Η “ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ” ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ… “ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ” ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Reuters_RTX13R9D_468

Si vis pacem para bellum

“Αν επιθυμείς ειρήνη, προετοίμαζε πόλεμο”: πολλοί πιστεύουν (εσφαλμένα) ακόμα ότι είναι  ρωμαϊκό ρητό, στην πραγματικότητα πρόκειται για ρητό αγνώστου (γνωστό από σχόλιο του συγγραφέα /ιστορικού Πούμπλιο Φλάβιο Βεγέτιο Ρενάτο),  το οποίο όμως έχει τις βάσεις του στους Νόμους του Πλάτωνα

Η ειρήνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ψευδαίσθηση, στην πραγματικότητα υπάρχει παντού ένας αέναος και ακήρυχτος πόλεμος.

Πλάτων – Νόμοι 626a

…………………………………………………

Ανησυχούν ΝΑΤΟ και Ευρώπη για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Βίντεο:Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS είναι η πρώτη φορά πραγματοποιείται τέτοιου βεληνεκούς δοκιμή με πλήρες φορτίο πυραύλων.

Οι βαλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουνβεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία. 

Ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε μια νέα παγκόσμια τάξη, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ, διότι, εξαιτίας τους, κατέρρευσε το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, και προκλήθηκε σειρά πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία,

Τώρα που λέει ο Πούτιν: Ωρα για μια πραγματικά νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών κατέγραψε το ΝΑΤΟ στους ευρωπαϊκούς αιθέρες. Με έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, αεροσκάφη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απογειώθηκαν από τέσσερα διαφορετικά σημεία για αποστολές αναχαίτισης τεσσάρων σμηνών ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που «έκαναν ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, της Βόρειας Θάλασσας, της Μαύρης Θάλασσας αλλά του Ατλαντικού». Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις, τονίζει όμως πως πρόκειται για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Συγκεκριμένα το ΝΑΤΟ αναφέρει πως τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικάTupolev-93 και τέσσερα σκάφη ανεφοδιασμού Ilyushin-78πραγματοποίησαν την Τρίτη πτήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να παρέχουν σχέδια πτήσεις, ώστε να καταγραφούν από τις υπηρεσίες πολιτικής αεροναυτιλίας, και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος στους εμπορικούς αεροδιαδρόμους. 
Το απόγευμα της Τετάρτης, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ εντόπισαν τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-95,δύο MiG-31 καθώς και 5 μαχητικά Sukhoi-27 και μαχητικά – βομβαρδιστικά τέταρτης γενιάς Sukhoi-34 πάνω από τη Βαλτική. Η ρωσική ομάδα μάχης επίσης δεν είχε εκδώσεις σχέδια πτήσης, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκπρόσωπος του νορβηγικού στρατού σχολίασε: «Βλέπουμε ρωσικά αεροσκάφη κοντά στον εναέριο χώρο μας σε σταθερή βάση, αλλά αυτή τη φορά ήταν ασυνήθιστα μεγάλος ο αριθμός των μαχητικών». 
Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών μέσα στο 2014, τρεις φορές περισσότερες από ότι το 2013.

Ταυτοχρόνως, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου Bulava από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι (Κ-35) τύπου Borey.

Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από θέση βυθού, στη θάλασσαΜπάρεντς, με συνολικά 16 πυραύλους «φορτωμένους» στο υποβρύχιο, κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας όλες οι κεφαλές του Bulava χτύπησαν το στόχο, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Απω Ανατολή. 
Οπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Αμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, όλες οι ενέργειες και οι χειρισμοί του κυβερνήτη και του πληρώματος ήταν επαγγελματικές και υπεύθυνες. Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS είναι η πρώτη φορά πραγματοποιείται τέτοιου βεληνεκούς δοκιμή με πλήρες φορτίο πυραύλων.

Οι βαλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία.  
Το πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι είναι τέταρτης γενιάς και κατασκευάστηκε το 1996. Με την ανακατασκευή του από την εταιρεία Borey, έγινε εγκατάσταση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας και βελτιώθηκε σημαντικά η υδροδυναμική του σκάφους.  
Εως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπουBorey.

Πηγή 

Βίντεο:RT

http://http—ellinon-anava.pblogs.gr/2014/10/anhsyhoyn-nato-kai-efrwph-gia-mia-nea-pagkosmia-taxh-pragmatwn.html

Αφήστε μια απάντηση