ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
10703917_1554132994820892_6285044179559586718_nΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ

Βίκυ Χαραλάμπους: Και πάλι εδώ είναι ένας τεράστιος άλλος χειρισμός, κατ΄εμένα και κατά την φτωχή μου άποψη λάθος. Ο Αρτέμης έχει έναν τρόπο προσέγγισης πραγμάτων, μιλά, φωνάζει, μπορεί να φωνάξει, να βρίσει κτλ. Αυτός είναι ο Αρτέμης όμως. Ο οποίος πρέπει να είναι ένας πολεμιστής, γιατί αυτό είναι το παλιοκαθεστώς αν θέλετε, ούτως ή άλλως αν είσαι με την γραβάτα δεν πρόκειται ποτέ να τα βγάλεις πέρα. Δεν πρόκειται ποτέ να πας πέρα από την αρχή γιατί σου φέρονται εκλεπτυσμένα αλλά με τόσο βρώμικο τρόπο που στην ουσία δεν μπορείς να το αντισταθμίσεις αν εσύ κάθεσαι και το κρατάς στα όρια της ευγενικής μορφής. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, ευγενική μπορεί να είμαι εγώ, ο μπροστινός όμως ο οποίος πρέπει να τα λέει έξω από τα δόντια πρέπει να είναι καθαρός και να τα «πετάξει» ακριβώς όπως είναι, και να βρίσει αν χρειαστεί και να κάνει, εμένα δεν με περνά να βρίσω, του Μανώλη του Λαμπράκη δεν του περνά να βρίσει, όμως κάποιος έπρεπε να βρίσει επίσης. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να σπάσουμε την βρώμα που έχει εξελιχθεί με το να καθόμαστε στα γραφεία, είναι αλλιώς ο πόλεμος αυτός. Για να μπορέσουμε δηλαδή να δομήσουμε αυτήν την αλήθεια, να αποδείξουμε την αλήθεια, θέλει πάρα πολύ προσεκτικές κινήσεις από την μία, αλλά θέλει και τα υλικά μεταξύ τους να είναι διαφορετικά για να φτιάξεις το αμάλγαμα σωστά, να φτιάξεις την δομή που να αντέξει. Ο ένας πρέπει να είναι έτσι, ο άλλος πρέπει να είναι έτσι, δεν μπορεί να είναι και οι δυο το ίδιο. Και γι αυτό εγώ τόσο καιρό, εντάξει άκουγα τις τοποθετήσεις του προέδρου με όλες αυτές τις ομιλίες που έχει κάνει, είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, μια εξαίρετη φωνή, δεν υπάρχει κανένας που θα αμφισβητήσει την εκπαίδευσή του, την ρητορική από όσα έχει πει, βεβαίως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το αυτονόητο. Και ούτε κανείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ναι ο Αρτέμης ώρες-ώρες είναι αθυρόστομος και κάνει και επιθέσεις και κάνει αυτά, αλλά είναι αυτός που είναι, είναι καθαρός όμως. Τον βλέπεις απέναντι στα μάτια και βλέπεις απέναντι. 
Ο πρόεδρος, πέραν αυτών των δεδομένων, έχει τοποθετηθεί και σε δικές του ιδεολογίες πάρα πολύ συχνά, τις οποίες δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι συναινούσαν ή δεχόντουσαν αυτές τις τοποθετήσεις. Ούτε για τους Ανδρομέδιους ούτε για τους Σείριους, ούτε για το άνωθεν ούτε για το κάτωθεν. 

Θανάσης Παπαθανασίου: Βίκυ μου, να σου θυμίσω ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο ένας για τον άλλον, οι δύο άνδρες, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Δηλαδή ο Αρτέμης όταν μιλούσε για τον Λαμπράκη έλεγε τα καλύτερα λόγια, για επιστήμονα, για άνθρωπο, για γνώση, για όλα αυτά. Όταν λοιπόν λες ότι από αυτόν θα ενημερώνεσαι εγώ κρέμομαι από τα χείλια αυτού που με ενημερώνει. Όταν ο Μανώλης Λαμπράκης μιλούσε για τον Αρτέμη, μιλούσε για την φοβερή παιδεία που έχει, για το πόσο ξέρει να ελίσσεται και να ξεπερνάει τα εμπόδια του εχθρού. Δηλαδή τόσο καλά λόγια, μέχρι και στην Κοζάνη που ήμουνα προσωπικά και ετέθη η ερώτηση για τα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ο Αρτέμης είπε «ο Μανώλης Λαμπράκης, ο αδερφός μου». Δηλαδή αυτό το πράγμα μας έριξε όλους από τα σύννεφα κανονικά.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ;

