηρίζουν;

Πούτιν: Όχι, δεν με πειράζει πρόκειται. Ξέρεις, είναι τόσο προφανές, ακόμη και δεν υπάρχει καμία διαφορά. Συχνά ακούω “στροφή της Ρωσίας προς την Ανατολή.” Μήπως μπορείτε να διαβάσετε την αμερικανική αναλυτής.Γράφουν για την στροφή των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ανατολή. Δεν είναι ή δεν είναι; Εν μέρει αυτό είναι.

Και γιατί όχι; Αυτό οφείλεται στην πολιτική; Όχι, αυτό συνδέεται με τις διεργασίες στην παγκόσμια οικονομία, γιατί το ανατολικό τμήμα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού – η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού – αυξάνεται πιο γρήγορα από ό, τι στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν νέες ευκαιρίες.

Από την άποψη της ενέργειας για την Κίνα, την Ινδία, για την ίδια την Ιαπωνία, οι ενεργειακές ανάγκες της Νότιας Κορέας αυξάνεται αλματωδώς. Τα πάντα αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ως εκ τούτου, ό, τι είμαστε, να εγκαταλείψουν το θέμα αυτό, ή τι; Έχουμε όλα όσα κάνουμε τώρα, έχει προγραμματιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και πριν από οποιαδήποτε προβλήματα στην παγκόσμια και ακόμη και στην οικονομία μας. Είναι ακριβώς η συνειδητοποίηση ότι η σύλληψη έγινε πριν.

Όσον αφορά τη σύμβαση με την Κίνα, δεν είναι ασύμφορη. Είμαστε από τις δύο πλευρές, θέλω να το τονίσω αυτό, οι δύο πλευρές πήγε για μεταφερόμενες, είναι αλήθεια. Πραγματοποιήθηκε προς τα εμπρός σε αυτό το έργο πήγε στην κινεζική πλευρά, εγώ δεν πρόκειται να πω τι μεταφέρεται, δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό.

Μόλις η κυβέρνηση αποφάσισε ότι παρέχει ορισμένα οφέλη στους συμμετέχοντες αυτής της διαδικασίας, και εμείς από την πλευρά μας, αποφάσισε να χορηγήσει ορισμένα προνόμια. Και το έργο έχει σίγουρα γίνει κερδοφόρα.Απολύτως!

Το περισσότερο που έχουμε συμφωνήσει για τον τύπο των τιμών, η οποία διαφέρει ελάχιστα, αν όχι καθόλου, κάτι διαφορετικό, από τον τύπο αυτόν, που θα ισχύουν σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες που σχετίζονται με την αγορά σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό πράγμα.

Και πάνω απ ‘όλα, θα μας επιτρέψει, τη Ρωσία, την παραλαβή και τη συγκέντρωση τεράστιων πόρων κατά το αρχικό στάδιο του έργου, όχι μόνο ένα σωλήνα εξαγωγής για να μεταφέρετε και να ξεκινήσει την αεριοποίηση της Άπω Ανατολής. Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνει άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα. Τι; Συνδέστε το δυτικό σύστημα αγωγού φυσικού αερίου και της Ανατολικής Ευρώπης. Και για να είναι σε θέση να μεταφέρει πόρους από την Ανατολή στη Δύση και από τη Δύση στην Ανατολή, όταν θα είναι επωφελής από την άποψη της παγκόσμιας κατάστασης. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα.

Λοιπόν, χωρίς αυτό απλά δεν μπορούσε να προχωρήσει με την αεριοποίηση της Άπω Ανατολής και της Ανατολικής Σιβηρίας. Είναι απολύτως ευεργετικό πράγμα. Δεν μιλώ για το γεγονός ότι αυτό είναι ένα τεράστιο κτίριο, τις θέσεις εργασίας, τα έσοδα σε όλα τα επίπεδα του φορολογικού συστήματος, η ανάκτηση αυτής της περιοχής του κόσμου και των περιφερειών μας της Άπω Ανατολής.

Όσον αφορά την Τουρκία, η τουρκική οικονομία αυξάνεται επίσης. Χρειάζεται, καθώς και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, για επιπλέον ενεργειακών πόρων. Χτίσαμε τα λεγόμενα “Blue Stream” πριν από πολλά χρόνια. Και τώρα οι Τούρκοι εταίροι θέτουν το ερώτημα του πώς να αυξήσει την προσφορά της κατά κύριο λόγο στην εγχώρια αγορά της Τουρκίας. Τι πρόκειται να παραιτηθεί, ή τι;

Έχουμε όλες τις βασικές συμφωνία με τους εκεί συνδέεται με ένα τύπο της τιμής που συνδέεται με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, και ούτω καθεξής. Αντιπροσωπεύουμε και γνωρίζουμε τις ανάγκες τους. Φυσικά, έχουμε πουλήσει ό, τι έχουμε, και αυτό είναι, αυτό που χρειάζονται. Φυσικά, θα το κάνουμε.

Είναι το λεγόμενο ευρωπαϊκό κόμβο στα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα; Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Θέλουν να έχουν ένα σταθερό, εγγυημένο, είναι απολύτως σαφές παράδοση των ρωσικών ενεργειακών πόρων, που χρειάζονται απεγνωσμένα, χωρίς τους κινδύνους της διαμετακόμισης; Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνέχεια θα λειτουργήσει.

Στη συνέχεια, μπορούμε να βγούμε από την Ελλάδα και τη Μακεδονία, είναι δυνατόν να προχωρήσει περαιτέρω στη Σερβία, μπορούμε και πάλι έρχονται στο Baumgarten της Αυστρίας. Δεν θέλετε να? Λοιπόν, εμείς δεν θα το κάνει. Απλά μια ερώτηση που είναι φθηνότερο και πιο αξιόπιστο εφοδιασμό από τη Ρωσία δεν είναι το πλησιέστερο ιστορική προοπτική δεν αναμένεται.

G.DUBOVITSKY: Γρηγόρης Dubovitsky, “RIA Novosti”.

Vladimir Vladimirovich, επανέρχομαι στο θέμα της αγοράς συναλλάγματος, τόσο περισσότερο αναπτύσσει κάθε μέρα, εκατομμύρια των Ρώσων νοιάζεται. Πολλοί ειδικοί και ειδικά εσείς, δήλωσε ότι ένας από τους λόγους για την κατάσταση αυτή μπορεί να είναι η δράση των κερδοσκόπων νομίσματος. Ακόμα και το όνομα συγκεκριμένες εταιρείες, συγκεκριμένα ονόματα. Μπορείτε να καλέσετε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι αυτοί, οι Ρώσοι ή οποιαδήποτε ξένη άνθρωποι; Και γιατί δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει; Είναι τόσο ισχυρή και είμαστε τόσο αδύναμοι;

Και, αν θέλετε, το δεύτερο ερώτημα σχετικά με το ίδιο θέμα: Σκοπεύετε να την Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση μέτρα, όπως τον καθορισμό του ρουβλίου ή ρούβλι ονομασία;

Πούτιν: Αυτό είναι ό, τι έγινε ακριβώς με ουκρανούς εταίρους μας και κάθε θετικό αποτέλεσμα εις μάτην. Δηλαδή, να πωλούν ή να κάνετε, αυτό είναι ό, τι να πω, να κάνουν τους οικονομικούς παράγοντες, εξάγοντας τα κύρια προϊόντα μας, τα οποία έχουν εσόδων σε ξένο συναλλάγματος, υποχρεωτική πώληση. Αλλά αύριο θα έρθουν και να αγοράσουν και πάλι, όπως ήταν στο Κίεβο και σε άλλες χώρες συμβαίνει αυτό.

Το επόμενο βήμα είναι να περιορίσει την απόκτηση της εγχώριας αγοράς, αλλά είμαστε πολύ μακριά Πάμε. Ως εκ τούτου, η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει σχέδια όσο γνωρίζω, η κυβέρνηση να περιορίσει επίσης τους εξαγωγείς μας σε τέτοιου είδους δείκτες, και δικαίως.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τρέξει, τουλάχιστον μέσω των αντιπροσώπων τους στο διοικητικό συμβούλιο. Βλέπετε, αυτό είναι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες μας, που κατά κύριο λόγο κρατικής ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου μπορούν να επηρεάσουν εκεί. Αλλά δεν υπάρχουν περιορισμοί οδηγίες δεν έχει προγραμματιστεί, και δεν θα το κάνουμε.

Όπως και για τις λεγόμενες κερδοσκόπων. Αυτό δεν είναι ποινικό έννοια του νόμου – οι κερδοσκόποι στην αγορά συναλλάγματος. Μπορεί να είναι ξένοι – οι συμμετέχοντες της αγοράς συναλλάγματος, τα διάφορα ταμεία, που είναι παρόντες στην αγορά της Ρωσίας και εργάζεται ενεργά.

Θα μπορούσε να είναι η εταιρεία μας, και σε γενικές γραμμές, είπα στην αρχή, είναι αρκετά συνεπής με την πρακτική του κάθε οικονομία της αγοράς. Εμφανίζονται κάθε φορά που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα.

Μην κλέψεις, μην εξαπατήσει κάποιος, δηλαδή να εργαστούν στην αγορά, δημιουργώντας μια ευνοϊκή κατάσταση για τον εαυτό τους, σπρώχνοντας, για παράδειγμα, όπως ήταν κατά την έναρξη αυτής της διαδικασίας, ας πούμε, σε αυτή την περίπτωση η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να πάει στην αγορά και να πωλούν τα αποθέματα χρυσού στις ελπίζοντας να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα, για να πραγματοποιήσει το λεγόμενο παρέμβαση.

Όμως, η Κεντρική Τράπεζα έχει σταματήσει, και δικαίως. Είχαμε ίσως μόνο pozhёstche νωρίς και να το κάνουμε, τότε εκεί θα πρέπει να είναι, ίσως, να αυξήσει το ποσοστό στο 17 τοις εκατό. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, το ζήτημα αυτό, να το πω έτσι, τη γεύση, αν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι αλήθεια. Λοιπόν, είπα ποιος είναι.

Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες ήμουν με κάποιους από αυτούς στο τηλέφωνο, ως φίλος, και έθεσε το ερώτημα: τι πρακτική; Παρεμπιπτόντως, δεν έκανα τίποτα. «Πρέπει να πληρώσει για το δάνειο σύντομα.” Το λέω, βέβαια, αλλά αν το μηδέν το κάτω μέρος του βαρελιού, είναι δυνατόν να πάει στην αγορά; Σκέφτηκε μια δεύτερη απαντήσεις: τρία δισεκατομμύρια δολάρια που έχουμε. Τρία δισεκατομμύρια σε κατάστημα – ξέρετε, τι συνέβαινε; Αυτό δεν είναι 30 σεντ. Αυτό είναι μόνο ένα από τα τρία δισεκατομμύρια στο κατάστημα. Έτσι, για τρία δισεκατομμύρια, ξέρετε, δεν είναι δακτυλογραφημένη 30 και ίσως και 300 δισεκατομμύρια. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε. Όλα τα ίδια, ακόμη και στελέχη με τη συμμετοχή του κράτους, θα πρέπει να αισθάνονται ότι θα συμβεί, θα πρέπει να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με τους στενά και να τους παρέχουν με την Κεντρική Τράπεζα, όχι μόνο νομισματική, αλλά και τη ρευστότητα ρούβλι όταν είναι που χρειάζονται.

V.PRIHODKO: Καλησπέρα, Vladimir Vladimirovich.! “Moskovsky Komsomolets”, Βικτόρια Prikhodko.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Μόσχα, μειώνει τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών, αντίστοιχα, μειώνεται το ιατρικό προσωπικό. Πώς νιώθεις γι ‘αυτό; Θα υπάρξει ένα παρόμοιο πείραμα διεξάγεται στην υπόλοιπη Ρωσία; Οι άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται ότι εξαιτίας αυτής της μεταρρύθμισης, δεν θα παρέχεται ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Ξέρετε, θίξατε ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής ζωής μας, ένα από τα θεμελιώδη, θα έλεγα.Παιδεία, υγεία των πολιτών, φυσικά, θα πρέπει πάντα να είναι στο οπτικό πεδίο των κρατικών και περιφερειακών αρχών, σε αυτή την περίπτωση, οι αρχές της Μόσχας.

Φυσικά, θα πρέπει να δούμε, να καταλάβουμε, και διακριτικά να αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει στην κατάλληλη επαγγελματική κοινότητα. Και όλες οι αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί και να συμβεί, θα πρέπει, φυσικά, να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους σε αυτή την περίπτωση η ιατρική κοινότητα. Εάν οι αρχές της Μόσχας σε κάποιο στάδιο, έχουν χάσει αυτό το μέρος του έργου, είναι ένα λάθος, και αυτό είναι σίγουρα αναγκαίο να διορθωθούν.

Αλλά επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα υγείας ή της εκπαίδευσης που χρειαζόμαστε για αυτό; Από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας ή της εκπαίδευσης. Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν από εμάς να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της υγείας. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο – για τους καταναλωτές, τους πολίτες. Και οι πολίτες τι λένε; Δεν είναι ικανοποιημένοι με την υγειονομική περίθαλψη, παρ ‘όλες τις προσπάθειες. Πρέπει να αναλύσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν πρόκειται να δώσει εκτιμήσεις για το τι έκανε τις αρχές της Μόσχας. Ενήργησαν πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Εμείς λέμε ότι έχουμε την υγειονομική περίθαλψη ακριβά, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε κρεβάτια στα νοσοκομεία συχνά δεν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του ασθενούς, καθώς και για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα. Είναι πιθανόν επίσης μια καλή ιδέα, αλλά το κρεβάτι δεν έχει δημιουργηθεί για αυτό.

Πρέπει να αυξήσουμε την υψηλής τεχνολογίας ιατρικής περίθαλψης, όπως γίνεται σε καλή κλινικές – από τον τρόπο, έχουμε πάρα πολύ. Τέσσερις ή πέντε ημέρες, το άτομο στο κρεβάτι είναι στο νοσοκομείο, λαμβάνουν εντατική θεραπεία, και στη συνέχεια dolechivatsya εξωτερικοί ασθενείς. Ξοδεύουμε περισσότερο στα κρεβάτια;Τώρα φοβάμαι να κάνω λάθος, αλλά όχι τέσσερα ή πέντε ημέρες κατά μέσο όρο. Πολύ περισσότερο.

Επιπλέον, η Μόσχα αρχές πιστεύουν ότι δεν είχα τον έλεγχο, αλλά πιστεύουν ότι ο αριθμός των κλινών σε Μόσχα μεγάλου μεγέθους κατά 30 τοις εκατό, και, φυσικά, αυτό πρέπει να έχει κάτι να κάνει. Πώς κι έτσι; Διότι, αν έχετε κρατήσει τα πάντα σε αυτή τη μορφή, τότε θα πρέπει να πληρώσουν για τη γη, να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και ούτω καθεξής. Αυτή η αναποτελεσματική δαπανών, δεν πρόκειται να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, και σχετικά με την τρέχουσα αναποτελεσματική δαπανών. Και το καλύτερο που τα χρήματα για να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας για τον εξοπλισμό νοσοκομεία και κλινικές με σύγχρονο εξοπλισμό για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού.

Μιλώ για τη στάση του σε γενικές γραμμές για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, και όχι σε ενέργειες των αρχών της Μόσχας. Αλλά αυτό που έγινε πρόσφατα από τις αρχές της Μόσχας, κατά τη γνώμη μου, στο σύνολό τους σωστή. Πρώτον, ξεκίνησε αυτό το διάλογο με την ιατρική κοινότητα. Δεύτερον, αποφάσισαν να πρόσθετης αποζημίωσης για τους γιατρούς που απελευθερώνεται: ειδικευμένων ιατρών, καθώς και μια αποζημίωση απόλυσης που πληρώνουν, αν δεν κάνω λάθος, 500 χιλιάδες ρούβλια, η μέση ιατρικό προσωπικό – 300 χιλιάδες ρούβλια, και οι νεότεροι ιατρικό προσωπικό – 200 χιλιάδες ρούβλια.

Επιπλέον, ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης. Μπορούν να είναι σε βάρος του προϋπολογισμού της πόλης από δύο σε τρεις μήνες έως δύο χρόνια επανακατάρτισης. Και, φυσικά, οι αρχές της πόλης θα πρέπει να σκεφτούμε ποιος, πού και με ποια ιδιότητα θα συνεχίσει να εργάζεται. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την ιατρική κοινότητα. Ελπίζω ότι οι αρχές της Μόσχας σε αυτή την κατεύθυνση και θα ενεργήσει. Απαλά, απαλά, έτσι ώστε να μην πληγωθεί. Το πιο σημαντικό, δεν ξεχνούν τη βασική αρχή δεν είναι μόνο ένας γιατρός, αλλά η βασική αρχή της μετατροπής στον τομέα της υγείας – δεν κάνουν κακό.

N.GALIMOVA: Καλησπέρα, Vladimir Vladimirovich.! Ναταλία Galimov, “Times”.

Μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, που χρησιμοποίησε την έκφραση: ένα είδος «πέμπτη φάλαγγα» και «εθνική προδότες” – Σας αρέσει κάποιος που δεν κατονομάζονται, αλλά με το χέρι το φως σας, ο όρος «πέμπτη φάλαγγα» ξαναμπήκε το πολιτικό λεξικό ενεργό. Εκείνοι που σας υποστηρίζουν, ονομάζεται από τα «πέμπτη φάλαγγα» των ανθρώπων που διαφωνούν με την κυβέρνηση. Και ποιος εννοείτε όταν μιλάτε για «εθνική προδότες», «πέμπτη φάλαγγα», και όπου για να τερματίσετε την αντιπολίτευση και αρχίζει «πέμπτη φάλαγγα»; Και τέλος, νιώθεις προσωπικά υπεύθυνος για την επιστροφή του όρου, το οποίο ενισχύει μόνο την κοινωνική εχθρότητα και τη διαίρεση;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Δεν αισθάνομαι καμία ευθύνη σε αυτό το θέμα. Και όλες οι ενέργειές μου, αποσκοπεί να ενώσει την κοινωνία μας, όχι να χωρίζουν. Αν νομίζετε ότι αυτό έχει συμβεί (και πιστεύω ότι εσείς ίσως αλήθεια, εσείς ίσως ακόμη και λίγο πιο λεπτό αισθάνεται), τότε θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, εγώ θα το σκεφτώ. Αλλά τα πάντα είναι απείρως βερνίκι είναι επίσης αδύνατο, εμείς πρέπει μερικές φορές να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Το λέω ειλικρινά, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό γιατί το χείλος του ένα πολύ λεπτό. Είναι δύσκολο, ίσως, για να δώσει ένα επιστημονικό ορισμό, όπου τελειώνει και αρχίζει η αντιπολίτευση «πέμπτη φάλαγγα».