Βίκυ Χαραλάμπους: Μα δεν άλλαξε η τοποθέτηση. Περιμένετε να δούμε πως εξελίχθηκαν σας λέω τα πράγματα. Ενώ όπως σας λέω εξελίχθηκε το να ειπωθεί κάτι το οποίο ήτανε κάτι, όλοι μείναμε, δεν ξέραμε και τοποθετήθηκε ο Αρτέμης και στην Κοζάνη και πολύ αργότερα και είπε ότι «δεν γνωρίζω κάτι για αυτό, αλλά για να το είπε ο αδερφός ο Μανώλης θα συζητήσω μαζί του να δούμε, αλλά εγώ τοποθετούμαι σήμερα ότι δεν έχω σχέση, δεν το γνωρίζω» και είπε την αλήθεια. Άρα αυτό το πράγμα το οποίο συζητάμε μετά, αναγκαστικά να βγει να κατηγορήσει και να πει εγώ ήμουν αυτός ο οποίος χρηματοδοτούσα τον αγώνα, τι μεγάλη κουβέντα είναι αυτή! «Χρηματοδοτούσα τον Αρτέμη και τον αγώνα». Εγώ έχω να τοποθετηθώ και σε αυτό. Ρωτήσαμε τους άλλους όλους τι έχουν ρίξει μες τον αγώνα; Πως μπορείς να πεις «εγώ»; Η λέξη «εγώ» δεν υπάρχει. Πως μπορείς πρόεδρε να πεις «εγώ»; Να βγεις δημοσίως και να λες «εγώ χρηματοδοτούσα τον Αρτέμη, εγώ έκανα αυτό, εγώ έκανα εκείνο». Και όλοι οι άλλοι που κάνανε όλα τα άλλα; Δικαίωμά μας είναι να λέμε ο καθένας τα δικά του; Βγήκε κανένας από εμάς να πει ποτέ τι κάναμε; Με ποιο δικαίωμα να βιαστεί αυτός ο νους μας; Με ποιο δικαίωμα να βγεις να πεις αυτή την κουβέντα σε όλους «εγώ χρηματοδοτούσα, ο Αρτέμης δεν ξέρει τίποτα, εγώ του τα δίδαξα, εγώ είμαι αυτός ο οποίος τα έκανα όλα, εγώ είμαι αυτός που γνωρίζω, και ρωτήστε τον» και να αφήνουμε συνέχεια αιχμές οι οποίες είναι καθόλα ανυπόστατες. Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Γιατί ένας πρόεδρος ενός οργανισμού, που ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει, έχει βγει εκεί επάνω που έχει βγει, να βγαίνει στον κόσμο και να λέει επί λέξει ότι «ο Αρτέμης δεν γνωρίζει τίποτα. Ο Αρτέμης τα εργαλεία του, του τα έχουν δώσει και δεν έχει δικαιώματα. Ο Αρτέμης δεν γνωρίζει τι σημαίνει το IBΟE και δεν γνωρίζει τι είναι το BOE. Ο Αρτέμης είναι απατεώνας. Ο Αρτέμης έχει φάει λεφτά στον κόσμο. Ο Αρτέμης έχει κάνει αυτό…» για όνομα του Θεού! Με ποιο δικαίωμα να βγείτε να πείτε έτσι στον κόσμο; Τι έκανες δύο χρόνια τώρα; Είναι δυνατόν αυτά να τα ανακάλυψες μία εβδομάδα πριν; Και ακούω να λέει ότι προδοθήκαμε όλοι από τον Αρτέμη ο οποίος μας κορόιδεψε. Μας κορόιδεψε ο Αρτέμης. Μα εγώ ξέρω κάτι, από την ημέρα που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα οτιδήποτε έγινε δεν το έκανε μόνος του. Άκουσα μάλιστα να τα παίρνουν και να τα αναμεταδίδουν διάφοροι σαν να είναι εύρημα, ότι ο Αρτέμης δεν έχει δικαιώματα επί των εργαλείων του. Αυτό και αν είναι! Τα εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα, έτσι για να το κόψω αυτό γιατί δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες συνεχώς γιατί δεν γνωρίζω, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό τώρα. 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Τα πληρεξούσια που έχει ο Αρτέμης Σώρρας στο όνομά του, και μπορώ να το αποδείξω ανά πάσα στιγμή χρειαστεί και δεν μπορεί να πει κανένας ότι μου το έχει δείξει ή μου έχει μάθει πώς να τα λέω, είναι ότι είναι ανέγκλητα με μεταθανάτια ισχύ και διάρκειας και δεν έχουν όρους. Εμείς κοιμόμαστε με το κεφάλι μας ήσυχο μέχρι σήμερα… θα σας βάλω δηλαδή να σκεφτείτε κάποια πράγματα. Μέχρι τώρα υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη Σώρρα το οποίο χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος για όλον αυτόν τον αγώνα και υπάρχουν και πολλά άλλα που θα χρησιμοποιηθούν στην πορεία. Έγινε το πρώτο με την Τράπεζα της Ανατολής, το δεύτερο με τα 600 δις, το τρίτο να στοιχειοθετηθούν μελέτες και να κατατεθούν αιτήματα για τους δήμους, το τέταρτο για το Τ.Χ.Σ., το πέμπτο και πολλά άλλα που δεν ξέρετε. Στην πορεία αυτά, πάντοτε υπήρχε συνοδεία αποδεικτικών για ότι έχει γίνει. Είτε ονομάζεται IBOE, αυτό είναι καθόλα νόμιμο, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως μπορεί να ρευστοποιηθεί και όχι αυτές τις ιστορίες που άκουσα τελευταίως ότι μόνον δύο άτομα στην Αμερική γνωρίζουν πως μπορούν να ρευστοποιηθούν, αυτό δεν ισχύει, έχουν ρευστοποιηθεί παγκόσμια πολλές φορές παρόμοια IBOE, απλά υπάρχει μία λεπτομέρεια, δεν δόθηκαν σε κράτος Ελλάδα την στιγμή που προσπαθούσαν να δημιουργηθούν άλλες καταστάσεις και βρεθήκανε προ εκπλήξεως ότι ξαφνικά βρέθηκε να έχει κάποιος στα χέρια του μία περιουσία την οποία την διαθέτει στην χώρα και με τον τρόπο που το έχει κάνει. Γι αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ποτέ και γι αυτό κερδίζει τα δικαστήρια.

Θανάσης Παπαθανασίου: Λέγαμε λοιπόν ότι ο πρόεδρος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια χωρίς να έχει ενημερώσει, χωρίς να έχει πει στον Αρτέμη τι είναι όλο αυτό και το ζήτημα είναι που θα βρίσκονταν τέτοια κεφάλαια. Υπάρχουν αυτά τα κεφάλαια; Είπε κάποια στιγμή ο ίδιος ο πρόεδρος ότι έχει αναλάβει τα κεφάλαια αυτά για να μπορέσει να τα διαχειριστεί κτλ. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αφού είχε τέτοια δυνατότητα μέχρι τώρα γιατί δεν είπε σε κανέναν τίποτα; Τρέχαμε εδώ και εκεί για να υλοποιήσουμε άλλα εργαλεία για να διευκολυνθεί η χώρα από όλον αυτόν τον κυκεώνα που έχει βρεθεί. Γιατί δεν είχε πει; Ή μήπως είναι κάτι που βρέθηκε στην πορεία; Δεν ξέρω τώρα, ίσως θα έπρεπε να μου πεις πήγαινε να ρωτήσεις τον πρόεδρο. Εν πάση περιπτώσει σε πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω και τον Αρτέμη και τον πρόεδρο, αρκεί να τους βρω. Αλλά εσύ δεν είσαι τυχαίο άτομο, είσαι ένα άτομο που είσαι το δεξί χέρι του Αρτέμη, είσαι μες τον αγώνα από την αρχή και κάνω πολλές φορές ερωτήσεις σαν να είναι εκείνοι οι δυο ας πούμε.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ

Βίκυ Χαραλάμπους: Θα σας πω και εγώ, με την δική μου εμπειρία όπως λέω πάντοτε και βάζω την λογική να λειτουργεί. Εγώ ούτε προσωπολατρία έχω προς τον Αρτέμη, ούτε σε Μανώλη, ούτε σε Βίκυ, ούτε σε κανέναν, γι αυτό και μέχρι σήμερα κρατήθηκα όσο μπορούσα, το μόνο που έκανα ήταν να βγαίνω σε εκπομπές και ομιλίες που είναι τα τεχνικά για να μπορέσω να δώσω την αλήθεια σε αυτά που χρησιμοποιούμε και τον σωστό τρόπο προσέγγισης για να μην κάνουμε λάθη και να χαλάμε αυτά που χτίζουμε. Εγώ κρατήθηκα πίσω και δεν ήθελα ποτέ μου ούτε καν, εάν υπήρχε τρόπος να μην εμφανιστώ ποτέ. Οπότε είναι καθήκον μας όμως προς τον Ελληνικό λαό να κρατηθεί μία σωστή στάση με καθαρά δεδομένα για να μπορέσουμε να έχουμε σωστή αντιμετώπιση και όλα αυτά που κάναμε να μην πέσουν στον αέρα. Δεν μπορούν να πέσουν στον αέρα βεβαίως, αλλά λέω ούτε να προσπαθεί κανένας να τα ρίξει στον αέρα.
Είπα από την αρχή και στον πρόεδρο, του ζήτησα να έρθει στην Ελλάδα για να μπορέσει όπως είπα να κλειδωθεί με τον Αρτέμη να λύσουν τα δεδομένα αυτά, που βρεθήκαμε όλοι προ εκπλήξεως, και να μπορέσουν να βγουν έξω να πάρουν μία κοινή πολιτική να καταλάβουμε που θα πάμε, τι θα κάνουμε, τι κάνουμε, τι λέμε στον κόσμο. Και ήρθε στην Ελλάδα για να βρεθεί με τον Αρτέμη. Του ζήτησα εγώ ξανά, σε παρακαλώ οτιδήποτε καθίσεις να έχει αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν με 100% όχι άρα και άρα, όχι δικές μου τοποθετήσεις λόγω αυτού και αυτού, άρα βγάζω αποτέλεσμα, γιατί δικαστής δεν είσαι. Πρέπει να έχουμε αποδείξεις για να μπορούμε να αποδείξουμε την προδοσία, και πρόκειται για προδοσία ή δεν πρόκειται για προδοσία. Γιατί εάν πρόκειται για οτιδήποτε άλλο εμένα δεν με ενδιαφέρει, εμένα με ενδιαφέρει εάν υπάρχει προδοσία. Εάν ο Αρτέμης πρόδωσε την πατρίδα, είχα τοποθετηθεί από την αρχή που ξεκινήσαμε την δική μας συνεργασία ότι θα είμαι η πρώτη που θα πάω εναντίον του. Γιατί το είπα από την αρχή και θα το κάνω. Ο αγώνας είναι απρόσωπος, είναι συνολικός, άσε που λέει ο Αρτέμης «η Ελλάδα μου» και όπως το λέει ο πρόεδρος «μου», είναι σχήμα λόγου. Όλοι το λέμε αυτό. Είναι συνολικός ο αγώνας, δεν δεχόμαστε κανέναν να αμαυρώνει ένα τόσο μεγάλο αγώνα που έχουμε κάνει και από κοινού παλέψαμε. Θα συνεχίσουμε είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον. Είτε υπάρχει Αρτέμης είτε δεν υπάρχει Αρτέμης, είτε υπάρχει Μανώλης είτε δεν υπάρχει Μανώλης, είτε αν υπάρχει η Βίκυ είτε αν δεν υπάρχει η Βίκυ, υπάρχει λαός. Και δεν πρόκειται εγώ να μπορέσω να προδώσω την εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπό μου ο Αρτέμης για να παραλάβω τα εργαλεία και να τα επεξεργαστώ με όλη την ομάδα την οποία τα επεξεργάστηκε και έτσι του έχω πει και μου έχει πει και αυτό σε τιμά κιόλας. Εγώ το δήλωσα, εάν μου αποδείξετε αύριο ότι ο Αρτέμης έχει προδώσει θα είμαι η πρώτη που θα σηκωθώ και θα του σπάσω το κεφάλι και θα φύγω και θα συνεχίσουμε από κοινού κάτι άλλο. Αλλά αντί να γίνει αυτό, είπε πηγαίνετε βρείτε τα και δώστε μας τις αποδείξεις και να καθίσουμε εμείς να καταλάβουμε τι στο καλό συμβαίνει. Αντί να γίνει αυτό, μετά λύπης μου και πάλι, ακούω ότι έρχεται στην Ελλάδα και αντί να γίνει η συνάντηση η οποία είχε συμφωνηθεί για να συζητηθεί αυτό κεκλεισμένων των θυρών με δύο άτομα, όχι τρία, δύο, ο Μανώλης τον κάλεσε για να προστεθούν ακόμα τρία μέλη στον οργανισμό, ο Βαλσαμάκης, Μαμαγκάκης και Σήψας, που ήταν άτυπα μέλη και δεν έχουν καταχωρηθεί στο καταστατικό. Αντί λοιπόν να συζητήσουμε το πώς θα φέρουμε μία λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο εξελισσόταν και για το οποίο εγώ δεν είπα τίποτα για να μην φέρω χειρότερο πρόβλημα και τον άφησα μόνο του τον πρόεδρο να πάει να βρεθεί με τον Αρτέμη, λέει ότι ο Αρτέμης επειδή δεν συζητιέται και δεν ακούει, εγώ δεν θέλω να τον δω. Ήρθε στην Ελλάδα δηλαδή για να τον δει και τελικώς δεν βλέπει τον Αρτέμη για τον σκοπό που ήρθε και απλώς φέρνει την τοποθέτηση και καλέσανε την δικηγόρο για να δουν με το καταστατικό που έχουν πως μπορεί να αυξηθούν τα μέλη.

ΑΤΥΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ, ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ & ΣΗΨΑΣ

Θανάσης Παπαθανασίου: Και έπρεπε να έρθουν από την Αμερική για να το κάνουν αυτό βρε Βίκυ μου; Δηλαδή τώρα αυτός είναι λόγος να ταξιδέψουν…

Βίκυ Χαραλάμπους: Ε να πες μου. Θα ήρθανε και για άλλους λόγους, δεν θα ήρθανε μόνο για αυτό, φαντάζομαι. Εγώ καθησυχάστηκα ότι θα ερχότανε να συζητηθεί αυτό που είχανε συμφωνήσει.

Θανάσης Παπαθανασίου: Ο Αντώνης Βαλσαμάκης δεν ήτανε τακτικό μέλος και έγινε εκπρόσωπος τύπου;

Βίκυ Χαραλάμπους: Όχι, να σας πω. Άτυπα είναι τα μέλη 12, άτυπα. Τυπικά στο καταστατικό δεν είναι. Βαλσαμάκης, Μαμαγκάκης και Σήψας και όπως και οι υπόλοιποι δεν είναι μέλη του οργανισμού, δεν είναι δηλαδή στο καταστατικό. 

Θανάσης Παπαθανασίου: Μα τον είχαμε εδώ εκπρόσωπο τύπου, τόσο καιρό…

Βίκυ Χαραλάμπους: Μπορεί να έλεγε εκπρόσωπος τύπου δεν σημαίνει όμως ότι… επειδή είχε συμφωνηθεί ότι θα είναι και επειδή υπήρχε φιλία, υπήρχε αδελφοσύνη, υπήρχε σύμπνοια είχε ειπωθεί προφορικά, δεν είναι καταχωρημένο όμως νομικά πουθενά αυτό.