Φέτος όλοι (και εμείς Πολιτισμού Έτος – 2014 χιλ) γιορτάζει την επέτειο Mikhail Lermontov, μεγάλος ποιητής μας.Όλοι θυμόμαστε τις γραμμές του, έγραψε για Borodino: “Λοιπόν Umrёmte κοντά στη Μόσχα, σαν αδέλφια μας πέθανε!» Έγραψε όμως και άλλοι: «Αντίο, άπλυτα Ρωσία, μια χώρα των σκλάβων, οι κύριοι της χώρας, και εσείς, μπλε στολές, και εσείς αφιέρωσαν οι άνθρωποι. ” Ήταν μέλος της αντιπολίτευσης; Φυσικά δεν υπήρχε αντιπολίτευση. Μετά από όλα, αν γνωρίζετε, είμαι βέβαιος ότι πολλοί εδώ γνωρίζουμε, όταν έγραψε: «Ο Θάνατος του Ποιητή» για να σκοτώσει Πούσκιν, ένας από τους συγγενείς ήρθαν στο σπίτι του για να δει τι έγραψε, και του ζήτησε να μαλακώσει το κείμενο του ποιήματος.

Ήταν τόσο εξοργισμένοι που επιδεινώνουν, σχεδίασε και έγραψε στο τέλος: “! Και δεν ξεπλύνει όλα μαύρα Ποιητής αίμα δίκαιο αίμα σας” Αυτός, βέβαια, ήταν η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι ήταν ένας πατριώτης.Αυτή είναι μια πολύ λεπτή γραμμή. Μετά από όλα, ήταν ένας αξιωματικός, ο αξιωματικός ήταν πολύ γενναίος, γενναίος οι σφαίρες πήγαν για τα συμφέροντα της χώρας.

Παρεμπιπτόντως, η τελευταία ταινία του Νικίτα Μιχαλκώφ εδώ είναι οι ίδιοι αξιωματικοί. Όταν έφεραν το θέμα στη λογική της κατάληξη – πριν από την επανάσταση, οι επαναστάτες τότε τους πνίγηκε. Και δεν ξέρω – αν αναδρομικά πίσω στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε, θα είχε ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο για την καταστροφή του ρωσικού κράτους, όπως κάναμε στην αρχή.

Ακόμα, η γραμμή μεταξύ της αντιπολίτευσης και της «πέμπτη φάλαγγα» – είναι εσωτερική, είναι δύσκολο να δει έξω. Τι είναι αυτό; Αντιπολιτευόμενους, ακόμη και πολύ σκληρά, τελικά καταλήγουν να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Μια «πέμπτη φάλαγγα» – αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκτελούν αυτό που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των άλλων κρατών, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την επίτευξη πολιτικών στόχων ξένο προς εμάς.

P.DANILOVA: Καλησπέρα σας! Φοιτητική εφημερίδα “Καρτ ποστάλ», Ινστιτούτο ηγούμενος, Πωλίνα Danilova.

Από αυτό το έτος igumens έχει ξεκινήσει το All-ρωσικό σχέδιο «Χαρισματικών Παιδιών». Έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό online πλατφόρμα για να βρείτε και να υποστηρίξει ταλαντούχα παιδιά από όλες τις περιοχές της Ρωσίας.Αυτό το πρόγραμμα βοηθά να αναπτύξουν μια αίσθηση πατριωτισμού, μορφές κοινωνικής ευθύνης στο κράτος και, φυσικά, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας. Είναι σημαντικό ότι δεν είναι εμπορική, και κοινωνικό πρόγραμμα, κάνει τους νέους για τους νέους.

Και αμέσως το ερώτημα: το Δημόσιο θα υποστηρίξει τέτοια σημαντικά κοινωνικά έργα; Και προσωπικά σας, Vladimir Vladimirovich., Είναι η υποστήριξη των πρωτοβουλιών μας; Πραγματικά ανυπομονώ να τη βοήθεια και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας και σας καλώ να τον ηγούμενο.Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε την επίσκεψή σας.

Πούτιν: Λυπάμαι, αλλά πρακτικά τι κάνετε;

P.DANILOVA: Ποιος είναι ήδη εργάζεται πύλη «Χαρισματικών Παιδιών” σε δοκιμαστική λειτουργία, το Φεβρουάριο θα είναι στο δημόσιο τομέα. Είναι μια τέτοια επαγγελματική online αγορά, όπου τα παιδιά θα μιλήσουν για επαγγελματικά συμφέροντα.

Πούτιν: Θα επικοινωνούν, και πώς θα είναι εκεί για να λειτουργήσει;

P.DANILOVA: Υπάρχουν 25 υποψηφιότητες. Μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι τι τους αρέσει, αυτό που τους ενδιαφέρει, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μάθουν για διαγωνισμούς όπου μπορείτε να συμμετάσχετε.

Πούτιν: βλέπω.

Πρώτον, είναι πολύ σωστό, αυτό είναι σημαντικό, και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.Φυσικά, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα υψηλότερα έργα αυτού του είδους, και η δική σας πάρα πολύ. Ζητώ από τους συναδέλφους να σημειωθεί ότι, όταν ειδικά γίνει και τι μπορεί για να βοηθήσει.

Γνωρίζετε ότι πρόσφατα στο μήνυμά μου ανακοινώθηκε ότι θα εισαχθεί υποτροφίες για προικισμένα παιδιά – αποφοίτων του σχολείου που εγγράφονται στα πανεπιστήμια για τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου κατάρτισης, το κράτος κατέβαλε ένα επιπλέον μπόνους, επιπλέον υποτροφία.

Όσο για μένα προσωπικά, τι άλλο θα μπορούσε θα λάβει μέρος; Ξέρετε, τώρα μπορείτε να αποκαλύψει ένα μυστικό, ένα από τα μικρότερα έργα. Γνωρίζετε ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, θα ξεκινήσει ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός συμπλέγματος στο κάτω μέρος του μονίμου κέντρου κατάρτισης Imereti Valley για φοιτητές στο κεντρικό χειμώνα μας σπορ.Το έργο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αυτό που θα πω στη συνέχεια (Υπουργός Αθλητισμού κάθεται ακρόασης – ότι λιποθύμησε αλλά ακόμα δεν ξέρω), θέλω να τροποποιήσετε λίγο αυτό το έργο: Θέλω να σε αυτό το κέντρο, και έχουμε ήδη πήρε το αντικείμενο είναι αρκετά μεγάλο και πολύ εντυπωσιακό ακριβώς πάνω στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, πρώτον, ότι ήταν μια μη-κυβερνητική έργο, και δεύτερον, εκτός από τα παιδιά που τώρα μαζεύονται από όλη τη χώρα των αθλητικών σχολείων των παιδιών, υπήρξε δύο κομμάτια για να πάει εκεί μαζέψαμε τα παιδιά από όλη τη χώρα από τις φυσικές και μαθηματικές σχολές και ωδεία, και στο κέντρο των παιδιών αποτελείται από τρία μέρη: τον αθλητισμό, μουσική, μαθηματικά.Ελπίζω ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, και τώρα υπάρχει για την αθλητική γραμμή 200 παιδιά και 21 ημέρες 200 παιδιά από όλη τη χώρα, που ήταν το ίδιο για ένα μουσικό σχολείο, γι ‘αυτό ήταν ότι στις Φυσικομαθηματική Σχολή .

Αυτό θα μας βοηθήσει και οι επαγγελματίες που θα εργάζονται εκεί, επιλέξτε ένα από τα προικισμένα παιδιά, προικισμένα παιδιά να εξετάσουμε προσεκτικά για τους εκ των προτέρων για να εργαστεί μαζί τους σχεδόν ξεχωριστά, για να βοηθήσει στο επόμενο βήμα για να βρεθούν στο γυμνάσιο και στη συνέχεια, κάπου στην πρακτική ζωή. Έτσι, θα συνεργαστούμε μαζί σας για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

A.YUNASHEV: Γεια σας, Vladimir Vladimirovich.

Πριν από ένα χρόνο συγχωρέσει Χοντορκόφσκι. Στη συνέχεια μπορείτε υποσχέθηκε να μην εμπλακούν στην πολιτική. Τώρα, είπε σχεδόν για τις προεδρικές φιλοδοξίες του. Σε σχέση με αυτό το ζήτημα: Έχετε μετανιώσετε …

Πούτιν: Και όπου θα εκλεγεί πρόεδρος;

(Γέλια.)

A.YUNASHEV: Με την ευκαιρία, το ερώτημα είναι: είναι απλά αντιπολίτευση ή πατριώτης της αντιπολίτευσης, κατά τη γνώμη σας;

Πούτιν: Έτσι έχετε μια ερώτηση ή δύο;

A.YUNASHEV: Έχω τρία από αυτά.

Πούτιν: Και οι άλλοι που θα κάνει, όπως θα συζητήσουμε μαζί σας μέχρι το πρωί;

Μάλιστα, ο κ Χοντορκόφσκι ζήτησε επιείκεια, σε κάθε περίπτωση, το κατάλληλο χαρτί αποσταλεί. Και σαν να μην πρόκειται να εμπλακούν στην πολιτική. Αλλά, όταν πήρα την απόφαση να δώσει χάρη, δεν προέρχονται από το γεγονός ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι ή δεν θα συμμετέχουν στην πολιτική. Η επιλογή είναι δική του. Έχει το δικαίωμα να το κάνουν, καθώς κάθε πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν τα σχετικά κριτήρια ταιριάζουν, συμπεριλαμβανομένης προκειμένου να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Ο Θεός να σας βοηθήσει, αφήστε το να λειτουργήσει.

Αλλά πήρα την απόφαση για ανθρωπιστικούς λόγους. Στη συνέχεια έγραψε ότι η μητέρα του ήταν σοβαρά άρρωστος. Ξέρεις, η μητέρα μου – ένα ιερό σκοπό, λέω τώρα χωρίς ειρωνεία.Και ανεχώρησε χρησιμοποιείται γιαlshuyu μέρος της ποινής φυλάκισης. Τι νόημα ήταν εκεί για να κρατήσει το πρόσωπο, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να πει αντίο στη μητέρα του; Μετά από όλα, αυτό συζητήθηκε, έγραψε σε μένα γι ‘αυτό.

Κάνω ό, τι δεν μετανιώνω, και νομίζω ότι δεν έκανε απολύτως σωστό.

P.PCHЁLKIN: Vladimir Vladimirovich, το ερώτημα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον αθλητισμό και την πολιτική.

Ένα από τα highlights του τρέχοντος έτους – είναι η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς είχε, όπως προετοιμασμένοι. Από αυτή την άποψη – είχε εφαρμόσει ένα τέτοιο τεράστιο έργο – θα μπορούσε να μετρηθεί το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία, γιατί να οικοδομήσουμε μια τεράστια υποδομή, επενδύσει πολλά χρήματα. Η χώρα έχει δείξει ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα τέτοιο τεράστιο έργο. Μην νομίζετε ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς, σε σχέση με την τραγωδία στην Ουκρανία, η οποία έλαβε χώρα;

Και ένα ακόμη ερώτημα αμέσως μετά. Θα κρατήσει το 2018 Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ένα αρκετά ακριβό γεγονός στο οποίο θέλετε επενδύσεων για επαγγελματική εκπαίδευση. Και όσον αφορά τις κυρώσεις, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και το ρούβλι ρωσικά γενική έλξη, κατά τη γνώμη σας, το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Πούτιν: Πρώτα απ ‘όλα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι όλα όσα θέλαμε να επιτύχουμε στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι έχουμε επιτύχει ακόμη περισσότερο από αυτό, ονειρευόταν. Έχουμε κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την οποία ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες μας ποιοι πραγματικά είναι οι πραγματικοί ήρωες αυτών των γεγονότων.

Όσον αφορά τα γεγονότα στην Ουκρανία, φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο φόντο αυτών, ειλικρινά, τα τραγικά γεγονότα της φύσης. Αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό, δεν είμαστε εκεί οργάνωσαν ένα πραξικόπημα. Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Θα ήταν καλύτερα αν δεν ήταν, αλλά αυτό συνέβη.

Όσον αφορά το γεγονός, είμαστε ικανοποιημένοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι; Φυσικά, ευχαριστημένος. Με την ευκαιρία, αυτό λέει εγκαταστάσεις φόρτωσης.Βλέπετε, σε ορισμένες χώρες, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αδειάσει εντελώς. Φυσικά, υπάρχει η εκτός εποχής, ήταν τώρα, υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο pustovato, αλλά σκεφτήκαμε εκ των προτέρων και “Φόρμουλα 1” χτίστηκε εκεί και πέρασε, τώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι που πραγματοποιήθηκε εκεί, πολλά από άλλους διαγωνισμούς. Αυτή τη στιγμή (νομίζω ότι ξέρετε γι ‘αυτό) όλα zabukirovano από το τέλος της Δεκέμβριος – Φεβρουάριος αποκλεισμούς. Έτσι, μέχρι το τέλος της σεζόν του σκι θα υπάρχουν όλα θανατωθεί, κάνουν ακριβώς τα πάντα, κανείς δεν έχει καμία θέση.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μαζί σας, τους πολίτες της Ρωσίας, ενός νέου όλο το χρόνο κέντρο χαλάρωσης και ευεξίας, καθώς και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα είμαστε εκεί για να κρατήσει μεγάλες διοργανώσεις στο έλκηθρο του αθλητισμού, σε άλλα αθλήματα. Εμείς, τώρα, είπα, απαντώντας σε ερώτηση των συναδέλφων σας, θα υπάρχει αναπτύξει παιδικού αθλητισμού. Η ομάδα χόκεϊ εμφανίστηκε στο Σότσι, μια μεγάλη ομάδα. Εκείνη χάνει, βέβαια, αυτή είναι νεαρός, αλλά κερδίζει επίσης.

Υπάρχουν, ξέρετε, υπέροχο οπαδούς. Θυμάμαι, Tkachev, Κυβερνήτης της Περιφέρειας Κρασνοντάρ, είπε: «Δεν χρειαζόμαστε μια ομάδα, έχουμε μια κουλτούρα του χόκεϊ. Πρέπει να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θα πάει. ” Ήμουν εκεί πριν από λίγο καιρό, περίπου πριν από ένα μήνα, κοίταξε: φουλ, 10 χιλιάδες άνθρωποι. Πλήρης δωμάτιο. Και οι οπαδοί έχουν να πουν ευχαριστώ. Σε γενικές γραμμές στο επίπεδο του χόκεϊ οπαδούς του πολιτισμού αρκετά υψηλή, επειδή οι άνθρωποι περπατούν με τα παιδιά τους, τις συζύγους τους, ολόκληρες οικογένειες τους πάει ως αργία. Αυτό είναι μεγάλη. Αυτό είναι όλα την ανάπτυξη και θα αναπτυχθούν περαιτέρω.

Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ναι, αυτό είναι ένα ακριβό πράγμα.Αλλά να θυμάστε, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες που αρνούνται να ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις, ξέρετε, ποια είναι η διαφορά που έχουμε με τις χώρες αυτές; Ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με τη σωματική πολιτισμό και τον αθλητισμό τοις χιλίοις, υψηλότερα από ό, τι μας, με πολύ υψηλότερα. Και γιατί όχι; Ειδικότερα, αυτό οφείλεται στην υπανάπτυκτες έχουμε αθλητικές εγκαταστάσεις. Και αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο, αν θέλετε να κάνετε τους ανθρώπους και οι άνθρωποι που είναι υγιείς, έτσι ώστε να στάθηκε στη γραμμή για vodyary όχι, και για την ευκαιρία να κάνει πατινάζ, τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να οδηγήσω. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, χόκεϊ, αθλητικές αίθουσες, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να ξοδεύουν διαθέσιμα χρήματά τους δεν είναι το γεγονός ότι το «κύμα» με τους φίλους σας, καθώς και το γεγονός ότι από κοινού να πάει στο γυμναστήριο, ακόμα και αν ο ίδιος χρεώνεται.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα δίδαξε πώς να ασχολούνται με τη σωματική πολιτισμό και τον αθλητισμό, τότε δεν θα είναι 70-71 ετών, από τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε ήδη ένα προσδόκιμο ζωής, και θα υπάρξουν περισσότερες. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να κατέχουν τέτοια γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή ο αριθμός των παιδιών που θα παίζει ποδόσφαιρο, θα αυξηθεί δραματικά.

Και μεταξύ άλλων, η υποδομή αυτή δεν θα είναι στην ίδια πόλη του Σότσι, και θα είναι περισσότερο από δέκα πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών, την ανάπτυξη του συστήματος υγείας, όπως συνέβη στο Σότσι, και ούτω καθεξής. Είναι απλά ένας πρόσθετος λόγος για την ανάπτυξη της Ρωσίας. Και αυτά τα χρήματα δεν είναι θλιβερό.

K.Sobchak: τηλεοπτικό κανάλι “Rain”, Ξένια Sobchak. Έχω δύο ερωτήσεις για σας, αν θέλετε.

Πρώτη. Ενώ όλοι ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπάρχει ένα γεγονός που μας αφορά, στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ de facto ανακοίνωσε ότι η Δημοκρατία της Τσετσενίας δεν λειτουργεί νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το ρωσικό σύνταγμα δεν λειτουργεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε δημοσίως ότι θα σφαγή ορισμένων συγγενών των ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από δικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να λάβετε απάντηση. Εσείς, ως δικηγόρος, ως εγγυητής του Συντάγματος θα προστατεύσει τους πολίτες που σήμερα εκτίθενται, στην πραγματικότητα, πριν από τη δίκη εκτελέσεις; Τα σπίτια τους έχουν καεί. Στη μοναδική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό που συμβαίνει στην Τσετσενία αναζητήσεις, ήταν εμπρησμός, και ούτω καθεξής. Πώς να ασχοληθεί με αυτό και τι πρέπει να κάνω;

Πούτιν: Γιατί έχετε δώσει το λόγο της;

D.PESKOV: Με συγχωρείτε.

K.Sobchak: Και μια φορά, τότε μπορώ να ρωτήσετε και τη δεύτερη;

D.PESKOV: Μία ερώτηση. Ας σεβαστούν όλοι.

Πούτιν: Εντάξει. Ας πάρουμε το δεύτερο ερώτημα.

K.Sobchak: Το δεύτερο ερώτημα. Θα ήθελα να εξακολουθούν να διευκρινίσει για τους εαυτούς μας και το κοινό μας εδώ είναι αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ «πέμπτη φάλαγγα» και της αντιπολίτευσης. Λέρμοντοβ όλα έγιναν ξεκάθαρα, αλλά θα ήταν επιθυμητό να ζουν.

Μπορείτε, Vladimir Vladimirovich., Τη στιγμή ανακοίνωσε δημοσίως ότι εναντίον του πατέρα μου είχε αναπτυχθεί στην καταδίωξη των μέσων ενημέρωσης. Και νομίζω ότι σήμερα ο όρος «δίωξη» πήγε πίσω στη ζωή μας. Δεν εννοώ μόνο τη δίωξη του Makarevich, κυνήγι κάποιες ταινίες για το πλασματικό χούντα φίλους – και γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους και ξέρω ότι είναι, πολλοί από αυτούς, όπως και οι πατριώτες της χώρας τους, – κάθε είδους obzyvalkami “zhidobanderovtsy” το πρώτο ομοσπονδιακό κανάλια .

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα η κατάσταση στην οποία η ομοσπονδιακή κανάλια ειδικά σπείρουν και να υποδαυλίσει το μίσος στη ρωσική κοινωνία. Για παράδειγμα, μια ιστορία για ένα αγόρι σταυρώθηκε σλαβική εμφανίζεται στην πρώτη ομοσπονδιακή κανάλι, όπου το κράτος έχει αναστέλλουσα διακυβεύονται.

Αυτή η ιστορία έχει αναγνωριστεί, αποδεικνύεται ήδη ότι ήταν ένα ψέμα, αλλά κανένας από αυτή την ιστορία δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Δεν φοβούνται σε τέτοιο βαθμό από το μίσος στην κοινωνία μας; Το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι είναι τόσο σε αντίθεση με την άλλη; Και τι σκοπεύετε να κάνετε για να μειώσει το βαθμό του μίσους;Πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μοιράζονται τους συναδέλφους και banderlogov σας;

Πούτιν: banderlog, φυσικά, υπάρχει περισσότερο Κίπλινγκ είπε, δεν το έκανα.

Και αν στην πραγματικότητα, ας ξεκινήσουμε με το πρώτο ερώτημα, σχετικά με το τι ειπώθηκε Καντίροφ εναντίον των συγγενών των τρομοκρατών, σε σχέση με την περιουσία τους, η απέλαση από τη χώρα, και ούτω καθεξής.Ξέρετε, βέβαια – και εδώ δεν έχω και δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, αλλά ένα – στη Ρωσία πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους στη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι μέχρι να αναγνωρίζεται από το δικαστήριο. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερο. Έχω ήδη πει ότι η ζωή είναι πιο περίπλοκη και ποικίλη. Και πρέπει να σας πω από την πρακτική των αντιτρομοκρατικών μονάδων, κατά κανόνα – δεν λέω «πάντα», θα εξηγήσω τι εννοώ – κατά κανόνα, οι συγγενείς των ανθρώπων που διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις, το γνωρίζουν αυτό, είναι τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, του δικαιώματος κάθε προδικαστική τιμωρία. Υπάρχουν συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου να περάσουν τώρα με την ευκαιρία αυτή, προ-προσόντα. Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έκαψαν σπίτια, σκότωσαν τους συγγενείς των τρομοκρατών, είναι απαραίτητο να μάθετε, επειδή ήταν οι μασκοφόροι άνδρες.

Περιττό να δήλωση Καντίροφ θα μπορούσε να είναι απλώς συναισθηματική, και αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος.Τα συναισθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις, μου φαίνεται σαφές, επειδή κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Τσετσενία σκοτώθηκαν 14 αστυνομικοί. Και όλα ξεκίνησαν με τη δολοφονία της τροχαίας δεν είναι σε κάποιο είδος του αγώνα, σύγκρουση, και μόλις κατάπτυστο άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο σημείο κενό σειρά, και στη συνέχεια σκότωσε περισσότερους επιπλέον μεγάλο αριθμό ανθρώπων των 14, 38 τραυματίες, μεταξύ των οποίων η τραυματίστηκε σοβαρά εκεί.

Όπως γνωρίζετε, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για ένα ράλι αργότερα.Υπό αυτές τις συνθήκες, βέβαια, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας έχει κάνει ορισμένες συναισθηματικές καταστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι δηλώσεις ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις προσδοκίες από τους ανθρώπους, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξουν. Και το σωστό είναι να ελέγξει όλα αυτά τα γεγονότα.

Και πάλι, εκτός από τις δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των σπιτιών, θα πρέπει να ελεγχθεί και διαπιστώθηκε ότι το ίδιο συνέβη στην πραγματικότητα. Ίσως απλά κάποιος εκμεταλλεύτηκε αυτό και το έκανε. Ίσως όχι. Και τότε οι αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου θα πρέπει να απαντήσει με έναν ορισμένο τρόπο.

Την ίδια στιγμή, και το ξέρετε καλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως εσείς επιθυμείτε, στον κόσμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται, η χρησιμοποιείται πιο ενεργά στο Ισραήλ.Αλλά αυτό δεν είναι όλα, αυτό δεν είναι στο Ισραήλ.

Τώρα έχουμε δει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την 11η Σεπτεμβρίου νομιμοποιήθηκαν τα βασανιστήρια. Αυτό είναι το πώς μπορείτε να εξηγήσετε; Επιπλέον, δεν μόλις νομιμοποιηθεί, ανέπτυξε την τεχνική του, χρησιμοποιώντας αυτά τα βασανιστήρια.

Ως εκ τούτου, η ζωή είναι περίπλοκη και ποικίλη, αλλά θα πρέπει να τηρούν τη νομοθεσία, και εδώ συμφωνώ μαζί σας. Αν πάμε πέρα ​​από το νόμο, θα μας οδηγήσει σε χάος. Θα διερευνήσει επίσης τα γεγονότα και να απαντήσει σε αυτό.

Τώρα για τις διάφορες εκστρατείες για την παρενόχληση, όπως είπατε. Έμαθα αυτό όταν έφτασε στη Μόσχα. Είχα τις υποψίες, και έτσι ώστε, σε σχέση με τον πατέρα σου αναπτύχθηκε δολώματος, οργάνωσε διώξεις, αλλά όταν ήρθα στη Μόσχα, στη συνέχεια, βρείτε την κατευθύνει.

Στη συνέχεια βρήκα περίεργο το γεγονός ότι μετά την απόκτηση του Ανατόλι Sobchak μερικά άθλιο διαμέρισμα 100 μέτρων εναντίον του κατατέθηκε δύο ποινικές υποθέσεις μέσα σε μια εβδομάδα. Μήνες δεν ενθουσιάζουν, και έχουν εδώ για μια εβδομάδα έχουν διωχθεί, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η διέγερση του έντυπου και διασπορά στο Λένινγκραντ με το αεροσκάφος. Φυσικά, η εκστρατεία ήταν σαφώς οργανωμένη, με ορισμένες οργανωμένες από τις αρχές που ασχολούνται με αυτό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει οργάνωση κάθε είδους ήταν δολώματος εναντίον ανθρώπων που διαφωνούν με τις ενέργειές μας, για παράδειγμα, στην Ουκρανία, στην Κριμαία, ή για ορισμένα εσωτερικά ζητήματα, αυτό μία από τις επίσημες αρχές, τους εκπροσώπους των αρχών δεν ασχολούνται.

Εάν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση του κοινού, οι άνθρωποι που δεν συμφωνούν με αυτή τη θέση, τότε οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτό σήμερα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να μονοπωλήσει το δικαίωμα όλων να κατηγορήσει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με τη θέση τους, και, επίσης, θα πρέπει να κατηγορηθεί. Πρέπει να μάθουμε να ανταποκριθεί επαρκώς, δεν κάνουν θόρυβο και φωνάζοντας σε κάθε γωνιά: «Βοήθεια! Ryatuyte, gromadyane, δυσφημούν μου! “- Και η απάντηση είναι, επίσης, στη δημόσια σφαίρα.

Όσο για τις επίσημες αρχές θέλουν να επαναλάβω: δεν γίνεται καμία προσπάθεια καμία ένδειξη, καμία οργάνωση δεν ήταν ποτέ και δεν πρόκειται ποτέ, όποια και αν ήταν η παρενόχληση εις βάρος του οποίου απολύτως. Σε αντίθεση με εμάς, μας λένε, οι ευρωπαίοι εταίροι ενεργούν διαφορετικά.

Για παράδειγμα, το ίδιο Gazmanov, Βαλέρια και Ιωσήφ Kobzon Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας, απαγορευόταν να εισέλθουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λετονίας. Αυτό ονομάζεται “η θέση των αρχών.” Η θέση των ρωσικών αρχών δεν ήταν, και δεν θα είναι ποτέ.

A.ANISCHUK: Καλησπέρα, Vladimir Vladimirovich.! Alex Anischuk, πρακτορείο Reuters.

Κατά το παρελθόν έτος, η Ρωσία είχε εμπλακεί, ίσως σε μια από τις βαθύτερες κρίσεις στην πρόσφατη ιστορία της.Όλα ξεκίνησαν με τα γεγονότα στην Ουκρανία, στο τέλος του περασμένου έτους, η συνεχιζόμενη επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση μόνο στο επίπεδο του «ψυχρού πολέμου». Τώρα, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια βαθιά νομισματική κρίση που θα μπορούσε να κλιμακώσει τους κινδύνους στις οικονομικές και οικονομικοί κίνδυνοι υπάρχουν. Ξέρω ότι συχνά έχουν την τάση να κατηγορούν τα πάντα συμβαίνουν κάποια εξωτερική δύναμη, αλλά ξέρω επίσης ότι ορισμένα μέλη της ελίτ, άνθρωποι από το περιβάλλον σας, τους πιο ενημερωμένους πολίτες της Ρωσίας, παρά τις δημόσιες ρητορική τους, συχνά έχουν την τάση να κατηγορούν κάποια πράγματα που ακριβώς Εσείς, ως ο άνθρωπος που εδώ και 15 χρόνια κάνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις στη Ρωσία.

Πούτιν: Τι επωνύμων.

A.ANISCHUK: Δυστυχώς, δεν μπορώ: διαμαρτύρονται συχνά για τον όρο της ανωνυμίας. Αλλά τον τελευταίο καιρό αυτά, πράγματι, σε συζητήσεις με δημοσιογράφους σημειώνει κουπόνι.

Σε αυτό το πλαίσιο, το θέμα, εγώ δεν θα πάρει πολύ χρόνο: Πόσο σίγουροι είστε στο περιβάλλον σας, σε ότι σας στηρίζει άνευ όρων; Και πώς βλέπετε τους κινδύνους ενός κράτους ή ακόμη ένα πραξικόπημα παλάτι; Τι θα κάνετε στην περίπτωση της “πορτοκαλί” ή, Θεός φυλάξοι, «κόκκινο» επανάσταση, είπατε πολλές φορές. Και αν έχετε ένα σχέδιο σε περίπτωση προδοσίας περιβάλλον και ένα πραξικόπημα παλάτι;

Ευχαριστώ U.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Τι γίνεται με τα πραξικοπήματα παλάτι, ηρέμησε: έχουμε παλάτια, και ως εκ τούτου οι επαναστάσεις παλάτι δεν μπορεί να είναι. Έχουμε την επίσημη κατοικία του Κρεμλίνου, είναι καλά προστατευμένη, και αυτό είναι επίσης ο παράγοντας της εθνικής μας σταθερότητα. Αλλά η σταθερότητα δεν βασίζεται σε αυτό: βασίζεται – δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καλύτερη βάση από την υποστήριξη του ρωσικού λαού. Νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσετε με μένα ότι οι κύριοι τομείς της εξωτερικής μας, και τις εγχώριες πολιτικές όπως η υποστήριξη είναι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι άνθρωποι είναι η καρδιά και η ψυχή αισθάνεται ότι εμείς (και εγώ, ειδικότερα) ενεργούν προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τώρα, σχετικά με το ποιος φταίει, ποιος φταίει γι ‘αυτές τις ουκρανικές γεγονότα που ξεκίνησαν μια σειρά από καταστροφές σήμερα. Γνωρίζετε τη θέση μου, έχω πει πολλές φορές ότι διέπραξε πραξικόπημα, και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Ανατολική Ευρώπη, οι γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, – αυτό δεν είναι μια μπανανία. Δεν είναι καν Βόρεια Αφρική και τη Σομαλία, όπου είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο, με τη βοήθεια κάποιων ειδικών εργαλείων, ή αγωνιστές, ή οι άνθρωποι που είναι δυσαρεστημένοι με ακόμα, ίσως, η πολιτική του καθοδήγηση να προβεί σε πραξικόπημα.

Λέτε ότι δεν έχω κάποιον να κατηγορήσει.Δεν κατηγορώ κανέναν – Είμαι απλώς δηλώνοντας ένα γεγονός. Όμως, δεν είναι να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες, θα ήθελα να πω σχετικά με τις συζητήσεις που έχουμε με τους εταίρους μας για το θέμα αυτό είναι. Γνωρίζετε την περίφημη συμφωνία μεταξύ της αντιπολίτευσης και οι αρχές της Ουκρανίας, της 21ης ​​Φεβρουαρίου. Η συμφωνία υπεγράφη, οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών, ως εγγυητές της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε: Γερμανία, Πολωνία και τη Γαλλία. Είχαμε συνομιλίες με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, λέμε πάντα, απλά αφήστε Γιανουκόβιτς δεν χρησιμοποιεί βία, αλλά ας μη χρήση βίας. Δεν ισχύει. Το αποτέλεσμα – ένα πραξικόπημα.

Εμείς λέμε, “Λοιπόν, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, αυτό ονομάζεται «η υπέρβαση του« ποινικού νόμου ». Με συγχωρείτε, αν η υπερβολική πράξη που θα πρέπει να πω, ακόμα και αν δεν είστε σε θέση να σταματήσουν αυτές οι ρίζες που διέρρηξαν την προεδρική διοίκηση και η κυβέρνηση πήρε πάνω από το κτίριο; Θα πρέπει να τους πω: “Ξέρεις τι, παιδιά, θέλουμε να σας δούμε στην Ευρώπη, θέλουμε να έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Συμφωνία Σύνδεσης, που αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.Αλλά αν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είστε ποτέ στην Ευρώπη, και ποτέ δεν θα υποστηρίξει. Έλα, ας πάμε πίσω στη συμφωνία της 21ης ​​Φεβρουαρίου, το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και να εργαστούμε μαζί! “

Είμαι σίγουρος ότι αν αυτή η θέση είχε καταληφθεί, αλλά τώρα δεν θα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία και θα υπάρξουν πολλά θύματα. Οι συνάδελφοί μας έχουν λάβει μια διαφορετική θέση από πίτες για την ανεξαρτησία κινήθηκε προς τις υποσχέσεις και τις υποσχέσεις και πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα.Με την ευκαιρία, τα χρήματα είναι αναγκαία για να πληρώσει ο λαός της Ουκρανίας, όχι ως ένα σύκο, κανείς δεν πληρώνει. Πρακτικά δεν δίνουν χρήματα, τα πάντα μόνο μέσω των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πιστεύω λοιπόν ότι η θέση μας ήταν αρχικά εντελώς επαληθεύεται και αντικειμενική.

Τώρα για ελίτ. Ξέρετε, υπάρχει ελίτ κρασί, υπάρχουν πολυτελή θέρετρα – δεν υπάρχει καμία ελίτ των ανδρών.Ξέρετε τι σημαίνει “η ρωσική ελίτ”; Αυτό είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, είναι ένας αγρότης, ένας άνδρας του οποίου ώμους στηρίζεται το σύνολο της χώρας, που για αιώνες έγινε, και τώρα διαθέτουμε θα διατηρούνται. Όλα τα άλλα σχετικά με το διαχωρισμό κάποιων ελίτ, νομίζω ότι είναι απολύτως αβάσιμη. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι πλούσιοι και φτωχοί, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι υγιείς και αρρώστους, αλλά είναι όλοι ίσοι ενώπιον του χώρα, ενώπιον του νόμου. Υπάρχουν πλούσιοι άνθρωποι που συντόνισαν πατριωτικά. Λέτε – ίσως κάποιον δυστυχισμένο. Φυσικά, αυτοί απολαμβάνουν κάτι; Είναι δυσαρεστημένοι. Αλλά το ερώτημα είναι, πώς σκέφτονται έξω από αυτή την κατάσταση: πάντα να βασίζεται μόνιμα στο γάντζο κάπου;

Τώρα, ένα από ρωσικές εταιρείες μας είναι νηολογημένα κάπου στην υπεράκτια σε κάποια νησιά, αποφάσισε να τα μερίσματα. Νόμιμες εταιρείες, νομικά, λειτουργικά, αν και σε μια υπεράκτια ζώνη, μεγάλο. Αποφάσισε. Ξέρετε τι συνέβη στη συνέχεια; Επειδή υπάρχει κάποιος από το “επιτρέπεται” είναι, είπε ότι η τοπική σκηνοθέτης είπε: “. Όχι, δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε τα χρήματα για το μέρισμα, θα πρέπει να συμβουλευτούμε” Λένε: «Με ποιον να συμβουλεύεται; Σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να. ” – «Υποχρέωση, αλλά εμείς δεν θα το κάνει.” Λένε, “Αλλά αυτό είναι αυθαίρετο, θα σας μεταφέρει στο δικαστήριο θα καταθέσει!” Ξέρετε τι έκαναν; Πώς νομίζετε ότι το έκανε; Δεν ξέρω. Σας λέω, απλά κλείστε το. Circus, και μόλις σταματήσουν το κάπνισμα. Και χωρίς τις υπογραφές τους χρήματα δεν μεταβιβάζεται. Και στη συνέχεια, μετά από αυτό, για τις θέσεις Διευθυντών κανείς να πάρει, επειδή η ομάδα ήρθε σε αυτές τις θέσεις δεν πηγαίνουν. Όλα τα χρήματα που έχει κολλήσει.

Αν μιλάμε για τους εκπροσώπους της ρωσικής επιχείρησης, που θέλουν να ζήσουν σαν αυτό; Οι περισσότεροι από αυτούς – όχι. Το σημαντικότερο υπερασπιστή των συμφερόντων των ρώσων πολιτών, δεν έχει σημασία τι έκαναν, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό ρωσικό κράτος.

M.BAZHENOV: Καλησπέρα. Μιχαήλ Bazhenov, “Business FM».

Vladimir Vladimirovich, κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, είπατε ότι θα περάσουμε μια αμνηστία του κεφαλαίου. Ήταν μια εβδομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία δεν έχουμε ακούσει. Θα ήθελα να ακούσω τις λεπτομέρειες όταν αρχίζει, πόσο καιρό θα διαρκέσει, πόσο κεφάλαιο που σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη χώρα.

Και, ίσως πιο σημαντικό. Πώς βλέπετε τον μηχανισμό αυτής της αμνηστίας; Αυτό είναι όλα υπάρχει σε επιστροφή κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που μπορεί να αποκτηθεί παράνομα ή όχι όλοι; Μπορεί να υπάρχει κάποιο φίλτρο γίνεται. Και αν υπάρχει ένα φίλτρο, το πώς οι επιχειρηματίες θα αντιδράσουν σε αυτό, θα πιστεύουν ότι αυτό το φίλτρο μπορεί να περάσει ήρεμα και να συνεχίσουν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία; Τι είναι αυτοί, στο τέλος, θα εγγυηθεί ότι μετά την εγγραφή των επιχειρήσεων τους στη Ρωσία, δεν θα πρέπει να με την επιβολή του νόμου, οι φορολογικές αρχές, και ούτω καθεξής;

Πούτιν: βλέπω.

Πρώτη. Πώς σχεδιάζουμε την επιστροφή κεφαλαίου; Μην το σχέδιο καθόλου. Το ζήτημα δεν είναι η επιστροφή του κεφαλαίου δεν είναι ένα φορολογικό μέτρο. Το ζήτημα της νομιμοποίησης. Εάν μια επιχείρηση θέλει να κρατήσει τα χρήματα, περιουσία στο εξωτερικό, ας τα φύλλα. Το ζήτημα της νομιμοποίησης, στο μέτρο που εμφανίστηκε εδώ και εγγραφείτε εδώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, θέλω να είμαι σαφής.

Δεύτερο. Θα μεριμνήσω προσωπικά ότι δεν υπήρχαν παρατυπίες στους μηχανισμούς και τις εγγυήσεις. Θέλω να προειδοποιήσω όλους τους συναδέλφους μου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προέρχονται από υπηρεσίες επιβολής του νόμου, θα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα εναντίον εκείνων που θα παραβίαζε την αρχή της οποίας μόλις είπα.

Τέλος, αναφορικά με το φίλτρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τα φίλτρα δεν θα πρέπει να είναι. Όποιος θέλει να έρθει εδώ, εδώ για να ενταχθούν legit, θα πρέπει να πάρετε αυτό το δικαίωμα. Σχετικά με τον ποινικό χαρακτήρα του τεκμηρίου της αθωότητας, το οποίο έχω ήδη πει πολλές φορές. Εάν δεν υπάρχει τίποτ ‘άλλο, ό, τι θεωρείται νόμιμη.

Και τέλος, οι μηχανισμοί. Αν δεν δουλέψει έξω, θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό, η κυβέρνηση εργάζεται τώρα.Πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιήσουν όχι μόνο το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην υπεράκτια, αλλά το ακίνητο που καταγράφεται, μεταγράφεται, κρυμμένο σε κάποια εικονική επιχειρήσεις, τους συγγενείς και ούτω καθεξής μέσα στην ίδια τη Ρωσία. Το μόνο που χρειάζεται να πούμε και πάλι ότι ανήκει σε ποιον, για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε.

E.TARANDA: Vladimir Vladimirovich, Γεια σας, το όνομά μου είναι Evstolia Tarand. Εκπροσωπώ το πρώτο κανάλι της Αρκτικής «Γιαμάλ-περιοχή” και την περιοχή Γιαμάλ. Θα περάσετε πολλές ευχές και τα λόγια υποστήριξης, κρατήστε πατημένο το εξωτερικό περίγραμμα. Η ερώτησή μου θα αφορούν την περιοχή μας.

Κάτοικοι βόρειοι ανησυχείτε γιατί θα γίνουν εκλογές για τους διοικητές των Yamal, Ugra. Όχι αν αυτό θα οδηγήσει στην ενοποίηση; Και σε γενικές γραμμές, στη συνέχεια, συνδυάζοντας τις τρεις οντότητες δεν θα συμβεί – Yamal, Ugra και Tyumen περιοχή; Το γεγονός ότι δεν μας έχουν επισκεφθεί μια φορά, ξέρετε, αυτό που έχουμε συνθήκες που η ειδικότητα της ζωής, την εργασία. Καταλαβαίνετε ότι δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Ποια είναι η θέση σας για το θέμα αυτό; Δεν θα είναι ένα θέμα των συνόρων του Καζακστάν για την Αρκτική;

Πούτιν: Όσο για τα θέματα της ομοσπονδίας, του συνεταιρίζεσθαι και το μόνο που συνδέεται με αυτό, έχουμε έναν ομοσπονδιακό νόμο, και δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να συνδυάσετε διαφορετικά θέματα σε μία, δεν υπάρχει άλλη από τη θέληση των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Σε διαφορετικές περιοχές έχει λυθεί με διάφορους τρόπους: είτε πρέπει να διεξάγει δημοψήφισμα σε όλα τα εδάφη, δημοψηφίσματα, ή πρέπει να πραγματοποιήσει αυτή τη λύση μέσω των αντίστοιχων κοινοβουλίων. Επιβληθεί εκ των άνω κανείς δεν θα είναι, και νομίζω ότι είναι αντιπαραγωγικό.

Την ίδια στιγμή (και είναι όλοι καλά γνωρίζουμε) έχουμε απολύτως άνισα κατανεμημένη παραγωγικές δυνάμεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έχουμε διαφορετικές εισοδήματα της Ομοσπονδίας διαφέρουν μεταξύ τους κατά καιρούς (δεν θυμάμαι πόσες, 26 ή κάτι, φορές ή ακόμη περισσότερο), οι προϋπολογισμοί των εσόδων των αντίστοιχων περιοχών. Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων σε αυτό το πλαίσιο είναι διαφορετικό, πάρα πολλές φορές, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και ούτω καθεξής.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι κακό, αλλά, επαναλαμβάνω και πάλι, αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, ειδικά αν σχετίζεται με τις εθνικές δημοκρατίες. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της αναγκαστικής σύνδεσης. Μόνο οι ίδιοι οι άνθρωποι, με βάση τις εμπειρίες της ζωής τους, η οποία βασίζεται στην κατανόηση του τι συμβαίνει στην οικονομία, στον κοινωνικό τομέα, μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Φυσικά, κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ενταχθούν, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν. Αυτό θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο δημόσιο, καθώς και το κοινό όσο το δυνατόν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό. Δεν επιβολή από τα πάνω δεν θα.

John Simpson (όπως μεταφράζεται) : Κύριε Πρόεδρε, το όνομά μου είναι ο John Simpson. Εκπροσωπώ το “Bi-bi-σι.”

Δυτικές χώρες είναι τώρα σχεδόν ομόφωνα συμφώνησαν ότι ένα νέο «ψυχρό πόλεμο» και ότι, ειλικρινά, μπορείτε, επίσης, συνέβαλαν σ ‘αυτό. Έχουμε δει σχεδόν κάθε μέρα, όπως ρωσικά αεροπλάνα διεξάγεται μια πολύ επικίνδυνους ελιγμούς προς την κατεύθυνση του εναέριου χώρου των δυτικών χωρών. Νομίζω ότι αυτό γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες σας, γιατί είστε ο αρχηγός των ρωσικών στρατευμάτων και μόνο εσείς έχετε τη δυνατότητα να στείλετε τα ρωσικά στρατεύματα στο έδαφος των άλλων κυρίαρχων κρατών, τόσο προς την κατεύθυνση της Κριμαίας και σε άλλες χώρες.

Τώρα είστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με το ρωσικό νόμισμα. Θα πρέπει να επιστρατεύσει την υποστήριξη, ιδίως, από τις δυτικές χώρες.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: ίσως θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι οι δυτικές χώρες, ότι είστε τώρα έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικές και εποικοδομητικές λύσεις για τα προβλήματα στην Ουκρανία;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή σας.

Σχετικά με τις διδασκαλίες μας, τους ελιγμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Είπατε ότι η Ρωσία ως ένα βαθμό συνέβαλε στις εντάσεις που βλέπουμε τώρα στον κόσμο. Ρωσία συνέβαλε, αλλά μόνο με την έννοια ότι είναι πιο δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντά της. Δεν επίθεση – με την πολιτική έννοια της λέξης – εμείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν. Υπερασπιζόμαστε μόνο τα συμφέροντά τους. Και δυσαρέσκεια με τους δυτικούς εταίρους μας, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω του γεγονότος ότι κάνουμε ακριβώς αυτό, και όχι το γεγονός ότι είμαστε στον τομέα της ασφάλειας επιτρέπει οποιεσδήποτε ενέργειες που προκαλούν εντάσεις.

Θα σας εξηγήσω.Μιλάς για τις πτήσεις των αεροσκαφών μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Γνωρίζατε ότι η Ρωσία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχει σταματήσει εντελώς, όπως και η Σοβιετική Ένωση, η στρατηγική πτήσεις της αεροπορίας μας να περιπολούν απομακρυσμένες περιοχές;Έχουμε σταματήσει εντελώς, και η αμερικανική στρατηγική αεροπλάνα πυρηνικών όπλων συνέχισε να πετά. Γιατί;Ενάντια σε ποιον; Ποιος απειλείται; Δεν πετάξαμε και δεν πετούν, δεν πετούν, και δεν πετούν από έτος σε έτος. Και αυτό είναι μόνο ένα-δύο χρόνια πριν, οι πτήσεις αυτές έχουν ξαναρχίσει. Έτσι, ο οποίος προκαλεί; Εμείς, ή τι;

Εμείς ουσιαστικά μόνο δύο βάσεις στο εξωτερικό και, στη συνέχεια, σχετικά με τις τρομοκρατικές απειλές τομείς: στην Κιργιζία μετά ένοπλοι πήγαν εκεί από το Αφγανιστάν μετά από αίτημα των αρχών της Κιργιζίας, ο τότε Πρόεδρος Akaev, και το Τατζικιστάν – επίσης στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Νομίζω ότι σας ενδιαφέρει ότι υπήρχε ακόμα ήρεμος. Και αυτό είναι λογικό, κατανοητό και σαφές.

ΗΠΑ βάσεις σε όλο τον κόσμο. Και θα ήθελα να πω ότι εμείς συμπεριφέρονται επιθετικά; Η κοινή λογική, ότι είναι, ή όχι; Στην Ευρώπη, που κάνει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών πυρηνικών όπλων; Τι κάνει;

Κοιτάξτε, έχουμε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για το επόμενο έτος έχει αυξηθεί, αλλά είναι σε δολάρια κάπου, έτσι δεν κάνω λάθος, περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένας προϋπολογισμός του Πενταγώνου είναι σχεδόν δέκα φορές περισσότερο – 575 δισεκατομμύρια, κατά τη γνώμη μου, το Κογκρέσο ενέκρινε πρόσφατα. Και θα ήθελα να πω ότι ήμασταν επιθετικοί; Η κοινή λογική, ότι είναι, ή όχι;

Είμαστε, ίσως, τις ένοπλες δυνάμεις τους για να προβάλλουν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε άλλες χώρες; Βάσης του ΝΑΤΟ που μας κινεί τη στρατιωτική υποδομή; Δεν μας. Είμαστε ακούγοντας κάποιον, αν και μερικοί διάλογο μαζί μας σχετικά με αυτό το προβάδισμα; Όχι, καθόλου. Πάντα μόνο μία απάντηση: καμία από την επιχείρησή σας, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέξουν το δικό τους τρόπο την ασφάλεια. Ναι, καλά. Στη συνέχεια, όμως εμείς επίσης θα το κάνουμε. Γιατί μας είναι απαγορευμένο;

Και τέλος, έχω ήδη μιλήσει γι ‘αυτό το μήνυμα – το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Ποιος βγήκε μονομερώς από τη σύμβαση, η οποία είναι αναμφίβολα ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του όλου συστήματος της διεθνούς ασφάλειας; Εμείς, ή τι; Όχι. Αυτό γίνεται μέλη. Μονομερώς την απέσυρε. Συνιστά απειλή για εμάς. Ανάπτυξη στοιχεία της στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας, όχι μόνο στην Αλάσκα, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς και στη Ρουμανία και την Πολωνία – ακριβώς δίπλα μας. Και θα ήθελα να πω ότι ήμασταν επιθετικοί;

Ε: Θέλουμε μια ισότιμη σχέση; Ναι, θέλουμε να. Αλλά με απόλυτο σεβασμό των εθνικών μας συμφερόντων και της ασφάλειας, καθώς και στον οικονομικό τομέα.

Είμαστε 19 ετών ή πόσοι έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση στον ΠΟΕ. Πήγε σε πολλούς συμβιβασμούς. Και πάντα προχώρησε από το γεγονός ότι οι συμφωνίες αυτές είναι συγκεκριμένες. Τώρα εγώ δεν θα πω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Πιστεύω ότι έχουμε δίκιο στην ουκρανική κρίση, έχω ήδη μιλήσει γι ‘αυτό πολλές φορές. Και νομίζω ότι οι εταίροι μας δυτική λάθος. Αλλά τώρα ας το αφήσουμε. Εμείς εντάχθηκε στον ΠΟΕ.Υπάρχουν κανόνες. Κατά παράβαση των κανόνων αυτών και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την ρωσική οικονομία επέβαλε κυρώσεις μονομερώς απολύτως παράνομο τρόπο. Είμαστε πάλι λάθος;

Θέλουμε να αναπτύξει κανονικές σχέσεις και την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα εργαστούμε μαζί για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.Θα εργαστούμε από κοινού σε απειλές όπως η διακίνηση ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, την εξάπλωση σοβαρών λοιμωδών νόσων, συμπεριλαμβανομένων των Έμπολα. Θα το κάνουμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων πρόκειται να λειτουργήσει στην οικονομική σφαίρα, εάν είναι επιθυμητό από τους εταίρους μας.

S.ZHARKINOVA: Γεια σας, κύριε Πρόεδρε! Είπε Zharkinova, είμαι από το Καζακστάν, που αντιπροσωπεύουν τηλεοπτικό σταθμό “Mir”.

Εγώ, βέβαια, το ζήτημα της ένταξης της χαρακτήρα. Από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους σε πλήρη ισχύ εισέρχεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, καθώς και με τους “τρεις μεγάλους” – Καζακστάν, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία – ενταχθούν Αρμενία και το Κιργιζιστάν. Στο πλαίσιο της κρίσης στις οικονομίες μας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας; Και, κατά τη γνώμη σας, δεν πρέπει να μετατραπεί σε κοινή αγορά εν γένει κρίση;

Πούτιν: Ξέρετε ότι το Καζακστάν, καθώς και η Ρωσική Ομοσπονδία – μια χώρα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, και ως εκ τούτου, χωρίς καμία σύνδεση με την ολοκλήρωση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης ούτως ή άλλως το Καζακστάν, καθώς και της Ρωσίας και η μειονεκτική θέση σε Στην περίπτωση αυτή, η εξωτερική οικονομική κατάσταση.

Μπορούμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση; Έχω ήδη πει, θα έρθει αναπόφευκτα από αυτή την κατάσταση με θετικό πρόσημο, με θετικό πρόσημο. Αναπόφευκτη. Και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και των ενεργειακών αναγκών των οικονομικών που έχουμε, δεν πρόκειται πουθενά, και το γεγονός ότι η οικονομία μας ούτως ή άλλως, βέβαια, να προσαρμόζονται σε χαμηλές τιμές ενέργειας.

Αλλά ποιο είναι το νόημα της πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο Ναζαρμπάγιεφ την εποχή εκείνη και ότι θα εφαρμόσουν επιτυχώς όσον αφορά την ένταξη; Αυτό μαζί καταστήσει ευκολότερη για να δημιουργηθεί χώρος για την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών, εργασίας και κεφαλαίου. Φυσικά, είναι ευκολότερο να κάνουμε μαζί.Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της Τελωνειακής Ένωσης τα τελευταία χρόνια, ο κύκλος εργασιών μας έχει αυξηθεί κατά 50 τοις εκατό. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό αντικειμενικός δείκτης, και εμείς θα στηριχθούμε, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων που συνδέονται με την ένταξη.

«Αγροτικής ζωής». Χωρίς οι αγρότες δεν μπορούν, ιδίως δεδομένου ότι τα 104 εκατομμύρια τόνους φέτος … να τους συγχαρώ και πάλι, οι αγρότες μας, με το αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

S.SAMSONOVA: Γεια σας! Σβετλάνα Samsonov, η εφημερίδα «αγροτικής ζωής», Βολγκογκράντ.

Η ερώτηση που έχω, φυσικά, αφορά την ανάπτυξη της γεωργίας. Η ανάπτυξή της είναι αδύνατη χωρίς την επίλυση των ανθρώπινων προβλημάτων. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχουμε αγρότες στην περιοχή Volgograd, Μιχαήλ Rotov. Πρόσφατα συνταξιούχος εργάτης, τορναδόρος, και δεν μπορεί να βρει έναν αντικαταστάτη για τον: και το μισθό που προσφέρουν οι αγροτικές πρότυπα, περισσότερο ή λιγότερο φυσιολογικό, και το σπίτι και τα τρόφιμα.Παρ ‘όλα αυτά, κανείς δεν θέλει να πάει σ’ αυτόν. Μια παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι άλλοι αγρότες, ιδιαίτερα στην παραγωγή λαχανικών. Κανείς δεν θέλει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, και οι αγρότες φοβούνται ότι έχει, για παράδειγμα, για τα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσει στον τομέα. Οι αγρότες πιστεύουν ότι η κατάσταση με το προσωπικό – μια απειλή για την εθνική ασφάλεια των τροφίμων. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, πώς να λύσει το πρόβλημα του προσωπικού στον τομέα της γεωργίας;

Πούτιν: Βεβαίως, συμμερίζομαι τις ανησυχίες των εκπροσώπων της γεωργίας για το γεγονός ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εύκολη δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί κανείς να συμμερίζομαι την αισιοδοξία όσων πιστεύουν ότι η εκκαθάριση της εγχώριας αγοράς για τους εγχώριους παραγωγούς δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για τη σοβαρή ανάπτυξη της γεωργίας.

Όσο για το προσωπικό, φυσικά, θα πρέπει να σκεφτείτε για αυτό εκ των προτέρων, η κυβέρνηση σκέφτεται. Αυτό ισχύει επίσης και σε αυτούς της συνήθους εκπαίδευσης δεξιοτήτων, που αναφέρεται στην κατάρτιση ειδικών σε ανώτερα διοικητικά στελέχη. Πρέπει να χρησιμοποιούνται Όλες αυτές οι ικανότητες του ανθρώπου. Έχουμε θαυμάσια, απλά υπέροχο υψηλότερα και δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία ειδικοί τρένο στον τομέα της γεωργίας.

Εμείς Ακαδημία Γεωργίας ένωσε τη μεγάλη ακαδημία. Ελπίζω ότι αυτό θα δώσει μια συνεργιστική θετική επίδραση για αυτόν τον ζωτικό τομέα της ρωσικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, έχουμε μόλις χθες και με τον Πρωθυπουργό μίλησε γι ‘αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσθέσει ένα επιπλέον 20 δισεκατομμύρια το επόμενο έτος, οι ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας θα είναι κάπου στα 200 δισεκατομμύρια ρούβλια σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ελπίζω ότι οι αγρότες θα αισθανθείτε. Εμείς, φυσικά, πολύ σημαντικό τώρα να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια που θα λάβει ως αποτέλεσμα μιας καλλιέργειας ρεκόρ των 104 εκατ φτάσει τους αγρότες, έτσι ώστε να σε καμία περίπτωση δεν διευθετηθεί μόνο σε ορισμένες μέση ενδιάμεσων συνδέσμων.

Λοιπόν, τα χρονικά πλαίσια … Πρέπει, σε εύθετο χρόνο για να προσελκύσουν. Και με δεδομένο το γεγονός ότι οι τιμές των τροφίμων έχουν μια αντικειμενική, αλλά κάπου προκατειλημμένη και εξακολουθεί να μεγαλώνει, και για τον καταναλωτή, βέβαια, δεν είναι πολύ καλό, αλλά αυτό είναι μια ευκαιρία για τους αγρότες. Ελπίζω ότι όλοι θα επωφεληθούν από αυτή την ευκαιρία.

E.EVTYAKOVA: Γεια σας! Alena Evtyakova τηλεοπτικό κανάλι “επαρχία”, περιοχή Voronezh.

Vladimir Vladimirovich, παρακαλώ να μου πείτε, στην περιοχή μου τώρα (συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα για νέες κατοικίες) ο όγκος των δανείων αυξήθηκε στο 60 τοις εκατό. Λόγω της οικονομικής κατάστασης θα μοιάζει πολύ στεγαστικών δανείων σε αυτό και το ίδιο το πρόγραμμα «Νέοι οικογένεια»;

Αν είναι δυνατόν, ακόμη και ένα ημι-υπο-ερώτηση. Δεν συγχωρώ, αν δεν ζητώ, που δύσκολα μπορεί να πάει πίσω στην πόλη. Παρακαλώ πείτε μου όταν ήμουν προετοιμασία για το ταξίδι, ρωτήστε τους φίλους, και ένας φίλος της θείας μου, όλα ως ένα «Εσείς τι θα ζητήσει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν;”: “Ναι, αυτό είναι η κύρια ρωσική νύφη!” Ναι, αυτό είναι σωστό. Περισσότερο από ένα χρόνο ζωής εργένης. Κάντε χρόνο Βλαντιμίρ στην προσωπική ζωή; Εάν είναι δυνατόν, ξεκινήστε με το πρώτο ερώτημα.

Πούτιν: ένας φίλος της θείας γεια σας με ζεστό! Τους ευχαριστώ για την προσοχή.

Όσο για την υποθήκη, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Φυσικά, με 17 τοις εκατό του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας να αναπτύξει μια υποθήκη – είναι μια δύσκολη επιχείρηση, αν είναι δυνατόν.

Πρέπει να πω ότι για το τρέχον έτος και το προηγούμενο υποθήκη αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι αναμενόταν – τώρα φοβάμαι να κάνει ένα λάθος σε απόλυτους όρους, αλλά είναι περισσότερο από ό, τι αναμενόταν, επαναλάβετε. Πόσο ήταν η υποθήκη; Με διαφορετικούς τρόπους: πρώτα – 9.5, τότε – 10, αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ ενεργά λάβει.

Επιπλέον, μετά το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας από την αρχή του έτους σε 5,5 τοις εκατό αυξήθηκε, το ποσό της υποθήκης δεν μειώνεται, και οι εμπορικές τράπεζες, περιέργως, δεν αυξάνουν το επίπεδο των στεγαστικών δανείων, αντίστοιχα – που κατείχαν. Ελπίζω ότι τώρα οι τράπεζες δεν θα σπεύσει να την αναθεώρηση των επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια.

Πώς κι έτσι; Επειδή είναι σημαντικό για τους ανθρώπους και για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, παροχή στέγης, είναι σημαντικό για την οικονομία, διότι περίπου 30-35 τοις εκατό του συνολικού ποσού της χρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων πηγαίνει όλο ευθεία στον κατασκευαστικό κλάδο, και είναι ένας πολλαπλασιαστής για τον αριθμό των άλλες βιομηχανίες.

Αλλά, χωρίς αμφιβολία, αν το ποσοστό αυτό έχει καθυστερήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ρωσίας θα πρέπει να σκεφτείτε για τα ειδικά εργαλεία για να υποστηρίξει την υποθήκη: το ειδικό (εννοώ νέους επαγγελματίες, νέοι επιστήμονες, νέοι οικογένειες, στρατιώτες) αλλά η συνολική υποθήκη.

Ποιες είναι οι επιλογές μου; Πολύ διαφορετικές, αλλά το θέμα είναι το ίδιο: οι επιδοτήσεις, τίποτα άλλο δεν μπορούμε να φανταστούμε. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό είναι δυνατό να γίνει σε αυτό το τμήμα είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους και για την οικονομία, έχει σωθεί.

Το λέω, γιατί αυτό είναι δυνατόν; Μιλήσαμε, και έχω μόλις ανέφερα και πάλι, το βασικό επιτόκιο αυξάνεται για να διατηρηθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα. Και δικαίως, διότι είμαστε, στηρίζεται σε μακροοικονομική σταθερότητα, μπορούμε να διατηρήσουμε μια υγιή οικονομία. Και αυτό είναι που μου δίνει λόγο να αισιοδοξία πω ότι αργά ή γρήγορα μια υγιή οικονομία, όταν αφήνουν μια θετική τάση.

Όμως, η Τράπεζα της Ρωσίας κατά την ίδια στιγμή, με μια απότομη αύξηση του βασικού επιτοκίου, να επιστήσω την προσοχή σας, κράτησε το ποσοστό για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά 6,5 τοις εκατό, και για τα υπόλοιπα λεγόμενα σχέδια των επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του έργου, – 9 τοις εκατό. Το μόνο κακό πράγμα που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει τα κατάλληλα έργα, καθώς και ο μηχανισμός θα πρέπει να εργαστούν.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, και μέσω εσάς σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με την επιχείρηση: αν υπάρχει μια καλή έργο οικονομικά βιώσιμο, κερδοφόρο και σταθερό, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια εμπορική τράπεζα? η τράπεζα πρέπει να έρθει από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή?κυβερνητική επιτροπή θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι πράγματι αποτελεσματικό και βιώσιμο σχεδιασμό. Και η τράπεζα υπό παίρνει την καλή ρευστότητα της Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με το βασικό επιτόκιο, σε αυτή την περίπτωση, 6.5 ή 9 τοις εκατό. Αυτό είναι για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου σωθεί. Το ίδιο ή κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει για μια υποθήκη.

Σχετικά με την θεία σας: Έδωσα χαιρετισμούς, εντάξει, μην ανησυχείτε. ( Γέλια .)

Εμένα μου ένας φίλος από την Ευρώπη, το μεγάλο αφεντικό, όπως ο πρόσφατα μετά τα γεγονότα του περασμένου έτους, είπε: «Κοιτάξτε, έχετε την αγάπη;” είπα, – «Λοιπόν, αγαπάς κάποιον;” εγώ “Τι εννοείς;” Εγώ λέω: «Λοιπόν, ναι.” – “Και αγαπάς κάποιον;” είπα: “Ναι.” Μάλλον νόμιζα ότι ήταν έξαλλος καθόλου. Λέει, “Λοιπόν, δόξα τω Θεώ», – έτσι βότκα κυμάτιζαν. Έτσι, αυτό είναι εντάξει, μην ανησυχείτε. Και Λιουντμίλα Αλεξάντροβνα έχω μια πολύ καλή σχέση, φιλία. Θα βλεπόμαστε τακτικά μαζί της, δεν μιλάμε για τα παιδιά, αυτό είναι αυτονόητο. Όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελα, αλλά εντάξει.

Ας επιτρέψουμε να ζητήσει από τον κύριο από την Τουρκία, έπειτα από τη Γεωργία.

V.MAMATOV: Vladimir Vladimirovich, καλό απόγευμα! Mamatov Βλαντιμίρ εφημερίδα “Reportёr” Κίροφ, γνωστός και ως Βιατκά.

D.PESKOV: Αλλά δεν είστε από την Τουρκία.

V.MAMATOV: Ναι, καλά, τι να κάνουμε, αυτό που συνέβη. ( Γέλια .) Σας ευχαριστώ για το χειροκρότημα.

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων μακροοικονομικών θεμάτων και η θεία, και τα υπόλοιπα είναι απολύτως ασήμαντο ζήτημα. Στη γεωργία για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τορναδόρος, μου άρεσε. Έχω επίσης ένα πολύ μικρό θέμα, αλλά η ζωή.

Η κατάστασή μας στον τομέα αυτό είναι η ίδια. Κάνουμε Vyatkian ετοιμάζω.

Πούτιν: κβας;

V.MAMATOV: Vyatskiy ετοιμάζω.

Πούτιν: Αισθάνομαι kvasku κάτι παραιτηθεί ήδη. ( Γέλια .)

V.MAMATOV: Vladimir Vladimirovich, και θα ήθελα να τη θεραπεία, αλλά οι φρουροί δεν δίνουν τίποτα για τη μεταφορά.

Πούτιν: Αυτοί, ξέρετε, μερικές φορές λένε – να μου φέρει κάτι σαν δώρο, και λένε: “Βλαντιμίρ Vladimirovich, κάντε τρώτε και πίνετε και θα το ελέγξει;»

V.MAMATOV: κατάλαβα ότι η ειδική δοκιμαστή δεν είναι καλό.

Το ερώτημα είναι. Κάνουμε πολλά κβας, πολύ καλά κάνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πούτιν: βλέπω! ( Γέλια .)

V.MAMATOV: Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν θέτει κανένα «Auchan» ή μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης δεν το πάρει, αν και σε γεύση και τιμή, μπορούμε εύκολα θα νικήσει “Coca-Cola”, “Pepsi-Cola” – τα πάντα τι κάνουν. Τι θα κάνουμε με τις Βιατκά κβας και εμπορία συστημάτων: Μπορούμε κάπως μπαίνουν ή όχι;

Πούτιν: Ξέρετε, αστεία κατά μέρος, αλλά το ερώτημα είναι απολύτως σωστό. Δεν ξέρω πόσο επιβλαβής ποτό «Coca-Cola», αλλά πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι, ειδικά για τα παιδιά. Δεν θέλω να προσβάλω την «Coca-Cola», ο Θεός να τον ευλογεί, να τους αφήσουμε να καταλάβουν, αλλά το γεγονός ότι έχουμε τη δική μας εθνική μη αλκοολούχα ποτά (μη αλκοολούχο ποτό, γιατί, ναι;), συμπεριλαμβανομένου του ετοιμάζω που είναι ακριβώς τέλεια.

Και το νερό, από τον τρόπο, έχουμε μια θαυμάσια δικά, γι ‘αυτό πρέπει οπωσδήποτε να προωθήσει. Ξέρεις, απλά δεν μπορεί να γίνει οδηγίας, δεν μπορεί να αποβάλει από την αγορά, να δημιουργήσει δυσμενείς συνθήκες για εργασία στην αγορά μας σε επενδυτές που ήρθε, άρχισε να εργάζεται, που καταλαμβάνει μια θέση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά μπορούμε, και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε otvoёvyvat ανήκει δικαιωματικά ρωσική εθνική αγορά. Αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Ας όλοι το ίδιο τον Τούρκο ομόλογό του θα δώσει τη λέξη.

F.SAFAROV: Φουάντ Σαφαροβ, Τουρκικά νέα “Cihan».

Αγαπητέ Vladimir Vladimirovich! Θα ήταν πρόσφατα σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Αλλά περιέργως, αφού οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες πάρα πολύ βιαστικά και έκανε μια επίσκεψη στην Τουρκία.

Πούτιν: Τι;

F.SAFAROV: Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες. Προφανώς, ήθελαν να πείσουν την Τουρκία προς την Τουρκία να ενώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Θα μπορούσε να σχολιάσετε;

Και πώς αξιολογείτε τις προοπτικές για το μέλλον των διμερών σχέσεων;

Το δεύτερο ερώτημα. Υπάρχουν παραγνωρισμένος χώρα της Βόρειας Κύπρος, που είναι 40 ετών που ζουν κάτω από κυρώσεων στην Ευρώπη. Αναμένουν από τη Ρωσία ως μια δύναμη που η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος Κύπρος.

Πούτιν: Θα ξεκινήσω με το τελευταίο.

Όσον αφορά γενικά η Κύπρος – Βόρεια και τη Δημοκρατία της Κύπρος στο νότο, ξέρετε, προσπαθούμε να λάβουν μια ισορροπημένη θέση και να το φέρει σε μια τέτοια λύση που θα ταιριάζει τόσο το βόρειο και το νότιο τμήμα του νησιού, τα τουρκικά και ελληνικά.

Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, αντίστοιχα, κατά κάποιο τρόπο αυτό ισχύει και για τη Βόρεια Κύπρος.Δεν μιλώ για την Ελλάδα, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, έχοντας κατά νου τη θρησκευτική κοινότητα.Αυτά τα δεδομένα είναι ειδική, είναι ένα τοπικό ζήτημα, αλλά πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους.

Εμείς, όπως πάντα, να προσπαθούν για μια ισορροπημένη λύση, χωρίς την επιβολή από το εξωτερικό, η οποία είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους. Γιατί κάποιος πρέπει μόνο να βγεις έξω, κάτι επιβλητικό, πάντα τέτοια συμφωνία δεν είναι ανθεκτικό.

Αλλά μια κάποια αισιοδοξία εξακολουθεί να είναι – ότι η μεγαλύτερη αισιοδοξία, το μικρότερο, εξακολουθούν να έχουν επαφές, καθώς και στο όριο εμφανίζεται κάποια απελευθέρωση και χαλάρωση. Θα συνεχίσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά την πειθώ της Τουρκίας να ενώσει τις κυρώσεις, και δεν είχα καμία αμφιβολία. Όταν ήμουν εκεί, ο κ Ερντογάν είπε, «Ίσως κάποια από τα πράγματα που είμαστε τώρα, δεν είναι απαραίτητο να μιλήσει δημοσίως, δεν πειράζουν τις χήνες, και αύριο θα πετάξει εδώ;» Αλλά ο κ Ερντογάν – ένας δυνατός άνθρωπος, αυτός δεν θα μπορούσε να το κάνει. Λέω, “Ας μην μερικά πράγματα για να ανακοινώσει”. Αλλά σκέφτηκε γι ‘αυτό και είπε, “Όχι, θα το κάνουμε.”Αυτή είναι η επιλογή της τουρκικής εταίρους μας. Λέει: «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψει, κάνουμε ένα δεν πρόκειται να κλέψουν, να κλέψουν. Λύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις ».

Με την ευκαιρία, ξέρετε, υπήρχαν πολλά στην ιστορία μας και το τραγικό δράμα, και πολύ καλό ήταν στις ημέρες του Ατατούρκ. Τι θα θέλατε να πείτε σε αυτό το θέμα; Στην Ευρώπη, επίσης, εξελίχθηκε πολύ δύσκολο μεταξύ των διαφόρων χωρών και λαών. Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα της συνεργασίας, της δημιουργίας σχέσεων στις σύγχρονες συνθήκες αποδεικνύουν, ας πούμε, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Πώς πάλεψαν μεταξύ τους, καθώς και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και το 1870 – το οποίο απλά δεν ήταν, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες που παρατάσσονται σε μια ενιαία Ένωση, λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά. Και έχουμε καλά παραδείγματα για να υιοθετήσουν.

Έχουμε με την Τουρκία πολύ, θέλω να τονίσω ότι ο αγώνας περιφερειακά συμφέροντα. Επιπλέον, χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας στην επίλυση ενός αριθμού περιφερειακών ζητημάτων, και αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των σχέσεων και θα το κάνει.

Πούτιν: “Xinhua” δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Δισεκατομμύρια 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Κίνα.

Fan Weiguo: Σας ευχαριστώ.

Fan Weiguo, πρακτορείο ειδήσεων “Xinhua”, την Κίνα.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε! Πώς αξιολογείτε την ανάπτυξη των ρωσο-κινεζικές σχέσεις κατά το παρελθόν έτος; Και πώς βλέπετε τις προοπτικές για την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών κατά το επόμενο έτος; Όπως γνωρίζετε, το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής Ufa BRICS και του SCO. Πώς αξιολογείτε τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας σε αυτές τις δομές;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πούτιν: Θα ξεκινήσω από το τέλος. Πρέπει να πω ότι η SCO, και γνωρίζουμε γι ‘αυτό, δημιουργήθηκε ως ένα πλαίσιο για την επίλυση συνοριακών ζητημάτων, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, την Κίνα και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Πρέπει να πω ότι αυτό είναι το μέρος αυτό λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά και να ολοκληρωθεί το έργο της. Δεν έχουμε κανένα συγκρούσεις, δόξα τω Θεώ, δεν δυσαρέσκεια εναντίον του άλλου.Υπήρχαν πολλές ερωτήσεις, αυτά έχουν επιλυθεί, και να επιλυθούν με βάση την εξέταση των συμφερόντων και της Κίνας και όλα τα άλλα κράτη μέλη της SCO, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Αλλά αυτή η δομή έχει υπερβεί τον αρχικό όριά της, στην εικονική έννοια. Έχει ξεπεράσει τα καθήκοντα για τα οποία δημιουργήθηκε. Πώς κι έτσι;Ναι, επειδή απαιτείται. Αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν η διεθνής κοινότητα και οι ίδιες οι χώρες – κράτη μέλη της SCO δεν καταλαβαίνουν και δεν συνειδητοποιούν ότι ενδιαφέρονται για περαιτέρω κοινής εργασίας.

Τώρα, ξέρετε, το ενδιαφέρον να συνεργαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης SCO τόσο το Ιράν και το Πακιστάν και την Ινδία, καθώς και μια σειρά από άλλες χώρες που είναι παρατηρητές. Οι μόνιμη και πλήρη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης έχουν δηλώσει ότι τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν. Και τώρα εξετάζει αυτό το ζήτημα.Αλλά, φυσικά, επηρεάζει επίσης τη σχέση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Γνωρίζουμε ότι η Κίνα είναι η διάσταση χώρα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας και οικονομικός εταίρος, έχουμε ένα κύκλο εργασιών 90 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι φέτος, και αυξάνεται, παρ ‘όλες τις δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία, και θα συνεχίσει να αυξάνεται, δεν είμαι καθόλου Δεν έχω καμία αμφιβολία.

Βασικός μας στόχος είναι να διαφοροποιήσουν το εμπόριο και την οικονομική μας δεσμούς. Στο πλαίσιο αυτό, κινούμαστε, και κινείται θετικά, θέλω να πω ότι είμαστε όλο και περισσότερο την προσοχή των αμοιβών για τις αλλαγές στη δομή του εμπορίου μας εις βάρος της υψηλής τεχνολογίας μέρη. Χτίζουμε, όπως γνωρίζετε, εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας και θα συνεχίσει να το πράττει, εάν η Κίνα ενδιαφέρεται. Δουλεύουμε μαζί στο χώρο της βιομηχανίας αεροσκαφών και στα αεροσκάφη, στη δημιουργία νέων βαρέων ελικόπτερα κατηγορίας, δουλεύουμε πάνω σε μια σειρά από άλλες πολλά υποσχόμενες νέες κατευθύνσεις.

Και, το σημαντικότερο, έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένων αυτό ισχύει και για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη διεθνή σκηνή. Εργαζόμαστε πολύ στενά στην περιοχή των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας σε αυτό το site είναι σίγουρα ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που σταθεροποιούν τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο.

K.UIVER: Courtney Weaver των Financial Times.

Έχω μια ερώτηση σχετικά με Evtushenkova. Ήταν κυκλοφόρησε χθες. Αν υπάρχει μια πραγματική μήνυση εναντίον του, οι πραγματικές ποινικές υποθέσεις, γιατί αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά από την εταιρεία “Bashneft” έχει μετακινηθεί στο κράτος; Είναι ένα σημάδι για τους μεγάλους επιχειρηματίες στη Ρωσία, ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στη Ρωσία αλλάζουν και μπορεί να αναθεωρηθεί η ιδιωτικοποίηση στη Ρωσία;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Το θέμα “Bashneft” δεν έχει τίποτα να κάνει με την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης.Πώς κι έτσι;Επειδή το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ιδιωτικοποίησης, το δικαστήριο έθεσε υπό αμφισβήτηση το γεγονός της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας από την ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της περιφερειακής κυριότητας, και όχι το γεγονός της ιδιωτικοποίησης. Για άλλη μια φορά, το τονίζω, η ιδιωτικοποίηση δεν έχει σημασία. Το μόνο πράγμα που οι ερευνητές υποπτεύονταν ότι η Διερευνητική Επιτροπή κ Yevtushenkov, είναι ακριβώς ότι, κατά τη γνώμη τους, έχοντας επίγνωση του υψηλού κόστους του περιουσιακού στοιχείου, εφόσον ανήκει ήδη από την Ομοσπονδία, και, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, το κόστος των οποίων ήταν -Ότι 5 έως 7000000000 δολάρια, το αγόρασε για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και δεν είναι ότι υποτίμησε την τιμή της αγοράς, αλλά το γεγονός ότι έτσι νομιμοποίησε βοήθησε νομιμοποιήσει μη εξουσιοδοτημένη ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά από μια σειρά από επαναλήψεις του περιουσιακού στοιχείου ήταν σε ιδιωτική ιδιοκτησία στο τέλος, ούτε καν η ιδιότητα της Δημοκρατίας Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, δεδομένου ότι βοήθησε στο ξέπλυμα χρημάτων. Όμως, η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει το γεγονός αυτό. Σε αυτό το μέρος της τις κατηγορίες εναντίον του έπεσε, και όσο για τη μετάβαση της κυριότητας “Σύστημα” σε ομοσπονδιακό, δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση.Επαναλαμβάνω, αυτό είναι μόνο για την παράνομη, σύμφωνα με το δικαστήριο, η μεταβίβαση της ομοσπονδιακής περιουσίας στο περιφερειακό. Αυτό είναι όλο.

Ελπίζω ότι το ίδιο το σύστημα, το οποίο έχει κάνει πολλά για την ανάπτυξη του, ας πούμε, μικροηλεκτρονική, είναι πολύ δραστήρια και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στον κλάδο της ενέργειας, όχι μόνο να αποκαταστήσει τη θέση της στην αγορά. Μιλάμε γι ‘αυτό, θέλω να συναντηθώ με τους ηγέτες των επιχειρήσεων μας πριν από το νέο έτος, το κάνω τακτικά, και ο κ Yevtushenko κάλεσε επίσης σε αυτή τη συνάντηση.

D.PESKOV: Vladimir Vladimirovich, ίσως ακόμη Γεωργία; Υποσχεθεί.

Πούτιν: Ναι, παρακαλώ.

T.GOTSIRIDZE: Και σκέφτηκα ότι δεν ήθελε να απαντήσει.

Πούτιν: Όχι, όχι.

T.GOTSIRIDZE: γεωργιανή τηλεόραση Εταιρεία “Maestro”, Tamara Gotsiridze.

Ποιες είναι οι προοπτικές των ρωσο-γεωργιανών σχέσεων; Εξετάστε αν και πάλι στη Ρωσία, Γεωργία – κόψτε μια φέτα; Ή είναι δυνατόν να τους φέρει σε κάποιο νέο επίπεδο, καθώς τα τελευταία δυναμική των σχέσεων της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ πιο δραστήρια από ό, τι, ας πούμε, τη Ρωσία; Πώς έχει ωριμάσει για να συναντήσει τους αρχηγούς κρατών μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας; Σε ό, τι υπάρχει λόγος γι ‘αυτό και τα θέματα;

Και πιο πρόσφατα: τι ρόλο μπορεί να παίξει η Ρωσία στην επίλυση της σύγκρουσης; Διευκρινίζω ότι, αναγνωρίζοντας το ρόλο της Ρωσίας, δύο στη Γεωργία και την τοποθέτηση στρατεύματα εκεί, η σύγκρουση παραμένει ουσιαστικά άλυτο. Τι μπορείτε να προσφέρετε τη Ρωσία;

Πούτιν: Ξέρετε αυτό το ερώτημα, καθώς και στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας, είναι να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη. Εγώ μια φορά προσπάθησε να πείσει Μιχαήλ Νικολάγιεβιτς Σαακασβίλι, ο οποίος είναι τώρα στο τρέξιμο – από τον τρόπο, είμαστε απολύτως τίποτα να κάνει με αυτό, κανείς δεν είναι, κατά πάσα πιθανότητα, [εμείς] δεν υποψιάζονται ότι κυνηγητό του ως ταλαιπωρημένος στο μπάνιο, σε όλο τον κόσμο Τώρα γεωργιανές αρχές – όχι για την πρωτοβουλία μας, είμαστε απολύτως τίποτα να κάνει με αυτό – και δεν του δώσει ακόμη μια θεώρηση εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο ξέρω. Έκανα κάποια στιγμή προσπάθησε να πείσει, είπε: “. Μιχαήλ, δεν το κάνουμε αυτό, σε κάθε περίπτωση, μην αρχίσετε μάχες” – “. Όχι, σε καμία περίπτωση” Και άρχισε. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε.

Ξέρω ότι είναι ένας πόνος της Γεωργίας και του γεωργιανού λαού, η πληγή που αιμορραγεί. Αλλά το 1919 (επίσης όλοι γνωρίζουν), ήταν πολύ βαρύ γεγονότα, όταν, μετά την κατάρρευση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, η Γεωργία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους της Αμπχαζίας και της είπε ότι ήθελε να παραμείνει μέρος της Ρωσίας. Και ήταν όλοι το ίδιο: η ίδια τιμωρητική λειτουργία, και την πάλη. Αυτό δεν έχει ξεχαστεί. Βλέπετε, δεν έχουμε καταλήξει. Είμαστε όλοι, όλοι κατηγορούνται για όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα, ότι προκαλούμε. Τίποτα δεν είχαμε προκαλέσει. Αυτό συνέβη. Πρέπει να διαπραγματευτεί με αυτούς τους ανθρώπους. Και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουν σε αυτό. Αλλά μετά αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις αυτές, την έναρξη των εχθροπραξιών, ναι, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία αυτών των δημοκρατιών. Πρέπει να προχωρήσουμε από την πραγματικότητα.

Είναι δυνατόν σε αυτές τις περιστάσεις να κάνουμε κάτι; Θα είμαι ειλικρινής: είναι πολύ δύσκολο. Παρ ‘όλα αυτά, είναι αναγκαία η πρώτη φάση τουλάχιστον να βελτιώσει τις σχέσεις, τις άμεσες επαφές έχουν διάλογος πρέπει να είναι κάποιου είδους πολιτική και όχι να απορρίψει εξαρχής. Αν αυτό μπορεί να γίνει, θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία. Και τι θα φέρει, δεν μπορώ να πω τώρα. Δεν μπορώ.

Τι άλλο;

T.GOTSIRIDZE: Σχετικά με τη συνάντηση.

Πούτιν: . Σχετικά με τη συνάντηση Ξέρετε, στη Γεωργία έχουμε πολύ μικρή επαφή, δυστυχώς. Πρακτικά μπορούμε να πούμε ότι έχουν. , Μπορούμε να δούμε υπάρχει και εσωτερική πολιτική πάλη δεν σταματά. Το γεγονός ότι μας έχει ζητηθεί από εκείνη την εποχή, είναι να ελευθερώσει την παροχή των γεωργιανών προϊόντων στη ρωσική αγορά, το κάναμε. Και σε απάντηση της απόφασης της Γεωργίας να μην παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, παρά τις πολιτικές μας διαφορές. Ήταν μια πολύ ωραία χειρονομία εκ μέρους της γεωργιανής ηγεσίας, και έχουμε απαντήσει σε αυτή την χειρονομία του ανοίγματος της αγοράς μας.

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Και αν κρίνει δυνατή η γεωργιανή ηγεσία, θα είμαστε ευτυχείς σε οποιοδήποτε μέλος της γεωργιανής ηγεσίας – ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός – για να δούμε στη Μόσχα.

D.PESKOV: Vladimir Vladimirovich, ίσως, ένας συνάδελφος από την Τσετσενία, επειδή έχουμε ήδη αναφερθεί σχετικά με την Τσετσενία;

Να είστε καλός.

A.Karimov: Καλησπέρα, Vladimir Vladimirovich.!

Alvi Καρίμοφ, γραμματέας Τύπου της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, συγγραφέας του προγράμματος «Διάλογος», ο ήρωας της οποίας ήταν που, για το οποίο είμαι πολύ ευγνώμων σε σας.

Η ερώτησή μου είναι. Φυσικά, οι κυρώσεις και ούτω καθεξής, εχθρική στάση ορισμένων χωρών στη Ρωσία – αυτό είναι κατανοητό. Αλλά κρίμα που αυτή συνδέεται και σλαβικών λαών, οι σλαβικές χώρες, οι οποίες έχουν πάντα θεωρείται φιλικό προς εμάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας: στο μέλλον, μπορεί να συνεχίσει να σλαβικά έθνη – Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρωσία και ούτω καθεξής – έχουν κάνει κάποιο είδος της φιλικό, αν όχι η κρατική ένωση; Θέλω να πω σε μακροπρόθεσμη βάση. Και ότι ήταν από τη μία θέση στη διεθνή σκηνή, όπως κάνει τώρα αγγλόφωνες χώρες.

Και την επόμενη έχω μια ερώτηση. Θα ήθελα να πω ότι η κα Sobchak διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Ramzan ποτέ δεν παραβίασε το Σύνταγμα και δεν θα επιτρέψει ποτέ ότι στην Τσετσενία την παραβίασε.

K.Sobchak: Έκανε αυτή η δήλωση είναι αληθής.

A.Karimov: Ήμουν σιωπηλός όταν ασύστολα, ξεδιάντροπα ψέματα.

K.Sobchak: Μπορώ να σας δείξω τα λόγια μου.

D.PESKOV: Ξένια, είστε ελεύθεροι να θέσω το ερώτημα.

A.Karimov: Θα ήθελα να θέσω το ερώτημα. Όταν ούτε αθώοι άνθρωποι, οι αστυνομικοί της κυκλοφορίας, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι ζωές τους τίθενται σε αμφισβήτηση, όταν πεθαίνουν οι σύντροφοί σας – ο εργαζόμενος DPS που μόλις πραγματοποιήθηκε την υπηρεσία του, ήταν τέσσερα μικρά ορφανά κορίτσια, δύο από αυτούς, εγκεφαλική παράλυση και έγκυος γυναίκα – και όταν η κεφαλή της Δημοκρατίας γνωρίζει ότι ορισμένες οικογένειες έχουν έλθει σε επαφή με τους αγωνιστές – όχι μαχητές και τους τρομοκράτες, αγωνιστές δεν έχουν – όταν αυτές οι οικογένειες κλήθηκαν να βοηθήσει να εξασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιστραφεί, δεν το έκαναν. Τους κάλεσε στο δάσος, λέγοντας, «Τι, ο γιος μου, είσαι ξύπνιος; Μην κρύο; “- Και ούτω καθεξής.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας είπε ότι ονομάζεται το νόμο της προώθησης της τρομοκρατίας. Λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Τι πιστεύετε, είτε για τους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν ολόκληρο το οπλοστάσιο των δυνάμεων, τις εγκαταστάσεις, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αν δεν ήταν αμέσως ληφθεί, τα θύματα θα είναι 500, 1000 και περισσότερο;

Συγγνώμη για τη συγκίνηση.

Πούτιν: βλέπω.

Όσο για τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων. Είμαι βέβαιος ότι Ramzan μην αφήνετε ποτέ στη μοίρα τους και οικογενειακές ανάγκες των συντρόφων τους. Αν χρειαστεί, θα τους βοηθήσει επίσης. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερο.Όσο για τη συνενοχή, φυσικά, όλοι οι συνεργοί θα πρέπει να συμμετέχουν, αλλά, φυσικά, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο. Και ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνω, θα είναι σαφές κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ακρόασης. Και αυτό που πρέπει να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία σε όλη την εκκαθάριση, συμπεριλαμβανομένων ένα στοιχείο της συνενοχής, είναι χωρίς αμφιβολία.Αλλά, και πάλι, μόνο στα πλαίσια του νόμου.

Σχετικά με τις σλαβικές χώρες. Ξέρεις, είναι σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, και ως εκ τούτου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την πίεση. Βλέπετε, ακόμη και αυτή η πίεση σχετίζεται, φυσικά, με την ξένη οικονομική κατάσταση, αλλά εν μέρει και με την επιβολή κυρώσεων, και εμείς επηρεαζόμαστε, αλλά αυτές οι μικρές χώρες που έχουν πληγεί ακόμα περισσότερο.

Είναι πολύ εξαρτημένοι. Και έτσι την κυριαρχία τους, φυσικά, υπόκειται σε περισσότερες δοκιμές. Αλλά είμαι σίγουρος, και το ξέρω, απλά ξέρω ότι, μεταξύ των ανθρώπων λαχτάρα για ορισμένα, αν όχι την πολιτική, η πολιτιστική και πνευματική ενότητα διατηρείται, διατηρούνται και δεν θα πάει μακριά, είναι αδύνατο να καταστραφεί.

N.SELDEMIROVA: Γεια σας! Ναταλία Seldemirova, “Autoradio”. Όπως φαντάζομαι ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου, τότε το θέμα θα είναι κατάλληλες.

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να ρωτήσω. Όταν εισάγεται antisanktsii, στείλτε επίμονες φήμες που έχουμε απαγορεύσει εισαγόμενα αυτοκίνητα. Τώρα, βέβαια, έχει ήδη συμβεί από μόνη της: δεν απαγορεύτηκε, αλλά το γεγονός ότι τώρα δεν εισάγουν εξαιτίας των οικονομικών διακυμάνσεων. Ακόμα, θεωρητικά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές είναι δυνατόν – απαγόρευση των εισαγωγών των αυτοκινήτων;

Και το δεύτερο.Μπορείτε ίσως δεν γνωρίζετε, αλλά οι άνθρωποι που ονομάζεται υπηρεσία ρυμούλκησης “κροκόδειλοι”. Αυτό το χαριτωμένο (δείχνει έναν κροκόδειλο παιχνίδι) , αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη, που «καταβροχθίζουν» τα πάντα.

Οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους κυρώσεις ήδη, άλλωστε, είναι συχνά αβάσιμες.Αν ένας άνθρωπος σταθμεύσει το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι, στη συνέχεια, υπό την κάλυψη της νύχτας θα μπορούσε απλώς να πάρει μακριά. Αυτό συμβαίνει στην πρωτεύουσα που έχουμε τώρα.

Επιπλέον, δεν ήταν δυνατόν να δώσει ένα πρόσωπο πρόστιμο τριών χιλιάδων ρούβλια για τη στάθμευση – αλλά όχι, εκκενώσουν! Θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα χρήματα. Ο άνθρωπος για την επόμενη μέρα να περιπλανηθεί γύρω από τη Μόσχα. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, είναι προφανές σε όλους. Πιστεύετε ότι είναι δίκαιο να fleecing πολίτες; Ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Πούτιν: Όσο για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Πράγματι, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις κυρώσεις παράνομη ανομία, φυσικά, εμείς στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να σκέφτομαι και να σας απαντήσω. Και μια απάντηση – την απαγόρευση της εισαγωγής της ρωσικής αγοράς και τα δύο καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Πώς κι έτσι;Επειδή όλες οι παγκόσμιες μάρκες είναι ήδη εργάζονται στη Ρωσία. Η απαγόρευση της εισαγωγής των τελικών προϊόντων, χωρίς αμφιβολία, θα στηρίξει την παραγωγή τους στην πρώτη θέση. Και δεύτερον, θα είναι αρκετά δύσκολο για την οικονομία των χωρών αυτών που ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα των κυρώσεων.

Έχετε απόλυτο δίκιο, σε σημερινή ισοτιμία είναι απλά δεν υπάρχει οικονομική λογική, διότι η ίδια η πορεία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους. Τηρούμε, φυσικά, θα υποστηρίζουν και σε αυτούς τους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των ξένων κατασκευαστών, οι οποίοι έρχονται στη Ρωσία για να συμφωνήσετε με τους όρους της βαθιάς εντοπισμού – 50 τοις εκατό ή περισσότερο.

Όσον αφορά την εκκένωση, φυσικά, τα πάντα θα πρέπει να είναι με μέτρο, το ξέρεις; Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι οδηγοί και οι πεζοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία, ειδικά στο κέντρο της Μόσχας, είναι αδύνατο όχι μόνο να ταξιδεύουν, αλλά ακόμη και να περάσει. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της πόλης, καθώς και σε κάθε άλλη πρωτεύουσα, Μόσχα, ιδίως, έπρεπε να αποκαταστήσει την τάξη.

Επαναλαμβάνω, τα πάντα θα πρέπει να είναι με μέτρο και στο πλαίσιο των κανόνων αποβλήτων. Και αυτοί οι κανόνες, χωρίς καμία αμφιβολία, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται, σε κάθε περίπτωση, να είναι συνεπής με το κοινό, εάν είναι απαραίτητο, να αξιολογηθούν από μια ποικιλία των κοινοτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού κλάδου της Μόσχας του Λαϊκού Μετώπου για την Δημόσιο Επιμελητήριο και συζήτησαν, μεταξύ των βουλευτών.

Εάν υπάρξουν οι κανόνες, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους, συμπεριλαμβανομένων των μελών του κινήματος, καθώς και τις αρχές της πόλης. Φυσικά, αυτές οι κυρώσεις, οι κανόνες δεν πρέπει να είναι υπερβολικό, θα πρέπει να αντιστοιχεί με το επίπεδο του εισοδήματος. Έτσι αλήθεια. Απλά δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι να λάβουν, αλλά ελπίζω ότι η κοινή λογική θα λάβει χώρα.

Συγγνώμη, αυτό είναι “Kaliningradka” είναι γραμμένο. Ας ακούσουμε το Καλίνινγκραντ, επίσης, είναι μια πολύ σημαντική περιοχή της Ρωσίας.

E.NESMACHNAYA: Γεια σας, Vladimir Vladimirovich.!

Σας ευχαριστώ για να δοθεί η ευκαιρία να σας θέσω ένα ερώτημα. Το όνομά μου είναι Έλενα Nesmachniy, η εφημερίδα “Kaliningradka”, φυσικά, από την περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Όλες ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε απομόνωση από την κύρια ρωσικά, καλούμαστε: είμαστε μεγάλα ρωσικά. Δυστυχώς, αυτό είναι. Γύρω μας, τους φίλους μας, τους θεωρούμε φίλους, συχνά πάμε σε αυτούς. Αλλά την ίδια στιγμή πολύ συχνά από την άλλη πλευρά έρχεται η είδηση ​​ότι ενισχύουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, θα υπερασπιστούν τους εαυτούς τους σε όλες τις πλευρές μας, γράφουν για το τι θέλουμε να επιτεθούν …

Πούτιν: Και εσείς δεν πρόκειται;

E.NESMACHNAYA: Καμία. Και ήθελα να σας ρωτήσω …

Πούτιν: Ηρεμήστε.

E.NESMACHNAYA: Όχι, η ερώτησή μου έχει σχέση με ένα άλλο: αν οι προσπάθειες της ρωσικής ομάδας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ;

Και όμως, αν είναι δυνατόν, στο δεύτερο ερώτημα: τι θα συμβεί με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού της Βαλτικής; Επίσης, πολύ συναρπαστικό άνθρωποι αμφισβητούν.

Πούτιν: Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού της Βαλτικής πηγαίνει όσο καταλαβαίνω, ότι είναι όλα σύμφωνα με το σχέδιο, η έκθεση Kiriyenko. Έχουμε μια πολύ αποτελεσματική εταιρεία που εργάζονται «Rosatom», και όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα και στη Ρωσία, καθώς και για εξαγωγή, είναι το λεγόμενο επίπεδο postfukusimskogo τεχνολογία, τότε υπάρχει ένα αυξημένο επίπεδο ασφάλειας. Νομίζω ότι μάλλον κανένας τεχνολογιών ανταγωνιστές μας δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, όπως η ασφάλεια. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερον, όσον αφορά τις σχέσεις με τους γείτονές της. Ξέρω ότι αναπτύσσουν οι περιφερειακές σχέσεις επίπεδο είναι πραγματικά πολύ καλό και φιλικό, χωρίς υπερβολή. Και εγώ επικεφαλής των περιφερειών και των δήμων, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Καλίνινγκραντ επανειλημμένα δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη αυτών, ιδίως στα σύνορα, οι σχέσεις. Στο Καλίνινγκραντ ταξιδεύει πολύ και οι Πολωνοί, και Γερμανούς.Και οι πολίτες μας από το Καλίνινγκραντ πολύ συχνά υπάρχουν. Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε φοβία, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας.

Αυτός είναι όπου η αφίσα «βετεράνων». Θα πρέπει να δώσει σίγουρα τη λέξη για τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό. Παρακαλώ.

Ιβάνοφ: Vladimir Vladimirovich, γειά σου!

Αλεξέι Ιβάνοφ, η πόλη Kirillov, Βόλογκντα περιοχή, η περιφερειακή εφημερίδα “New Life”.

Αγαπητέ Vladimir Vladimirovich!Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε 70 χρόνια της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είναι βαθιά ευγνώμων για ό, τι ήταν σε θέση να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για όλους εκείνους που τη χρειάζονται.

Αλλά, δυστυχώς, υπάρχει μια κατηγορία πολιτών, το οποίο ονομάζεται «εργαζόμενοι εσωτερικό μέτωπο». Είχαν μια πολύ όμορφη, μεγάλη, μεγάλη συμβολή στην κοινή αιτία – την νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Σκοπεύετε να βελτιώσει την κυβέρνηση της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας των πολιτών;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Έχουμε πάντα προχώρησε από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του πίσω, και οι βετεράνοι της μάχης με την ευρεία έννοια της λέξης αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή από την πολιτεία. Ξέρω ότι αυτό το θέμα, τώρα που τέθηκαν.Αλλά, επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, όταν πήραμε την απόφαση, και εγώ προσωπικά έκανα, για την εσπευσμένη παροχή στέγασης για τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, που ξεκίνησε από ένα μονοψήφιο αριθμό, που μετράται με αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Όταν αρχίσαμε να το κάνουμε, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ξέρετε; Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Αυτό ήταν εντελώς απρόσμενη, όχι μόνο από κοινωνικής, αλλά και από την άποψη του προϋπολογισμού.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει ό, τι είχε προγραμματιστεί να κάνει για τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, και, φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς να βοηθήσει τους ανθρώπους που εργάζονται στο πίσω μέρος, εξασφάλισε τη νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Μιλάω γι ‘αυτό πολύ προσεκτικά, διότι έχουμε να, πριν από οτιδήποτε δημοσίως να πω – και αυτό είναι μια πολύ δημόσια δήλωση για το σύνολο της χώρας – τον υπολογισμό κάθε βήμα, ειδικά στο σύγχρονο κόσμο.

Κόκκινο πλάκα, μικρή κοπέλα που κάθεται χωρίς καμία ελπίδα ότι η ανακοίνωση της.

Παρακαλώ.

L.NALBANDYAN: Γεια σας! Σας ευχαριστούμε για την παρατηρήσει. Λιάνα Ναλμπαντιάν, ο δημοσιογράφος “σύντροφος”.

Φέτος γιορτάζουμε τα ρεκόρ σας βαθμολογία δημοτικότητα του λαού. Πρόσφατα ένα από τα κοινωνιολογικά θεμέλια πραγματοποίησε μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι σας καλέσει ο άνθρωπος της χρονιάς ανάμεσα στους Ρώσους πολιτικούς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πλησιέστεροι ανταγωνιστές σας κέρδισε 2,4 τοις εκατό, δηλαδή, θα είχε ένα τεράστιο προβάδισμα. Μην ξεγελιέστε αυτό το άνευ όρων υπεροχή, και ως εκ τούτου, τη μοναξιά στον πολιτικό στίβο;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Δεν βαριέμαι, έτσι ώστε να μπορείτε σε αυτό το σημείο μην ανησυχείτε. (Γέλια). Και τότε, ξέρετε, πολλές φορές έχω μιλήσει για το θέμα αυτό. Δεν είναι η κατεψυγμένα πράγματα, και θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό στα σοβαρά. Τι σημαίνει αυτό για τη θεραπεία στα σοβαρά την κατανόηση μου; Το πράγμα που πρέπει να κάνουμε, εργασίας για να εργαστούν και να μην σκεφτείτε για το πώς να σώσει ότι: επιπλέον τηλέφωνο του γραφείου ή διαβάθμισης. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να σκέφτονται για την εξοικονόμηση κάποια αξιολογήσεις την ίδια στιγμή που αρχίζει να πέφτει, γιατί αντί συγκεκριμένων εργασιών αρχίζει βλασφημία.

Μέχρι τώρα, αυτό το ύφος του έργου με έχει απογοητεύσει. Ελπίζω να το κρατήσει στο μέλλον και ελπίζω ότι θα φέρει επίσης θετικά αποτελέσματα. Κυρίως δεν είναι αρμόδια για να φέρουν πάνω στο χαρτί, και στη ζωή. Για τους ανθρώπους να είναι καλύτερο – αυτό είναι που πρέπει να επιδιώκουμε.

Παρακαλούμε κορίτσι με μαντήλι.

E.VINOKUROVA: Σας ευχαριστώ, αλλιώς θα είχα σκοτωθεί οδηγός.

Πούτιν: Πω πω ελεύθερων μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας.

E.VINOKUROVA: Vladimir Vladimirovich, θα ήθελα να συνεχίσει το θέμα που άρχισαν οι συνάδελφοί μου, το θέμα του «πέμπτη φάλαγγα», το θέμα των εχθρών της Ρωσίας, και να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων εχθροί της Ρωσίας, δηλαδή τους αρχηγούς κρατών εταιριών, οι οποίες πρώτα ζητώντας τους να λάβουν τρισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, τότε ξοδεύουν εκατομμύρια iPhones αγοράς, στη συνέχεια, πετάξτε τα ομόλογα στην αγορά της χώρας και μην ξεχάσετε να πληρώνουν οι ίδιες εκατομμύρια σε μπόνους? οι υπάλληλοι αυτοί, ακόμη και στο στενό κύκλο σας, οι οποίοι ζουν σε παλάτια πραγματικά, δεδομένου ότι οι γιαγιάδες μας πιστεύουν τώρα μια δεκάρα για το ψωμί? οι άνθρωποι που διοικούν το κρατικό τηλεοπτικό σόου σταυρώθηκε ιστορίες για παιδιά που διαμορφώνουν αρνητική εικόνα μας στη Δύση και να βλάψει την προσωπική σας εικόνα, εμποδίζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να προκαλέσουν διχόνοια? εκείνοι οι πολιτικοί, οι οποίοι ανοιχτά ζήτησε σε αυτούς τους μήνες άγρια ​​τάση για όλους μας, νομίζω – για σας, επίσης, να διασφαλίσει ότι η Ρωσία ξεκίνησε έναν πόλεμο της επιθετικότητας, που είναι στην πραγματικότητα διαπράξει ποινικό αδίκημα, και εκείνες τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες παρέμειναν εντελώς αδιάφοροι σε αυτό, αλλά αλλά, για παράδειγμα, απέστειλε μια ομάδα ερευνητών από τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων σχετικά με την υποτιθέμενη κλοπή έργων ζωγραφικής υποστηρικτές Navalny, θεωρώντας ότι ο συντάκτης της εικόνας αναφέρει ότι η κλοπή δεν ήταν ότι και πάλι βλάπτει μόνο την εικόνα μας στη Δύση και περιπλέκει την κατάσταση μας σήμερα.

Τέλος. Vladimir Vladimirovich, τι ετήσιος μισθός του Igor Sechin;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πούτιν: Δεν ξέρω Sechin μισθό. Εγώ, ειλικρινά, ακόμα και το μισθό του – πώς να φέρει, τους είχα να προσθέσω, εις βάρος της απόσπασης, δεν χρειάζεται καν να εξετάσει. Όσο για Sechin, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι οι εργαζόμενοι μας από μεγάλες επιχειρήσεις, φυσικά, να πάρει μια πολύ σταθερή χρήματα. Αλλά πρέπει να εξετάσουμε τα επίπεδα των μισθών τους δεν συγκρίνονται με τις μέσες αποδοχές της χώρας, ακόμη και αν πρέπει να ληφθεί υπόψη πάντα, αλλά προσέξτε όπως και οι συνάδελφοί τους στις ίδιες εταιρείες στον κόσμο λαμβάνουν.

Επειδή σήμερα υπάρχει Sechin μπορούσε να λειτουργήσει αύριο, ίσως θα καλέσει κάποιο ξένο ειδικό. Αλλά για να καλέσει τον εμπειρογνώμονα – δεν θέλω να θεωρείται έτσι ότι Sechin πηγαίνει στη φωτιά, αυτό θα λειτουργήσει, λειτουργεί, παρεμπιπτόντως, αρκετά τακτικά και πολύ αποτελεσματικά, αποδείχθηκε να είναι ένας αποτελεσματικός διαχειριστής, αλλά δεν είμαι γι ‘αυτόν – μιλώ για ότι σε ορισμένες εταιρείες, μπορούμε να καλούμε ξένους εμπειρογνώμονες, αλλά δεν μπορούμε ξένο – να πληρώσει έναν μισθό, και μας – το άλλο. Είναι ακόμη αναγκαίο να συγκριθεί το σύνολο του κλάδου στον κόσμο, λένε. Έτσι, θα με συγχωρήσετε, αλλά αυτό είναι ακατάλληλο λαϊκισμό.

Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα στοιχεία της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και τι μπορεί να εκδηλώνονται; Στα λεγόμενα χρυσά αλεξίπτωτα, αυτό είναι σίγουρο. Και εγώ συμφωνώ με την Κρατική Δούμα, και με την κυβέρνηση που αυτά τα “αλεξίπτωτα” θα πρέπει να καθαριστούν. Αυτό δεν γίνεται μόνο από εμάς, και αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε και στο μέλλον.

Τώρα, όσον αφορά τους υπαλλήλους από το άμεσο περιβάλλον μου. Στο άμεσο περιβάλλον μου δεν υπάλληλοι και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι ποτέ. Είναι όλοι οι συνάδελφοι, αλλά δεν είμαι ένας να έρθουν κοντά και δεν σκοπεύουν να προσεγγίσουν. Υπάρχει μια ορισμένη κατάσταση λειτουργίας που εκτελείται σωστά, η σύνδεση με κάποιον σε προσωπικό επίπεδο, είναι πρακτικά αδύνατο. Συνειδητοποίησα πριν από πολύ καιρό, και έτσι προσπαθώ να κατανοήσουμε όλοι κρατήσει μια ορισμένη απόσταση, αλλά εργάζονται ευγενικά και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που στέκεται μπροστά από τους ανθρώπους. Μπορείτε, φυσικά, απείρως τους wag, οι υπάλληλοι αυτοί, αλλά μην ξεχνάτε ότι η αποτελεσματική λειτουργία τους εξαρτάται από την τύχη των εκατομμυρίων και εκατομμυρίων πολιτών μας, την κοινωνική και την οικονομική τους ευημερία.

Υπάρχει κάτι σε ενέργειες κάποιου Τα σημάδια ότι πάνε πολύ μακριά, όπως λένε; Ίσως εκεί. Αυτό συμβαίνει πάντα παντού. Είναι απαραίτητο για να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς. Και αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα δώσουν προσοχή σε αυτό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγωνιστεί με όλα τα είδη των υπερβολών, και στις σχέσεις με την αντιπολίτευση, μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους που μόλις ανέφερα.

Ο καθένας δικαιούται τη δική τους γνώμη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους, αλλά, επαναλαμβάνω, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ταράξει τη χώρα και δεν ιδιοποιείται το μονοπώλιο στην απόλυτη αλήθεια.

Ας έρθουμε τώρα στο Ιράν.

Σαφαροβ: Rajab Σαφαροβ, το περιοδικό «Business του Ιράν.”

Vladimir Vladimirovich, ακριβώς πριν από ένα χρόνο θα είναι εδώ στο ακροατήριο, είπε ότι «το Ιράν – γείτονάς μας, είναι μια προτεραιότητα, εταίρος μας” … θέλω να σου λόγια.

Πούτιν: Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Σαφαροβ: «Έχουμε την πρόθεση να αναπτύξει τις σχέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις με τη χώρα αυτή. Και αυτό είναι μια θεμελιώδης επιλογή, ηθικός επιλογή μας ».

Όμως, ένα χρόνο έχει περάσει, στην πραγματικότητα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε, χωρίς ιδιαίτερες επαφές που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο συγκεκριμένο, σημαντικές συμφωνίες δεν λειτούργησε. Το Ιράν δεν έχει το όνομα του SCO, το Ιράν δεν έχει την ευρασιατική κοινότητα, το Ιράν δεν συμμετέχει πραγματικά σε μεγάλα ενεργειακά έργα. Το μεγάλο συμβόλαιο του πετρελαίου, η οποία νωρίτερα φέτος είχε υπογραφεί ή δεν έχουν εφαρμοστεί.

Επιπλέον, στην πραγματικότητα, υποθέτω ότι ο κύκλος εργασιών, το οποίο φέτος είναι, λιγότερο από το μισό τοις εκατό του κύκλου εργασιών με άλλες χώρες στη Ρωσία.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα παράδοξο. Κανείς στη Ρωσία είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει επίσημη, δεν υπάρχει πολιτικός δεν είναι υπεύθυνη για την πτώση των εμπορικών συναλλαγών με το Ιράν. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πραγματικά να εκχωρήσει ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι του Προέδρου ή την κυβέρνηση, έτσι ώστε κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τις βασικές εμπορίου, για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων;

Και η πιο πρόσφατη. Από δράση μετά εξαρτάται τόσο πολύ. Μπορεί να αξίζει κάτι για να δούμε με διαφορετικό τρόπο σχετικά με τις δραστηριότητες των πρεσβευτών; Αν ο Πρέσβης επί ένα έτος δεν αναπτύσσουν ή προώθηση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, τουλάχιστον πέντε τοις εκατό, μια σοβαρή παρατήρηση. Αν το δεύτερο έτος δεν υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη, τότε η αλλαγή μπορεί να είναι, Πρέσβης;

Στην πραγματικότητα, υποθέτω ότι η αλληλεπίδραση μας μαζί σας (σε όρους συνεργασίας με το Ιράν έχει στο μυαλό του) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό. Μπορείτε υποσχεθεί πέρυσι που επισκέπτονται το Ιράν, αυτό δεν συνέβη.Μπορείτε υποσχέθηκε ότι θα υπογραφεί από μια μεγάλη οικονομική συμφωνία με το Ιράν, πάρα πολύ, αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν καταλαβαίνω: στρατηγική ή κάτι σας έχει αλλάξει, ή η ομάδα εξακολουθεί να μην εφαρμόσει την πολιτική;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πούτιν: Πρώτον, σε σχέση με τους πρέσβεις. Φυσικά, οι ευθύνες μετά την είσοδό τη συνεχή βελτίωση των διακρατικών σχέσεων, αλλά απευθείας σε ευθύνες του δεν περιλαμβάνουν την αύξηση του κύκλου εργασιών. Αν ενεργούν σύμφωνα με τις συστάσεις σας, είμαστε πρεσβευτές δεν napasёmsya.

Ποια είναι η απόδοση της διπλωματικής αποστολής σε μια χώρα, αυτό καθορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, και τελικά – ταπεινός υπηρέτης σας σχετικά με τις εκθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς σίγουρα βλέπουμε ότι ακόμα και μετά την απόδοσή σας, η απόδοση της πρεσβείας μας, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που λειτουργούν.

Όσον αφορά το εμπόριο, που πραγματικά μειώθηκε ελαφρά. Έχουμε συζητήσει αυτό με τον Πρόεδρο του Ιράν.Κάνουμε προσπάθειες για τη βελτίωση του εμπορίου, τη δομή και τον όγκο του.

Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εξαρτάται από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην παγκόσμια οικονομία.Επεξεργάζεται ένα καθαρά αντικειμενικό χαρακτήρα, επειδή το Ιράν – είναι επίσης χώρα πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και σε μεγάλο βαθμό η ιρανική οικονομία με κάποιο τρόπο συνδέεται με την παγκόσμια τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τώρα έχουμε όλοι μάρτυρες μείωση των τιμών της ενέργειας, του πετρελαίου. Όλα τα είδη των συνομιλιών για το θέμα αυτό, γιατί συμβαίνει αυτό. Είτε πρόκειται για οποιαδήποτε συμπαιγνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να τιμωρήσει το Ιράν προκειμένου να επηρεάσει την οικονομία της Ρωσίας, τη Βενεζουέλα, και ούτω καθεξής.

Ίσως και ίσως όχι. Ίσως είναι απλά ένας αγώνας των παραδοσιακών παραγωγών των πρώτων υλών με την ίδια σχιστολιθικό πετρέλαιο, και σύντομα (ήταν κάπου μηδενίστηκε το κόστος του) μπορεί να πέσει, και ακόμη και κατέχουν ποσοστό – όλα τελικά να καταρρεύσει, και οι τιμές θα ανεβαίνουν. Εμείς αυθεντικά δεν μπορούμε να πούμε.

Μήπως τα ίδια συμφέροντα, ας πούμε, την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα κύρια εισοδήματα των πρώτων υλών; Can.Επειδή η διοίκηση είναι, κατ ‘αρχήν, πολύ άνετα με τις επενδύσεις που γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες για την παραγωγή πετρελαίου σχιστόλιθου. Γι ‘αυτούς, το κύριο πράγμα – το γενικό επίπεδο των τιμών.

Αν θα κρατήσει χαμηλά, το επίπεδο των τιμών, τότε τελικά η εταιρεία δεν θα είναι πλέον να επενδύσει στην ως αποθεματικά, σε νέους τομείς, καθώς και στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης είναι πάντα τόσο skaknёt ότι, κατ ‘αρχήν, θα είναι κακό, ακόμη και για τις βιομηχανικές χώρες. Πολλοί το καταλαβαίνω.

Παρεμπιπτόντως, οι Κινέζοι φίλοι μας γνωρίζουν καλά. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν πολύ χαμηλά και παρέμεινε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιράν εξαρτάται από αυτό, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε. Ψάχνουμε για ευκαιρίες για διαφοροποίηση της συνεργασίας με το Ιράν, και θα το κάνουμε, και το κάνουμε με ειλικρίνεια.

Κάτι αποδεικνύεται ότι μερικοί δεν το κάνουν. Δουλεύουμε στον τομέα της μηχανολογίας, στον τομέα της αεροπορίας, ψάχνουμε για άλλες ευκαιρίες για να διαφοροποιήσουν πέρα ​​τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά η σύμβαση, το οποίο είπατε, επιδιώξαμε ειλικρινά να την εφαρμόσουν. Είστε λάθος όταν λέτε ότι δεν έχουμε κάποιον να λογοδοτήσει για αυτήν. Έχουμε επανειλημμένα επισκεφθεί τον Υπουργό Ενέργειας στο Ιράν και κάλεσε τους εταίρους της εδώ.

Ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Τελικά βρέθηκε. Είναι πολύ δύσκολο με όλους τους υπολογισμούς, υπάρχει μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε γενικές γραμμές τους έχουμε λυθεί. Αλλά χρειαζόμαστε τη θέληση και από τις δύο πλευρές, είναι απαραίτητο ότι οι συμβάσεις αυτές, μεταξύ άλλων στον τομέα του πετρελαίου, ήταν κερδοφόρες.

Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει ιρανικό πετρέλαιο, είναι σκόπιμο οι εταιρείες πρέπει να κάνουν, αλλά είναι απαραίτητο ότι οι συμβάσεις αυτές ήταν ευνοϊκές για αυτούς. Είναι μια σκληρή δουλειά, αλλά είμαστε ειλικρινά ενδιαφέρονται και θα το πράξουν, θα εργαστούμε για να βρουν τρόπους για την επέκταση, αύξηση του κύκλου εργασιών μας.

Και φυσικά, θα συνεργαστούμε με τους Ιρανούς εταίρους και φίλους για να λύσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Η ιρανική ηγεσία δείχνει μια πολύ μεγάλη ευελιξία, κατά τη γνώμη μου, πολύ μεγάλη ευελιξία.

Δεν χρειάζεται καν πραγματικά καταλαβαίνω γιατί ακόμα δεν υπέγραψε την τελική απόφαση σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα. Και αν ναι, τότε πιστεύω ότι θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις οικονομικές μας σχέσεις.

Σαφαροβ: Και το ταξίδι σας προς Τεχεράνη;

Πούτιν: Το ταξίδι μου στην Τεχεράνη είναι δυνατό. Και εμείς συμφωνούμε μέσω της διπλωματικής οδού σε μια βολική ώρα για τους εταίρους μας και για μένα. Ήμουν στην Τεχεράνη …

Βλέπετε, η διαδρομή δεν είναι σημαντική για το ταξίδι. Αφού φτάσετε στην Τεχεράνη, τι θα κάνουμε εκεί; Να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, αλλά μολις τον γνώρισα, και πάνω από μία φορά. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε επαφές.

Εάν δούμε ότι η ανάγκη για μια ξεχωριστή επίσκεψη, δεν έχουμε περιορισμούς. Βλέπετε, δεν έχουμε οποιουσδήποτε περιορισμούς που συνδέονται με οποιαδήποτε απολύτως εξωτερική πίεση. Υποσχεθήκαμε ότι το κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και το κάναμε.

Έχουμε μόλις υπέγραψε νέα σύμβαση για τη συνέχιση του έργου μας μαζί, και θα το κάνουμε. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλώς τεχνικής φύσεως. Θα λειτουργήσει.

Αυτός είναι όπου κάθεται, «Μαμά», λέει στην αφίσα.

Παρακαλώ.

O.PANINA: Σας ευχαριστώ, Vladimir Vladimirovich.

Όλγα Panina, το περιοδικό «Ανοικτή Ρωσία”. Είμαι ο πρόεδρος του All-Ρωσίας Δημόσια Κίνημα “Ένωση Μητέρων της Ρωσίας”, μητέρα πολλών παιδιών.

Το ζήτημα στα ακόλουθα. Πρόσφατα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Κρατική Δούμα ένα νομοσχέδιο εκκρεμεί στην αναβίωση της ρωσικής τίτλο «Μητέρα ηρωίδα», τα οποία παρέχουν αντίστοιχα ορισμένες προτιμήσεις των συντάξεων και εφάπαξ πληρωμές.

Το ερώτημα είναι: Έχετε υποστηρίξει τη δυνατότητα να αναβιώσει τον τίτλο αυτό, βέβαια, στη σημερινή πραγματικότητα, και αν ναι, θα μπορούσατε να συμβάλει προσωπικά στην ταχεία έγκριση αυτού του νομοσχεδίου ή κάποιο τρόπο για να κάνει μια τέτοια πρόταση;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Ξέρετε πώς αισθάνομαι για όλα όσα σχετίζονται με τα δημογραφικά στοιχεία. Εδώ, στήριξη των οικογενειών, υποστήριξη για μεγάλες οικογένειες, υποστήριξη για τις γυναίκες που έχουν αποφασίσει σχετικά με τη γέννηση των παιδιών – το δεύτερο, αργότερα, το πρώτο τους παιδί, δεν έχει σημασία – αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Αυτό ισχύει επίσης και για το συστατικό υλικό και ηθικό. Και γι ‘αυτό, φυσικά, θα είναι έτοιμη να υποστηρίξει ό, τι συνδέεται με την υποστήριξη της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας.

Όταν παρουσιάσαμε την πρωτεύουσα της μητρότητας, εγώ αρχικά, στη συνέχεια, αν θυμάστε, είπε ότι αυτό γίνεται με την υλική και ηθική υποστήριξη στις γυναίκες. Και οι άνδρες της χώρας μας να καταλάβουν αυτό, βλέπω ότι η απόφαση αυτή υποστηρίζεται όχι μόνο από το θηλυκό μέρος της κοινωνίας μας, αλλά και για τους άνδρες, επειδή οι άνδρες είναι πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα βρίσκεται στους ώμους τους. Αγαπάμε τις γυναίκες μας, έτσι ώστε οι άνδρες να την υποστηρίξει. Και τότε θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω, και το υλικό θα επιδιώξει επιπλέον ευκαιρίες, και θα εφεύρουν οποιαδήποτε μέτρα που σχετίζονται με την ηθική υποστήριξη.

Θα δω τι επίπεδο είναι αυτό το νομοσχέδιο. Δείτε Όχι, απολύτως κανένα εμπόδιο για να μετακινήσετε αυτό το νομοσχέδιο.

Ξέρετε, έχουμε πάνω από τρεις ώρες που εργάζεστε. Πρέπει να τελειώσει σταδιακά. Ας πάρουμε τα τρία τελευταία ερωτήματα.

“Στην τηλεόραση”.

N.PESHEHONOVA: Ελπίδα Peshehonova, τηλεόραση 2TV. Σας παρουσιάζουμε κανάλι “Volgograd-1” σε Βολγκογκράντ.

Έχετε μιλήσει πολύ για το τι χρειάζεται για να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση, και ταυτόχρονα με την 1 Ιανουαρίου του 2015 τίθεται σε ισχύ ένα νόμο που απαγορεύει τη διαφήμιση για την συνδρομητική τηλεόραση. Μην νομίζετε ότι ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική μιας ανοιχτής, μη ελεγχόμενη τηλεόραση; Επειδή τα διαθέσιμα κανάλια σε κάθε περίπτωση, να λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τους προϋπολογισμούς των διαφόρων επιπέδων και δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη.

Και μια προσωπική ερώτηση. Θα διανεμηθεί κανάλι σε καλωδιακά δίκτυα. Φυσικά, δεν είμαστε ένα συνδρομητικό κανάλι και να πληρώνουν τα καλωδιακά δίκτυα για να υπάρχει σήμερα. Ακόμη και οι δικηγόροι μας δεν μπορεί να καταλάβει αν ο νόμος αυτός αγγίζει τα κανάλια όπως το δικό μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πούτιν: Ξέρετε, φοβάμαι ότι δεν αναπαράγει λεπτομερώς την κατάσταση που αναπτύσσεται εκεί, αλλά συνθέτουν αυτή την κατάσταση για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η αγορά της διαφήμισης σε συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε, πάντα συρρικνώνεται. Και εμείς πρέπει να πάρουν μια απόφαση: είτε θα obshchefederalnye κανάλια πρέπει να στηρίζουν άμεσα από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, γιατί έχουμε και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή των συντάξεων, των επιδομάτων – ο στρατός, οτιδήποτε, τα πάντα που σχετίζονται άμεσα με τον προϋπολογισμό – ή να τους επιτρέψει να πάρει ακόμα πλεονέκτημα της μείωσης των όγκων της διαφημιστικής αγοράς, η οποία είναι παρούσα στη Ρωσία.

Δεν είναι η απόφασή μας δεν ήταν η πρότασή μας. Δεν ξεκίνησε από τις αρχές. Οι λύσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ή, ακριβέστερα, η ηγεσία αυτών των καναλιών. Καλό ή κακό, αλλά η λογική είναι ότι εάν τα καλωδιακά κανάλια υπάρχουν, κανείς δεν κλείνει, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να διδάσκονται οι ίδιοι για να βγάλουν λεφτά, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στην αμειβόμενη εργασία σύστημα. Και έχει ένα κοινό – οι άνθρωποι θέλουν να πληρώσουν για αυτό ή όχι.

S.ABLYAEVA: Γεια σας!

Φαντάζομαι το πρώτο κανάλι Τατάρων της Κριμαίας, το κανάλι ATR, Κριμαία, Συμφερούπολη.

Περισσότερα άνοιξη που θέσπισε ένα διάταγμα για την αποκατάσταση των απελαθέντων λαών της Κριμαίας. Αλλά, δυστυχώς, οι τοπικές αρχές δεν κάνουν καμία πραγματική μέτρα για την εφαρμογή του παρόντος διατάγματος. Τι νομίζετε, γιατί ένα διάταγμα ακόμα χωρίς ζωή;

Ευχαριστώ U.

Πούτιν: Δεν νομίζω ότι αυτό το διάταγμα, χωρίς ζωή, και είναι εδώ γιατί. Διότι, πρώτον, ότι κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει ούτε οι τοπικές αρχές ούτε οποιαδήποτε άλλη. Ανακοινώσαμε την πολιτική αποκατάσταση των καταπιεσμένων λαών: την Τάταροι της Κριμαίας και Γερμανοί, Έλληνες, Αρμένιοι και οι Βούλγαροι – όλοι οι άνθρωποι που είχαν κατασταλεί. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό και ηθική σημασία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εμείς ανακοίνωσε, επίσης, ότι – και αποφασίστηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και είστε τώρα θυμήθηκε διάταγμα – που έχουν ανακοινωθεί και αποφασιστεί ότι όλες οι μεγάλες γλώσσες της χερσονήσου: Ρωσικά, Ουκρανικά, Τατάρων της Κριμαίας – είναι κοινό, το οποίο δεν είχε ποτέ πριν στην ιστορία των ανθρώπων Τατάρων της Κριμαίας. Και αυτό είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό πράγμα για το γενικό ηθικό των ανθρώπων Τατάρων της Κριμαίας, που είναι ισότιμοι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Φυσικά, αυτό θα πρέπει όλα να γίνουν ήσυχα σε περιφερειακό επίπεδο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το πιο σημαντικό ερώτημα – είναι, βέβαια, το ζήτημα της νομιμοποίησης της γης.Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Τατάρων της Κριμαίας πληθυσμός είναι μόνο ένα κλάσμα των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία. Και ξέρω ότι δεν συμφωνούν όλοι με την απόφαση αυτή, διότι αυτό που λένε: εάν εμείς συνεχώς νομιμοποιήσει οκλαδόν, η σειρά ποτέ δεν βάλει τα πράγματα.

Πιστεύω, όμως, και ζητώ ότι οι άνθρωποι μου που ζουν στην Κριμαία, ακούσει και κατανοητό. Παρόλα αυτά, το ζήτημα των καταπιεσμένων λαών – είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα. Η πολιτεία οφείλει πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο να κλείσει αυτή τη σελίδα και στη συνέχεια είπε ότι όλοι ίσοι.

Και θα πρέπει να υπακούουν στο νόμο. Ό, τι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την ιθαγένεια ή εθνοτική ομάδα, όλα θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με το νόμο. Και φυσικά, οι τοπικές αρχές πρέπει να βρουν λύσεις αποδεκτές από όλους, η οποία θα επιτρέψει να εφαρμόσουν ό, τι είναι γραμμένο στο νόμο. Ξέρω ότι αυτό συζητείται στο κοινοβούλιο της Κριμαίας. Και αν μέχρι ότι η τελική απόφαση δεν είναι, τότε θα πρέπει να είναι. Αυτό το επόμενο.

Τέλος, κατά τη σύναψη άλλη ερώτηση. Αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου όλοι οι προηγούμενοι καταστολή των λαών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων Τατάρων της Κριμαίας θα πρέπει να νιώθουν ότι έχουν υποστήριξη από την άποψη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης: την κατασκευή των δρόμων, την κατασκευή των παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών υποδομών.

Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι το θέμα ήδη από σήμερα στο αύριο, αλλά δεν έχει ξεχαστεί. Γιατί όχι οποιαδήποτε ημέρα; Όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά τα χρήματα δεν είναι ποτέ, ακόμη και στο λίπος χρόνια δεν είναι αρκετά, αλλά επειδή απαιτεί επεξεργασία. Πρέπει να καταλάβουμε πού να οικοδομήσουμε, πώς να οικοδομήσουμε, πώς να οικοδομήσουμε και ούτω καθεξής. Αλλά εμείς θα κάνουμε σίγουρα αυτό.

Και η τελευταία ερώτηση. Ας σχετικά με την οικονομία. Ξεκινήσαμε την οικονομία, την οικονομία και ας τελειώσουμε.

A.KOLYANDR: Vladimir Vladimirovich, είπατε ότι το ρούβλι πέφτει και οικονομικά προβλήματα – λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Αλλά το ρούβλι άρχισε να παρακμάζει ήδη από το 2013, οι επενδύσεις στην οικονομία έπαψε να πάει ακόμα νωρίτερα. Τα οικονομικά προβλήματα των υπουργών του οικονομικού μπλοκ στην κυβέρνηση είπε πριν το ρούβλι άρχισε να παρακμάζει. Και αυτό αποδεικνύεται ως το κοινό κρυολόγημα: ένα υγιές άτομο βιώνει τα κρύα πόδια για το άρρωστο άτομο πάσχει σε μεγάλο βαθμό.

Μην νομίζετε ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης, εγχώριες και ξένες κινήσεις πολιτικής τελευταία, ας πούμε, δύο ή τρία χρόνια; Και νομίζετε ότι είστε προσωπικά υπεύθυνοι για αυτά τα βήματα – η πτώση του δολαρίου και οικονομικά προβλήματα;

Και η τελευταία ερώτηση. Έχετε ήδη λάβει απόφαση για το αν θα τρέξει για έναν άλλο όρο, και αν αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ρουβλίου και την οικονομία;

Πούτιν: Εξαρτάται από τη συνολική απόδοση της χώρας και σχετικά με τις προεδρικές και κυβερνητικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Κεντρικής Τράπεζας. Η απόφαση για τις προεδρικές εκλογές του 2018 να λάβουν πρόωρη κάποιον άλλο.

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά προς το συμφέρον των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και με βάση τα αποτελέσματα και το κλίμα στην κοινωνία θα είναι να καταλήξει σε συμπέρασμα για το που πηγαίνουν στις κάλπες το 2018. Πρώτη.

Δεύτερο.Η ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, είναι πάντα στο κεφάλι του κράτους και λίγο πιο κάτω κατά σειρά μεγέθους. Και αυτή η ευθύνη που έχω ποτέ δεν δίστασε και δεν πρόκειται να διστάζει.

Τέλος, σχετικά με το σφάλμα πλαισίου, και ούτω καθεξής. Τα λάθη είναι πάντα εκεί. Σε γενικές γραμμές, επαναλαμβάνω, πρέπει να αυξηθεί η προσωπική ευθύνη και υπαλλήλους της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εργασία σε κάθε θέση, την οποία εμπιστεύονται.

Ωστόσο, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, τις διοικητικές δομές και την κυβέρνηση και οικονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν με τα καθήκοντα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα.

Είπα στην αρχή, και θέλω να τελειώσω αυτό – ναι, δύσκολες στιγμές, που προκαλούνται από ορισμένα αντικειμενικά και ίσως ακόμη και υποκειμενικές συνθήκες σε σχέση με ό, τι θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη, πιο απερίφραστα, να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Αλλά σε γενικές γραμμές, η πολιτική και η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα θεωρεί σωστή. Και αυτό μας δίνει κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και μια υγιή κατάσταση της οικονομίας, στηριζόμενη στα αποθεματικά που έχουμε, μπορούμε να επιλύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί με τα διατάγματα του 2012 και να αποσυρθούν από την κατάσταση που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα, είτε βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Και είπα – γιατί. Επειδή η οικονομία θα προσαρμοστεί αναπόφευκτα στις συνθήκες χαμηλών τιμών της ενέργειας, και θα διαφοροποιηθούν σίγουρα.

Και το δεύτερο. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλά για την ενέργεια και θα μειωθεί ακόμη και αναπόφευκτα έρθει μια στιγμή που σχεδιάζεται να συμβεί αυτό, μπορούμε να πούμε ανάπτυξη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και της ενεργειακής ζήτησης.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει. Πώς θα είναι σαν να συνεργαστεί με τις αρχές και την οικονομική και διοικητική και την κυβέρνηση, και θα προσπαθήσει να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των εργασιών τους.

Αλλά ένα πράγμα που είναι σίγουρα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα περπατήσει αυτή την περίοδο δύσκολη και, φυσικά, η τρέχουσα κατάσταση, ενισχύει τη θέση της στο εσωτερικό της χώρας και στην παγκόσμια οικονομία και στη διεθνή σκηνή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεση όχι μόνο τις κοινωνικές υποχρεώσεις, αλλά και για την ανάπτυξη του τομέα της άμυνας, τον εκσυγχρονισμό του στρατού, του ναυτικού, έχουν όλοι που, όλα υπό την προϋπόθεση, και, φυσικά, όλα αυτά τα σχέδια θα υλοποιηθούν .

Το πιο σημαντικό πράγμα – είναι να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία των ανθρώπων, να βασίσει τις συντάξεις των συνταξιούχων, παρά τη σχετική μείωση των εσόδων. Είτε το κάνουμε ή δεν μπορεί; Ομοίως, μπορούμε.

Και το επόμενο έτος θα βασίσει τις συντάξεις δεν επιτρέπουν την πρόβλεψη, αλλά σε πραγματικό πληθωρισμό. Τα θέματα αυτά – τα θέματα της κοινωνικής ευημερίας των πολιτών – θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή κατά την προσεχή περίοδο. Και σίγουρα, όλα αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

18 του Δεκέμβρη 2014, 15:20 Μόσχα

Αφήστε μια απάντηση