Θανάσης Παπαθανασίου: Και ήθελαν να το κάνουν αυτό και επίσημο δηλαδή. Ο πρόεδρος ζήτησε από τον Αρτέμη να το κάνουν αυτό επίσημα.

Βίκυ Χαραλάμπους: Ναι, αλλά ο Αρτέμης σου λέει τώρα, δεν είναι και αυτός ανόητος, γιατί έρχεσαι σήμερα και μου ζητάς τρία μέλη στον οργανισμό ενώ υπάρχουν κι άλλοι, γιατί μόνον τρία, δεν υπάρχουν άλλοι; Και η συμφωνία ήταν ότι θα υπάρχουν 20 άτομα στην Ελλάδα και 10 στην Αμερική όταν θα γίνει η τελική σύσταση του οργανισμού πριν ξεκινήσουν να υλοποιούνται όλα τα έργα. Ενώ ήταν δώδεκα οι αρχικοί μετά θα προστίθενται και άλλοι. Αλλά στην ουσία νομικά υπάρχει στο καταστατικό η σύσταση που ήταν επτά άτομα, που μέσα σε αυτά ήταν και ο Καρυώτης, ο Γιαβής και ένας ακόμη οι οποίοι παραιτήθηκαν και σε αντικατάσταση του Καρυώτη ο κύριος Γεωργαντζάς. Άρα στον οργανισμό δεν υπάρχουν ούτε καν τα επτά μέλη, είναι πέντε και το ένα μέλος είναι αυτό.

Θανάσης Παπαθανασίου: Και εν πάση περιπτώσει αυτό πολύ λίγο αφορά τώρα. Το ζήτημα είναι ήρθε από την Αμερική ο άνθρωπος για να συζητήσουμε για τις σοβαρές διαφορές και δεν το συζητήσαμε αυτό που λες;

Βίκυ Χαραλάμπους: Και όμως έχει σημασία τώρα, γιατί εξελίχθηκε μία αντιπαράθεση και ο ένας λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς, και έχει δικαιώματα και δεν έχει δικαιώματα και ότι προσπαθούν να φέρουν μομφή κατά του Αρτέμη για να τον ρίξουν από τον οργανισμό τα μέλη. Μα τα μέλη νομικά και νόμιμα αυτά που είναι δεν είναι αυτά που λένε, άρα στην ουσία όλο αυτό γιατί να κάτσεις να το πεις στον κόσμο, γιατί να βγεις να πεις όλα αυτά στον κόσμο την στιγμή που δεν ισχύουν. Και μάλιστα για να υπάρξει αυτό, η απόδειξη στο πρωτοδικείο μέχρι και σήμερα που συζητάμε, είναι ότι υπήρξε το καταστατικό το πρώτο, το οποίο δείχνει τα επτά ονόματα όπως σας τα είπα και υπάρχει τροποποίηση που δείχνει τις αλλαγές αυτές που σας είπα και αυτό είναι καταχωρημένο μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε άλλη αλλαγή. Άρα για να υπάρχουν όλα αυτά που λένε πρέπει να υπάρχει αλλαγή, αλλά γιατί να βγαίνουμε να το πούμε στον κόσμο, τι αποσκοπεί; Και βγήκε και ο Νίκος Αμάραντος προηγουμένως να τοποθετηθεί επ΄αυτού, ότι κατάλαβε ότι υπήρχε δόλιο εσκεμμένο κάτι. Μα στην ουσία αν πάτε στο πρωτοδικείο θα τα βρείτε, δεν υπάρχει δόλιο, υπάρχει κατατεθειμένο, άρα δεν το συζητούμε αυτό. Και πως γίνεται η αύξηση των μελών και η αφαίρεση των μελών και η αφομοίωση και λοιπά, είναι καταχωρημένο και μπορεί να το δει κανείς νόμιμα πως γίνεται, άρα δεν μας ενδιαφέρει, δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό. Άρα στο σύνολο το θέμα του καταστατικού της END, η END είχε δημιουργηθεί για να μπορέσει να είναι ο εποπτικός και ο ελεγκτικός και ο συμβουλευτικός οργανισμός όταν τα πράγματα είχαν τελειώσει. Δηλαδή όταν αύριο φέρουμε τα χρήματα θα ήταν αυτή η ομάδα η οποία έχει τους επιστήμονες και θα έφτιαχνε όλες τις παράλληλες προτάσεις προς συζήτηση, κατάθεση προς το κοινό κτλ. 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΝD 

Μέχρι σήμερα όμως ο οργανισμός END πέραν των ενημερώσεων που απλόχερα έκανε και ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι και τα public relations αν θέλετε στο εξωτερικό και όλους τους φορείς και οτιδήποτε έγινε μέσα στο σύνολο των συναλλαγών μέχρι σήμερα, οι μελέτες, τα έγγραφα οι υπολογισμοί, τα πάντα, δεν έγιναν από την END. Ποτέ δεν δόθηκε μία βοήθεια από την END. Η END παρόλο που εμείς φτιάχναμε τις μελέτες, λέγαμε «φτιάχτηκαν», δεν είπαμε «φτιάξαμε». Σε κανένα επίπεδο, και το δηλώνω σήμερα, δεν έχει βοηθήσει η END, έστω και μία μελέτη. Βροντοφωνάζαμε για τους δήμους. Για να σας εξηγήσω τον έναν έγχρωμο φάκελο που κρατάτε εσείς, αυτόν που δείχνει τις μελέτες κτλ., χρειάζεται μία εβδομάδα για να φτιαχτεί, γιατί υπάρχουν υπολογισμοί. Γιατί όταν έγιναν οι μελέτες, και δεν είναι απλά νούμερα όπως πήγαν και προσπάθησαν μερικοί να το υποτιμήσουν, υπάρχουν πάνω από 500 ταξίδια για να γίνει και τουλάχιστον επτά χρόνια τώρα, μετρήσαμε και καταμετρήσαμε χιλιόμετρα δρόμων, πόσα χιλιόμετρα δρόμο χρειαζόμαστε και πόσα έχουμε για να συντηρηθούν, πόσα θα περνάνε από σήραγγες, πόσους όγκους νερό, πόσα λιμάνια έχουμε, τι χρειάζεται για να γίνει η κάθετη ανάπτυξη από τον έναν δήμο στον άλλον για να μην ξαναχρειαστούμε ποτέ δάνειο. Όλα αυτά, για τα οποία έχει στοιχειοθετηθεί μελέτη των 2,3 τρις που για κάποιους είναι απλώς ένα τίποτα, δεν είναι ένα τίποτα. Έχει από πίσω μία τεράστια μελέτη, χάρτες, όγκους, κόστος, πώς να στοιχειοθετηθεί το κόστος μίας κατασκευής δρόμου, έπρεπε να παρθούν στατιστικά στοιχεία του πριν και σήμερα, να φανεί το κόστος υλικών, να δούμε τι σημαίνει παραγωγή, να δούμε που είναι τα σύνορα, όλα αυτά. Υπήρχε μία ομάδα ανθρώπων που νυχθημερόν έχει δουλέψει για αυτό, την οποία ποτέ δεν βγήκαν να μιλήσουν, που όλα οδηγούνε να είναι ομάδα δικιά μου και όχι κανενός άλλου και η οποία προσφέρθηκε απλόχερα στον αγώνα, για να μπορέσουμε να τα στοιχειοθετήσουμε όλα, να είναι όλα στην εντέλεια να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στο επόμενο στάδιο. Χωρίς μελέτες δεν μπορούσαμε να αιτηθούμε, και αυτό λάθος. Για να καταλάβετε αυτό που σας είπα προηγουμένως, το ένα μικρό πακετάκι του ενός δήμου χρειάζεται μία εβδομάδα για να στηθεί, είναι 325 οι δήμοι, διαιρέστε το δια 44 να δείτε πόσα χρόνια δουλειάς είναι.
https://www.youtube.com/watch?v=U1U9che3-Q8&feature=youtu.be
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΙΚΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
(λεπτά 00:35:03 – 00:57:00) 
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ 
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ Μνημοσυνη

 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση